Scudo Sports

İnceleme Specialized Allez E5 2017

Tam da konu açacak iken bu konuyu görmem beni sevindirdi. Bisikleti alıp 1.5 yıl sonra 105 set ve iyi jant almayı düşünüyorum. Bisiklet Erdoğanlar bisiklette havale ile 2500 tl civarında. Bu arada yanlış bilmiyosam sipariş edince bisiklet demonte halde geliyor. Evde monte edebilir miyim. Yoksa illaki bisikletçi mi bulmam lazım. Siyah düşünüyorum ama hadi hayırlısı.

Scudo
@lifestyle Aynı mantıkla alındı bu bisiklet zaten.Demonte gelecek doğru.Neredeyse her yeri sökük geldi.Kablolar falan takılmalı, gidon zaten takılmalı kısacası biraz zahmetli geldi.Zaten kutu üstünde yazana göre yetkili bir yer kurmazsa garanti dışı kalıyor.Bu yüzden ben 'aktif pedal' caddebostan'da kurulum yaptırdım.Gayet de iyi yaptılar.Kendiniz kuracaksınız biraz zahmetli olur.

Specialized'ı bende inceliyorum bir süredir. Hatta Venge Elite almak niyetindeyim. Specialized ilginç bir marka, yıllık ARGE harcaması 15 milyon dolara yakın(doğru duydunuz). Kadro satıyorlar. Ve kadrolarına çok güveniyorlar. Mesela benzer bir kadro üzerine tiagra(4600) koyup benzer paraya satın aldığınız bir markada resmen kadroyu sırtlıyorsunuz. Ancak Specilized'da durum sanırım farklı ki sizde benzer yorumu yapmışsınız. En azında bu tür yorumlar okumak iyi çünkü referans oluyor.

Bende yol bisikletine başlamak istiyorum. İki yıldır hibrit bisiklet kullanıyorum. Yaş 35 kilo 90 (105'ten düştüm bisikşet sayesinde:)). Fikir olsun diye biraz gezdim firmaları. En başta aklımda kısmen 105 setli Triban 540 vardı, Kadro çok farketmez gibi düşünüyordum ama yanılıyorum sanırım.

@lifestyle ayni modeli bende kullaniyorum.bu güne kadar kullandığım en hafif kadrodur diyebilirim. Eğer alirsanir üsntünde SORA set çikar ise değiştirmeyi tavsiye ederim,ben memnun değilim.

Erdoğanlar güncelleme yapmış sanırım. Fırlamış fiyatlar.

Aynı bisikletin sora setlisini kullanıyorum. Claris için iyimser olamayacağım ancak Amerika gibi düm düüüz giden caddeler iş görür.
Sora set dediğiniz gibi üst düzeylerden hiç farkı yok.
Nadide ülkemizde satılmayan ama sora serisinin ikinci rublesi 12-32 ruble taktım çok iyi tırmanıyorum ve ruble geçişleri 10 lu setle aynı oldu. Oval ön diş taktım çok daha iyi oldu ve campagnolo vento ile iyi bir jant seçimi oldu. Sele bedenime uygun specialized sport aldım Ha ne oldu 3 bin bisiklet bu eklerle 5 bin oldu ama 5 bin TL'ye yine janları dandik ve selesi ufak( genelde yarışçı için düşünüp son toplam ağırlıktan ucuz bir tasarruf için 60 kg lik bir adam selesi takarlar bisikletlerin tüm bedenlerinde aynı boy sele olur halbuki 48 kadro alan adamla 60 kadro alan adam arasında bi hayli fark var.) bir sürü parçası yine kullanışsız ama üzerinde 105 yada tiagra setli bir bisikletin olur.
Şu üzerindeki rubleyle 12-32 105 e değişmem. Ultegra, dura-ace zaten çok üst düzey bu setle bisiklet aldığımızda janları da diğer parçalarıda daha iyi geliyor.

Yani kötü bisiklet yoktur mantıklı alışveriş vardır.

dostum hayırlı olsun maşallah güzel bisiklet kazasız belasız kullan...bu arada birşey farkettim lifestyle fiyatın havaleyle 2.500 tl geldiğini söylemiş fakat şu an erdoğanların sitede 3.280 tl güncel fiyat var:) herhalde sabah uyanır uyanmaz zam yaptılar:D

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Aktif pedalda havaleli 2800 civari gordum

Ne yapmış onlar öyle. Daha dün baktım havale ile 2500 tl idi. İnşallah indirim olur. 1 ay zamanım var. Ben de seviniyordum Specialized alacağım diye. Neyse 1 aya neler olur bakalım.

Isin garip tarafi 2. El bulmak da zor

Erdoğanlar zam yapmadı. Sadece bayrama özel %15 indirim yaptı. Onunda dün gece yarısı süresi doldu. Bugün onca siparişi yetiştirmek için can hıraş çalışıyorlar idi. :)

Bu bisiklet hiçbir zaman 2500 olmadı.Fiyatı da aylardır 3200 zaten.Ben de bundan biraz az'a aldım.Bisikletin üstüne Campagnolo Veloce grupset ve Scirocco 35 jant set, takma niyetindeyim.Almadan önce de aynen bu niyetteydim.Dediğimi yaparsam bana en en fazla 5500 civarına Specialized'in zamanında Dura-ace set ile 3900 dolar'a sattığı 6.5 kg'lik bir bisiklet olacak.5500 tl'ye üstünü en prestijli denebilecek bir marka ile donatacağım.Ortaya hem ömürlük kadroya sahip, hem de full Campagnolo bir bisiklet çıkacak.Claris iş görüyor, efsane değil.Berbat kesinlikle değil! Bunu 1 yıl kadar Tiagra 4600 kullanmış biri olarak söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: cayboylu
Screenshot_2017-06-28-22-51-34.png @I am the Uptown R. Güzel karar vermişsiniz ama bir yanlışınız var. Dün baktığımda 2500 tl idi. Bu firmaya mail atıp indirim hakkında bilgi alacağım. Belki indirim yakalarım diye. Bu arada bu firma güvenilir midir? 1 ay sonra Ankara ya gideceğim. Oradan da Lüleburgaz a geçeceğim. Lüleburgaz da yaşayacağım. Bisikleti montelenmis halde almanın imkanı var mıdır. Yoksa montajı evde mi yapmam lazım. Kendi bisikletimi kendim montelemek istiyorum. Ama garanti disi kalır mi bilemiyorum. Bir sakıncası yoksa kendim evde montelemek istiyorum.

@lifestyle erdoganlar bisiklet hakkinda uupuzun bir konu var ordan arastirabilirsiniz

@lifestyle Yanlış olmuşum dostum, üzgünüm.Ben de Erdoğanlar'dan almıştım zaten.Güvenilirdir yani.İç rahat olabilir.Hem hızlı geldi hem de ilgili davrandılar.Zaten neredeyse her şeyi oradan tamamladım.Montajı orada yaparlar elbette sen istersen.Sonrası da nasıl götürürsen artık. :srnsml:

@I am the Uptown R. Teşekkürler. Kargo ya kaç lira ödediniz? Specialized yetkili servisi Lüleburgaz a en yakın nerede vardır bilginiz var mı?

@lifestyle Kargo hiçbir şey.Bir ödeme yapılmadı.Specialized yerli markalar gibi olmadığı için olduğunu hiç sanmıyorum orada, yani yetkili servisi Türkiye genelinde çok az.Sebebi muhtemelen Specialized'in Türkiye dağıtıcısı olan Aktif Pedal'ın, 'Erdoğanlar bisiklet' gibi büyük yerler'e dağıtıyor olması sadece.Orada Specialized marka bisikletinizi herhangi bir bisikletçi'ye götürmek zorunda kalabilirsiniz demek bu.Bu da aynı zamanda kendi bakımlarını kendiniz yapmayı öğrenmeye başlarsanız iyi ederseniz demek.

Geri