Scudo Sports

SPD-SL den SPD ye geçeceğim

Reahax

Daimi Üye
Tepki
219
İsim
Recep
Bisiklet
Cannondale
Merhabalar, bisiklete başladığımdan beri SPD-SL pedal ve ayakkabı kullanıyorum. Bisikleti aynı zamanda commute için kullandığım için yürüme rahatlığından dolayı SPD ye geçmeyi planlıyorum.

Aklımda 2 pedal var kullanmayı düşündüğüm.
Shimano A530 ve A600.
(link)
(link)

A530 normal ayakkabı ile de kullanmaya müsait görünüyor. A600 biraz daha yol havası var.

2 pedal arasında biraz kararsız kalsam da sanırım A530 almayı düşünüyorum çok fazla farkı yok ise a600den.

Ayakkabı olarak Giro Rumble hoşuma gitti ama bilmiyorum acaba yukarıdaki pedallar ile uyumlu mudur. Yorumlarda M424 SPD pedallar ile uyumsuz olduğunu yazmışlar o yüzden pek emin değilim.

(link)

Bisikleti normal ayakkabı ile de zaman zaman kullanacağımı düşünürsek A530 vs a600 veya bilmediğim tavsiye ettiğiniz başka marka model mi?

Ayakkabı olarak Giro Rumble nasıldır ve istediğim pedallar ile uyumlu mudur?

Scudo
Onların dışında Crank Brothers Candy 1 pedalı tavsiye edebilirim. Daha az parçadan oluşuyor, dolayısıyla az problemli. Yanılmıyorsam daha hafif. Çamur tutma derdi yok çünkü zaten her tarafı açık. Topuk açısı geniş. Ayak rahat hareket ediyor. Bu açıdan dizlere faydalı. Sprint esnasında ayaktan çıkmıyor. Ayaktan çıkarmak istediğinizde de topuk hareketine çabuk çevap veriyor. Yani rahat çıkıyor.
Ayakkabı MTB ayakkabısıysa pedala uyar. Çünkü her pedalla beraber ona uygun kal gelir. Yani Giro Rumble hepsiyle de kullanılabilir. Güzelmiş.

Giro Rumble ayakkabı ile bu istediğin pedalları kullanabilirsin.

Ayakkabı alternatifi önerisinde bulunayım shimano daha şık duruyor.

(link)

@MehmetAliB.

Crank Brothers güzel pedala benziyor ama normal ayakkabı ile kullanımı zor gelir gibi sanki.

@Reahax A530 kullanıyorum ve kullanan arkadaşlarım var. Tavsiye edebileceğim bir ürün. Normal ayakkabı ile bastığınız yüzey geniş, SPD tarafı ise bildiğiniz SPD işte :)

@Reahax a530 kullanıyorum hem normal ayakkabıyla hem de spd ayakkabısıyla. Gayet konforlu. Shimano'nun tavsiye ettiği ayakkabı var bu pedal için. Onla denemedim.

sizinle benzer sebeplerden yol bisikletimde a600, şehir bisikletinde T780 kullanıyorum. spd'yi günlük hayatta kullanmak büyük avantaj oluyor. A600 gerçekten çok güzel bir pedal fakat tek taraflı olmasından dolayı bir süre sonra kal'lerin sürtmesiyle arka tarafında çizikler oluşuyor. eğer normal ayakkabı ile platform tarafını da aktif kullanacaksanız a530'u öneririm.

ayakkabı olarak shimano düşünüyorsanız explorer-tour serisi günlük hayat için daha uygun.

(link)

Giro'nun da çok güzel ayakkabıları var fakat ben deneyebilecek yer bulamadım İzmir'de en azından. numarasını veya kalıbını denemeden ayakkabı almanızı önermem, çok fark edebiliyor markadan markaya.

@Atacan RT-5 gayet güzel duruyor :) tabi yürünebilirlikte önemli benim için. Neyse alışveriş için black fridayi beklemeyi düşünüyorum karar vermek için gayet yeterli zamanım var.

@Reahax SPD-SL pedalın neydi? Ben de pedal arıyorum da. Satmayı düşünürsen görüşelim.

@Uğur S. Shimano R540 - Siyah renkli oldukça çizik var bir ara fotoğrafını çekerim düşünürsen. Tabi black fridaye 15 gün var bende siparişimi verdikten sonra anca satabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Fotoğraflarını özelden rica edebilirim.

click'r varmış birde aslında şehir için güzel görünüyor. Ani sprintlerde vs çıkma durumu yoksa bunlarda(ki bana çıkacak gibi duruyor veya yokuşlarda ayakta pedalı çekerken özellikle) click'r de düşünebilirim :)

Bugün Pendik'te işin vardı. İşlerimi hallettikten sonra hazır gelmişken, Efor bisiklete gidip pedallara ayakkabılara bakayım dedim.
Pd-t400 vardı ayakkabı olarak çok model vardı ama pedala uygun SH-CT71 modelini oldukça beğenmiştim.
Şenol usta sağ olsun, yurt dışından alabileceğimden çok daha düşük bir fiyat çıkarınca aldım t400 - ct71 ikilisini aldım. Henüz deneme fırsatım olmadı ama ürünler güzel görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@Reahax A530 ilk ve tek kullandığım spd pedaldır, dediğim gibi ilk ve tek kullandığım bu pedal olduğu için objektif bir yorum getiremem ama benim izlenimim (bir buçuk yıl) commuter kullanımında başka bir pedala ihtiyaç duymadım. Zaten spd öyle bir alışkanlık ki normal ayakkabı ve spdsiz kullanmayı pek istemiyeceksiniz, A530' un spdsiz ikinci yüzeyini hiç' e yakın kullanacaksınız ama yine de ayağınızın altında böyle bir alternatifin olduğunu bilmek büyük rahatlık ve kolaylık (özellikle ışıklarda da ve yoğun trafikte).

A530 ile aklıma gelen bir ipucuda; kullanacağınız spd ayakkabı veya standart spor ayakkabının tabanında kullandığı plastik cinsine göre ıslak-yağmurlu havalarda spdsiz yüzeyde kayma problemi yaşatabilir. Neticede pedal çıplak metal temkinli pedallarsanız sorun yaşamazsınız.

@Reahax hayirli olsun. IBAN gönderirsen diger isi de halledelim madem ;)

Geri