Scudo Sports

Spd pedal önerileri

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Selam arkadaşlar,

İlk önce SPD pedallar ile ilgili küçük bir araştırma yaptım. Fakat neye göre ve kullanım alanlarına göre hangi marka hangi model alınır bilemedim. MTB için spd pedal arıyorum kısacası tavsiyelerinizi ve genel görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler...

Scudo
Shimano'da pd540m modelini kullanıyorum, sağlam ve makul fiyatlı. Tavsiye ederim.

540 ve 520 kullandım, fiyatı kadar fark göremedim. Şu an 520 kullanıyorum. Ayakkabı olarak da Shimano mt43 var, bisikletten sonra rahatça geziyorum en azından.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
520 lerin yay gerginliği ayar vidası erken bozulmuştu bir arkadaşımın, genel sorunu diye biliyorum bunu. Yani geçen yıl böyleydi bu yılın ürünleri nasıl bilmiyorum.

Ben de Shimano PD-A530 aldım 1-2 hafta önce ama ayakkabım ve ön lastiğim olmadığı için henüz deneyemedim ama görünüşü gayet şık :) Bir tarafı normal ayakkabı ile de kullanılabilsin diye bu pedalı tercih ettim. Bakalım memnun kalacak mıyım :D

Kesinlikle crank brothers egg beater tavsiye ederim, mxr başlangıç modeli, 80 tl civarı bir fiyatı var. Kalleri slim olduğu için yürümek rahat, yanlışlıkla çıkma gibi sorunu yok, sertlik mekanizması yok ancak wd40 sıkılırsa iyice yumuşuyor, takması çıkarması kolay, alıştıktan sonra rahatlıkla tek seferde takıp çıkartmaya başladım. Shimano modellerine göre daha hafif, mekanizması daha basit olduğu için toza kire karşıda daha dayanıklıdır.

@mustafa şükrü yıldırım

merhaba bu dediğiniz pedalı nerde bulabilirim bende almak istiyorumda

@mustafa şükrü yıldırım
Evet mekanizma çok sadeye benziyor. Peki bir soru daha bu kadar basit kitleme mekanizması kolay yıpranmıyor mu? Bana çok ince geldi?

@Deniz ÇINAR
Mtb kallerleri yol bisikleti kaline göre daha geç eskimesine rağmen yinede eskiyo sonuçta.

@Deniz ÇINAR

Yok hocam ben herhangi bir yıpranma görmedim (kalleri diyorsanız zaten tüm kaller yıpranıyor zamanla), toz toprak tutmadığı için performansıda sabit genelde, düzenli olarak wd40 la temizlenirse her zaman için kolay takıp çıkartabiliyorsunuz.

Örnek foto koyabilirim, yol bisikletinde kullanıyorum :)
http://s17.postimg.org/n1a7mepnz/2013_04_10_18_28_10.jpg

İncecik çok hafife benziyor. Zaten bu mekanizmaya pek toz toprak girebilecek gibi gözükmüyor. Gayet sade ve işine odaklı :) Teşekkür ederim bu pedalı deniyeceğim sanırsam.

Sen Crankbrothers Eggbeater'den sasma cok saglamdir kolay kolay bozulmaz, 4tarafdan girislidir, güvenlidir ve hafifdir. Enagir Crankbrothers Eggbeater, SPD'nin en hafifinden en az 60gram daha hafifdir. Bozuldugu an tüm pacalara yedek parca bulunur. Enagirini bile upgrade'le enaz 40gram daha hafiflestirme sansi var.

Iste siralamasi enucuzundan ve agirindan en enpahalisi ve hafifine kadar.
Crankbrothers Eggbeater 1
Crankbrothers Eggbeater 2
Crankbrothers Eggbeater 3
Crankbrothers Eggbeater SL
Crankbrothers Eggbeater 11 TI

Secim senin...

• Beğen
Tepkiler: Serbay Akar
Dün akşam dayanamadım m520 taktırdım. Biraz beklemeyi sevmediğimden, birazda grupla yapılan turlarda deneme ve alışmak kolay olacağını düşündüğüm için aceleci davrandım. Akşam hiç sıkıntı çekmedim. Genel anlamda mutluyum diyebilirim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler... :rolleyes:

Hocam bu kilitli pedallarda ille özel ayakkabı gerekiyor mu? Gerekiyorsa gidip pedalıma biraz montajla kolay takıp çıkarmalı bir bağlama sistemi yapmayı düşünüyorum.

Çift taraflı kilitli pedallar var bir tarafı kilitli diğer tarafı normal ayakkabı ile kullanmalık. Normal pedalınız var ve kilitli istemiyorsanız şöyle birşey tavsiye edebilirim.

http://www.decathlon.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_14429_max.jpg?rev=1362669936

@Deniz ÇINAR
hayırlı olsun genel bi 520 iyi değildie en kötü 540 dan başlamak gerekir diye kanı var :D 2 yıldır 520 kullanıyorum herhangi bir arıza yaşamadım. Crankbrothers daha şekidi ama :D durmadan önce çıkarmayı aman unutmayın ilk başlarda dalgınlığa geliyor

Amacım özel ayakkabı kullanmadan kilit performansını elde etmek. O yüzden gerekirse omuz çantalarındaki geniş iplere benzer malzemelerle bir sistem yapmayı düşünüyorum. Zaten 4-5 saat sürsem kaç defa ayağımı yere basarım :)

Geri