Scudo Sports

Spor saati önerisi

Muad dib

Daimi Üye
Tepki
188
Bisiklet
Orbea
Kol saati arıyorum. Bisikletime yakışır, günlük hayatta da rahatlıkla kullanabileceğim bir saat. Casio g shocklara bakıyorum ama bana çocukluğumdaki saatleri andırıyor :) Çok çok beğendiğim Bi modeli olmadı açıkcası. Siz hangi saatleri kullanıyorsunuz? Ne tavsiye ediyorsunuz?

Scudo
Casio'nun Outgear ya da ProTrek serilerine de bakmanızı tavsiye ederim.

Casio'lar kesinlikle çok kaba. Suunto ve Garmin'ler daha kibar ancak onlar da en az Casio'lar kadar büyük. Çapı 50mm'den daha küçük bulmak çok zor. Ayrıca çapları gibi yükseklikleri de fazla. Suunto'lar şöyle standart 44mm çapında olsaydı çoktan almıştım.

İnce bilekliyseniz işiniz zor.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
Siyah casio g shock kullanan biri olarak çok memnunum lakin ebatı önemsiyorsanız birazcık büyük,kaba gelebilir. Ben bu tarz sevdiğim için açıkcası sıkıntı etmiyorum severek kullanıyorum efenim.

Dosyalar

• Saat_3033282.jpg
    Saat_3033282.jpg
    44,7 KB · Okunma: 63
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Trendyol markafoni gibi sitelerde veya güvenli satış yapan saat sitelerinden faydalanabilirsiniz. Bende casio sgw 100 var ve diğerlerini artık kullanmıyorum bile.

Ne beklediğiniz önemli ., Çok özellikli saatler sensorleri nedeniyle doğal olarak küçük olamaz., Mümkünse güneş enerjili bir saat alın böylece pil sıkıntısı olmaz, genel olarak arkası açıldıktan sonra bir saatten hayır beklenmez su almaya başladı mı biter.

Piyasadaki en iyisi bile artık pilli mesela o seiko kinetik ler vs de aynı 10 yıl giden pil var içinde. Hepsinin içinde quartz mekanizma vardır ve aslında casio ile aynıdır. Buna swatch da dahil, ses çıkarması ve mekaniklikvermek için ekstradan devre var içinde ve güzel olsa da az ömürlüdür.

Bütçe ve amaç önemli

• Beğen
İki gün önce elime ulaştı.Kargo dahil 80-90 tl. ya.Kardiyo veri aktarımı için göğüs bandı ve bisiklete tutturma aparatı ile.
Abartılı bir görüntüsü yok,oldukça sade.
Henüz çözme aşamasındayım ancak çok fazla özelliği var ve kullanıcı yorumları da beni desdekliyor.
Dün test etme şansım oldu ve veri aktarımı oldukça başarılı.
Bir inceleyin derim...
(link)

• Beğen
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

Casio Protrek Serisini öneririm. Uzun zamandır kullanıyorum.
Pusula, etrafında metal falan olmayınca çok başarılı. Nokta kadar hata yok. Barometre de aynı şekilde doğru sonuçlar vermekte. Hatta ani basınç düşüş ve yükselişleri grafiğin yanında işaretlerle belirtilmekte. Birden düşen basınç her seferinde rüzgar ve ardından yağmur getiriyor.
Altimetre ise basınca dayalı olarak çalıştığı için ani basınç değişimlerinde farklı sonuçlar veriyor. O özelliği kullanacağınız gün deniz kıyısında sıfıra ayarlarsanız ya da yüksekliğini bildiğiniz bir yerde kalibre ederseniz sorun kalmıyor. Termometre ise kolda olduğu sürece vücut ısısından etkileniyor. Doğru sonuç için koldan çıkarıp bir süre bekletmek gerekiyor.
Güneş enerjisi ile çalıştığı için hiçbir zaman pil derdi olmuyor. Güç tasarrufu modu sayesinde saat 22:00'dan sonra bir hareket algılamazsa uyku moduna geçiyor. Bir tuşa bastığınızda veya saati hareket ettirdiğinizde aynen çalışmaya devam ediyor. Pilim ilk günkü gibi en üst seviyede. Şu ana kadar hep bu seviyede oldu. Çift katmanlı lcd ekran da bu saatin ayrı bir özelliği. Pusulayı açınca pusula bilgileri ana ekranın üzerinde ikinci bir ekran ile gösteriliyor.
Kısaca memnunum. Stokları tükenmiş olabilir. Alacaksanız ersa garantili olanları bakın.

Özellikleri: (link)

Suunto Ambit3 Peak kullanıyorum. Bence aradığınız saat bu.

Beurer pm 90 kullaniyorum nabiz saati ayni zamanda bisiklete takma aparatiyla geliyor

via Tapatalk

Forumda bu kadar Suuntocu olduğunu bilmiyordum :) Ben de Suunto Ambit 3 Sport kullanıcısıyım.

Başlığı açan arkadaşın bütçesini bilemiyorum ama eğer komple (kalp ritmi + GPS + triatlon dahil birçok spor için ölçüm) bir cihaz istiyorsanız, Garmin kadar pahalı olmayan, tam bir fiyat/performans ürünü.

Suunto M5. çok kibar, büyük değil, kalp sensörü vs var. 500 TL civarında fiyatı var.

Suunto gibi bir saatin varlığından yeni haberim oldu:) inanılmaz bir saatmiş. Ama benim düşündüğüm daha makul bir saat. Sürüş esnasında zaten garmin km saati kullanıyorum. Aradığım çok kaba olmayan bir spor saat. Cevaplar için teşekkür ederim:)

@omur_ms
Casio gshock en uygun güzel olanı fiyat olarak çok iyi özelliklerine göre bence sevdiginiz bi modelini bulmaya çalışın :)

• Beğen
Benim g-shocka verecek kadar bütçem olsa kesinlikle g-shock alırım fakat bunu istemiyorsanız biraz dijitale yönelerek samsung gear fit almanızı öneririm. Fikir olarak diğerlerinin yanında biraz basit kalabilir fakat hem günlük kullanımda da çok uygun (mesaj görme, bildirim alma, arama reddetme gibi) hem de spor için ideal (adımsayar, nabız ölçer, saatte gps varmı bilmiyorum ama telefona bağlanıyor zaten, kaç kalori yaktığınızı da gösteriyor) ayrıca dijital istiyorsanız tasarım olarak çok hoşuma giden bir saat

• Beğen
Ha bir de Timex'lere bakabilirsiniz. Görünüm ve boyut açısından biraz daha kibar olabilirler. Fiyatlar yine de düşük değil sanırım. Y.dışı imkanınız olursa bedavadan biraz pahalıya gelir ama :)

• Beğen
Merhaba arakadaşlar bu 2 model arasında kaldım. Aralarında ki fiyat farkı çok. Özelliklerine baktığımda hemen hemen aynı. pm 26 manuel olması ve pm 70 in dijital olması verileri bilgisayara aktarılması farkını görebildim. Öyle büyük fark var mı bilemedim. Hangisini tercih etmeliyim? Kullanan bilen varsa bi yeşillendirebilir mi? :)

Bir de bunlarda verimli uyku özelliği var mıdır? Başka önerebileceğiniz sporcu saatlerine açığım. Garmin dışında tabi :D Şimdiden teşekkürler.

Beurer pm 26 = 175 tl

Beurer pm 70 = 500 tl

Merhaba arkadaşlar, kullanmış olduğunuz sporcu saatleri ve fiyat / özellik bakımından değerlendirmelerinizi alabilirmiyim? Hangi marka ve model bir saat almamı tavsiye edersiniz.

Bisiklet, Koşu ve trekking sporu ile ilgileniyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. 1000(-) bir bütçem var.

PAylaşımlarımlarınız için teşekkürler.

Geri