Scudo Sports

spd kullanımı için yardım!

Merhaba katlanır bisikletimde kullanmak için bir kilitli pedal almak istiyorum. Aşağıda isimleri geçen modeller birbirlerine uygun mu acaba? Bunun dışında kilitli pedala normal ayakkabı ile kullanabilir miyim (Yoksa zarar gören birşey mi acaba?)
SHIMANO RC3 (RC300) SPD-SL Ayakkabı
Shimano Yol Pedalı PD-RS500
Shimano Pedal Kali Yol SM-SH11 Sarı 6 Derece

Katlanır bisiklet için MTB pedalı ve rahatça yürümeye uygun bir MTB ayakkabısı tavsiye ederim. MTB pedalları içinde bir tarafı kilit bir tarafı platform olan pedallar iyi olur.

İnip yürüyeceğiniz düşünerek

Scudo
İrfan Bey cevabınız için teşekkür ederim.
Katlanır bisiklet sürmemin nedeni bisikletin bagajda durma zorunluluğu. Yoksa katlayıp yürüme durumum yok. İşe geldiğimde üstümü değişirken ayakkabımı da değiştirecem.
Ve tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı acaba (MTB ya da yol)?

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Tavsiyem alttaki tipte pedal olurdu (PD-EH500 )

1672823058239.png

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Saygılar.

Merhaba katlanır bisikletimde kullanmak için bir kilitli pedal almak istiyorum. Aşağıda isimleri geçen modeller birbirlerine uygun mu acaba? Bunun dışında kilitli pedala normal ayakkabı ile kullanabilir miyim (Yoksa zarar gören birşey mi acaba?)
SHIMANO RC3 (RC300) SPD-SL Ayakkabı
Shimano Yol Pedalı PD-RS500
Shimano Pedal Kali Yol SM-SH11 Sarı 6 Derece
Evet kullanabilirsiniz. Uyumlu ürünler. Kal pedalla beraber geliyor sıfır alırsanız. Ama yedek de almanızda fayda var. Zamanla deforme olup değişim gerekiyor.

Pedalı düz ayakkabı ile kullanabilirsiniz ama pek konforlu olmuyor. özellikle 10 km den fazla sürüş için tavsiye etmem. Temas yüzeyi küçük kalıyor baya. Yokuşlarda vs. zorlarken ayağınız kayabilir. Ayrıca tam güç de veremezsiniz pedallara.

@Umur Bora Dişler sıyrılmıyor. Ama, ıslanan, çamurla, yoldan gelen kırıntılarla alyan yuvaları bir şekilde aşınıyor. Kal değiştirme zamanı gelince anahtarın ucu oraya bol geliyor ve biraz zorlayınca anahtar yuvanın içinde dönüyor ve al başına belayı. Bu sebeple düz tornavida kafalı civata kullanıyorum kallerde. Yeni kal takarken birer damla yağ damlatıyorum ayakkabıdaki yuvalara.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Evet kullanabilirsiniz. Uyumlu ürünler. Kal pedalla beraber geliyor sıfır alırsanız. Ama yedek de almanızda fayda var. Zamanla deforme olup değişim gerekiyor.

Pedalı düz ayakkabı ile kullanabilirsiniz ama pek konforlu olmuyor. özellikle 10 km den fazla sürüş için tavsiye etmem. Temas yüzeyi küçük kalıyor baya. Yokuşlarda vs. zorlarken ayağınız kayabilir. Ayrıca tam güç de veremezsiniz pedallara.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Katlanır bisiklet için MTB pedalı ve rahatça yürümeye uygun bir MTB ayakkabısı tavsiye ederim. MTB pedalları içinde bir tarafı kilit bir tarafı platform olan pedallar iyi olur.

İnip yürüyeceğiniz düşünerek
Irfan Bey merhaba dediginiz gibi mtb ayakkabisi ile pedali aldim. Bugun ise ilk defa gidip gelirken kullandim. Tavsiyeniz icin cok tesekkurler.

Maalesef şehrimde fit uygulaması yaptırabileceğim bir bisiklet servisi ya da uygulayıcısı bulunmuyor. Kendi kal ayarımı kendim deneme yanılma ile yapmak durumundayım yaklaşık 6 ay kadardır. Diz ağrılarıma son verdim lakin sağ ayak küçük parmak bitiş yerindeki ağrı bir türlü geçmiyor, tabanlık vs banamısın demedi. Kalleri biraz daha ileri konumladım denemek için; ama ağrı daha da aşağıya inerek büyüdü. Fikri olan var mı artık gerçekten canım yanıyor, 20 km sonra bisikletten aşağı atıyorum kendimi 😞

• Beğen
Tepkiler: oscak41
@Ricochet Ayakkabının tabanı ayağına göre dar olabilir mi? Dar tabanlı ayakkabılarda tam dediğin yerde ağrı yaşadım hep.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
@Ricochet Ayakkabının tabanı ayağına göre dar olabilir mi? Dar tabanlı ayakkabılarda tam dediğin yerde ağrı yaşadım hep.
Ayaklarım taraklı diye 41 giyerken 42 aldım, sağlak olduğum için vucudumun sağı solundan biraz daha büyük biliyorum ama sağ ayak ağrırken sol ağrımayacak kadar fark olabilir mi acaba?

Ayaklarım taraklı diye 41 giyerken 42 aldım, sağlak olduğum için vucudumun sağı solundan biraz daha büyük biliyorum ama sağ ayak ağrırken sol ağrımayacak kadar fark olabilir mi acaba?
büyük numaradan ziyade wide model ayakkabılar taraklı ayaklar için daha uygun

Konu ile ilgili hiç teknik bilgim yok. Ayaklarım hem taraklı hem de biri diğerinden büyük (Sağ ayağım bir tık büyük).
Sağ ayağımda tabanda ağrı oluyor bazen (sol ayakta hiç ağrı olmuyor. Ağrı başladığında bağcıkları bir iki tık sıkıyorum bende sorun çözülüyor. Bağcıları çok sıkarsam ikisinde de ağrı oluyor. Kendimce böyle bir çözüm buldum. Siz de sorununuzu çözersiniz umarım.

büyük numaradan ziyade wide model ayakkabılar taraklı ayaklar için daha uygun
İşte onu akıl edemedik ilk ayakkabımda,
Konu ile ilgili hiç teknik bilgim yok. Ayaklarım hem taraklı hem de biri diğerinden büyük (Sağ ayağım bir tık büyük).
Sağ ayağımda tabanda ağrı oluyor bazen (sol ayakta hiç ağrı olmuyor. Ağrı başladığında bağcıkları bir iki tık sıkıyorum bende sorun çözülüyor. Bağcıları çok sıkarsam ikisinde de ağrı oluyor. Kendimce böyle bir çözüm buldum. Siz de sorununuzu çözersiniz umarım.
peki bende deneyeyim, bu yöntemle çözülür umarım, ama ilk defa da daha da sıkarak ne amaçladığınızı tam anlamadım?

Yanlış anlamayın vücudunuzu sizden iyi tanıyamam tabi ama sağlak insanlar sol ayak üstünde zıplamaya meyillidir genelde. Benim de sağ ayağımda benzer bi problemim var çok hafif bi şekilde ama ben solağım. Problemimin nedeni de aslında ayağımın şekliyle ilgili değil pedala basma şeklimle alakalı. Ne zaman serçe parmağımın alt tarafına doğru bi ağrı başlayıp parmakta hafif karıncalanma olsa düzgün şekilde basmaya çalışıyorum pedala ve 5 dakika içinde sorun kalmıyor. Ama işte yılların alışkanlığı öyle bi anda düzelmiyor maalesef, uzun sürüşlerim sürekli sağ ayaktaki ağrıyla mücadele şeklinde geçiyor :)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet

Ben de benzer durumlardan muzdaribim.Sizin gibi ben de 41 ayağa enden ötürü 42 aldım, O yüzden bir iki hafta deneyip ufak ufak ayarla kalin açısını, pozisyonunu sürekli değişiyorum.

Yürürken ayaklarımı v şeklinde attığım için kalin düz olan açısını biraz içe doğru değiştim, diz ağrımı çözdü mesela.
Ayakkabının tabanı çok sert diye bi tane daha yumuşak tabanlık koydum içine, hem ayakkabı tam oturdu hem taban ağrısını halletti. Bi de yumuşak tabanlık deneyin hocam.

Yanlış anlamayın vücudunuzu sizden iyi tanıyamam tabi ama sağlak insanlar sol ayak üstünde zıplamaya meyillidir genelde. Benim de sağ ayağımda benzer bi problemim var çok hafif bi şekilde ama ben solağım. Problemimin nedeni de aslında ayağımın şekliyle ilgili değil pedala basma şeklimle alakalı. Ne zaman serçe parmağımın alt tarafına doğru bi ağrı başlayıp parmakta hafif karıncalanma olsa düzgün şekilde basmaya çalışıyorum pedala ve 5 dakika içinde sorun kalmıyor. Ama işte yılların alışkanlığı öyle bi anda düzelmiyor maalesef, uzun sürüşlerim sürekli sağ ayaktaki ağrıyla mücadele şeklinde geçiyor :)
benim basışımdan kaynaklı da olma ihtimali yüksek ama yordu artık bu ağrı işi gerçekten, çözüm üstüne çözüm deniyorum, kal pedal dan da vazgeçmek istemiyorum ama çare bulamadım maalesef, arayışım devam ediyor. Ağrı ile sürmekte sizin de bildiğiniz gibi keyif öldürücü resmen
Ben de benzer durumlardan muzdaribim.Sizin gibi ben de 41 ayağa enden ötürü 42 aldım, O yüzden bir iki hafta deneyip ufak ufak ayarla kalin açısını, pozisyonunu sürekli değişiyorum.

Yürürken ayaklarımı v şeklinde attığım için kalin düz olan açısını biraz içe doğru değiştim, diz ağrımı çözdü mesela.
Ayakkabının tabanı çok sert diye bi tane daha yumuşak tabanlık koydum içine, hem ayakkabı tam oturdu hem taban ağrısını halletti. Bi de yumuşak tabanlık deneyin hocam.
Tabanı da değiştirdim hatta ama yine de ağrım var,kalin açısı ile çözerim gibi geliyor ama fit yaptırma şansım olmadığından, kal bir ileri bir geri bir sağa bir sola derken, dizime vuracak diye de çok endişe ediyorum.

Geri