Scudo Sports

Speed play pedal kullanan var mı?

m6rk

Daimi Üye
Tepki
157
Selamlar herkese,

Yeni kilitli pedal almak üzereyim. Birçok alternatif var piyasada, biri de Speed Play markası ve standardı. Acaba Türkiye'de bu pedaldan kullanan var mı?

Özellikle hafiflik konusunda rakipsiz gözüküyorlar. ''Nanogram Zero'' modelinin ağırlığı: 130g/pedalların çifti, 88.5g/kallerin çifti. Fiyatı 629$. Bu uçuk tabi ama aynı sistemdeki en ucuz pedal bile (114$) en pahalı Look tipi pedaldan hafif.

https://shop.sunrisetri.com/item-picture/59881/picture

Yine de benim için pedala bu kadar yatırım yapmak için erken. Ama yine de kullananlar varsa yorumları merak ediyorum.

Teşekkürler,

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scudo
Speed playler pek kullanışlı değiller... çünkü kilit mekanizmaları pedalın altında kal mekanizmaları pedal üzerinde... Yani pedal da aslında bir mekanizma olmadığı için o kadar hafif...

Ve çamurda çalışması çok zor ayırca kayalık zeminde koşarken sıkıntılı ...

@Hasan Çağrı

Kilit mekanizmaları 'ayakkabı altında' demek istediniz galiba.. evet ama toplam ağırlık olarak yine de daha hafifler. Bir de mekanizma hakkında özellikle dizleri yormadığı şeklinde yorumlar okudum.

Çamurdan etkilenmesi ve kayalık zeminde koşu konusunda haklısınız. Zaten bu sistem sadece yol bisikletçileri için uygun olabilir. Hatta 'sadece yol yarışlarında kullanmak üzere' tasarlanmış gibiler...

Fiyatı da hesaba katarsak Eggbeater kullanmak cok daha avantajlı bence.

Geri