@inziva Elbette, tamamen göreceli bir durum. 2018 modeli 2017'ye göre gerçekten seviye atlamış bir bisiklet zaten. Ben aldığım zaman 2018'ler çıkmamıştı, haliyle 2017 almak zorlaydı da zaten. Tip olarak da 'geleneksel' ya da 'agresif' tip diyebileceğimiz yol bisikletlerini sevdiğim için, en azından tip konusunda 2017 modeli seçtiğim için bir tık daha seviyorum bisikletimi. Güle güle kullanın, kazasız belasız pedallayın.
Bende yol bisikletine geçmek için baya bi takip ettip bu modeli ama en sonunda ikinci el temiz bir Cube Attain Sport denk geldi, taigra set ve fulcrum jantlı 2/3 fiyatına. çok memnunum. Sıfır bisiklet fiyatları artık uçtu gitti
Selamlar, 2017 model allez sprint sahibi olarak ben de bisiklet ile ilgili dusuncelerimi paylasayim. Daha oncesinde speciazlied'in sirrus sehir bisikletini kullandim yaklasik bir yil. Daha sonrasinda granfodolara katilmak ve performansa yonelik bisiklet surusler icin yol bisikletine gecmeye karar verdim ve 2017 nisan ayinda allez sprint aldim. Bisiklete ilk bindim andan itibares asik oldum daha onceden arakdaslarin dedigi gibi akici bir yapisi var. Bastikca gidiyor kereta Performans oalrak bisiklet limitlemiyor beni, kendi lmitlerime takiliyorum simdilik. Anterenmanlar ile ilerletmeye calisiyorum kendimi. Uzun mesefa olarak Gran Fondo MArarmaya katildim ilk yarisimdi. UZun parkurdaydim ve oncesinde bir defa 4 saat surus yapmistim. Konfor acisindan sahsen cok rahtsiz olmadim. Yaris sonunda hicbir agri vs yoktu. Bisikletin uzerinde turbo pro geliyor lastik oalrak, yol tutus olarak ve dayaniklilik olarak gayet iyi. Bir ust modeli sworks veriyonu imis. Ona da o kadar para vermeye gerek yok diyorlar internette gordugum kadari ile. Yaklasik 1800 kusur km yapmisim aldiigmdan beri. Umarm sizlere fikir vermesi acisindan yardimci olur.
@kiaoss değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, yeterli bütçeyi ayarlarsam hedefim allez sprint,ucuz yollu olursa bi ihtimal canondale caad 8 veya 10 kadro bulmak. Peki siz alırken allez sprint fiyatı ne civardaydı?
@Aspirin Bisikleti ben is seyehati icin Amerikaya gitmistim o sirada Amerikadan aldim. 1845$'a aldim. TL'ye cevirince TR fiyatindan biraz daha ucua geldi ama burda olmayan sari rengini almis oldum.
Aluminyum kadroların aero profillerle ağırlaştırılmasına karşıyım ama,venge için bütçesi olmayan bisikletçilere "bir nevi" alternatif oluşturmuş olması güzel...
@Erkin Kalender Aslında bütçesi olmayan demeyelim de kriteryum yarışlarında kaza yapma olasılığı bildiğiniz gibi aşırı yüksek, o yüzden dayanıklılığı arttırmak amacıyla Kriteryum yarışçılarına bir nevi özel üretildi. Ve yabancı forumlara bakarsanız çoğunun donanımı aşırı yüksek. (Zipp jamt, Duraace grupset vs.)
@OnurÖzdağ Kriteryum dedin beni benden aldın,kadroyu kırmak öyle kolay bir iş değil,Mayıs 2017'de Bursa'da katıldığım Federasyon Kriteryum yarışında anlık 1000 wattları gördüm,kadro kırılmadı,dura-ace zincir koptu Daha fazla bir şey demeye herhalde gerek yok.Ayrıca Torkudan bir kaç kişide yağmur başlayınca kaza geçirdiler,yerden yere vurulan salcanoda " bile " sıkıntı olmadı.Ben burada satış psikolojisiyle hareket edildiğini düşünüyorum.
Aynı düşüncelerim disk fren içinde geçerlidir,v fren tutmuyor disk şart diyen tiagra kullanıcısı arkadaşları ultegra üstü grupsetleri adam akıllı jant ve papuçlarla,3 liralık mahalle bisikletçisinden alınmamış teflon tellerle 100 metre kullanmaya davet ediyorum.
@Erkin Kalender Tabii ki satış politikası olduğu bariz ama kaza yaparsamve şanssız günümüzdeysem 10bin TL gitmesini istemem öyle bir gerçek de var. Fren konusuna gelince katılıyorum 88kiloyum ve bugüne kadar durmada bir sıkıntı yaşamadım. Ki sadece pabucum Ultegra gerisi Noname bacak Jagwifd kablo.
@OnurÖzdağ Forumdan kaç kişi gerçek manada kriteryum yarışına katılıyor ve federasyon takvimine göre ciddi ciddi bu yarışları takip ediyor ? Yılda bir kere giden adam zaten gidip 15bin liraya kadro almasın,yazık.Ama fikrinize saygı duyuyorum.
@kiaoss sarı gerçekten çok güzel yakışmış, bu kadarını hiç beklemiyordum.
Güle güle kullanın, bir ogrencime tavsiye etmiştim ama son anda vazgeçip başka bir şey aldı. Bu gün olsa benim tercihim specialized olurdu
@Aspirin iyi dileğiniz için teşekkürler. Kredinin taksitlerini öderken değil de bisikletin üzerinde keyif alırken kulaklarımı çınlatırsınız inşallah [emoji847][emoji847]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi