Scudo Sports

Spd pedal tavsiyesi

CaliCaga

Üye
Tepki
43
İsim
ÇAĞATAY ÇALIŞIR
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link) bu nasıldır sizce gövdesi plastik galiba bi o yüzden bide lookun kali oluyor galiba sadece o yüzsen sıcak bakamıyorum bisikletimde wellgo 40 var çalışıyorda alüminyum gövdeli fakat kal bulamıyorum shimanolar olmuyor bütçemde yok gidip shimano spd de alamıyorum sizce napıyım wellgo pedala keo kal olur mu

Scudo
iyi günler yol bisikletime zarar vermemek için spd işine girmek istemiyorum . Yol bisikleti içim hem spd olmayıp hem çok ağır olmayan uygun tipte bir pedal var mıdır?

• İnanılmaz
Tepkiler: safex
iyi günler yol bisikletime zarar vermemek için spd işine girmek istemiyorum . Yol bisikleti içim hem spd olmayıp hem çok ağır olmayan uygun tipte bir pedal var mıdır?
Ben yeni geçtim SPD pedala. Hiç unuttuğum için düşmedim. Ama 2 kere düştüm. Düşüşte yara bile olmadı o kadar korkmanıza gerek yok. Tek çizik yok. Bence SPD alın direk

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Platform adı altında ki dağ bisikleti pedallarına bakabilirsiniz.

Ben yeni geçtim SPD pedala. Hiç unuttuğum için düşmedim. Ama 2 kere düştüm. Düşüşte yara bile olmadı o kadar korkmanıza gerek yok. Tek çizik yok. Bence SPD alın direk
yok ya bisikletin zarar görmesini istemediğimden bi de spd bana güvenli gelmiyor yani bi yokuşta enerjim bitse dursam ayakabı çıkmasa sola araçların önüne düşerim diye korkıyom. Yürümesi falan da zor bence olmasa da olur
Platform adı altında ki dağ bisikleti pedallarına bakabilirsiniz.
abi evet biliyorum da hem ağır hem de yakışmaz diye başka seçenek düşündüm

yok ya bisikletin zarar görmesini istemediğimden bi de spd bana güvenli gelmiyor yani bi yokuşta enerjim bitse dursam ayakabı çıkmasa sola araçların önüne düşerim diye korkıyom. Yürümesi falan da zor bence olmasa da olur

2 kere düşersiniz öğrenirsiniz spd kullanmaya alışınca normal pedallar güvensiz geliyor, spd ile direkt yokuş bir yerde sürmek ilk kullanımlar için tehlikeli olabilir alışınca düz, yokuş, aşağı fark etmiyor. Ben ilk kullandığımda sürdüm sürdüm düşmedim evin önünde yana düşmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
2 kere düşersiniz öğrenirsiniz spd kullanmaya alışınca normal pedallar güvensiz geliyor, spd ile direkt yokuş bir yerde sürmek ilk kullanımlar için tehlikeli olabilir alışınca düz, yokuş, aşağı fark etmiyor. Ben ilk kullandığımda sürdüm sürdüm düşmedim evin önünde yana düşmüştüm.
Evet benim düşme sebebim yokuşta kalkamamakti ama sonra alıştim 1 günde

İnan bana düşündüğün kadar zor değil 1 hafta oldu geçeli, bisiklete istesen de zarar veremezsin çünkü düşerken bisiklet senin üzerinde kalıyor

Yürümesi zor olan SPD SL modeli yani yol bisikletinde kullanılan. Sizin SPD olarak yazdığınız MTB için ve yürümesi gayet çok kolay. Ayrıca enerjinizin bitebileceğini düşündüğünüz nasıl bir yokuş var rotanızda ? Bu kadar karamsar olmanıza gerekte yok, birkaç sürüşte insan alışıyor ve alıştıktan sonra pedaldan çıkartması yada unutulması pek mümkün de olmuyor. 2017 yılından beri SPD SL kullanıyorum ve pedal yüzünden bugüne kadar hiç düşmedim, umarım bundan sonrasında da düşmem :komik:

Pedaldan kaynaklanan ağırlığa takılana kadar neler neler var bisiklette. Kendinize böyle bahaneler uydurmayın.
Ben geçmeyi düşündüğümde bir iki kişiye danıştım, aldım kullandım. İlk sürüşü gece 100 km yaptım ve düşmedim.
İlk kilitli pedalla sürüşte yerle buluşmadım. Yoksa biz çok severiz birbirimizi. 😅
Gerçi uzun zamandır da kucaklaşmıyoruz. 🤣

Platform dağ bisikleti pedalı...

Screenshot_20251003_123102_Samsung Internet.jpg

Görselden belli SPD-SL yol bisikleti pedalı...

Screenshot_20251003_123125_Google.jpg

Yakışıp yakışmama konusuna bir şey diyemem, zevkler ve renkler tartışılmaz. Ancak profesyonelmiş gibi havalanmaya gerek yok.
Ben profesyonellere havalı demiyorum, adamların işi o. 😅

Son düzenleme:
Pedaldan kaynaklanan ağırlığa takılana kadar neler neler var bisiklette. Kendinize böyle bahaneler uydurmayın.
Ben geçmeyi düşündüğümde bir iki kişiye danıştım, aldım kullandım. İlk sürüşü gece 100 km yaptım ve düşmedim.
İlk kilitli pedalla sürüşte yerle buluşmadım. Yoksa biz çok severiz birbirimizi. 😅
Gerçi uzun zamandır da kucaklaşmıyoruz. 🤣

Platform dağ bisikleti pedalı...

330649 dosyayı görüntüle

Görselden belli SPD-SL yol bisikleti pedalı...

330650 dosyayı görüntüle

Yakışıp yakışmama konusuna bir şey diyemem, zevkler ve renkler tartışılmaz. Ancak profesyonelmiş gibi havalanmaya gerek yok.
Ben profesyonellere havalı demiyorum, adamların işi o. 😅
Evet zaten düşmek daha zor. Zaten pedal çevirirken farkediyorsun ayakkabıdan pedalın kilitli olduğunu.

Ama küçük bir tavsiye yokuşta yüksek viteste bırakıp yokuş yukarı kalkmayı denemeyin pedalı takayım derken yapışıyorsunuz yere😃. Tecrübe edildi

Evet zaten düşmek daha zor. Zaten pedal çevirirken farkediyorsun ayakkabıdan pedalın kilitli olduğunu.

Ama küçük bir tavsiye yokuşta yüksek viteste bırakıp yokuş yukarı kalkmayı denemeyin pedalı takayım derken yapışıyorsunuz yere😃. Tecrübe edildi
Hocam zaten yüksek viteste kalırsan stop eder araç :)

Ben ilk taktığımda ara sokakta tak çıkar alıştırması yaptım sadece ilk durduğumda düşecektim ondada dengede kalıp hemen pedalı çıkardım korkulacak bir tarafı yok.

• Beğen
spd kullandım daha önce zaten alışınca ben de düşmüyodum da ne bileyim neyse en azından mtb tipi spd deneyebilirim yol tipi spd ile yürünmüyor hiç

• Beğen
spd kullandım daha önce zaten alışınca ben de düşmüyodum da ne bileyim neyse en azından mtb tipi spd deneyebilirim yol tipi spd ile yürünmüyor hiç
Yani 42 km koşmayacaksanız bence o kadar rahatsız edecek bir şey değil, kal koruyucu kullanırsanız yürürken hem ayağınız kaymaz hem de kal'in ömrü de uzar(Dün okula sadece bisiklet ayakkabısıyla gittim gram da rahatsız etmedi ama tabi derslerim oturmaya yönelikti uzun süre ayakta durmak biraz yorabilir)

mtb tipi spd deneyebilirim
O da bir seçenek. Daha önce kullandım demişsiniz, benimde ilk aldığım SPD'ydi. Sonradan SPD-SL aldım. Ancak SPD ya da SPD-SL'ye alışınca normal pedal çok tuhaf oluyor.
Minivéloda platform pedal kullanıyorum, tırmanışlarda kıçımı kaldıramıyorum. Kas hafızası, insan pedalı çekmek istiyor ama ayak kilitli değil. Bir kaç defa pedaldan kaydım o şekilde. Pedal alüminyum, dişli olunca bacağı gazi ettik geçen yaz. 😅

• Üzgün
O da bir seçenek. Daha önce kullandım demişsiniz, benimde ilk aldığım SPD'ydi. Sonradan SPD-SL aldım. Ancak SPD ya da SPD-SL'ye alışınca normal pedal çok tuhaf oluyor.
Minivéloda platform pedal kullanıyorum, tırmanışlarda kıçımı kaldıramıyorum. Kas hafızası, insan pedalı çekmek istiyor ama ayak kilitli değil. Bir kaç defa pedaldan kaydım o şekilde. Pedal alüminyum, dişli olunca bacağı gazi ettik geçen yaz. 😅
Ben 110 ve 50 km olmak üzere 2 sürüs yaptım daha spd sl ile çekme itme oranına alışamadım hala aynı anda yapmak beyni zorluyor. Bi ayağı basarken tersini çekmek, özellikle yüksek kadansta epey zor.

Ama yokuş çıkarken farkı gerçekten hissettim yalan yok 700 metre kesintisiz tırmanış yaptım bacaklarda sıfır yanma ama tabiki yoruldum. En azından yanma artık yok

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri