Scudo Sports

SPD Pedal

Tepki
18
Bisiklet
Cannondale
Merhabalar en yakın zamanda yol bisikletim için kilitli pedala geçmeyi düşünüyorum ancak konuştuğum kişilerin bazıları mtb spd pedal almamı,bazıları ise yol spd pedalı almamı tavsiye ediyor.Yol spd ile yürümenin zor olduğu ancak geniş yüzeyinden dolayı daha rahat bir sürüş elde edeceğim söyleniyor.Sizin yorumlarınız nelerdir?Ve tavsiye edebileceğiniz pedal (marka,model) var mı?Fiyat olarak da max 100 ytl. vermeyi düşünüyorum sizce yeterli midir?Teşekkürler.

Scudo
Yazılar gerçekten faydalı oldu ancak,aradığım cevabı bulamadım desem yeridir,benim sormak istediğim yol bisikletinde mtb spd kullanmanın artıları ve eksileri nelerdir?Daha önceden de dediğim gibi yol spd ile gezi yaparken inip dolaşmak işkence,ancak yol spd nin geniş yapısınında verimi oldukça arttırdığını duydum.Yanlızca duymak istediğim söylediklerimin pekiştirilmesi.Ve okuduğum konular arasında yol spd seçiminden bahsedilmemiş yardımcı olursanız memnun olurum.

@uguryes666

Kısaca :

Yol ayakkabısı yürümek için yapılmamıştır.
Ayakkabıyı giyer , bisiklete biner , ayakkabıyı çıkartırsınız.
Çünkü bir yol bisikleti kullanıcısı (ki bu kullanıcı bi işi genelde spor için yapar - gezmek için değil)

Mtb ve daha farklı bisiklet türlerinde kullanılabilen spd ayakkabı ve kilit sistemlerine gelince :
Bu sistemlerin ayakkabı çeşiti yol ayakkabılarına göre daha fazladır.
Günlük kullanım için , arazi kullanımı için gibi ve piyasada göreceğiniz ayakkabıların çok büyük bir çoğunluğunun kilit sistemi ayakkabının içine monte edilmiştir.
Buda sizin daha rahat (rahat demiyorum) yürümenizi sağlar. Yani bisikletinizi bir yere bırakıp alışveriş yapabilirsiniz.

Kişisel fikrim ; Eğer ciddi anlamda antreman yapan ve işin performansını dibine kadar hissetmek isteyen bir YOL bisikleti kullanıcısı iseniz yürüme işini unutacaksınız.
Yok ; ben bisiklete biniyorum , keyif yapıorum yeri geliyor uzun sürüşlerde yapıyorum diyorsanız Mtb'lerde kullanılan ayakkabı ve kilit sistemlerini kullanmanız size çok şey kaybettirmez.

Başlangıç seviyesinin biraz üstünde diyebileceğim bir shimano kilit (540 modeli'dir) yaklaşık 58USD. ve yine shimano ya ait 80USD'den başlayan bir ayakkabı alarak olayı bitirebilirsiniz...

Saygılar.

Yol spd için;

Seçenek 1)

Shimano SH-R074 (ayakkabı) - 86 usd ( (link) )
Look PP-206 (pedal) - 60 usd ( (link) )

Seçenek 2)

Sidi ZETA (ayakkabı) - 110 euro ( (link) )
Look PP-206 (pedal) - 60 usd ( (link) )

Mtb spd için;

Seçenek 3)

Sidi BLAZE (ayakkabı) - 95 euro ( (link) )
Shimano PD-M540 (pedal) - 60 usd ( (link) )

Seçenek 4)

Sidi INDOOR (ayakkabı) - 95 euro ( (link) )
Shimano PD-M540 (pedal) - 60 usd ( (link) )

Evet henüz karar veremedim yol spd mi yoksa mtb spd mi seçeceğime.Ancak yukarıda gördüğünüz gibi bir kaç seçenek belirledim.
1. seçenek fiyat olarak en uygun seçenek ama 2. seçenekteki Sidi ZEZA çok övülmüş bir ayakkabı.Siz ilk 2 seçenekten hangisini seçerdiniz?Shimano ve Sidi'nin verdiğim 2 modeli arasında gerçekten bu kadar farka değecek bir şey var mı varsa nedir?1. ve 2. seçenekte pedal olarak tavsiye edilen Look PP-206 seçtim
3. ve 4. seçenekte tek fark ayakkabı modellerinde,fiyat her ikisinde de aynı,ancak beni düşündüren modelini beğendiğim Sidi INDOOR adı öylesine bi ad mı yoksa gerçekten indoor ile ilişkili bir model mi?Gerçi mtb deyince indoor nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum.Bu iki model(Blaze - Indoor) karşılaştırmasını nasıl yaparsınız?Yine bu iki seçenekte pedal olarakta sanırım en çok kullanılan modellerden birisi olan Shimano PD-M540 tercih ediyorum.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

Bu arada doğayla çok içli dışlı değilim antreman amaçlı kullanım düşünüyorum.Yeri gelir ulaşım veya gezi durumu olursa da artık yanımızda hafif bir ayakkabı taşırız.Beni korkutan şehir içinde kullandığımda durmam gerektiğinde yere basma sırasında yol spd ayakkabı sorun olur mu (bilek bükülmesi gibi) tabanı düzgün olmağı için soruyorum.Sürekli durup kalkma sırasında bu iki pedal türünün birbirlerine göre avantajları var mı?Varsa bu sorun ayarları değiştirilerek çözülebilir mi?

Look PP-206 yerine düşündüm de Look Keo Sprit veya Shimano ultegra pd-6610 da olabilir? Ne dersinizi daha yerinde bir karar mı olur?Birdaha değiştirmem diye düşnüyorum böyle bir pedal alırsam.Sizce hangisi?Bence Shimano Ultegra pd-6610 :D

Gerçi bu sıra shimano ultegra pd-6620 çıkmış sanırım,internette gördüm türkçe alışveriş sitelerinden birinde 69 euro ya ama İstanbulda nerede bulabilirim?
Neyse ben çok konuştum birazda siz lütfen :D

Merhabalar,

Yol bisikletim için spd pedal arıyorum. Henüz kilitli pedalı yeni kullanacağım. Çok basit bir şey olsun istemiyorum. Kaller ile birlikte tavsiye edeceğiniz en iyi spd pedal hangisi olurdu sizce? Bütçe: 700 lira. Aliexpress üzerinden de alabilirim. R550 modelini buldum Kal dâhil. 771 lira. Pahalı mı? Model iyi mi? Aklımda soru işaretleri.

Merhabalar,

Yol bisikletim için spd pedal arıyorum. Henüz kilitli pedalı yeni kullanacağım. Çok basit bir şey olsun istemiyorum. Kaller ile birlikte tavsiye edeceğiniz en iyi spd pedal hangisi olurdu sizce? Bütçe: 700 lira. Aliexpress üzerinden de alabilirim. R550 modelini buldum Kal dâhil. 771 lira. Pahalı mı? Model iyi mi? Aklımda soru işaretleri.

Merhaba, ben de yakın zamanda her yöne çıkarması kolay olan sh56 kaller ile birlikte shimano t400 click'r pedal aldım. Hayal kırıklığını ise pedaldan ziyade ayakkabı seçiminde yaşadım. Aldığım pedala uygun, ayak numarama göre ve uygun fiyat aralığında ayakkabı yok gibi bir şey. Neyse ki çok temiz kullanmış biri bana ulaştı da ikinci el tam aradığım gibi bir modele ulaştım.

Özetle naçizane tavsiyem; pedalla birlikte ayakkabı konusunu da iyi araştırın derim =)

• Beğen
Tepkiler: TeAk
Merhaba, ben de yakın zamanda her yöne çıkarması kolay olan sh56 kaller ile birlikte shimano t400 click'r pedal aldım. Hayal kırıklığını ise pedaldan ziyade ayakkabı seçiminde yaşadım. Aldığım pedala uygun, ayak numarama göre ve uygun fiyat aralığında ayakkabı yok gibi bir şey. Neyse ki çok temiz kullanmış biri bana ulaştı da ikinci el tam aradığım gibi bir modele ulaştım.

Özetle naçizane tavsiyem; pedalla birlikte ayakkabı konusunu da iyi araştırın derim =)

Teşekkür ederim geri dönüşünüzden dolayı. Araştırıyorum hocam, en ince ayrıntısına kadar sormaya çalışıyorum açıkçası :) normal ayakkabı ile bisiklet ayakkabı arasında numara farkı sizce oluyor mu?

Teşekkür ederim geri dönüşünüzden dolayı. Araştırıyorum hocam, en ince ayrıntısına kadar sormaya çalışıyorum açıkçası :) normal ayakkabı ile bisiklet ayakkabı arasında numara farkı sizce oluyor mu?
Sizcesi bizcesi yok :) , marka hatta modele göre bile kalıplar değişken örneğin Shimano'da genelde normal spor ayakkabıdan 1 numara büyük ayakkabı oluyor, diğer markalarda daha farklı vb...

Sizcesi bizcesi yok :) , marka hatta modele göre bile kalıplar değişken örneğin Shimano'da genelde normal spor ayakkabıdan 1 numara büyük ayakkabı oluyor, diğer markalarda daha farklı vb...

En mantıklısı deneyerek almak. :) İnternet siparişlerinde değişim vb. gibi işlemlerle uğraşmak istemiyorum.

Yol ayakkabıları için ahkam kesmeyeyim ama aldığım Shimano ct500 için konuşacak olursam, Nike koşu ayakkabılari ve Adidas Stan Smith modellerinde giydiğim numarayla aynı numara, ayağıma tam oldu. Benim ayaklar da biraz dar ve uzun. Şimdi bakıyorum da tv kumandası gibi ayağım varmış

wiggleda şu an fiyatlar bu şekilde ikisi beraber ~₺1800 ediyor. türkiyede ~₺3000+ tl yapıyor aynı ikili

Dosyalar

• Screen Shot 2022-09-26 at 23.17.39.png
    Screen Shot 2022-09-26 at 23.17.39.png
    98,6 KB · Okunma: 54
Geri