Scudo Sports

Specialized ile Cervelo arasındaki kavganın nedeni ne?

Guanzo45

Aktif Üye
Tepki
73
İsim
Mehmet
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Diğer
Bu iki marka arasındaki liderlik kavgası nasıl başladı?

Birisi bana bu iki markaya ne olduğunu açıklayabilir mi?

Scudo
Kavgadan haberim yok ama specialized gözü kapalı alır gibi.

Konuyu hiç bilmiyorum burada yeniyim specialized'i mayıs ayında tanıdım 52 kadro yol bisikleti almak için aktif pedalla görüştüm ama olumsuz cevap aldım. Bu senebelirsiz piyasa endişesi kur iniş çıkışları dolayısla distribütör bisiklet getirmicek dendi bende merida scultura 300 aldım.
SPECIALIZED VE S-WORKS Kadroları amerika yapımlı bir markadan söz ediyoruz ama bu yazıma cevap olarak konunun alakadarları mutlaka şunu söylerler artık bütün kadrolar Taiwan'da yapılıyor. Giant'ta orada Merida'da diğer büyük kadro üreticileri de muhtemelen kadro mühendisliği konusunda bir hır çıkmıştır diye tahmin ediyorum yoksa kalkıpta bu günkü aktüaliteyi ve uluslararası siyaseti takip ettiğimiz kadarıyla huawei çin , iphone amerika arasındaki boks maçı gibi olamaz heralde huawei ceo'sunun kızı kanada da göz altına alınmış ortalık ayağa kalkmıştı çin de airbus markasına ambargo koymuştu inanılmaz bir küresel marka savaşının içinde bulduk kendimizi heyecanla takip etmiştik .

specializedın kadro üretiminde merida ile ortaklığı var. yani rakip değiller.

@makaram

Bildiğim kadarıyla herhangi bir ortaklık yok specialized merida fabrikasının içinde özel bir bölümde üretim yaptırıyor arge mühendislik herşey farklı

@Özgünn
Specialized, Merida'nin kadro üretim deneyiminden yararlanıyor hocam, Specialized mühendisleri kendi çalışmalarını yapiyor ama bu çalışmayı hayata geçiren Merida oluyor yoksa Merida neden kendi üretim tesisini başka bir yabancı firmaya açsın.

@mehmetgz
Sahipleri Türk'tür o zaman:hihi::hihi:

@amasseia
Daha doğru bilgi için aktifpedal yetkililerine sorulabilir ben öyle yapmıştım.

Meridanın specialized da hisse sahibi olduğunu okumuştum biryerlerde

@a.erkan
Merida, Specialized de %49 hisse sahibi, doğrudur.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Hep 2008 Tour de France'da olan oldu.
Andy ve Frank Schleck kardeşler Alpler'de vurdu kırbacı, vurdu kırbacı pelotona lideri Carlos Sastre'ye sarı mayoyu getirdi.Tüm Specializedleri de döktü.Cervelo kullanan Sastre'nin şampiyonluğu Specialized'in çok zoruna gittiği söylenir.
20082234-92747-1926743.jpg

Bu arada CSC nin yol kaptanı efsane Spartacus'e selamlar,saygılar.

Konuyu okuyunca değişik bir aydınlanma yaşadım!

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
İkisi de benim alabileceğim markalar değil. Ekonomik olarak benim bütçemin çok ötesindeler o nedenle yesinler birbirlerini ete para vermesinler diyorum.

@fahrettin akansu

belirttiğiniz örnekteki gibi parça almıyor. üretim ortaklığı var. rakip olsalar neden tesisini rakibine açsın? ayrıca @amasseia nın belirttiği gibi, %49 hisse sahibi. ortaklar yani.

Bence kafayı yoracak durum şu. Bu şirketler en eskisi 50-100 senelik bir atölyede doğup büyüymüş şirketler. Buna rağmen nasıl olup burada bu kadar tartışılacak kadar başarılı olmuşlar? Bizim aynı yaşlardaki şirketlerimiz nasıl oluyor da lokal kalırken bunlar dünyaya bu kadar açılabiliyor?

@makaram
Şöyle bir durum var,
bahsi geçen örnek parça günümüzde kullanıcı deneyiminin çoğunu sağlayan mamül,
aynı zamanda telefonun kasasından sonraki en büyük yüzey.
Ekran üreticileri kendi markaları da olsa satın alım yapan firmanın taleplerini karşılamak için yarışıyorlar, global ticarette esnaflık rekabeti yok malesef (;

Keşke bisikletten örnek verseydim, benim hatam oldu bu.
Aslında demek istediğim aynı gruba ait markalar bile rakip olabilir, pazarı böyle sınırlandırmamak lazım,
rekabete rağmen iş birliği ve ortaklığın yürüdüğü çok firma var.

Örnek vermek gerekirse aşağıda gördüğünüz sokma mil R.A.T. Focus markasına tescilli bir ürün ama Merida markası da kendi kadroları için tedariği Focus’dan yapıyor.
54262BE4-5B05-4781-A438-5FCAEF47661E.jpeg

Derby Cycle üzerinden örnek verirsek;
Yol bisikletinde Cervelo ve Focus nasıl bir çok modelde rakip olmasına rağmen aynı grubun içerisindeki ortak teknolojileri kullanıyorsa.
Dağ bisikletinde de yine Focus ve SantaCruz uzun dönem rakipti.

Geri