Scudo Sports

spor ayakakkabısına kaller takmak

M.Bulat

Aktif Üye
Tepki
65
Bisiklet
Cannondale
merhabalar, günlük hayatta kullanmadığım sadece bisiklet sürerken kullandığım bir kaç spor ayakkabısı var, bunlardan biriside vans,kalın tabanlı ayakkabı,bu ayakkabının tabanına kaller monte edip kilitlemeli pedal ile kullanmak istiyorum hem ayakkabıları değerlendirmek hemde günlük hayatta kullanmayacağım mtb ayakkabılarına o kadar yüksek mevlada para vermemek.. ne kadar doğru düşünüyorum bilmiyorum ama, böyle bir fikir aklıma geldi, forumda yapan bir kaç kişi var fakat fotoğraflar silinmiş.. sizce bu mümkünmü uğraşmaya değermi? bir kaç yapılmış örnek görsem işe girişeceğim fakat halihazır ürün bulamadım internette.. bilgililerinizi paylaşırsanız sevinirim, iyi forumlar..

Scudo
Hocam,tamda kilitli pedal alma arifesindeydim, bütçeme çok yardımcı olacak bir düşünce :harika:

günlük kullanım için bu model iyi

55ed5b69a002e126473a94e773fe32bf.jpg

ya da converse
cool-bike-gadgets-retrofitz.jpg

Spor ayakkabıların tabanı spd pedal için çok yumuşaktır. Spd pedal sürekli güç iletir, bu yüzden sert bir yere bağlı değilse oynar yada yüzeyi yırtabilir. Yapılmaz diye bir kaide yok, isteyen yapar da kullanır da. Lakin ayakkabının yırtılma riskini ve spd kadar verimli olmayacağını bilmek gerek

@pedalşör berkay yakın zamanda kaller alıp işe gireşeğim en fazla eski bir ayakkabı kaybederim :)

@M.Bulat merhaba.güzel fikir denemeye deger.bende böyle bir şey düşünmüstüm. demek ki sadedece ben degilmişim.iyi şeyler güzel buluşlar hep bu şekilde ortaya çıkmıştır.bende bir gün eski nevresimden güzel bir gidon sargısı yapmıştım.forumda da paylaştım begenide topladı.demem o ki siz bir sey yapın fikir babası olun.başka biri bunu geliştirir.vede dışarıdan ithal edilmez.fazla parada verilmez böylece.

Kullanmadığınız altı sert eski kramponunuz varsa onlarda deneyebllirsiniz. Nitekim krampon SPD ayakkabı modelleri de var.

@Tasogare
olmuş olmuş

Arkadaslar, eger tabani yumusak bir modele uygulama yapacaksaniz, spd nin tabanda esnemeden sag sola dondugune emin olun. Ayaginizi disa actiginizda taban esner ve acilmazsa ayaginizi kurtaramazsiniz. Esnek bir tabanin guvenli ve islevsel olacagina supheliyim. Kaldi ki pedali yukari cekerken de yirtilabilir veya bollayabilir.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@alembey
çok önemli bir ayrıntı. malum bu kallerin pedaldan ayrılabilmesi için düşey eksen etrafında döndürmeniz gerekiyor. başıma daha önce iki kez geldi, kalin vidası biraz gevşediğinde, ayakkabıyı çevirince dönme kale iletilemez hale geliyor. bu da kalin çıkmamasına neden oluyor. şans eseri bu sorunu erken fark edip diğer tarafı çıkararak, ayağımı çıkararak kurtuldum, yoksa düşmekten başka çare yoktu.

spor ayakkabıların tabanı yumuşaktır. ayakkabınızı döndürdüğünüzde tabanın deformasyonu, dönmenin kale iletilmesini sönümleyecektir. iki pedaldan da ayakkabıyı kurtaramama durumu var. önemli bir detay.
taban yeterince sert olmadığı zaman, birkaç denemede kali çıkarsanız bile kısa süre sonra çıkaramaz duruma da gelebilirsiniz, durum sizi yanıltmasın.

Kaykay ayakkabısı tarzı bir şey olabilir belki .

Geri