Scudo Sports

Specialized Sirrus Elite (Beyaz) - İstanbul Erenköy'den çalındı

Koray Yılmaz

Daimi Üye
Tepki
145
Bisiklet
Specialized
25 Temmuz tarihinde İsranbul Erenköy'de arkadaşımın bisikleti oturdukları apartmanın otoparkından çalınmıştır.
Specialized Sirrus Elite Modeli Beyaz, belirgin bir özellik olarak sadece specialized marka barend'li elcik takılıydı diyebilirim. M kadro

DSC_0071_1.jpg
DSC_0073_1.jpg

Scudo
Aynı bisikletin grisine sahibim, geçmiş olsun..☹️

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun. Bu ara Kadıköy’ün hemen her yerinde kapalı otoparklar çok tehlikeli olmaya başladı. Sadece bisikletler değil havalandırma motorlarına kadar çalınıyor. Geçen hafta da bir arkadaşımın Legrand marka bisikleti Suadiye’de kapalı otoparkta ve kilitliyken çalındı. Muhtemelen çalanlar da işi bilen insanlar çünkü hep iyi bisikletler gidiyor. Sitedeki daha düşük özelliklerde bisikletlere hiçbir şey olmamıştı. Fenerbahçe’nin göbeğindeki Kaçkar Bisikletteki tüm bisikletler bile çalınmıştı birkaç yıl önce. Bu sorun maalesef hiç bitmedi, bitmiyor.

Geçmiş olsun. Bu ara Kadıköy’ün hemen her yerinde kapalı otoparklar çok tehlikeli olmaya başladı. Sadece bisikletler değil havalandırma motorlarına kadar çalınıyor. Geçen hafta da bir arkadaşımın Legrand marka bisikleti Suadiye’de kapalı otoparkta ve kilitliyken çalındı. Muhtemelen çalanlar da işi bilen insanlar çünkü hep iyi bisikletler gidiyor. Sitedeki daha düşük özelliklerde bisikletlere hiçbir şey olmamıştı. Fenerbahçe’nin göbeğindeki Kaçkar Bisikletteki tüm bisikletler bile çalınmıştı birkaç yıl önce. Bu sorun maalesef hiç bitmedi, bitmiyor.
Dükkan hırsızlığını bilemem ama otoparka, sığınağa bırakılan bisikletlerin hepsi çalınmaya mahkum. Çok defa yazılıp çizilmesine rağmen hala bırakılıyorsa bisikletler, sahipleri mallarının kıymetlerini bilmiyor demektir..

Foruma üye hırsız var mı acaba, belki okuyup gülüyordur...Hatta burada parça vs satmaya bile çalışabilir..Kayıt kuyut yok nasılsa..🤨

• İnanılmaz
Foruma üye hırsız var mı acaba, belki okuyup gülüyordur...Hatta burada parça vs satmaya bile çalışabilir..Kayıt kuyut yok nasılsa..🤨
illaki vardır abi, hepsi ney içalıcağını biliyor..geçtiğimiz aylarda elektrikli specialized bile çalındı

Aslında bu bağlamda özellikle pahalı bisiklet sahibi arkadaşlar strava filan paylaşmasalar mı, antrenman rotası vermeseler mi..Ne olur ne olmaz..Fazla mı kuruyorum bilemedim.🤔

Dükkan hırsızlığını bilemem ama otoparka, sığınağa bırakılan bisikletlerin hepsi çalınmaya mahkum. Çok defa yazılıp çizilmesine rağmen hala bırakılıyorsa bisikletler, sahipleri mallarının kıymetlerini bilmiyor demektir..

Kapalı otoparka insan bir de kilitleyince doğal olarak güvenli gözüyle bakıyor. Yoksa zaten Kapalı otopark ya da depo alanları neden var ki? Bir de herkesin bisikleti yol ya da katlanır bisiklet değil. 25 kiloluk tur bisikletini, 30 kiloluk e-bike’ı mesela her gün eve çıkarmak zor iş. Kaldı ki otoparkta güvenliği ve kamerası olan yerler bunlar. Sadece İstanbul değil tüm Türkiye’nin en nezih yerlerinden birinde bu kadar önleme rağmen kapalı, güvenlikli, kameralı yerlerden bisiklettir, havalandırma ekipmanlarıdır çalınıyorsa ülkenin durumu maalesef hiç iç açıcı değildir bence. Çok yazık o kadar emekle alınan şeylerin böyle gitmesi. Tekrar arkadaşa da çok geçmiş olsun. Arada da olsa bulunanlar oldu, umarım sizinki de bulunur.

Aslında bu bağlamda özellikle pahalı bisiklet sahibi arkadaşlar strava filan paylaşmasalar mı, antrenman rotası vermeseler mi..Ne olur ne olmaz..Fazla mı kuruyorum bilemedim.🤔
Strava'da ayarlarda "privacy zone" secerek suruslerinizden evinizin belli bir miktar etrafinin gps izinin gozukmemesini sağlayabiliyorsunuz.

Strava'da ayarlarda "privacy zone" secerek suruslerinizden evinizin belli bir miktar etrafinin gps izinin gozukmemesini sağlayabiliyorsunuz.

Hırsızların bence Strava’ya çok da girmesine gerek yok. Göztepe, Erenköy, Caddebostan, Fenerbahçe ve Suadiye gibi yerlerde hemen her kapalı otoparklı sitede güzel bisikletler olduğunu biliyorlar zaten. Bu nedenle de girip çalıyorlar. Burada yalnız genelde dikkat çeken şey şu. Hırsızlar genç ve bisikletten anlayan tipler. Zaten çaldıktan sonra kendi bisikletleri gibi sürerek bölgeden uzaklaşıyorlar. Bisiklete binen genç biri de dikkat çekmiyor. Bu şekilde tek tek çalıyorlar ve hemen hep erkek bisikletleri gidiyor. Kadın bisikletlerini bilmiyorum belki de ikinci elde satmak zor diye düşünüyorlar sanırım.

Starava' da yaptığınız aktivasyonu sadece tanıdığınız kişilerin görmesini sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca evinize 1 km mesafede kayıt yapmayı bırakıyor. Bir arkadaş ise kendisi Garmin' i 3-4 km uzakta açtığını ve dönüşte gene aynı yerlerde kapattığını söylüyor. Bu da uygulanabilir...

• Beğen
Güvenlik yok mu yahu kapalı otoparka nasıl giriyorlar bizim sitede açıktaki kilitsizler bile çalınmadı hiç

@mcanerg davetiye çıkartmayın bence :))

Site değil sadece kapalı otoparklı bir apartman, haliyle güvenlik yok. Eskisi gibi komşulukta yok apartmana gireni çıkana kimse karışmıyor artık... Bina içinde bir bisikletin kilidini açan birini görseniz "hop kimsin birader" dermisiniz? kendi bisikletiyse şimdi ortalığı karıştırmayayım dersiniz heralde.

• Beğen
Tepkiler: citygray
Güvenlik varsa ne işe yarıyor..Yok mu bu işin sözleşmesi filan, ya da kapıdaki dayıdan mı ibaret güvenlik..Yani sorumluluğu yok mudur güvenliğin? Şirketse ödemesi gerekmez mi zararı, şahıssa görevine anında son verilmez mi? Kameralarda hiç mi alınıp götürülürken görüntü yok..Birde güvenliksiz olsa ne olurdu allah bilir..

Geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda bulunur.

geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Benim de dün Feneryolu'nda kapalı otoparktaki bisikletim kilidi kesilerek çalındı (Merida Reacto 5000). Buraya başlık açmaya çalıştım ama başaramadım.

Dosyalar

• index1.jpg
    index1.jpg
    223,3 KB · Okunma: 52
Foruma üye olduğumdan beri Kadıköy'ün bu semtlerindeki bisiklet hırsızlığı vakaları beni şaşkına çevirdi. Elbette bisiklet çalınması hep olan ve çoğu kişinin başına gelen bir şeydir ancak bu seviyede olduğunu bilmiyordum. Mütevazi bir bisikletim olmasına rağmen forumda gördüğüm şeylerden sonra bisiklet kilidi bile almadım, 16 KG bisikleti 4 kat elimde indirip çıkarıyorum her seferinde. Çalınan modelleri gördükçe içim gidiyor, kimbilir sahipleri nasıl hissediyordur.

Çok geçmiş olsun herkese, cana geleceğine mala gelsin diyelim ne yapalım :(

Geri