@toma
Onceki yol bisikletimin uzerinde kayisli modeli gelmisti. Kayislar guvenlik acisindan cok riskli. Trafikte ummaginiz acil bir durumla karsilastiginizda direk yerdesiniz. Bunu fark ettikten ve deneyimledikten sonra kayislari sokup denedim, pek bir katkisini goremedim. Kaldi taban kismi asiri kaygan. Yukari cekerken bir avantaji yok. Sadece pedal saat 3 yonundeyken tam ayaginiza oturmus oluyor, burun kismi sayesinde.
Ya spd ya hic derim. Spd alismasi ve kullanmasi zor bir urun evet, buna dikkatsiz suruculer de eklenince cok buyuk problem. Motorlar gerek araclari makas atip sollarken, gerek sokaklara girip cikarken jetski gibi kullandiklari icin benim gozumde potalsiyel kaza riskidir hep. Buna taksilerin ani dur-kalklari, minibusculeri ani serit degistirmeleri ve tecrubesiz/aceleci soforler eklenince kayisli kalpiye intihardan farksiz. Spd pedala zamanla iyi hakim oldugunuzda ani bir durumda dahi refleks olarak hemen ufak bir ayak hareketiyle acip, ayaginizi yere koyup/surtup dengenizi saglayabiliyorsunuz.
Aslinda biraz da sizin kullandiginiz rotaya bagli. Trafikten tamamen uzak bir rotaniz varsa, rahatsaniz kesinlikle spd alin. Fakat sehir merkezinde kalacaksaniz, her daim caddelerde, araclarla ic ice olacaksaniz normal pedal en ideali derim
Normal pedaldan cook sıkıldım derseniz de, konuyu acan arkadasin onerdigi iki urunden ilki(kirmizi bant olan) isinizi gorebilir. Makul bir urune benziyor. Hem katki saglar, hem acil durumlarda ayaginizi kolayca cekip cikartabilirsiniz.
Fakat unutmayin ki o bandin da bir dezavantaji var, hemen her pedal turunda ayaginizi one dogru itiyor olacaksiniz, ayaginizdan cikmamasi icin. Bu ekstra efor ve cok farkli bir kas grubunun gereksiz calismasi demek. Ha ayaginiza bu bandi cok saglam sabitleyebilirseniz buna gerek kalmaz, ama bu sefer de ani durumda ayaginizi cekip cikarma ihtimalinizi yok etmis olacaksiniz... Fakat yine de normal pedaldan iyidir ve denenebilir