Scudo Sports

''sözün bittiği yer -bıçkıdere-''

hava durumu bozmaz inşallah :)

Scudo
Kolay gelsin arkadaşlar,km saatimin 140km'yi gördüğünü hatırlıyorum bıçkıderede 200 e eş değer Kudret Abi'ninde dediği gibi, allah sabır versin :)

genel liste davetliler

1- adem dualı
2- burak
3- osman
4- yılmaz
5- alper benli
6- mehmet şer
7- ekrem
8- çağatay bey
9- bahtiyar
10- erkan
11- atom kamil...

ogünde davetlidir yalnız iş durumunu ayarlayacak,,,

cemo davetli ve serbest sürecek,,

şile rampaları,,,,,,,,,,,,,,,kömürlük girişi ,,,,,,,,,,,bıçkıdere,,,,,,,,,,,,,göçbeyli,,,,,,,,, ,,istanbul bulvar yolu viaporttan aydos rampalarına ordan kayış dağı rampaları ve başıbüyük rampaları ve ideal tepeye iniş ve bostancı,,,, evet yukardaki ekip aşağıdaki kurallara aynen uymuştur

1- durmak yok
2- herkez tek lastik patlamalarında
3- aynı performansa sahip olanlar partnerlerini hep yakalamıştır,,
4- kendimize asla acımayız,,
5- rampalar için varız
6- düz yollarda uykumuz gelir,,
7- inişleri sevmeyiz çünki bizler uphillciyiz,,,

27 kasım ,,,,,,,,,,,,,,pazar,,,,,hava 26 kasım dan belli olur bu pazar bi özel durum olmaz ise bu pazara alabiliriz olayı hava bu pazar iyi,,,,,,,,,,

20 kasım pazar ,,,hava iyi special bi olay olmaz ise bu pazar gitmece,,,

Details for Sunday, November 20, 2011

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/4_int.jpg
Chilly with intervals of clouds and sunshine

High Temperature
10°C

RealFeel®
8°C

Winds
NE 14

Maximum UV
2

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/36_int.jpg
Partly cloudy

Low Temperature
8°C

RealFeel®
4°C

Winds
NE 16

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

durum raporu,,,,
13 ünde hiç bi şey yapmadı kimse çünki hepimiz bi etkinlikte olduk araya bu tip etkinlikler girmesi her zaman olmayacak arkadaşlar,,,tamamıyle face den elimi ayağımı çektim tek arkadaş yok orda işlemeyen bi duvar var sadece antreman lingi olarak bisiklet forumun lingi durmakta direk bu topiğe bağlı bisiklet foruma üye olmayanlar bu topiğe mesaj dahi atamaz ,,,evet facede fazla bulunan arkadaşlara sesleniyorum ne yapıyorsunuz bu tur için burak ne yapıyor hiç bişey çünki öğrenci vakti yok ferdi antremana,,,, osman öğrenci ferdi çalışmadı çalışmaları öyle lay lom lom ile karıştırmayın 160 km lik bi etap bu, ve size 180 e patlayacak ...yılmaz öğrenci çalışamıyor vakti yok bu pazar garipçe olsa bile garipçe ile karıştırmayın bıçkıdereyi,,,iznik i de karıştırmayın orada yılmaz konaklama yaptı lay lom lom sürdü ben, ekrem ,adem dualı uçtuk emir öldü bitti saat 17.00 de topçularda iş bitti kısa mesafe idi ama tavşanlı rampaları devrildi, burda mesafe çok uzundur rampalar çabasıdır ,,,evet dost acı söyler bıçkıdereye bu pazar hazır olanlar ,,,,

1- ekremdir
2- adem dualıdır
3- çağatay bey,,,yol kullanıyor stabilizede tekeri patlamıştı geçen bıçkıderede ister ise gelebilir,,,,
4- bugsbuny -ogün iş dolayısıyle gelemeyecek herhalde

mehmet hala kask alacakta görecem,,,,evet burak zati şansını kaybetti tavşanlıda zinciri kopardı ve sürat yapamadı ...evet önemli olan uzun mesafede tempoyu korumaktır ...erkan ise ne yaptı bilmiyorum bahtiyar ne yaptı bilmiyorum ,,,,,,,,atom kamil ne yaptı onuda bilmiyorum çalışma yaptılarmı yapmadılarmı,,evet bu pazar hava güzel bu durum son ana kadar yani cumartesi akşamına kadar değişmez ise bu pazar bıçkıdere ,,son anda special bi olay olursa haber edeceğim special bi olay olursa ayın 27 sine gider evet cumartesi akşamı netleşecek,,

konuyu takibe aldım umarım hava güzel olur, bir aksilik olmazsa ben de geliyorum kudret abi.

@Gökhan Oğuz

gökhan kardeşim sen nereye geliyorsun bıkçıdereye gelmen için önce kaç adet 160 km yi yüksek tempoda devirdin ve ayrıca kaç adet antreman yaptın yaz boyunca 100 km artı üstü,, ben kimseyi tanımam facede buraya gelen yok bisiklet forumda paso antreman açtığım vakit nerde idin gökhan,,, benim antremanlarıma gelmeyen kişileri tanımam,,nasıl gittiğini nasıl süratli bisiklet kullandığını ne kadar kuvvetli olduğunu ne kadar tekniğe sahip olduğunu ve ne kadar zeka olduğunu,, yukarda atılan mesajları dikkatlice okuman lazım buraya nokta atışı kimse yapmasın ben anca benim antremanlarıma gelenleri tanır ve onlar hakkında raporları yazarım gerek ozan gerekse burak gerekse emir,yılmaz gerekse osman hakkında ve onların çok çalışmaları lazım üstelik bu arkadaşlar en ağır etaba geldiler kurtdoğmuş offroada o vakit sen nerde idin buraya gelmeyen adamı yani bisiklet foruma gelmeyenleri tanımam ben benim face gibi şabalak bi forumda işim yok bisiklet burda öğrenilir face de değil,,
ayrıca ekrem ve adem dualı ile iznikte performans yaparken nerde idin ben senin referanslarını nerden bileceğim sen lay lom lomcumusun yoksa sürat yapan bi arkadaşmı,,evet antremanlarıma gelmeyene ekmek yok ben gezi lay lom lom cu değilim işkembe turları yapmam ayrıca bıçkıderede az mola olacak yolu bilmeyenler aynen kaybolur burası benim mekanımdır burda yol bisikleti bile zor gider ,,,,,,,,,,,,,hiç bi sorumluluk kabul etmem koşullar ağırdır arkada kalırsan kaybolursun lastik patlar ise soğuk havada eller dona dona değiştirirsin kimse kimseye yardım etmeyecek ,,bu gezi değil kendimiz ile yarıştır ,,buraya insanları davet ediyorum davet etmediklerim tanımadığım ve antremanlarıma gelmeyenlerdir tabi aytekin erzan her zaman davetlidir,,

önemli,,,

bıçkıdere tam ring 130 km rampalar ile tam 160 km karşıdan gelenlere yazar tam 180 km ona göre iki kez düşünün ağlamayın sonra çünki herkez tek olacak,, ,,,bostancı şile rampaları kömürlük ,,bıçkıdere ,,göçbeyli,,,istanbul bulvar yolu ve aydosun ölüm rampaları ve kayış dağı ve başıbüyük ölüm rampaları ..durmadan alınacak kısa mola bıçkıdereye kadar durmadan gidilecek 44 km evet lastik patlar ise herkez kendi yapacak bekleme yok bekleyeni enselerim herkez kendi lastiğinden sorumludur ,,,
ayrıca bu sözün bittiği olaydır acıma yok kendinizede acımayacaksınız,,,antremanlarıma gelenler önceliklidir yarışlara girenler bile değildir ,,her yarışa giren iyi bisikletçi değildir,,antremanlarımda öne çıkmış adamlar vardır onlar gerçekten sağlam adamlardır ,,,,

evet bu gezi değil lay lom lom değil en uzun mesafeyi en kısa zamanda alacağız saat 17.00 de hava kararmaktadır resim mesim için gitmiyoruz biz,,,,5-6 resim çekilir buraya konur ,,,
bıçkıdereye ilk varan en çok yarım saat bekleyecek saat 10.00 da veya en geç saat 10.30 da orda olacağız ,,,,,evet dönüş yolu uzundur saat 16.30 da bostancıya ulaşacağız,,,

cumartesi akşamı herkez saat 20.00 de bisiklet foruma girsin mesaj yazacağım,,,

kudret abi benim sinavlarim onumuzdeki hafta cuma bitiyor bickidere cok zorlama olur bu hafta benim icin cunku aksam gec bitebilir tur benim icin , ben erken donebilecgim bi tura gidebilirim oda garipcedir.

@yilmaz kaynak

bu durumda havanın erken kararması söz konusu tabi ,,,avrupa yakadan osman içinde aynı durum ve burak içinde şimdi karanlığa kalma olayı haliyle avrupa yakadan gelenlere olacak anadolu yaka için sorun yok anadolu yakadan sadece ogün ve çağatay bey gelebilir tabi onlarda gelmez ise olay yatar,,,,anadolu yakadan pek adam yok senin anlayacağın 160 km etaba gelecek,,kış olunca millet yatıyor ,,,,,,,,,,,sonra yaza gelince bi anda millet 130 km ye soyunmaya başlıyor tabi haliyle dökülmece,,kışın en azından ayda bi tane patlatmak lazım 160 km ,,,,,,,,ozan artık yatmaya çekildi nedeni kurs artı okul vakit olmaz artık ,,,,,,,,,,,,,,bu iş emekli işi yani bu bisiklet olayı ,,,,,,,,
cemodan ses çıkmıyor ,,,,,,,,ve geriye kaldı iki adam açıkça onlara bakıyorum avrupa yakadan adem dualı ve ekrem onlar bu pazar gelirse aport yaparız üç kişi,,,,,, şimdi cumartesi günü kesinlik kazanır bıçkıdere bu pazar hava çok müsait special bi olay olmaz ise bu pazar gideriz tabi ekreme ve adem dualıya bakar bu iş...

avrupa yakadan gelen olmuyor mesafe uzun ve günler kısa ayrıca ekipmanları yok arkadaşların saat 08.30 da hareket olması söz konusu şimdi bu topik güncel kalacak bu pazar olmaz ise 27 sine olmaz ise 4 aralığa gene olmaz ise 11 aralığa gene olmaz ise,,, nasıl olsa olur bu kış olur diyerek topiği marta kadar kilitliyorum evet anadolu yakadan tek adam var o gelirse aynen gideriz evet süratli adam bugsbunny -ogün,,,

bahtiyar sen ben erkan üç kişi anadolu yakadan,, sen beni dudulluda beklersen o vakitte ben 10 km tek basarak geleceğim orda beklersen sorun değil yalnız erkanın son durumu nedir gerçi kaybolma olmaz onu kollarsın kuzeni tek başına bırakma,,tek takılacağım dönüşte ve tek devam edeceğim çünki kopacağız sen ve erkan yolu biliyorsunuz, avrupa yaka çok erken kalkacak saat 08.30 da bostancıda olması lazım atom kamil yetişemez o saatte yalnız tek sorunu çok uzak olması ve ona acaip ters olmakta avrupadan gelen arkadaşlara pek kolaylık sağlayamıyoruz kış aylarında erken kalkarak erken bitirme olayı,,evet bahtiyar mesajı oku bana cevap yaz üç kişi gideceğiz pazar müsait isen bi olay olursa pazar için durum değişir cumartesi akşamı bi gir foruma yani yarın akşam durum kesin belli olacak orjinal bi durum olmaz ise sen ben erkan gidiyoruz son durum budur ,,,bu pazar,,

@Kudret Kurtcebe

kudret abi ben yazın tuzladan gelmiştim belgrada 31 temmuzdaki. ilk o turda tanışmıştık, vapurla beşiktaşa beraber geçmiştik kadıköyden umarm hatırlamışsındır beni. o gün 167 km tutmuştu toplam yolum yani o zamanlardan beri biraz kondisyon var izmite 140+ turlarım oldu tek başıma marmara denizinden karadenize çıkıp geri dönüyordum köy yollarından, kanlıca yolundan falan. antreman topiklerini görüyordum ama o sıralarda gemiye staja çıkmıştım, gemideyken çok şey kaçırdım evet. fakat ekimden beri tekrar eski formuma döndüm gibi, gemide geçen bisikletsiz günleri karaya gelince nötürledim nerdeyse. bu tura gelebileceğime inanıyorum

pek aktif bir forum kullanıcısı değilim, elimden geldiğince giriyorum, fırsat buldukça takip ediyorum.

bu belgrad videosu ben çekmiştim

(link)

bu da izmit gezilerimden oluşan bir video buradan da paylaşmış olayım foruma koyamamıştım yazın.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Çagatay Çimşit
@Gökhan Oğuz

gökhan son durum şu special olay oluştu bu pazar ben garipçede bi tek takılacağım haftaya bakacağız saat 08.30 da bostancıdan hareket olacak ve 44 km durmadan gideceğiz şimdi haftaya hava kötü olursa atlama yapacak müsait bi pazar yakalayana kadar durum devam edecek evet 130 km yalnız 160 a denk, yolu tam olarak yazıyorum dönüşte kopmalar olacak,,,bostancıdan iç erenköyden dudullu ve akabinde şile otobana ömerliyi geçeceğiz ömerliden sonra kömürlük girişinden gireceğiz ve bıçkıdere ve yarım saat mola dönüş,,,göçbeyliden istanbul bulvar yolu ve viaporttan aydosa duruma göre havanın kararmasını gözönüne alarak teme çıkmaca kartal yakacıktan ,ideal tepeden bostancı bahtiyar ve erkan arkadaş gelecek diğer davet ettiğim arkadaşlar avrupa yakada onların gelmesi erken kalkmaları lazım yalnız sabah 05.00 de ayaz var tabi ,ekipmanı olmayanlar var bu nedenle avrupadan katılım olmayacak,,,anadolu yakadan ogün arkadaş iş dolayısı ile belki gelemeyecek çağatay bey ise yol kullanmakta,,evet 27 kasıma bakacağız,,,yalnzı belgra olayı antreman ağırlıklı değil idi şimi koşullar dediğim gibi herkez tek güzergahta herkez tek teker patlamalarında herkez tek kopma olacak 4 kişi var şimdilik,,,bu etap çetindir,,,,

Benim birader de bir yol aldı onunla beraber fırsat buldukça çıkıyoruz. Eğer Bıçkıdere olursa şöyle bir alternatif rota düşündüm. Mesafe Bostancı'dan olanla aynı sayılır 46 km. Arabayı köprü ayağına bırakıp dönüşü Polonez üzerinden sakin yollarda yapmak daha iyi olur diye düşündüm.

Yarın hava güzel görünüyor. Biz bu durumda herhalde R.Feneri ya da Göktürk yollarına çıkarız sabah erken yağış olmazsa.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Çagatay Çimşit

selamlar çağatay bey,,
biraderin bisiklet almasına sevindim şimdi haftaya bakarız ,,,27 kasım malum artık kış ve yağış olmayan bi günü yakalamaca kuru soğuk,,,,, ayaz vardı bu gün ara ara kapattı ama pek üşümedim kar maske gerçekten şart artı gözlük,,çift bisiklet forma bi termal ve en üste scott forma üst üşümedi ,,üç çift çorap giyince ayak üşümedi ama tabi bıçkıdere gibi açık yerlerde soğuk daha fazla olacak bu ayakkabı kılıfları bende motivasyon bozukluğu yaratmakta fazladan ayakta ağırlık,,evet tam ring olması açısından bıçkıdereden sonra göçbeyli ve istanbul bulvar yolundan eşref bitlis caddesine doğru evet viaportta malesef trafik var sahil yolunu sevmiyorum gene en az trafik aydos tarafında evet ordan teme girince orda trafik var ama hava karardığı vakit bende ışıklar olmadığı için temi seçiyorum sağ şerit çok emniyetli ve geniş,,,kartal yakacıktan devam ederek teme ordan ideal tepe sapağına sapış ve direk sahil ideal tepe sonrası bostancı yakın,,,

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg

Sunday 11/27/2011
A full day of sunshine
High Temperature: 10°C
RealFeel: 10°C

27 kasıma hazır olanlar,,,,,

bostancıdan saat 08.30 da hareket olacak durma yok ihtiyaç mola artı lastik patlama haricinde tam 44 km sonra bıçkıdereye ulaşacağız şile rampaları alınacak akabinde ömerliye geleceğiz,,,,ömerliden sonra rampa alınacak,,,
ve kömürlük girişi ve bıçkıdere,,,yarım saat mola,,,,,,,,,,,,,,,,,

göçbeyli,,,,,,,istanbul bulvaryolu,,,,,,,,,,,,viaporttan aydos rampalara ve teme çıkış ideal tepeden bostancı tam 130 km rampaları ekleyince 160 km ye denktir bu olay ıron man turu,,,,,,,,,,,,,

buna hazır olanlar rapor versin ,,hava yukardaki gibi cumartesi akşamına kadar aynı kalırsa gidiyoruz acı çekmeye ,,,

bu tura katılıyoruz hava güzel olursa ben ve erkan geliyoruz

@bahtiyar közen

o.k bahtiyar cumartesi akşamı son duruma bakacağız yani hava koşulları,,,

Details for Sunday, November 27, 2011

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/18_int.jpg
Chilly with rain and drizzle

High Temperature
8°C

RealFeel®
6°C

Winds
N 14

Maximum UV
1

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
3.3

Amount of Rain
3.3

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
7 Hours

Hours of Rain
7 Hours

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/18_int.jpg
Occasional rain; breezy late

Low Temperature
8°C

RealFeel®
2°C

Winds
NE 23

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
1.78

Amount of Rain
1.78

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
3 Hours

Hours of Rain
3 Hours

10 saat yağmur bizi bozar ,mesafe uzun 130 km rampalar ile 160 km ,,,,,,,,,,
yağmur sağanak,,,,,,,,,,,27 kasım dan 4 aralık a uzanacağız evet bakalım ne olur bu pazar kesin iptal bu durumun değişeceğini zannetmem,,,,,,,

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/302487_261744937191421_100000677512973_865178_719173650_n.jpg

hafta içi küçük çamlıcanın dehşet eğimli rampalarında hazırlanmaca bu eğimli ,üstelik arnavut kaldırımlı yolda çıkmak öyle kolay iş değil buralarda çalışarak bıçkıderelere geldik ,,,,evet bu rampa kartepe rampalarını evirir çevirir sekize böler ,,

Bu tura katılmayı çok isterdim. Ama Garipçe turunda burnumdan kaynaklanan nefes alma sorunu nedeniyle normalden daha yavaş gitmek zorunda kaldım ve haliyle birçok arkadaşın istemeden de olsa soğumasına neden oldum. Haliyle bu turda aynı durumun yaşanmaması için bu kez gelemeyeceğim. Çünkü burnumun acilen ameliyata ihtiyacı var.

Geri