Scudo Sports

Specialized S-Works Epic FSR M5 - Fox Brain Arka Süspansiyon Problemi

Kemal Çetinkaya

Aktif Üye
Tepki
31
Bisiklet
Specialized
Merhabalar,

S-Works kadromu ikinci el almıştım ve yaklaşık bir yıldır kullanıyordum. Arka süspansiyon bugün bisiklete bindiğimde tamamen kapandı. Bu arada arka süspansiyon modeli Fox Float R Brain. Süspansiyon pompası ile hava bastım. üzerine binip bir kaç metre gittim tekrar saatle baktığımda hızla havasının indiğini gözlemledim. Ne yapsam düzelmedi. Görünürde de bir tuhaflık yok. Aslı Bisiklet ile konuştum ve Bu süspansiyon Brain modeli olduğu için maalesef tamirini kendilerinin yapamayacağını söylediler. Hiç bir yolda gösteremediler ne yazıkki. Specialized ile görüşün ya da tamir ettirecek bir yerler arayın dediler yurt dışından. Ellerindeki parçalar bu modele büyük ihtimalle uymazmış. Specialized ile irtibata geçeyim dedim ama global sitelerinde bir mail adresi yok. Bilen var mı ? Kanada'daki özel bir tamir firmasına rastladım mail attım cevap bekliyorum.

Bisikletimi çok severek tane tane ve çok özenerek sabırla topladım. Çok keyifli bir parkur performansı bulunuyordu çok üzüldüm bu duruma. Yapabileceğim bir şeyler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Yurt dışında tamir edilecek bir yer ya da yerine alınacak süspansiyon vs.

Süspansiyonun fotosu (alıntıdır):

http://farm7.staticflickr.com/6171/6183890676_4b0f52bcb7_z.jpg

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Specialized türkiye distribütörü aktif pedal dır.İsterseniz bir görüşün;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kemal Çetinkaya
Antalya 'Bike House' GÖKHAN ÇİĞDEM abimi ara istersen.o da specialized satıcısı ve baya specialized modelini kullandı.bu bisikleti de kullandı ve sattı.baya bilgin bir abim.google dan iletişim bilgilerni bulabilirsin

• Beğen
Şu videoya bir bakın isterseniz.
(link)
Alttaki yorumlarda bunu yapmayın, çok tehlikeli denmiş:)
Önce havasını boşaltıp sonra açın demişler.

Olay buysa bir seal kit alıp ringlerini değiştirmeniz gerekebilir.

Burada detaylı anlatım var.
(link)

• Beğen
Teşekkürler. Belirttiğiniz yerlerde şansımı deneyeceğim.

Yön verecek başka arkadaşlar varsa ve bilgi verirlerse sevinirim.

Rica ederim, ben yanlış anlamışım bu arada.
Sıkışık şekilde kaldı olarak anlamışım, sizinki hava kaçırıyormuş.
Videoların seal kit değişimi kısmı halen geçerli :)

Arıyorum ama benim model için bir kit bulamadım şimdilik maalesef :( Aslı bisikletteki arkadaş ellerindeki kitlerin uymayacağını söylediği için özellikle benim modelin kitini arıyorum. Aktif pedalla yarın görüşeceğim inşallah yardımcı olabilirler.

@ilker çelikcan

maşa için değil bence çünkü rear diyor.

Aktif Pedal ile görüştüm. Brain sistemli süspansiyonun bozulmasına çok şaşırdılar. Soruna göre belki yapabileceklerini söylediler. İzmir'den bisikleti kargolamam gerekiyor. Adam gibi paketleyince gönderebileceğim. Umarım bir çözüm bulunur yoksa duvara asacağım bu gidişle güzelim kadromu :(

Yardımcı olmalarına ne güzel :) inşallah sorununuz giderilir ve tekrar binebilirsiniz bisikletinize .
Gecmiş olsun , iyi günler ...

Maalesef bisikletimi İstanbul'a gönderme imkanı bulamadım. Bu esnada, sorunun başıma gelmesinden 2 hafta sonra tekrar hava bastık süspansiyona. Köpük falanda sıkıldı ama herhangi bir yerinden hava kaçırmadı. Binerek de denendi yine hava basıncında herhangi bir değişiklik olmadı. İlginç gerçekten. Tamamen kapanıyordu halbuki hava basıldıktan hemen sonra bile. Normalde bisikletin üzerine binildiğinde süspansiyon hiç kapanmıyordu ancak şu anda yaklaşık 6mm kapanıyor. Bunu yapmaması lazım. Kilo ne olursa olsun brain sistem süspansiyonu kitlediğinden hiç esneme olmuyordu süspansiyonda. Şimdi böyle bir sorun var. Hava kaçırmıyor, ancak brain tam anlamıyla sanırım süspansiyonu kitlemiyor. Bunun haricinde süspansiyon problemsiz çalışıyor. Parkurda deneme yapmadım ancak epeydir kullandığımdan bazı tepkilerini biliyorum süspansiyonun ve herhangi bir sıkıntı bulunmuyor çalışmasında. Ancak süspansiyondaki yaklaşık 6mm'lik kapanma benim tarafımdan (sanırım bisikletime çok alışık olmamdan dolayı) sürüş sırasında hemen anlaşılıyor açı farkından.

Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum. Konuştuğum yerler süspansiyonda problem varsa çözüm daha kolay olur, braindeyse daha sıkıntılı olur diyorlardı. Açıkçası hiç ümidim kalmadı... İmkanım olunca İstanbul'a göndereceğim sanırım yinede bisikleti. Öte yandan bu şekilde de problemsiz kullanılıyor.
Yardımlarından dolayı İzmir Parkur Bisiklet'e de teşekkür ederim.

ingiltere de mojo olabilir bunları tamir ediyor . yabancı form sayfalarında
(link)
shipping pahalı

Asagidaki yaziyi okumaniza gerek yok, ikinci sayfayi gormeden cevaplamisim.

----------------------------------------

Universal Cycles linkindekiler masa icin. Bir de sunu deneyin isterseniz:

(link)

Suspansiyonun govdesi normal bir Float RP2ye cok benziyor, o yuzden Brain kartusu harici internalleri de benzerdir diye umuyorum, farkliysa bile seal kitleri uyumludur. Buyuk ihtimalle linkteki parcalar uyum saglayacaktir.

Ingilizce biliyorsaniz su videoda bakim proseduru ayrintili bir sekilde anlatilmis:

(link)

Model olarak tam tutmasa da (RP23'un en dis govde parcasi sizinkinde yok, vs) benzer bir yolla bakim isini kendiniz halledebilirsiniz.

Kolay gelsin..

Geri