Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

hesaplamada yanlışlık mı var bu şekilde olması gerekmez mi
Sipariş Tutarı: 1.600,00 TL
Gümrük Vergisi (%18): 288,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 296,80 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 1.896,80 TL

Doğrudur, bu şekilde. Yukarda %18'lik gümrük vergisi hesaplamada yanlışlık olmuş.

Scudo
Bir sorum var.
Yol bisikletim var onu belirteyim.
Spdye kolay alışayım diye Mtb ayakkabısı almıştım ve ben bunu çok yönlü çıkıyor diye (sağ sol hafif yukarımsı gibi) düşünüyordum. Fakat benim kal (sh51) çok yönlü çıkışa izin vermiyormuş (içimden bu kolay çıkanıysa zoru nasıl diye çok söylendim vaktinde)
Meğer o sh56 kallermiş. Bendeki değilmiş ve bu sayede sağ sol yaparak çıkarmaya alışmışım.

Soruya gelirsek,

Sh51 kale sahip bir Mtb ayakkabısının ayaktan çıkışıyla sh 11 kalli yol ayakkabısının çıkışı benzer midir?
Anlatabildim mi onu da bilmiyorum.

Bir sorum var.
Yol bisikletim var onu belirteyim.
Spdye kolay alışayım diye Mtb ayakkabısı almıştım ve ben bunu çok yönlü çıkıyor diye (sağ sol hafif yukarımsı gibi) düşünüyordum. Fakat benim kal (sh51) çok yönlü çıkışa izin vermiyormuş (içimden bu kolay çıkanıysa zoru nasıl diye çok söylendim vaktinde)
Meğer o sh56 kallermiş. Bendeki değilmiş ve bu sayede sağ sol yaparak çıkarmaya alışmışım.

Soruya gelirsek,

Sh51 kale sahip bir Mtb ayakkabısının ayaktan çıkışıyla sh 11 kalli yol ayakkabısının çıkışı benzer midir?
Anlatabildim mi onu da bilmiyorum.
SH 11 kalde pedaldan sağ yada sol yapınca çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
SH 11 kalde pedaldan sağ yada sol yapınca çıkıyor
O zaman ileride yol pedalına geçmek istesem yeni bi süreç olmayacak benim için. Tamamdır çok teşekkür ederim 👍🏻

Şu dünyadan karbon bir ayakkabı giymeden göçüp gitmemek için bir çılgınlık yapıp, (link) aldım. Sabah baktığımda ,45 numara olarak sadece yeşili vardı. Gün içinde siyah/bal rengi stoğa tekrar girmiş. Kilitli pedal ve spd ayakkabıya geçtikten sonra,bisikletten aldığım keyif çok artmıştı. Şu an kullandığım Shimano SH-M089 'dan sonra karbon bir ayakkabı ne kadar fark edecek acaba..

O zaman ileride yol pedalına geçmek istesem yeni bi süreç olmayacak benim için. Tamamdır çok teşekkür ederim 👍🏻
ben clickr pedalla gelen sh56 kal ile başladım 3 yönlü çok çabuk çıkıyordu sh11e geçtim o da clickr pedaldan dolayı 2 yönlü kolay çıkıyordu sonra da spd normal pedal aldım normal sertliğe ulaştı en son spd sl yol bisikleti pedalını 1 ay denedim beceremedim özellikle takılışı tek yönlü oluşundan dolayı yokuşta veya trafikte tak çıkar beceremedim, ayakkabı ve de pedalları kaldırıp spd takıp eski hayatıma devam ettim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Özellikler listsine bakınca,Shimano PD-M520 ve PD-M540 arsında 28 gram ağırlık farkı haricinde bir fark göremiyorum. PD-M540'a 250 lira fazladan vermeye değer mi?

Özellikler listsine bakınca,Shimano PD-M520 ve PD-M540 arsında 28 gram ağırlık farkı haricinde bir fark göremiyorum. PD-M540'a 250 lira fazladan vermeye değer mi?
ben daha ucuzunu pd-m505 kullanıyorum :)

Kendi ağırlığı minimum 10.5 kg olan bir gravel bisiklete, türlü ebatta çanta ve aksesuarlar takıp kullanacaksanız kesinlikle değmez. Lakin ağırlığı 8 kg ve altında karbon kadro bir mtb toplamaya çalışıyorsanız, her kuruşuna değer. Kısaca amacınızın ne olduğuna bağlı.

ben daha ucuzunu pd-m505 kullanıyorum :)
Ben hali hazırda 520 kullanıyorum ama artık milinde hafiften boşluk var. Zaten 2. el almıştım. Yeni ayakkabı almışken,pedalı da değiştireyim diyorum ama 28 gram için de haybeye 250 lira fazladan ödemeyelim :)
Kendi ağırlığı minimum 10.5 kg olan bir gravel bisiklete, türlü ebatta çanta ve aksesuarlar takıp kullanacaksanız kesinlikle değmez. Lakin ağırlığı 8 kg ve altında karbon kadro bir mtb toplamaya çalışıyorsanız, her kuruşuna değer. Kısaca amacınızın ne olduğuna bağlı.
Yok canım ne karbonu,bildiğin G2'ye takacağım :D

Yerli üretim spd markası yok bildiğim kadarıyla üstünkörü düşündüğümde üreten bir firma olsa yurtdışında en ucuz spd ayakkabı ortalama 30 40 dolardan satılıyor döviz farkıyla iyi bir kâr edip marka oluşturabilir umarım öyle bir marka çıkar bizde uyguna yerli kullanırız

Arkadaşlar selamlar , hayırlı bayramlarınız olsun.

Bana söyle spd ayakkabı , kal seti ve pedal üçlüsü lazım. Gravel bisikletimde yol sistemi kullanmak istiyorum. İkinci el olabilir , uygun fiyatlı sıfır olur. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Kaç numara istiyorsunuz favorilerimde bekeleyen birkaç ilan var numaranız varsa atayım

Ben hali hazırda 520 kullanıyorum ama artık milinde hafiften boşluk var. Zaten 2. el almıştım. Yeni ayakkabı almışken,pedalı da değiştireyim diyorum
Milde boşluk var diye sakın atma da pedalı :) O boşluk alınabilir. Shimano'nun pedal açma anahtarı lazım. Kendine bir tane alabilirsin pahalı bir şey değil. 40 tl civarı olması lazım.

Milde boşluk var diye sakın atma da pedalı :) O boşluk alınabilir. Shimano'nun pedal açma anahtarı lazım. Kendine bir tane alabilirsin pahalı bir şey değil. 40 tl civarı olması lazım.
Teşekkür ederim. Söküp bir bakım yapalım o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Tahtabalık
Van Rysel 500 Bisiklet Yol Ayakkabısı (42) İlan No: 924989825

(link)atıcının diğer ilanlarında pedalıda mevcut birlikte alırsanız indirim yapabilir sanırım 500tlye giriş seviye bir set almış olursunuz

Sidi Genius 5-Fit İlan No: 918557501

Eğer pedalı ve kali ayrı bulabilirseniz bu modelde düşünülebilir

dolap'ta ne bulduğuma bir bak!

(link)

Shimano ayakkabı ve look pedal setli bir ilanda mevcut

dolap'ta ne bulduğuma bir bak!

(link)

Aynı uygulamada shimano rp3 42 numara

Bu ilanları takip ediyordum belki işinize yarayabilir unutmadan ayak numarasından çok taban cm ölçünüze göre almanız daha faydalı olur iyi pedallamalar dilerim

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Merhabalar , kilitli pedala geçmek istiyorum ayakkabıyı aldım ancak pedalda kararsız kaldım.Bütcem 250TL

2.el PD-M520 250TL

Sıfır PD-M505 280 TL

Birkaç yerde okuduğum yorumlara dayanarak m520'nin biraz daha konforlu ve hafif olması cazip geliyor ancak 2.el olması sorun olur gibi.
Sizlerin tavsiyesi nedir ? Bu pedalları kullananlar yorumlarını belirtirse sevinirim.

PD-M520 kullandığım ilk ve tek kilitli pedal. SH-51 kalle kullanıyorum ve gayet memnunum.
Seçiminizde pek yararlı olmaz ama benim deneyimim budur.

Şu dünyadan karbon bir ayakkabı giymeden göçüp gitmemek için bir çılgınlık yapıp, (link) aldım. Sabah baktığımda ,45 numara olarak sadece yeşili vardı. Gün içinde siyah/bal rengi stoğa tekrar girmiş. Kilitli pedal ve spd ayakkabıya geçtikten sonra,bisikletten aldığım keyif çok artmıştı. Şu an kullandığım Shimano SH-M089 'dan sonra karbon bir ayakkabı ne kadar fark edecek acaba..
300 lira vergi + 8 lira da gümrüğe sunum ücreti kesmişler. Çok söylerim de neyse .....

Geri