Scudo Sports

Sporcu insan sigara içer mi?

Sigara içmek bize yakışır mı?

• Elbet hayat çok kısa, hayattan keyif almak lazım

• Olur mu öyle şey asla içmem, içilmez.. resmen cinayet

• Bırakmak istiyorum ama onsuz çok zorlanıyorum, inşallah en kısa zamanda bırakacağım

• Toplam katılım
    470
@Çetin ŞAHİNÖZ o ikinci grup sigarayı savunup kendisine zararlı diyenlere senide görüyoruz hiç hasta olmuyosun tabi tabi diyerek karşı çıkan,kendinden yaşlı insanlarında içtiğini ima edip bak adam su yaşında içiyor birşey olmuyor diyerek kendi zararlı alışkanlığını meşrulaştırmaya çalışan,öncelikle kendinin ve dolaylı olarak çevresinin yaşam kalitesini düşüren,empati yeteneğinden yoksun,aciz kimselerdir.

Scudo
içmeyenlerin yakınında içmedikten sonra istediğini yaparlar. insanların elinden intahar etme hakkını almayın.

Sadece sporcular değil kimse içmemeli. Ben ne yazık ki içiyorum. 3 aylık bir bırakma sürem oldu. Bırakmak gerçekten zordu. Küçük bir ofiste tüm iş arkadaşlarımın sigara içtiği bir ortamda bırakmak daha da zordu. Bu yüzden yıllık iznimi bekleyip öyle bıraktım. Hem zihinsel hem de fiziksel çok zorlandım bırakırken. Sigara içesim geldiğinde göğsüm sıkışıyor, aklımdan sigarayı çıkartmaya çalışırken hiç bir şeye konsantre olamıyordum. İkinci hafta hafiflemeye başladı. Hemen de etkisini görmeye başladım. Gel gör ki 2 - 3 ayda bir arkadaşlarla toplanıp içtiğimiz bir gece ver bi dal içeyimle yeniden başladım. Sigaraya yeniden başlamamak bırakmaktan daha zor. Mesela annem bıraktı ve bıraktıktan sonra sigara kokusundan nefret eder oldu. Ben ise sokakta yanımdan sigara içerek geçen birinin arkasında bıraktığı kokuyu duyunca içimden özledim be diyordum. Çevremde irade sahibi olarak tanınan biri olarak yeniden sigaraya başlamış olmak kendime karşı olan saygımı bile etkiledi. Fiziksel olarak pek etkilemiyor daha doğrusu bisiklet performansımı. Ama tekrar bırakmayı denemek için insan kendini hazır hissetmek istiyor.

İsteyen içer isteyen içmez. Özgürlüktür bu ve birini rahatsız etmedikçe kimse karışamaz. Bi insan spor yapıyor diye ( bu koşu olur, yüzme olur yahut golf olur) ona ‘sigara içmeyeceksin ‘ demrk yanlış. Sanane yahut banane. Sporunuda yapar, yemeğini de yer sigarasını da içer. Ailesine zarar veriyorsa (maddi, manevi, fiziksel vs..) onların bu konuda söz hakkı olur. Yahut bi takımda sporcu ise, yani sporu meslek olarak yapıyorsa takımının söz hakkı olur. Ama böyle bi konuda bile başkaları ona karışamazken sadece canı istediği için spor yapan birisine gidip ‘sen sporcusun sigara içme’ demek her türlü cevabı almaya hazırlıklı olmak demektir;)

İstediği yemeği yer, istediği ayakkabı rengini giyer, istediği şeyi içer. Haddimiz olmayan şeylere karışmamalı ve insanların özgürlüklerine müdahele etmemeliyiz;)

Sigara içeceğinize bir yıllık sigara paranızı kenara koyup az yakan(yakmayan) çok kaçan mosso legarda alıp işe markete pazara arkadaş buluşmasına onunla gidin. Ciğerleriniz temizlenir, fazla kilolarınızdan kurtulursunuz, kalp ritminiz düzenlenir, stresiniz azalır, vücudunuzun yorulması zorlaşır, İstanbul trafiğini dert etmeesiniz. İşte sigara bırakmanın faydaları.

Çok güzel kadans kastınız, nabız yükseldi, vücut dışardan alınan havayı daha hızlı işliyor ve nefes alış verişiniz daha hızlı, bir an duruyorsunuz ufak bir mola veriyorsunuz ve hemen sigara yakıyorsunuz, bu esnada içilen sigara da daha zararlı oluyor doğal olarak, kana daha hızlı karışıyor ciğerlere daha kolay nüfus ediyor vs vs. En azından antreman sırasında içmeyin. Sürürş sırasında içiyorsanızda grubun en arkasında için, arkadakiler zehirlenmesin.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
@tunckuyel mesaj çok eski ve link yok. Bu adam Allen Carr mi?

25 yıldır fosur fosur içiyorum. Üstüne sedanter yaşam ve kötü beslenmenin getirdiği obezite, karaciğer yaglanması, uyku apnesi, yüksek tansiyon ve tüm bunlarla bağlantılı olarak asabiyet, unutkanlık, dikkat eksikligi. Tak edince bisiklete tekrar binmeye karar verdim.

Sigara içenlerin aşağılamak kolay ama kimse bile bile kansere yakalanma riskini arttırıp damarlarını, ciğerlerini tikamaz. İrade yoksunluğu dediğiniz şey aslında maddeye bağımlılık derecesinin ta kendisidir, yani bağımlısı olduğunuz madde beyin hücrelerinizde ne kadar güçlü etki yaratıyorsa o kadar irade yoksunusunuzdur. O nedenle madde bağlılığı bir rahatsızlık olarak görülüp uzman gözetiminde tedavi edilmeye çalışılır.

@lealtad

Anket sorusuna mükemmel bir cevap olmuş ... noktasına virgülüne kadar katılıyorum :harika:
Hatta , yukarıdaki anket şıklarına "sana ne !!!" eklenmesini rica ediyorum .

Mevzu sigarayla başlıyor, alkolle, giyim kuşama, dışarı çıkmasına çıkmasına , Ramazan da sokakta yemek yemesine , dinlediği müziğe, yaptırdığı dövmesine ,gülmesine kahkaha atmasına kadar gidiyor... hepsine "sana ne !!" diyebilmeli özgür birey.

Başlıkla alakalı olmamakla birlikte ; Halen bazı ülkelerde kadınların bisiklete binmesinin bile yasak olduğunu tekrar hatırlatayım

Not : Sigara kullanmıyorum

@Elif Gökalp
(link)

@lealtad

İstediği yemeği yemesinin veya kıyafeti giymesinin kendi dahil kimseye zararı yok. Sigaranın kişinin kendisine dahil herkese zararı kanıtlı olarak var. Sizin mantığınızla yola çıkarsak esrarda çeker, balide koklar, düzinelerce şırıngayla uyuşturucuyuda basar hatta kafa olur kendinide jiletler. Bu liste upuzun uzar gider.

Tvde, internette, orada, burada tüm dünyada profesörler çıkıp alkol, sigara son derece zararlı içmeyin diye bağırıyorlar ki bunun bir sebebi var. Özgürlüğü tanımlarken sınırını kanıtlı gerçekler koyar sizin veya bizim fikrimiz değil.

@burak gulyapan

İçmeyenlerin içenlere uyuz olmasında haklı 1 milyon tane sebep var; içenlerin içmeyenlere yok. Üslub meselesi değil bu, haklı bir yakarış.

@Knight Rider
Aaa hiç olurmu öyle şey! Bu konuda sigaranın zararlı olmadığını savunan birileri varken bunu yazman büyük hata (!) :) Sigara tütün yauv el insaf, 800lü yıllarda ciğer kanseri olanlarda kullanılıyodu yaa siz bilmezsiniz buraya yazarsınız böyle hee...

Ben telefona bile gidip 5 bin tl veren adama ithal ürün alıp ekonomiye zarar veriyor diye kızıyorum, ki bu adam hiç değilse kullanmasa da bişey kaybetmeyeceği özelliklere, büyük ekranına, hadi olsun diyelim hava atmak için alıyor. Hani bunun az da olsa bi mantığı var, ama zehir içmek için o kadar para akıtmak nedir yav. Hem de ithal. Bir de günde 2 paket sigara içip ülke ekonomisinin kötüye gidişi hakkında, her ortamda bi dal yakıp aydın bir kişilik gibi konuşan orta yaşlı abi yok mu... Neyse abi, seni de seviyorum.

Burdan şöyle bi düşünce yapısına sahipmişim gibi anlamayın. Tabi ki de ekonomik bunalımın tek sebebi tütün ürünleri değil. Hatta fazla dikkate alınmayacak bir öneme sahip. Ancak benim ketçabımı dahi yerli almaya çalışmamla karşılaştırınca benim içim o kadar da rahat değil.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@dodurgalı_06 işte o tasvir ettiğin sigarayi yakıp ülke ekonomisi hakkında konuşan orta yaşlı abilerden birisi de benim. İktısat ve kamu yönetimi okuyan birisi olarak bırakında herkes bildiği konular hakkında konuşsun

Bu arada konu dagildi sporcular sigara içmesinler

DLsHYPbWkAAFBxK.jpg

Amerika'nın en yaşlı 2. Dünya savaşı gazisi 111 yaşında ve puro içiyor.

Richard Arvin Overton

Spor yapan birinin sigara içmesi zırvadır..
Hadi performansı etkilemiyor diyelim..Alakası olamaz da..Hadi diyelim..Tamam da salt performansla mı bu konuyu tatlıya bağlıyacağız?
Mesela balgam ne olacak?
Öksürük..
Pis koku..
Yüzünün yağlanması..
Burnunun içinin hali..
Tükürme..
Dişlerini sarartması..
Cebini yakması..

15 sene içmiş biri olarak yazıyorum..Sigara bir uyuşturucudur..Kokain,esrar,eroin neyse;sigara da odur..

Geri