Scudo Sports

Specialized Sirrus Elite / BROOKS B17 STD Kırmızı

Kardeşim çok güzel herşey gayet uyumlu sele de ayrıca müthiş olmuş bence..Bisiklete zaten laf yok..

Scudo
bu da benden; :)

adamlar nefes almadan brooks üretiyor sorsan stok yine yok yine yok nereye gidiyor bu kadar brooks anlamadım:)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can ve NZM!
@ONUR ÖZGÜR

Teşekkür ederim.

açıkçası kırmızı sele almaya cesaret edemezdim o bisiklete ama çok yakışmış

Bu selelerin breaking-in denilen bir süreci vardır. Bunu başlatmalısınız. Ve, sele size tam olduğunda "aha bu çok güzel, böyle çok rahat kalsın aman elleme" dediğinizdede breaking-in sürecini bitirmelisiniz.

Bunu şöyle yapmalısınız;

Öncelikle brooks'un yağından almalısınız. ((link))

Breaking-in sürecini başlatmak için bu yağı selenin alt yüzeyine güzelce yediriyoruz. Kurumaya bırakıyoruz. Böylelikle bu süreç maşlamış oluyor, ancak tabii bu sürede bisikleti sürmelisiniz. Sürebildiğiniz kadar çok.

Süreci bitirmek istediğiniz zamana kadar her ay selenin altını bu yağ ile kaplayacaksınız. İyice yedireceksiniz.

Bu süreçte, deri kendini salacak. Selenin yanında gelen anahtar ile, çok gergin olmayacak gibi uzatırsınız.

Tam rahata kavuştuğunuzu düşündüğünüzde selenin altına yağ sürmeyi bırakıyorsunuz. Deri yine kendini salacaktır bir süre daha, busefer daha yumuşak kalacak şekilde alttaki somundan sıkıp uzatın.

Böylelikle breaking-in süreci bitmiş oluyor.

Selenin altına yağ sürdüğünüzde kuruyana kadar kesinlikle binmeyin.

Selenin üst kısmına ise ayda bir kez parmağınızla aynı alta sürermiş gibi çoook ince olarak yedireceksiniz. Resmen malzemeden çalar gibi yapacaksınız. Sonra kurumaya bırakacaksınız. Kuruduğunda ise, tortuları brooks'un bezi ile sileceksiniz. yağ kurumadan kesinlikle bez ile girişmeyeceksiniz.

Selenin yağ ile ilişkisi bukadar. Bunlar brooks'un kullanım klavuzunda çok kıt bit şekilde anlatılıyor. Anlamak için 10 kere okumam gerekti. Ancak sonunda çıkardım. Yurtdışında bile kimsenin bunu yaptığını zannetmiyorum çünkü bilgi yok. Bulamadım ben doğru düzgün.

@Tuncay Üner

Teşekkür ederim Tuncay Bey,
Gayet açıklayıcı ve akıcı şekilde anlatmışsınız. Krem bugün elime ulaşacak. :)

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
@KaanG

Teşekkür ederim.

Bende seleden pek hoşnut değilim. Böyle güzel ve özel bir selem olsun isterim.
Ayaklarımı yada kollarımı, totom kadar dert etmem. :D Ayıptır söylemesi kaç gayme ve nerden temin edilebilir.
Tuncay beyin açıklaması çok güzel olmuş. Alan insanlar için altın değerinde ayrıntı, bilgilendirmesi için teşekkür ederim.
Seleniz hayırlı olsun. En kısa zamanda kalıbın çıkmasını dilerim :p

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
@Tolga Can

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
İki seçeneğiniz var BROOKS almak için. Yurt dışı ya da yurt içi. Ben birkaç olumsuz örnek gördükten sonra pek cesaret edemedim yurt dışından almaya. Aslında pek sabredemedim de. Bu yüzden biraz fazla (yurt dışına göre) para verip buradan aldım. 230 lira dır kendileri. Peşine taksitte var. Aslında ilk maliyet pahalı gibi görünse de, kullanım yılları ve rahatlığı açısından bence fayda/maliyet oranı tutarlı. Deri bir kemer bile 50-60 lira. Doğru bakımla yıllarca size hizmet edecek. Yabancı forumlarda 30-40 yıl kullanan insanların yazılarına rastladım.
(link)

Sele fiyatları 50-100 TL arasındayken, böyle özel bir selenin fiyatı gayet makul geldi.
Gerçi daha da ucuz olabilirdi. Ancak güzel ülkemin de kazanması gerek. Bana logar kapağı ve çukur olarak dönecek.
30-40 yılda çokmuş. Zaten ne yediğimiz ve içtiğimiz belli değil. 40 yıl sonra Allah bilir nerde yetişkin bezi takacaklar yada kurtlanacağız.
Bana 10 yıl yeter. Benden sonra ölmesin. Yoksa arkamdan yapılan dedikodu ile mezarda 360 derece dönerim :D

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
@edin

Sadece fotoğraflardan bakarak aldım. Riskli oldu lakin fena da olmadı :)

ben de sedona 321 bisikletimi alır almaz yaptığım ilk değişikliklerden birkaçıydı sele ve dış lastikleri değiştirmek. yaklaşık 1500 km. dir kullanıyorum brooks seleyi özellikle 500-1000 km den sonra çok daha rahat ediyorsunuz, bilginiz olsun. güle güle kullanın...

@İbrahim Eren

Teşekkür ederim İbrahim Bey.
Bende uyum sürecini atlatıp rahat etmek istiyorum artık.

hocam ağzına sağlık wallahi yaaa :)

:alkis:hocam ağzına sağlık wallahi yaaa :)

• Beğen
Tepkiler: NZM!
Nazmi Bey içinden krem çıkmıyor mu?

Krem ayrıca alınıyor.

@fatih uygun

Teşekkür ederim.

Merhabalar, öncelikle bisikletinize gerçekten çok iyi baktığınızı görüyorum ve bende özeniyorum açıkçası :)
bende bir sse kullanıcısıyım ve ufak ufak modifiyelere başlamak istiyorum gücümün yettiği kadar.ilk olarak boynuzla başlamak istiyorum bu işe uzun düz yollarda arada dik durabilmek gerçekten iyi olur ancak aktif pedaldaki görevli arkadaş body geometri elciğe boynuz takamayacağımı söyledi.fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla siz takmışsınız sanırım yoksa sizde elciği değiştirmek zorunda kaldınız mı acaba ?

arkadaşlar 2013 sse sadece 2 aylık XL kadro,,,1350 tl sizce fiyat iiyimi? yannda echelon 2 kask ve speedzone kablosuz km/h hediye ? ve kadro acaba boyuma nasıl gelir boyum 1,86 ,,, acil yardmlarınızı bekliorum alsammı sizce

Geri