Bu selelerin breaking-in denilen bir süreci vardır. Bunu başlatmalısınız. Ve, sele size tam olduğunda "aha bu çok güzel, böyle çok rahat kalsın aman elleme" dediğinizdede breaking-in sürecini bitirmelisiniz.
Bunu şöyle yapmalısınız;
Öncelikle brooks'un yağından almalısınız. ((link))
Breaking-in sürecini başlatmak için bu yağı selenin alt yüzeyine güzelce yediriyoruz. Kurumaya bırakıyoruz. Böylelikle bu süreç maşlamış oluyor, ancak tabii bu sürede bisikleti sürmelisiniz. Sürebildiğiniz kadar çok.
Süreci bitirmek istediğiniz zamana kadar her ay selenin altını bu yağ ile kaplayacaksınız. İyice yedireceksiniz.
Bu süreçte, deri kendini salacak. Selenin yanında gelen anahtar ile, çok gergin olmayacak gibi uzatırsınız.
Tam rahata kavuştuğunuzu düşündüğünüzde selenin altına yağ sürmeyi bırakıyorsunuz. Deri yine kendini salacaktır bir süre daha, busefer daha yumuşak kalacak şekilde alttaki somundan sıkıp uzatın.
Böylelikle breaking-in süreci bitmiş oluyor.
Selenin altına yağ sürdüğünüzde kuruyana kadar kesinlikle binmeyin.
Selenin üst kısmına ise ayda bir kez parmağınızla aynı alta sürermiş gibi çoook ince olarak yedireceksiniz. Resmen malzemeden çalar gibi yapacaksınız. Sonra kurumaya bırakacaksınız. Kuruduğunda ise, tortuları brooks'un bezi ile sileceksiniz. yağ kurumadan kesinlikle bez ile girişmeyeceksiniz.
Selenin yağ ile ilişkisi bukadar. Bunlar brooks'un kullanım klavuzunda çok kıt bit şekilde anlatılıyor. Anlamak için 10 kere okumam gerekti. Ancak sonunda çıkardım. Yurtdışında bile kimsenin bunu yaptığını zannetmiyorum çünkü bilgi yok. Bulamadım ben doğru düzgün.