Scudo Sports

SPD ayakkabıyı yumuşatmak

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Shimano R088 SPD-SL model yol bisikleti için SPD ayakkabım var. normalde 43 numara giyiyorum ancak 44 aldım ayağımı vurmaması için. 1 yıla yakın olacak çoğu zaman giymedim ama her girdiğimde kısa sürüşlerde biraz idare ediyordu ama bugün 120 km yol yapınca işkenceye dönüştü, yanlardan sıktı baş parmaklarımı üstten baskı yapıp ezdi serçe parmağımı mahfetti. Bunu nasıl yumşatabiliriz. Ya da rahat bir ayakkabı önerisi olan varmı.

http://image.rakuten.co.jp/bebike/cabinet/shimano4/sh-r088we_4.jpg

Scudo
Bu modelin wide diye adlandırılan daha geniş olanı var mümkünse onu almanız daha iyi olur.

Şurda wide fit diye geçiyor: (link)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Emrah Özşahin

Sıkı oturması için esnemeye dayanıklı sentetik deri kullanıldı için esnetme imkanınız yok malesef. Bu model için 52 no'ya kadar geniş tip ölçüleri vardır.

Belki plastik malzeme olduğundan saç kurutma makinesi ve kalın kışlık çorap ile Genişletme yapılabilir.
Harunlar sentetik derili babetlerine yapıyorlar. Kışlık çorap giyip ayakkabı giyiliyor sonra dışarıdan saç kurutma ile ısıtıp yavaş yavaş genişlemesini sağlıyorsunuz. Ama tabiki kendi riskiniz. Evde deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Ayakkabı tamircilerinde genişletme kalıbı oluyor. O bir nebze işe yarayabilir ama pek zannetmiyorum. Sonuçta bisiklet ayakkabısı, kösele deri değil.
Aman ha giymeye devam etmeyin. Ben YARIM beden küçük ayakkabıyı giye giye nasır sahibi oldum. Şimdi tedavi yapıyorum. Önem vermediğimiz küçük vuruklar zamanla nasır haline geliyor.

Ekleme: Bu arada SPD ayakkabı tavsiyesi olarak Fizik M5 uomo tavsiye ederim. Ayak numaramız aynı 43. 44 numarasını aldım. Biraz büyük geldi ama küçük gelmesinden iyidir.:)

genelde deri ayakkabılarda işe yarar bu yazdığım; ağzı hava almayacak şekilde kapanan plastik torbanın yarısını su ile doldurun ayakkabının içine yerleştirin, ayakkabıyı içinde torbayla buzluğa koyun, yavaş yavaş buza dönüşen su genleşir ve ayakkabıyı genişletir.

not: sorumluluk kabul etmem :D

Way bu fikirde Güzel bir fikir. Çok mm bazında Genişleme sağlar bir kaç tekrer sonra olur.

Ben de r088 kullanıyorum. Ayağıma küçük geldiği için Ayni sizin Dediğiniz gibi kısa turlarda sorun olmuyor ancak uzun turda acı veriyor.

Geçen gün ayakkabıcıya götürüp 2 gün kalıpta bıraktım çok az iyileşme oldu. Yeni ayakkabı almaktan başka şans yok gibi.

Geri