Scudo Sports

Spd pedal öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum

Mehmet Kepme

Aktif Üye
Tepki
8
Bisiklet
Salcano
Merhaba 2 pedal arasında kaldım
1. (link)
2.(link)

bu pedalları hem normal hem spd ile kullanabilirmiyim? birde 2.modelin sistemi farklı gibi hangisi çoğu spd ayakkabı ile uyum sağlar...bilgisizliğimden dolayı kararsız kaldım :S

Scudo
benden şehir bisiklet var :D arasında kaldım hangisini alayım diye sanırım mtb olanı alıcam

(link) peki gönderdiğim linkte aynı pedalın fiyat farkı var neden acaba?

nasıl bir bisikletin olduguna bağlı Serbay Akarın dediği gibi 1.si farklı 2.si farklı 1.si mtb için 2.si yol bisikleti için,yol bisikleti ayakkabısı farklı,mtb spd ayakkabısı farklıdır,kallerin giriş girme yöntemleride farklıdır,mtb spd ayakkabısı esnektir,yol spd ayakkabısı serttir esnemez

@Mehmet Kepme

isteyen istediği ürünü farklı fiyata satabilir,yani ürün açısından değişen bir şey yok

@Orhanalkaya

Arkadaş şehir bisikleti kullandığı için mtb dengi pedal yeterlidir.

@Mehmet Kepme

Kargolu toplam fiyatlarını kıyaslayın. İkisi de aynı ürün.

2.si arkadaşların dediği gibi geniş basma alanlı, yol bisikleti için.

1.si ise kilitlenebilir, yanları da kilitsiz basma için daha geniş yapılmış.

Ayaklarım pedaldan fırlamasın diyorsanız 1.sini tavsiye ederim. En kötü yanı alışma süresi ve bir aksilik alinde (ayarlanabiliyor tabi ama) bisikletle birlikte uçma sorunu :)

Youtube'da Clipless Pedals yazarsanız (ingilizceniz varsa) baya detaylı bilgiler var, izlemenizi öneririm.

Bu arada pd m530'un fiyatı çok iyi. 27 pound kargosu beraber harika bence.

@Ahmet Tarık

zırt pırt çıkmasın ya ben mtb olanı almayı düşünüyordum ama içime kurt düşürdünüz :D

@Orhanalkaya

biriisnde oe yazıyor farklı olarak onu anlamamıştım ama zaten cok para farkı yok ne olur ne olmaz pahalı olanı tercih edeyim :D

OE olayını ben de anlamadım ama satıcıya sorabilirsiniz,
Mehmet Bey korkmayın spd pedaldan, illa ki durunca düşeceksiniz 3-4 kez :) kaçarınız yok.
Başlangıçtı ayarını en gevşekte tutarsınız rahat çıkarırısınız sonra daha çok güven vermesi açısından sıkarsınız.
Bu arada dikkat etmeniz gereken en önemli husus ayar vidasını gevşetirken yuvasından çıkartmamanız, eğer çıkarırsanız geri takamazsınız. Bu konuda uyarayım :)
Ve iki pedalında ayarının aynı sıkılıkta olması için ayar vidalarını sonuna kadar sıkın. Ve onu - tarafa çevirirken aynı sayıda çevirmeniz. Çevirirken elinizde hissedeceksiniz tık tık olayını.

@Serbay Akar

bunları aklımda tutucam,tabi düşmemeyede çalışcam :D m530 almaya karar verdim ayakkabı olarakta mt43 idealmidir ? benim için öenmli olan normal ayakkabı gibi görünmesi ve yürürken sıkıntı çıkarmaması

Dostum bende korkuyordum başta.Nazar değmesin daha düşmedim çok rahat çıkıyor.En ani frende dahi normal pedaldan çıkarır gibi çıkıyor ayağımdan bi kere hafif bi başım döndüğünde durmak istediğimde çıkardım sağı sola doğru kaydım ortada bi taksiden destek aldım kurtardım. Yani biraz dikkat ve ben bu işi yaparım de yeter :D

@fatih çelik

Herşeyi göze aldım artık :D Bakalım daha pedalın siparişini yeni verdim kaldı ayakkabı pedalı bu kadar zor seçtim ayakkabıda zor olacak...şunlardan 2-3 farklı yapsalarda seçerken zorlamanasak :D

Geri