Scudo Sports

Spd yerine ucuz yollu pedal bandı

@Yusuf G.

ürün geldi,ancak çok esnek.
pedala taktım ancak yukarı çekerken çok esniyor ,yani biraz zorlasam sanki kırılacak gibi, veçok esnediğinden ayağım yukarıda boşukta kalıyor.
sanırım iade edip kayışlısnı alacağım.

Scudo
Geniş burunlu ayakkabı giydiğinde veya pedala ters monte edince kalpiyenin üst kısmı esniyor ama ayağını doğru oturtunca hiç esneme yapmıyor bende. Beğenmemene üzüldüm, inşallah kayışlı olanı beğenirsin.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Yusuf G.

allah allaah nasıl esnemiyor anlamadım yahu,yarın tekrar bir deneyeyim.nasıl olsa iade süresi 14 gün.

Videodaki kalpiyeyi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. İlk kullanmaya başladığımda "bu ne yaa yapamam ben bunla bisikletin havasını da bozuyor" diye söktüm. Sonra nedense tekrar taktım :) ama sonra şunu gördüm. Alışınca da süpersonik birşey olduğunu anladım. Yokuşlarda özellikle yüklenirken ayağın sabitlenmesine destek verdiğinden gücü pedala daha güzel veriyor. Uzun bir tura çıktığımda onsuz olmayacağını daha net anladım. SPD'nin daha kullanışlı olduğu kesin ama maddi olarak hem de daha kolay alışılması nedeniyle ciddi bir olarak önerebilirim

Tecrübe edinen arkadaşlardan istek !
Kayışlı ve kayışsız arasında konfor (güvenlik) ve performans üzerinden %' lik bir tahmini rakam alabilir misiniz?
Aslında Sade pedal-kayışsız kalpiye-kayışlı kalpiye- Spd pedal olmak üzeri 4 tane ayrı performans % si alsak daha iyi olur... :rolleyes:

Bende kayışsız kalpiye aldım çok büyük bir performans artışı sağlamıyor ancak yokuşlarda kendini hissetiriyor yüzde olarak kendimden gözlemlediğim %5 den fazla değildir sürüşe keyif kattığı kesin, takma çıkarması çok rahat bide resim ekliyeyim ;

http://img.tapatalk.com/d/14/08/09/pyry7yne.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/09/hagete3y.jpg

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

1 yıl olmuş:) Fakat merak ettim hala kullanan var mı?

Arkadaşlar hortlatıcam 3 yıl olacak ama şu iki üründen sizce hangisi ? Özellikle kullanan arkadaşlardan öğrensem. Spd pedal almayı hiç istemiyor ve düşünmüyorum. Kalpiyeli pedal veya kalpiye alıcam. Hangisi dersiniz ?

(link)

(link)

Yıllardır kayışlı kalpiye kullanıyorum. Kayışsız modeli bilmediğimden yorum yapamayacağım. Kayışlı olan kesinlikle parasını fazlasıyla çıkarıyor. Çok daha iyi pedallama sağlıyor. Yazın kızım bisikletime binmek istediğinden kısa süreliğine sökmüştüm. Kalpiye olmadan aşırı yorulmuştum.

• Beğen
Tepkiler: toma
Yol bisikletimin stok pedalları kayışsız kalpiyeydi. Gözlemlediğim kadarıyla yukarı çekerken çok fazla esniyor hatta yüklendiğinizde ayağınız pedaldan çıkıyor. Açıkçası ben bu pedalların kolay çıkarılıp takılması dışında avantajını görmedim. Bence kayışsız kalpiye'nin dırdırıyla uğraşmaktansa ya düz pedal kullanın ya da spd'ye geçin.

• Beğen
Tepkiler: toma
Eski pedallarım yüzünden ayakkabım yırtılmıştı. Fazla esnemeye gelemediler sanırım.

Bence ya düz kullanın ya da spd kullanın

kalpiye kayışsız kullanılırsa anca ayağın kaymasını engeller yukarı çekerken güç kaybı olur, demem o ki paraya kıyın spd ye geçin. Arka aktarıcınız cok üst model olmasın aynakolunuz aynı teknolojileri barındırıp 150 gr ağır olsun ancak spd bambaşka bir tecrübe özellikle yol bisikleti için.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@toma ben ikisini de kullandım. Kayışsız olan şehir bisikletleri için uygun bence. Diğerinin plastik olanını bulursanız çok hafif olduğu için tercih edebilirsiniz yol bisikeltine. Onun harici de fixie bisikletler için satılan bantlı pedallar var ama ben bulamamıştım.

Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,Spd,Spd Spd,Spd,:):):)

İnsan +(spd) bisiklet= Biyomekanik makina.

@toma

Onceki yol bisikletimin uzerinde kayisli modeli gelmisti. Kayislar guvenlik acisindan cok riskli. Trafikte ummaginiz acil bir durumla karsilastiginizda direk yerdesiniz. Bunu fark ettikten ve deneyimledikten sonra kayislari sokup denedim, pek bir katkisini goremedim. Kaldi taban kismi asiri kaygan. Yukari cekerken bir avantaji yok. Sadece pedal saat 3 yonundeyken tam ayaginiza oturmus oluyor, burun kismi sayesinde.

Ya spd ya hic derim. Spd alismasi ve kullanmasi zor bir urun evet, buna dikkatsiz suruculer de eklenince cok buyuk problem. Motorlar gerek araclari makas atip sollarken, gerek sokaklara girip cikarken jetski gibi kullandiklari icin benim gozumde potalsiyel kaza riskidir hep. Buna taksilerin ani dur-kalklari, minibusculeri ani serit degistirmeleri ve tecrubesiz/aceleci soforler eklenince kayisli kalpiye intihardan farksiz. Spd pedala zamanla iyi hakim oldugunuzda ani bir durumda dahi refleks olarak hemen ufak bir ayak hareketiyle acip, ayaginizi yere koyup/surtup dengenizi saglayabiliyorsunuz.

Aslinda biraz da sizin kullandiginiz rotaya bagli. Trafikten tamamen uzak bir rotaniz varsa, rahatsaniz kesinlikle spd alin. Fakat sehir merkezinde kalacaksaniz, her daim caddelerde, araclarla ic ice olacaksaniz normal pedal en ideali derim :)

Normal pedaldan cook sıkıldım derseniz de, konuyu acan arkadasin onerdigi iki urunden ilki(kirmizi bant olan) isinizi gorebilir. Makul bir urune benziyor. Hem katki saglar, hem acil durumlarda ayaginizi kolayca cekip cikartabilirsiniz.
Fakat unutmayin ki o bandin da bir dezavantaji var, hemen her pedal turunda ayaginizi one dogru itiyor olacaksiniz, ayaginizdan cikmamasi icin. Bu ekstra efor ve cok farkli bir kas grubunun gereksiz calismasi demek. Ha ayaginiza bu bandi cok saglam sabitleyebilirseniz buna gerek kalmaz, ama bu sefer de ani durumda ayaginizi cekip cikarma ihtimalinizi yok etmis olacaksiniz... Fakat yine de normal pedaldan iyidir ve denenebilir :)

Geri