Scudo Sports

Spd Pedal Ve Düz Pedal Karşılaştırma

Ali.K

Forum Bağımlısı
Tepki
471
Her ne kadar amatör bir test olsa da genel bir fikir vermesi açısından son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Kısaca çıkacarılacak sonuç ise kilitli pedalın performansa aman aman bir etkisi yoktur ama sigara gibidir, bi alıştın mı bi daha zor vazgeçersin:)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Scudo
@Ali.K

test saatte 20km sabit hızda yapılıyor, videonun sonunda Simon "aslında tüm gücümü uyguladığım hızda deneseydim durum farklı çıkardı" diyor. Bence test kesinlikle amatör değil ama yeterli de değil

Ne zamandır düz pedalla S Works ayakkabı kullanılır olmuş?

Değil youtube video, üzerine film yapıp 12 oscar bile kazansa beni ikna edemez; Nobel ödülü alsa farketmez. Kilitli pedal ve ayakkabı kombinasyonu olmazsa olmaz.(yol bisikleti için)

@halil ibrahim duran

Amatörden kasıt sadece tek kişi üzerinde denenmiş olması, kısa süreli olması ve bazı etmenlerin göz ardı edilmesiydi. Yoksa kullanılan ekipmanlar falan gayet pro. Dediğiniz gibi yeterli değil de diyebiliriz, kendileri de söylüyor bunu zaten.

@Raşit S

Sizin soruya benzer bir soruyu sormuşlar yorum kısmında, oradan bakabilirsiniz.

Klitli pedalın faydası güzel maşan varsa zıplarsın ayağından çıkmadığı için daha çok zıplarsın

Düz yolda pek fark edeceğini sanmıyorum ki zaten testte de fazla bir fark yok. Yürüyen bandı rampa moduna alıp test yapılsa asıl farkı o zaman görürler.

İmkanı olanlar Spd Pedal Ve Düz Pedallı şeklinde rampa çıkmayı denesinler farkı hissedebilirler.Ben bariz farkın rampalarda oluştuğunu düşünüyorum.

Mtb için gerekliliği konusunda ne diyorsunuz, arazide dezavantaj oluştururma ihtimali var mı?

TDF'da düz pedal kullanan varmı,yoksa benmi görmedim.

tamam bakkala kadar gidiyorsan kilitli pedala ihtiyaç yok ama bu işi spor olsun diye yapıyorsan gerekli. yahu bu pedal işi üzerine ne çok tartışıldı :)

Spd deki asıl verim yokuş çıkarken ortaya çıkmakta. Ayrıca ivmelenmeye de katkısı var. Bana göre çok daha güçlü çevirip, ayağın pedaldan kayma riskini ortadan kaldırıyor. Pedalı ayağa kalkıp çevirdiğinizde bir taraf basarken diğer tarafta çekmekte. Güç daha optimal kullanılmakta.

Sadece yokuş değil, her türlü performanslı sürüşte fark eder. Fark derken de aya uçurmaz :D

En güzel özelliği yoldaki tümsek ve çukurların üzerinden bunnyhop yaparken faydası :D

@N. ÖZÜTÜRK

Bu konuda N.ÖZÜTÜRK arkadaşımıza katılıyorum. İvmelenmeye etkisi gerçekten çok olumlu yönde. Üstelik bu nedenle dizlere ivmelenme esnasında binen yükte oldukça azalıyor. Yokuş performansı ise şayet SPD çevirme tekniğini tam uygulayamıyorsanız ilk kullanan kişilerde hayal kırıklığı yaratabilir.

• Beğen
Tepkiler: Arda_7
Normal kullanımda SPD'nin çok da bir etkisi yok. Normal binişte zaten öyle 360 derece hareketini falan uygulamıyoruz.
Asıl fark hızlanmalarda, bisiklet kontrolünde ve yüksek performans verdiğimiz zamanlarda oluyor.

Testi yaptıkları adam mesela sonlarda diyor ki, ben rahatsızlık hissetmedim. Ayağım pedaldan falan kaymadı, demek ki hareketi tam yapamıyorum.
Ben mesela düz pedallı bisiklete bindiğim zaman ayağım pedalda durmuyor. Benim için çok daha verimli oluyor, çünkü sadece basarak kullanmıyorum ben SPD ile.

Neyse;
Test yöntemi kötü değil. Düz yolda yapıyor vs. diyenler yanılıyor. Bant eğimli, ve ilk testte 300W ortalama civarı bir güç üretiyor. Forumun %90'ının 20dk boyunca üretemeyeceği bir güç bu.

Dağ bisikleti ayakkabısı kullanıyor, çünkü aynı seviyede ayakkabılar kullanması gerek. Öbür türlü ayakkabıların esnemesinden dolayı da güç kaybı olacaktı çünkü.

@Osman Yener

Ben SPD de yeniyim, sanırım tek pedal antrenmanları yapmak lazım bol bol.

Arkadaşlar spd konusuna sadece performans olarak bakmamak lazım. Verdiği kontrol, kendinizi sağlama alma hissi, örümcek adam gibi hem ellerle hem bacaklarla bisiklete hakim olma duygusu değişilemez :) Sizin sürüş stiliniz ne olursa olsun, alıştığınız zaman o güven duygusu, sağlamlık vazgeçilemiyor. Sprint anlarındaki spd desteğine değinmiyorum bile, bisiklete odaklanma, hissetme açısından bakmaya çalışalım. İnsan bisikletle bir bütün haline gelmiş gibi hissediyor kendini.

Geri