Scudo Sports

Spd pedal hakkında önerileriniz

adilmusazafer

Forum Demirbaşı
Tepki
238
İsim
Adil Musa ZAFER
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar merhaba,

Bisikleti daha çok şehir içi fırsat buldukça da arazi şartlarında kullanıyorum. Zaman zaman şehir içi ayaklarımı pedaldan ayırma ihtiyacı duyuyorum. Kafamdaki soru işaretleri tamda bu noktada artıyor. Sanki Spd pedal takarsam olası bir durumda ayağımı pedaldan çıkaramayıp düşerim veya dengemi kaybederim diye düşünüyorum. Ya da böyle Spd pedal ile ayakkabının kitlenme hassasiyetini arttırıp azaltabileceğimiz bir pedal ayakkabı var mı? Ya da şu pedal çok kolay ayrılır ayakkabıdan pratiktir diyebileceğiniz bir pedal ya da ayakkabı.

Teşekkürler şimdiden.. :)

Scudo
Tüm SPD pedallarda kilidin sertliğini ayarlayabilirsiniz fakat ayakkabıda herhangi bir ayar söz konusu değil.
Onun dışında Shimano'nun Click R isminde geliştirdiği bir pedal ve ayakkabı var normal SPD'lere kıyasla daha kolay takılıp çıkarıldığı söyleniyor internetten videosuna ulaşabilirsiniz.

@Osman Tuğrul @Berke cevaplarınız için teşekkürler. Yani kilitli pedalın yumuşaklığını ayarlarsam daha kolay çıkarıp takarım böylece sorun olmaz gibi. Doğrumu anladım?

@adilmusazafer
Doğrudur.

• Beğen
Tepkiler: adilmusazafer
Zamanında aşağıdaki linkteki pedalı kullanmış ve sonrasında yol bisikletine geçtiğim için satmıştım.
Satıldı - MWS Çift Taraflı SPD Pedal

Gayet iyi bir pedaldı ve çift taraflı kullanılması işleri kolaylaştırıyordu. Deneyebilirsiniz ;):harika:
Düşme konusuna gelince; alışana kadar düşme ihtimaliniz yüksek :koptum:

SPD Pedal sertlik ayarı pedaldaki vida ile az da olsa ayarlanabiliyor. Sert veya yumuşak olabiliyor ayakkabıyı çıkartmak.
Mesela ben 2011 yılından beri uzun turlar olsun, şehir içi turlar olsun veya arazi şartlarında olsun normal pedal ve spor ayakkabı kullanıyordum. Son 1 aydır spd pedal(Ritchey Comb V4 Spd )
ve bisiklet ayakkabısına geçtim. İlk gün biraz alışma turum oldu, sonra alıştım. Ama yine de beynimizden ayaklarımızın spd pedala takılı olduğu çıkarmamalıyız sürüşlerde.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: adilmusazafer
Çok teşekkürler. önerilerinizi araştıracağım :)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Geri