Scudo Sports

SPD pedal ve Ayakkabı

@wagnar

tabiki düşürür,ama çok sert bi ayakkabı alırsan da palyaço gibi yürümeye katlanıcaksın.:( ben arkadaşlarından deneyip de almanı tavsiye ederim.ucuz şeyler değil sonra pişman edebiliyor...

Scudo
@gryars

Yarışlara girmeyeceğim ve profesyonel kullanım için almayacağımdan dolayı rahat modellere yönelmeyi düşünüyorum. Ayağımı metal bir kutuya sokmuş gibi yürümeyi istemem doğrusu :D

@wagnar

SH-m72'nin tabanı yumuşak değil,iç kısmı sert plastikten yürürken esnemiyor:( ,sürerken de:) ,
yürümeyi kolaylaştırıcı bir eğim mevcud tabanında
ama gyars'ın dediği gibi yürümek zorunda kalıyorsun yinede :D ,
Günlük kullanım için shimano nun daha elverişli modelleri var,
ama spor amaçlı kullanacağım diyorsan sh-m72 ekonomik bir seçenek,
karbon tabanlı ayakkabıları kullanmadığım için esneme bakımından aralarındaki
farkı bilemem. Düşündüğün modelleri ayağında dene sonra karar ver mutlaka.

kesinlikle deneyerek al yumuşak diye söylenen m72 gerçekten yumuşak :D normal bir spor ayakkabıdan bir miktar daha sert yani bisikletten indiğinden nromal şekilde yürümene devam edebilirsin .. bir miktar daha sert ayakkabılarada bakmanı öneririm ve kesinlikle ayağına tam saracak bir model al bence çünkü ayağını pedaldan kurtarırken yaptığın sağa yada sola hareketler ayakakkabının bu yönlerde esnemesine sebep oluyor ve özellikle tabanda biraz yumuşak olursa bu esneme daha hızlı olacaktır bilgine ayrıca sert taban için tek seçeneğin carbon tabanlılar (tam rijit tabanlı ayakkabılar değil) bir çok seçenek var bir çok kiiye de tavsiye ettiğim ben scott comp modelini kullanıyorum uzun araştırmalar sonucu :D hem şekil olarak hemde performans olarak benim için oldukça tatmin edici oldu öneririm gene sidi ayakkabılar da oldukça performanslı ama ilk göz önünde bulundurman gereken bence ayağını tam sarması ayakkabının herhangi bi yerinde boşluk kalmaması son olarak :D ayakkabının çok çabuk genişleyeceğinide unutmadan numara seçimini yapsan oldukça iyi olur şimdiden hayırlı olsun :D güle güle kullan

ben de yaklaşık 3 haftadır spd kullanıyorum ve son derece memnunum. pedallarım pd-m520 ve her gün işime bisikletle gittiğim için bulabildiğim en rahat yürüyüşe sahip ayakkabı olan sh-mt40'ı kullanıyorum.
ayakkabılardan son derece memnunum. su geçirmezlik için verilen yamaları henüz yapıştırmamama rağmen henüz hiç su almadılar. deri bir ayakkabı için gayet iyi bir havalandırmaya sahip. kaller taban içine çekilmiş olduğundan yürüyüş nispeten rahat fakat yine de tabandaki o odunsu hissiyat devam ediyor ve her ne kadar taban içinde gömülü olsalarda kaller zaman zaman yere çarpıp o tuhaf çınlamayı yapıyor. spd ayakkabı ile özellikle merdiven inmek tam bir işkence fakat zamanla insan alışıyor ve gün içinde fazla bir rahatsızlık duymamaya başlıyor. ben şimdi son derece memnunum pedallarımdan da ayakkabılarımdan da. spd kullanmaya yeni başlamama rağmen sürüşte de en ufak sorun yaşamadım. zaten bir düşme tehlikesinde refleksif bir şekilde çıkarıyorsun ayaklarını pedaldan.

Geri