@uguryilmaz144 SPD konusunda pek tecrübeli değilim aslında, çünkü sadece bir model kullandım ve o da şu an bana büyük

bir türlü değiştiremedim. Ama yakın bir zamanda şu ayakkabıyı almayı düşünüyorum
(link)
Yorumları çok iyi. Giriş seviyesi, biz amatörler için harika bir ayakkabıya benziyor
SPD ayakkabıda ağırlık pek de önemsenmiyor. Arada ciddi ağırlık farkları yok çünkü. Nasıl ki bir forma alacağımız zaman ağırlığını pek incelemiyorsak

benzer durum SPD ayakkabıda da gerçerli. Zaten çoğu firma, çoğu model, ağırlık belirtmiyor. Bu da aslında ağırlığın çok cezbedici olmadığını ve hemen hemen sabit olduğunu gösteriyor.
Taban sertliği dediğimiz olay = karbon zaten. Ayakkabıdaki karbon kullanım amacı tamamen bu. Hafiflik amaç değil, esnemezlik amaç zaten. Taban kesinlikle esnememeli. Geçen aktif pedalda birkaç model inceledim (tamamen hobi amaçlı, çünkü çok pahalılar

) adamlar ayakkabılarda da fact carbon 11r muhabbetine falan girmişler, ayakkabılara esnemezlik puanları falan vermişler, hatta incelerken denememi istedi özellikle Özgür ısrar etti, al bükmeyi dene dedi. Ayakkabının tabanı gerçekten tık demiyor

Fiyatı da 1200 lira olunca, esnememesi çok normal tabi!
Özetle, SPD ayakkabıyı SPD ayakkabı yapan şey, Karbon Tabandır! Bu, pedala uygulanan gücün aynakola aktarımını maksimum seviyeye çıkarır. Ayakkabı gücümüzle esnemez, gücümüzü %100'e yakın pedala iletir. Amaç da bu zaten

Son olarak hava kanalcığı muhabbeti. Bu konuyla ilgili birkaç farklı yorum okudum ve çoğu da "orta"yı bulma yönündeydi. En azından biz amatörler için diyeyim. Eğer dersen ki benim bir yaz ayakkabım olacak, bir kış ayakkabım olacak

tamam ozaman, yaz ayakkabında olabildiğince hava kanalı olsun, kış ayakkabında olabildiğince küçük ve az hava kanalı olsun derim doğal olarak. Ama 4 mevsim ayakkabıda orta çoklukta ve boyutta hava kanalı olmalı. Kışın da bir koruyucu giyerek bunu bir "kış ayakkabısına" rahatlıkla çevirebiliriz. Özellikle koruyucusuz, şubat ayında çıktığım antrenmanlarda ayaklarımın tamamen uyuştuğunu hissediyordum. Bu, tamamen istenmeyen bir durum. Ve tek sebebi hava kanalları.. Terlemiş bir ayağın buz gibi havayı yemesi kadar feci bişey olamaz. Üşür ve uyuşur

Benzer durumu yaz mevsimine de uyarlayacak olursak, ayak kesinlikle hava almalı. Özellikle burunun hemen üst ve sağ-sol kısımlarında iyi havalandırmaya ihtiyaç var.. Fakat dediğim gibi çok büyük havalandırma kanalları kış aylarında dert oluyor.. Linkini verdiğim ayakabı hem hava kanalı olarak, hem esnemez taban olarak, hem de fiyat olarak ideal görünüyor. Aldığımda görüşlerimi buradan yazmayı düşünüyorum nasip olursa. Henüz pahalı bir SPD alamayacağım için, 1-2 sene idare etmesi açısından böyle bir ayakkabı alacağım. Eğer senin de niyetin buysa almanı öneririm

Sormadığın bir konuya da değineyim, SPDlerin bağlama/kilitleme yöntemi amatörden profesyonele doğru 1-cırt cırt, 2-toka, 3-ipli yuvarlak tokadır bildiğin gibi. Bu ayakkabının kullandığı sistem de en pahalı modellerin kullandığı ipli yuvarlak toka olduğu için ve bu sistemin ayağı en iyi şekilde kavrayıp, her yeri olması gerektiği kadar, ihtiyacı kadar sıktığı için oldukça iyi bir ayakkabı. Her yönden iyi

Tek eksisi dizaynı bence. Biraz salı pazarı stayla duruyor ama olsun

https://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_568_568_ffffff_image-jpeg/22575_flr_f_xx_carbon_road_cycling_shoes.jpg
https://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_568_568_ffffff_image-jpeg/22574_flr_f_xx_carbon_road_cycling_shoes.jpg