Scudo Sports

Spd pedal kazaları? ( video içerir)

Ben 35 yaşında bisiklete başlayan yaşlı biri olarak :D 38 yaşında geçtim SPD'ye, buna rağmen hiç düşmedim. Sadece ilk birkaç sürüş sürekli aklımdaydı, ondan sonra zaten otomatikleşiyor çıkarma hareketi, sorun olmuyor. Mecidiyeköy Şişli trafiğinde bile SPD takıyorum. Alışınca isteseniz de untamıyorsunuz, aynı bisiklete binmek gibi. Sadece bir 6-8 saat dikkat etmek gerek. SPD'den korkmayın, performans iddianız olmasa bile güzel bir şey ;)

Scudo
Kalpiyeli pedallar performans iddiası olmayan benim gibi keyif bisikletçileri ve günlük kullanım için yeterlidir diye düşünüyorum.

@KaanG Hocam naptın yav, 35'e yaşlı deyip 38'li yaşlardan bahsetmişsin :) Yaşlı falan yok burada. Asıl yaşlılık kaza yaptığımda kayınpederin bana "kocaman adamsın niye hala bisiklete biniyosun bak düştün" demesiyle kendi yaşlılığını ortaya koymasıdır.

• Beğen
Tepkiler: -Cihan-
Yaklaşık 1 yıldır spd pedal kullanmaktayım.Sadece 3 defa düştüm ve bunlar kullanmaya başladıktan sonraki 1 hafta içinde oldu.Sonrasında alışıyorsun ve normal ayakkabıyla bisiklet sürmek eziyet oluyor.

ilk denemem...
düşenler ahalisi..
herkes düşüyor sen neden düşmüyorsun?

WP_20160306_16_47_36_Pro.jpg

Gelende uzun yıllar düz pedal kullanan insanlar SPD pedala geçince unuturlar..
Fakat Max 3 düşüşten sonra alışkanlık haline gelir.
1 yıl ve ilerisi senelere SPD pedal yok ise bisikletin gitmediğini ekstradan güç harcadığını fark eder.
Dikkatli ve bilinçli olmak gerek..
Sonrası güzel.

Fazla büyütülecek bir olay yok..
İlkler her zaman güzeldir.

Şimdiden 2 kere düştüm :koptum: neyseki durunca düştüğümüz için hasar az oluyor

Arazide düşenleri bir kenara bırakalım, tamamen acemilikten dolayı düşer insan :) İki kere düştüm ben sadece. Biri ilk gündü, diğeri 1 yıl kadar sonra. Dediğim gibi arazide oldu. Ayakkabının altına, kallere pislik takılmış. Sanırım pedala da. Durduğum anda zorlamama rağmen çıkmayan pedal, düşünce çıktı :) :)

4. yılımdan sonra ilk geçen ay düştüm. bilenler için Unkapanı yokuşunda ışıkta kilitleri çıkarmadan duruyordum, vites ayarlarında bir sıkıntı vardı dengede durmak için pedalı biraz geri çevirince zincir attı eh haliyle kaçınılmaz yaşandı ve düştüm :D bu arada kilitli pedal yüzünden olmasa da bi kaç kaza yaşamama rağmen öyle kilitli pedaldan ötürü herhangi bi zarar görmedim. Çıkıyorlar zaten refleks oluyor. Tehlike anında bilinçaltınızda direk ayakları çevirme hareketi işleme geçiyor.

Ben spd pedal yüzünden daha hiç düşmedim. Başlarda dikkatli olursanız bünye çok kısa bir sürede alışıyor.

mtb de kilitli pedal kullanan var mı acaba benim gibi?

Spd-Sl kullanıyorum, ilk kullanımdan önce tutorial videolar izledim ve evde biraz alıştırma yaptım. Pedalın tansiyonunu da en gevşek hale getirdim ve hiç düşmedim pedala takılı kalıp. Hatta bende mi bir gariplik var diye düşündüm o kadar düşüş hikayesi okuyunca :) Şimdi 1000 km oldu neredeyse, artık pedalın varlığını bile unutuyorum refleks olarak çıkıyor zaten doğrudan.

Özet olarak korkmayın, spd kullanınca düşmek zorunda değilsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Ben de spd almak istiyorum ama Ankara'da yaşıyorum her yer trafik nerede nasıl alışabilirim bilmiyorum =D Bu arada ilk defa kullanacak biri için bir yol bisikleti spd pedal ve ayakkabısı önerebilirsiniz. Hani çıkarması kolay olsun falan

yeni spd ye geçiş yaptım ve ilk turum da düştüm sağı çıkardım ama ne hikmettir ben soluma yapıştım hala anlamış deyilim nasıl oldu

Spd pedal MTB'de yada Yol bisikletinde kullanılır kavlinde bir sınırlama var mı arkadaşlar.. Yada yol bisikletinde performansı yüksek mtb de eh işte denir mi? Yani aslında sormak istediğim spd pedal sizce bir gereklilik mi? Performansı %'de bilmem kaç arttırırken dizlerdki baskı da o oranda artmış mı olur? Az önce yorumların arasında Spd pedal kullandığı için dizi ile ilgili sıkıntı yaşadığını belirten bir arkadaşın yorumunu gördüm, düştüğü için mi yoksa kullanımın dizlerde ki etkisi midir.

Geri