Scudo Sports

SPD-SL Ve Normal SPD Arasındaki Performans Farkı?

@ozgur908
Bu siteyi bilmiyorum da kargo vs dahil mi nereden geliyor kaç günde biliyor musunuz?

@selket
Tamam çözdüm 20tlye bir haftada teslimat çok ucuz

Scudo
@selket
40 tl kargo ücreti eklenecek, 4-5 günde de teslimat yaptıkları yazıyor. alışverişim olmadı hiç. bütün kargoları takipli mi bilmiyorum. takipsiz posta ile alışveriş yapmanızı tavsiye etmem. ptt'de buhar olabiliyor.

@ozgur908
bu bayram jantlar dışındaki her şeyi değiştirdim bir dahaki bayrama da bu siteden spd veya spd-sl alacağım hayırlısıyla, ama ayakkabı numarası bulamadım(47-48) o sıkıntıyı nasıl çozeceğim bilmiyorum :/

Tercihteki en büyük fark "yürümek" yada "yürümemek" olmalı :)
Çünkü SPD-SL ile yürümek tam bir işkence...

SPD_SPD-SL-200x300.jpg

SPD pedallar MTB,yol,tur bisikletçileri tarafından kullanılıyor.
SPD-SL pedallar sadece yol bisikletçileri tarafından kullanılıyor.

Kullanım alanındaki bu sınırlılığın birkaç ufak sebebi var;
1- Yürümeye olan elveriş.
2- Kullanım kolaylığı.
3- Pedala basış noktası.

Kullanım kolaylığında da SPD önde. Hem daha kolay kilitleyip açabilmeye, hem de iki taraflı kilitlenebilen pedala sahip.
FAKAT SPD-SL pedallar tek yüzden kilitlenebiliyor. Bisikletin üzerine çıktığınızda önce pedalın kilitlenen kısmını ayağınızla üste getirmeniz, ardından kilitlemeniz gerekiyor.

shimano_xtr_980_pedal.jpg
Shimano_105_PD-5700_Road_Pedals_SPD-SL.jpg

Son olarak pedala basış noktalarına baktığımızda da SPD-SL pedallarda ayağın ucuna daha yakın olduğunu, SPD pedalda ortaya daha yakın olduğunu görüyoruz. Bu da tamamen bir MTB bisiklet kontrolü vs Yol bisikleti kontrolü olayıdır. MTB'de bir iniş yaptığınızı düşünün, pedalın ayağınızın tam altında olmasını istersiniz, ortalarda yani. Yol bisikletinde ise tam ayak parmaklarınızın bittiği yerden pedala "en güçlü" basabilirsiniz. Bü yüzden SPD ve SPD-SL pedallarda kilidin konumu da biraz farklı. Ve bu yürümeyi de etkiliyor. SPD-SL ile yürürken sanki öndne topuklu bir ayakkabıyla yürüyor gibi oluyorsunuz ve tam bir işkence :D

@Serkan Mıstınoğlu Müsadenizle bir soru sormak istiyorum, SPD-SL pedallarda ultegra ile R 540 aralığı arasında hafiflik dışında bir farklılık var mı? Malzeme kalitesinin arttıgı zaten aşikar ancak ne gibi bir kullanım rahatlıgı saglıyor bir ultegra ? veya dura ace?

@Kuzey Ege
Spd-sl de böyle bir sorun var. Bende rampalarda durmamayı tercih ediyorum. Aksi takdirde zor oluyor.

@alper 76 ağırlık dışındaki fark olsa olsa rulman kalitesidir. Çünkü orada ufak da olsa bir enerji kaybı oluyor. SPD pedallarda çok fazla performans farklı olmuyor. Mesela Shimano ultegra 260 gr, dura ace 250 gr ama arada 2 katı fiyat farkı var :eek:
Gereksiz bi yerden sonra :)

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Evet kendimi engelleyemedim ve yol setine geçtim,değerlendirmeleri yapacağım ama başta en sevindiğim olay çok sessiz çalışması :) Kal ayarım daha yapılmadı ama şunu söyleyebilirim ilk deneyim olarak ; Yürümek zor ama yapılabiliyor fakat ıslak yerlerden geçmek zorundaysanız birdaha düşünün derim :) Kal koruyucuyu mutlaka edinmek gerek,gerçekten çok işe yarıyor. Güç aktarımı konusunda çok bir şey anlayamadım ama ilk sürüşte veledromdan PR almak belki biraz durumu özetliyor olsa gerek.Eğer maddiyatınız elveriyorsa geçin diyorum.

Mavic Kysrium Pro II ayakkabı + Look Keo 2 Max Carbon pedal.

CAM00627.jpg
CAM00628.jpg
CAM00629.jpg
CAM00637.jpg
CAM00639.jpg
CAM00640.jpg

Yokuşta durunca kalkarken kısa mesafede tek ayak bile çevirseniz bir iki tur deneyecek zaman kazanıyorsunuz.
Kalkmaya çalışılan eğim %10'un üzerinde bile olsa tek ayak çalışır, o zamana kadar pedal kitlenir gibime geliyor.
Pratikle aşılır, ben şu an nerdeyse oltayla balık yakalar gibi takıyorum, birde yol bisikletinde bazı kullanıcılar pedalın yüzeyi çizilmesin, ayakkabının karbon tabanı çizilmesin diye çok narin davranıyorlar, o yüzden SPD SL takmak zor geliyor olabilir. :) Porselen yemek takımı değil bu, eninde sonunda çizilecek aşınacak birşeyler olacak, hunharca tadını çıkaralım bence.

@Tolga Çelebi güle güle kullanın, renk güzelmiş. :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Ben de yol bisikletine dag ayakkabisi almayi planliyordum.Nedeni ise sadece bisiklet esnasinda degil sehir icinde de kullanabilmek icin(tabanindan topuklu ayakkabi sesi cikmiyor ve daha yumusak tabanli oldugu icin).Ama simdi kafam karisti yol ayakkabisimi alsam.yol ayakkabisi kullanan racingci arkadasim sakin yol ayakaabisi alma dedi cok sıkıyor dedi kafam iyice gitti.oneriler ?

Lüleburgaz'dan gönderildi

Aşağıdaki resme dikkatinizi çekerim, ayağımda bildiğiniz lastik tabanlı ayakkabı var, SPD-SL pedal ve bir yol bisikleti.
Ben bu şekilde bazı günler 21 km işe gidiyorum, yaklaşık 24 - 25 km ortalama hızla, şehir içi trafikte.

O yüzden pedala basmayı bildikten sonra yol bisikletinde SPD-SL kullanmamak bana garip geliyor, bu konuda ahkam kesecek kadar fazla tecrübem yok 800 km oldu aldığımdan bu yana ama mtb de kullanan biri olarak garip geliyor bana.
SPD-SL ayakkabı ile şehir içinde yürümek öyle sanıldığı gibi dert değil, sadece ıslak zemine dikkat etmek gerekiyor çünkü kal temas yüzeyi oldukça sınırlı ön bölümde ve topuğun yere değdiği alanda oldukça ince ve dar bir profile sahip, o yüzden kayabilirsiniz bazen. Kendi ağırlığınızı hissetmeniz ve dengenizi kurmanızla ilgili bir konu tamamen, bunun dışında anlatılanlar şehir efsanesi kıvamına gelmek üzerine. :) @Bartu Bilgi

qRW8DmmrMvdxVRxYrb1aEKPhp8i1M44lHZYznpxW3-A-2048x1152.jpg

Geri