Scudo Sports

Spd Yukarı çekerken oluşan boşluk

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Shımano MT34B ayakkabım ve M520 spd pedalım var.Ayakkabıyı ve pedalı yaklaşık 10 ay önce 2.el almıştım.Montajını yaptım kullanmaya başladım.Pedalı yukarı çekerken boşluk yaptığını gördüm.Pedalda yada kalde sıkıntı olacağını düşündüğüm için.Sıfır M520 pedal aldım.Pedalın yanında çıkan kalleride ayakkabıya monte ettim.Yine aynı şekilde sorun yaratmaya başladı.Bu sorunu sıfır pedal ve kal yaratıyor,pedalı iyice sıkmama rağmen

Ayakkabılarımı XLC pedallarda deneme fırsatım oldu.Yukarı doğru sağlam çekmeme rağmen herhangi bir sorun bir boşluk yaratmıyordu.

Şimdi ben bu işi en az maliyetli yoldan nasıl çözebilirim?
Kalleri mi değiştirmeli yoksa yeni bir pedal mı almalıyım?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ihsan Geylan
Scudo
Up

Pedallarınızın aynısını mtb bisikletimde kullanıyorum, yol bisikletimde ise M530 pedallar takılı. İkisini de aynı ayakkabı ile kullanmama rağmen herhangi bir boşluk mevcut değil. Sizin boşluk olarak hissettiğiniz şey SPD kalin doğal sağa-sola salınımı olabilir mi?

Eğer gerçekten bir boşluğun olduğunu düşünüyorsanız en kestirme çözüm olarak deneyip memnun kaldığınız XLC pedallara geçmek görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
@Sadettin Z.
Kesinlikle sağa sola salınması değil. Bildiğiniz boşluk var yukarı doğru çekerken bir noktada küt hafif bir boşluk oluyor.Bu her 2 pedal için geçerli.Orijinal kalleri ile kullanıyorum ama anlamış değilim

Up

Aynı model pedalları Giro Carbide model ayakkabılarım ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Farklı model pedalları deneyerek alma imkanınız varsa mesela.Ya da aklıma, ayakkabının ayağa tam oturmamasından dolayı bir boşluk olabileceği geldi.Çünkü SPD pedala geçtiğim ilk gün ayakkabıyı fazla sıkmıştım, ikinci gün bol bıraktığımda da dediğiniz gibi olmuştu.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
@Ceyhun Özkan
Sanırım sorun kaller ile pedal arasında. Çünkü kaller ayakkabıya çok sağlam şekilde sıkılı.Oradan boşluk yaratamaz. Aynı şekilde pedalın kal girecek yeride sıkılı.
Ayakkabı ve kali başka bir mtbde deneme şansım oldu boşluk yapmıyordu

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Up

Küçük bir video çektim.Kaller ayakkabıya sağlam bir şekilde bağlı sorun kal pedal arası. Farklı bir kal mi almalı

@hasanozturkcyclingking
Civatalar yalama olasıya kadar sıksam sorun çözülmeyecek.Sanki kaller pedala uygun dil yada ayakkabı pedala

Sanırım bu sorunun çözüm yolu tok

@Hüseyinsuna pedal üzerinde kal tutma sertliğini ayarlayan +/- işareti bulunan vidaların ayarını değiştirmeyi denemişsinizdir, değil mi?

@Özcan.
Aynen öyle hocam sonuna kadar sıktım fakat boşluk devam ediyor

Aklıma bir sebep geldi, ama önce sorayım, kalleriniz siyah mı, gümüş rengi mi?

Bende de 520 var 540 pedal aldim ikisi arasinda calisma olarak bariz fark var.

@Özcan.
Siyah hocam

Yol bisikletimde M520 pedal var, klasik spd. Tur bisikletime T400 takmıştım, Click'r model pedallardan.
Ayakkabım yine klasik spd modeli MT34. Click'r pedal ile gelen gümüş renkli SH56 kaller ile kullanıyorum. Click'r olmayan düz kal kodu SH51 ve rengi siyah, onu da not edelim.

T400 kullanırken ayakkabı tam kenetli durumda, tek parça gibi kullanıyorum.
Ancak M520 ile çok hafif bir boşluk var. En gevşek ayarda kullanıyorum, şimdiye kadar bu boşluk gevşeklikten kaynaklanıyor diye düşünmüştüm. Ama şikayetiniz başka bir ihtimali getirdi aklıma.
Her ne kadar Click'r olan ve olmayan ekipman birbirine tam uyumlu olsa da, belki çapraz kullanımda hafif bir his farkı oluşuyor olabilir. Sıkılık ayarıyla oynayıp denemeler yapmak lazım.

Bende kal-pedal arasında uyumsuzluk ihtimali var. Belki benzer bir durum ayakkabı ile kal arasında olabilir. MT34B ayakkabılar Click'r serisi modellerden çünkü.
Click'r ne ola diye düşünen varsa, onu da takma çıkarma zahmeti daha az olan pedal sistemi diye özetleyebiliriz.

Size önerim, bir arkadaşınızın spd ayakkabısını giyerek sürmeyi deneyin. Bir ihtimal boşluk hissi kalmayacak. Sonrasında paraya kıyıp ayakkabı değiştirebilir, ya da o boşluğa alışmaya başlarsınız.

@Özcan.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hocam.Önerinizi müsait bir zamanda deneyeceğim.Bunun yanında turda birlikte pedalladığım dostlarımdan ricada bulunup ayakkabı denerim.

Bundan sonraki ayakkabı pedal alışverişimde söylediklerinize dikkat edicem

konuyu hortlatayım bu ayakkabı da ki spd kalleri vida sıkma yerleri toprak dolmuş ve neredeyse betonlaşmış (4 senedir kullanıyorum) bu toprağı oradan nasıl temizleyebilirim ?

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Geri