The UGUR
1317-P.8
- Tepki
- 2.033
- İsim
- Ugur
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Cannondale
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti

Bu konuyu, hem bu bisikleti almayı düşünenler için, hem de bu paraya bu donanım alınır mı diyenler için açıyorum.Ben de bu parayı etmez diyenlerdendim çünkü.Neyse, bisiklet 2017 model Specialized Allez E5.Üstünde Shimano'nun yol grupsetleri arasında 'tourney'in bir üstü Claris var.Claris 2x8.Bundan önceki bisikletim 'lapierre Audacio 400'dü.Onun üstünde 2x10 Shimano Tiagra vardı.Yol bisikletine 1.5 yıl sonra henüz döndüm ve dolayısıyla korkularım vardı.Tiagra'dan claris'e yani 2x10'dan 2x8'e düşmek en başta geliyordu.Bu konuya tam girmeden önce, Allez'i Audacio ile kıyaslayarak devam etmek istiyorum.Öncelikle şunu söyleyeyim: Bu bisiklet Claris set, axis 1.0 jant seti ve gerisi tamamen Specialized donanım ile 9.62 imiş.Audacio 400 ise Tiagra, R501 jant seti ve Ritchey donanım ile 9.35'di.Ama ilginç olan şu; Allez daha hafif geldi elime.Zaten kadrosu daha hafif olan bir bisiklet.Maşası da FACT karbon.Audacio'da da karbon maşa vardı.Asıl mesele Claris ise biraz tuhaf.11x32 ruble tuhaf bir sürüş sunuyor.8'li ruble ve 11x32 oran demek geçişler arasındaki fark hissedilir demek.Yani kadans 100 giderken, vites yükseltmeye karar verip birden aşırı yorulma gibi durumlar mümkün olabiliyor, çünkü bir sonraki dişli zorlayabiliyor.Vites geçişleri de Tiagra'ya göre daha sert.Ancak en baştaki korkularıma göre kesinlikle iyi bir set Claris.Bisiklet'in geri kalanına laf edemiyorum ancak bir şey demek zorunda olsaydım sadece EFSANE derdim.Tırnamışta sizi aşağı indirmeye çalışıyor gibi değil, inişte ise resmen gitmek istiyor bisiklet.Gidişi çok güzel.Bu set ve jant'a rağmen oldukça atik bir bisiklet.Konuyu uzattım ve kısa kesmek istiyorum.Kısaca:
---- Bu kadro'nun üstünde Dura-ace olanını Specialized 3500 dolar gibi bir civara satıyordu.Öyle bir grupset'i taşıyabilecek bir bisiklet yani.Yükseltmeyi düşünürsenüz kesinlikle düşünün bu bisikleti.'weight weenies' sitesinde 6.4 kg ağırlıkta 2013 Allez gördüm.Zaten kadro'nun böyle olması Claris set falan dinlemeden almama sebep oldu.
---- Claris set gayet iyi.Tek kötü yanı için dişli oranları arasındaki büyüklük derim.
---- Frenler tektro.Biraz şans'a duruyormuşsunuz hissi verseler de durduyorlar işte diyeyim.
---- Specialized Espoir lastikler ıslak zeminde de gayet iyi, kuru da oldukları gibi.
---- Gidon, gidon boğazı ve sele iyi.Sele'yi toplamda pedli tayt olmadan 50 km kullandım.Şu an oturamıyorum koltuğa ama yine de eve sağlam getirdi beni
---- Axis 1.0 jantlar, sprint'e kalkarken sizi geri tutmaya çalışmıyor.Gidecekseniz gidiyorsunuz.Dünya'nın en iyi jantları da değiller tabii.Bu donanımda bir bisiklette daha fazlası olmazdı herhalde zaten.
---- Specialized'in kendi gidon sargısı çok güzel.50 km eldivensiz kullanımda o kadar sert yol'a rağmen kırmadı bileklerimi.Gayet konforlu bir sürüş sundu.
Diyeceklerim bu kadar.İlk incelemem, kusurlar varsa görmezsen gelmeniz tercihimdir.Umarım ki yardımcı oldum düşünenlere ya da merak edenlere.Bu marka'dan başta haz etmemiş olsam da bu bisiklet'e aşık oldum
EDIT: Resimdeki bisiklet benim, bu sefer internetten değil.Fotoğraf Caddebostan aktif pedal'da çekildi benim tarafımdan.