Scudo Sports

Spd Pedal hakkında

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Tepki
921
Bisiklet
Merida
normal ayakkabıya göre 1 numara buyuk almak mı gerekıyor bırde çift taraflı bir tarafı normal ayakkabı diğer tarafı kilitli pedal olan spd ayakkabısı ile kullanılan spd pedal önerisi olan varmı

ayakkabı biraz ıslansın yada yağmur yağsın buz da kayar gıbı pedaldan kayıyor ayakkabı lasıkler hıc kaymasa da pedalı çeviremıyorum neredeyse yolda bıraz ıslanda ayakkabılar ıslak zemıne bassam yıne aynı

daha once kullandığım bısıkletlerde de plastık pedal vardı onlarda da kayıyordu çelik pedal da almak ıstemıyorum ağırlık yapıyor bırde keskın olduğu ıcın ayakkabıya zarar verıyor

Scudo
Her ayakkabıda olduğu gibi almadan denemen gerekiyor malesef. Kalıp markadan markaya hatta modelden modele farkediyordur, bir de ayak şekilleri de aynı değil.
Misal benim normal ayak numaram da 45, bisiklet ayakkabımın (shimano m064) numarası da 45.

Pedal olarak şöyle bir model var :
(link)
Bir de şöyle birşey var :
(link)

(link)

mtb için kullanılabilir sanırım touring pedal yazıyor gerçi

(link)

buldum aynısı mtb için de kullanılıyormuş

almam şart oldu artık halı saha basketbol ayakkabısı fark etmiyor buzda kayar gibi kayıyor pedallar ufak bir yağmurda yada ıslak çimlere basınca

Mtb için kullanılabiliyor, yalnız platform kısmı biraz ufak a530'un. Decathlon'un platform kısmı daha geniş ve platform kısmında yanlış görmediysem kaymayı önleyen plastik ayaklar da var. Platform kısmını ciddi ciddi kullanacaksan decathlon'u, arada bir çok kısa sürelerde kullanacaksan a530'u tavsiye ederim.
Hiç kullanmayacaksan benim pedallar (m520) da iyidir.

Evet bende deneyip 1 numara buyuk almıştım, scoot marka spd ayakkabı ile m540 kullanıyorum linktekinin beyazını tavsiye ederim..
(link)

Spd m520 çok tutuldu en ucuz ve sorunsuz, bu yuzden yeni versiyonu m540 yapıldı yataklama rulman bilyaları geliştirildi, ve biraz daha hafif..
M520 tavsiye ederim, biraz daha iyisi derseniz m540

42 giydiğim halde tecathlon dan shimano m064 aldım 43 numara tam oldu ben denemedim abim denedi Bursa da yok mağazası bana getirdi. yinede denemek lazım olmazsa da tecathlon değiştirme yapıyor diğer siteleri bilemem.

tecathlon ayak numarasını bulma yöntemi var ölçüyorsun ayağı sakın inanmayın normalde 42 giyiyorum benimki 40 çıktı 43 aldım tam oldu :D

@Cem Ç.

Aynı pedalı MTB bisiklette kullandım. Şimdi cyclocross bisiklette kullanıyorum. Platform genişliği benim işimi görüyor. Fakat platform kısmındaki tırnaklar %100 verim sağlamaz.

Tam ayağına göre al, büyük olursa pedal çevirirken topuğuna sürter yara olur.

Merhaba. Ben de yeni aldım. M064 ayakkabı. Benim ayağım taraklı yapıda olduğu için 43 giyerken 44 sipariş ettim. Tam oldu!..

(link)

(link)

(link)

Hayırlı olsun. SPD çok güzel bir sistem. Ben de inşallah bisikleti alır almaz ilk fırsatta geçeceğim.

arkadaşlar shimano ayakkabıların kalıpları biraz dar. verdikleri numaralar normal ayakkabılarımdan 1 numara olmasa da yarım numara kadar küçük. satın almadan önce mutlaka deneyin ya da ayak uzunluğunuzu ölçüp internette bulunan shimano cetvellerine göre karşılaştırın.

Bendede shimano r106L var yol spd ayakkabi ayaklarim 42 numara ama bir numara buyuk tam oluyor.

GT-I5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

abiler spd pedal almayı düşünüyorum 2. el falan da ayakkabıyı da 2. el alıcam. Sorum şu ki herhangi bir ayakkabı ile herhangi bir spd pesalı kullanabilir miyim. Çünkü bakıyorum her pedalın tipi değişik yani hepsinin kendine özel kali mi var acaba yoksa herhangi bir kalli ayakabı alıp istediğim pedalı kullanabilie miyim. Bir de bildiğiniz güzel ilanlar varsa örnek gösterirseniz çok sevinirim🙏🏻

abiler spd pedal almayı düşünüyorum 2. el falan da ayakkabıyı da 2. el alıcam. Sorum şu ki herhangi bir ayakkabı ile herhangi bir spd pesalı kullanabilir miyim. Çünkü bakıyorum her pedalın tipi değişik yani hepsinin kendine özel kali mi var acaba yoksa herhangi bir kalli ayakabı alıp istediğim pedalı kullanabilie miyim. Bir de bildiğiniz güzel ilanlar varsa örnek gösterirseniz çok sevinirim🙏🏻
Ayakkabının altına takılan kal ile pedalın uyumlu olması lazım. Her kal de her ayakkabıya takılmıyor.

Geri