Scudo Sports

İnceleme Soulrider No:94

Avatar halledildi efem... Evet benim alette de çok şey değişti. Tanıtım videosunu hatta bir inceleme başlığını da uzun zamandır hakediyor.
@BerkEvren

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo
Yasaksız bir hafta sonu görsek artık şu çelik yavrucaklar kavuşsa birbirlerine :)
(Bilmeyenler için @soulless 'ın 19095 numaralı kırmızı şeytanı ile benim 19094 aynı zamanda yapıldı, yakın akraba olurlar)

Hatta onun videosu da şurada; (İlk fırsatta daha iyi bir mekanda güncel halini çekmemiz lazım)

Bu arada profil fotoğrafınızda alumenyon kalmış sayın @soulless bir ara el atın ona rica ediyorum :)

alaman malına video çekiyor musunuz :D :D gerçi eski agresif görüntüsünden eser yok ama olsun :)

alaman malına video çekiyor musunuz :D :D gerçi eski agresif görüntüsünden eser yok ama olsun :)
Karton, aman karbon kadro çekmek tercihim değil ama seni kıracak değiliz çekeriz onu da :) (Video'nun sonunda tartı sahnesi koyarsak iyi iş yapar o canyon)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Haklısınız bence de her çeliğin hakkı gümüş renk bir Campagnolo set
Campy aşamasına gelemedik henüz ama bir gümüşlü güncelleme yapalım taze taze;
Uzun zamandır aklımda olan HUNT Sprint Aero Wide jantlar nihayet elime ulaştı ve montajını yaptık. Henüz 3km falan sürdüm o sebeple yorum yapmıyorum şimdilik :)
Ama diğer bisikletimde kullanıp memnun olduğum bir janttı Hunt.
31 mm profil ve 1497gr ağırlığı var setin.

soulrider_hunt_sprint_aero3 (1).jpg
soulrider_hunt_sprint_aero3 (3).jpg

@BerkEvren hayırlı olsun, çok yakışmış. Ama siyah aynakol çok sırıtmaya başlamış. Campy bir set edinene kadar acaba 4600 falan, çıkma bir şey mi taksan :ssrtcbya:

@BerkEvren Güzel günlerde sağlıkla sıhhatle pedallaman dileğiyle, Hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@BerkEvren hayırlı olsun, çok yakışmış. Ama siyah aynakol çok sırıtmaya başlamış. Campy bir set edinene kadar acaba 4600 falan, çıkma bir şey mi taksan :ssrtcbya:
Sorma iş aldık başımıza :) Bu arada tüm bu süreçte (Daha bisiklet yapılmadan hatta) her seçeneği photoshop'la koyup bakıyorum. Aktarıcı, furş takımı ve STI kollar da en az aynakol kadar değiştiriyor görüntüyü. Kısacası bu bisikletin askerliği bitmez daha :koptum:

Bu arada benzer bir durumda bir bisiklet daha var internette gördüğüm;
Dc0zvhSXkAAi2G1.jpg

Vip sürüş paylaşımınızda souless de bu jantları görüp çok beğenmiştim hatta kendisine markasını sormuştum. Bisiklet beyaz olunca da ayrı bir güzel olmuş. Gayet başarılı 👍

Vip sürüş paylaşımınızda souless de bu jantları görüp çok beğenmiştim hatta kendisine markasını sormuştum. Bisiklet beyaz olunca da ayrı bir güzel olmuş. Gayet başarılı 👍
O konuda halen şoku atlatabilmiş değilim. @soulless 'a bak şu jantları düşünüyorum dedim. Hoop sipariş verdi adam kendine :koptum:
Ayrı canavar o makina da;

IMG_6236.JPG

O konuda halen şoku atlatabilmiş değilim. @soulless 'a bak şu jantları düşünüyorum dedim. Hoop sipariş verdi adam kendine :koptum:
Ayrı canavar o makina da;

257643 dosyayı görüntüle

Bisikletin yüzlerce yıllık dizaynına aykırı da olsa fren yüzeyini sevmiyorum. O nedenle ilk önce karbon jant aldım ama fren performansı nedeniyle jant arayışı içine girdim. Bu jantları görünce inanamadım desem yeridir. Fren yüzeyi ile jantın kendisi aynı. Bisiklete de çok yakışacağına emin olarak acilen sipariş verdim. Bu arada bisiklette bazı noktaları da uyum açısından değiştirdim. Gidonu polisaj ile parlattım, thomson gümüş gri gidon boğazı ve yine gümüş ritchey classic sele borusu aldım, set tamamlandı. Aynakol veya sti kolların değişimi beni de düşündürüyor bazen ama benim bisiklet zaten kırmızı olduğu için çokta gerek olmadığına karar verdim. Bu arada jantlar inanılmaz. Memnuniyetim üst düzeyde, hub sesi seviyorsanız zaten kolayca aşık olursunuz. Gözümüz gibi bakıyoruz kendilerine...

hub sesi seviyorsanız zaten kolayca aşık olursunuz.
Sorma bugün bi 20-25km sürdüm. Kulağım çınlıyor hala cırrrr diye :koptum:

Renk dengesi için diğer bisikletteki siyah seleyi buna aktardım. Şimdi gidona da siyah bant sarıp bütünlüğü yakalarım diye düşünüyorum.
Bant öncesi son hali şu şekilde (Arkası yarın)

soulrider_hunt_sprint_aero_silver.jpg

Sorma bugün bi 20-25km sürdüm. Kulağım çınlıyor hala cırrrr diye :koptum:

Renk dengesi için diğer bisikletteki siyah seleyi buna aktardım. Şimdi gidona da siyah bant sarıp bütünlüğü yakalarım diye düşünüyorum.
Bant öncesi son hali şu şekilde (Arkası yarın)

257752 dosyayı görüntüle
hub sesi çekilir bir çile değil. Sırf bu yüzden merlinden almış olduğum jantları elden çıkardım. İnsan belli bir yaştan sonra dinginlik ve sessizlik istiyor, birde şöyle bir durum var. Köpekler, sessiz olduğundan dolayı belli bir yere kadar bisikletin farkına varmıyor, köpeklere farkedilmeksizin sinsi sinsi yaklaşıp sonra pedala asılabiliyorsun. Bu nedenle sessiz olmak bisikletin hem felsefesine hemde işlevine uygun bir gereklilik.

hub sesi çekilir bir çile değil. Sırf bu yüzden merlinden almış olduğum jantları elden çıkardım. İnsan belli bir yaştan sonra dinginlik ve sessizlik istiyor, birde şöyle bir durum var. Köpekler, sessiz olduğundan dolayı belli bir yere kadar bisikletin farkına varmıyor, köpeklere farkedilmeksizin sinsi sinsi yaklaşıp sonra pedala asılabiliyorsun. Bu nedenle sessiz olmak bisikletin hem felsefesine hemde işlevine uygun bir gereklilik.
Hub sesi çözülmez bir durum değil.. Kullanılan gres tipi ile ses azalıyor diye biliyorum.
(Köpeklerin kulakları bizden kat kat hassas. Onlar hub sesinden çok önce tekerlerin asfaltta çıkardığı sesi duyabiliyor zaten. Onları coşturan yakalayabilecekleri hızda bir cisim olduğunuzu farketmeleri. Genelde gözlük ve buff'ı çıkartıp insan olduğunuzu göstermek yetiyor ;) )

Farklı gibi görünse de ben bir çok benzerlik görüyorum bir otomobil hastası olarak. Hub sesi apaçi dünyası hariç egzos sesi ile aynı bir çoğumuz için. Çok ötmesin ama hafif hafif bana kendini hissettirsin der bir çok otomobil sahibi. Ya da bu işten keyif alarak yapanlar. Aynı jantı kullanıyorum, hub sesi olmasa hiç üzülmezdim. Hub sesinin işime yaradığı hem de çok yaradığı yer ise; mesai sonrası eve giderken aşırı trafik nedeniyle bisiklet yolunu tercih ederseniz, bisiklet yolunda yürümeyi matah bişey sananları uyarmak! Yaklaştığınız anda pedal keserseniz bir anda ürperip noluyo edasıyla size mecburen, istemeden de olsa, gönülsüz yol veriyorlar. Bir de bisiklet yolunda her an sağa sola dalgalanma ihtimali olanları uyarmak için ben geliyorum demek.

Köpek konusuna gelirsek; hiç farketmiyor... Yakın dönemde ısırılmış biri olarak yanından geçtikten sonra bile geri dönüp vazgeçtim ulan ısırıcam deme ihtimalleri mevcut!

Hub sesi yalnızca düşük hızda sessiz ortamda rahatsız eden bir ses o da @soulless dediği gibi insanları uyarma işine yarıyor normal sürerken ve yüksek hızda yokuş inerken çıkan hub sesini neredeyse duymuyorsunuz bile çok da şeyapmamak lazım.

Şunu da ilave edeyim bir şoför ve yaya olarak egzoz sesinden nefret ederim ama hub sesi o kadar rahatız edici gelmiyor bana.

Son düzenleme:
ben de böyle düşünüyorum. Fazlası bana rahatsızlık veriyor :)

Geri