Scudo Sports

Sosyal Medya Kanunu Hakkında Yeni Detay: 5 Yıla Kadar Hapis Gündemde

Şeffaf

Forum Bağımlısı
Tepki
2.424
İsim
Burak
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, ekim ayında meclise gelmesi beklenen sosyal medya kanununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkaya'nın açıklamalarına göre sosyal medyada işlenen suçlara 5 yıla kadar hapis ya da belirli bir süre sosyal medya kullanmama gibi cezalar verilecek.

@mariokaldato'dan şikayetçiyim arkadaş internet erişimi engellensin :koptum:

Haber kaynağı :
(link)

Ali Özkaya, sosyal medyaya ilişkin kanun tasarısının geçtiğimiz dönemlerde de tartışma konusu haline geldiğini, sosyal medyaya sansür uygulanacağının iddia edildiğini belirterek, amacın bu olmadığının zaten ortada olduğunu ifade etti. Özellikle de 4 ana husus üzerinde durduklarından bahseden Özkaya; bu hususların terör, cinsel suçlar, yalan haber ile din ve vicdan özgürlüğüne hakaret olduğunu söylüyor.

---

Türkiye gazetesi tarafından yapılan ve AK Parti kurmaylarına dayandırılan bir habere göre sosyal medya için RTÜK benzeri bir yapı kurulabilir. Bu yapı, sosyal medyada yalan haber ve dezenformasyonu engellemeyi amaçlayacak.

Örneğin son Elmalı davası olayında, dosyanın içeriğini bile bilmeyen binlerce kişi, binlerce aslı astarı olmayan şeyler paylaştı. Davaya bakan hâkimler linç edildi. Bu paylaşımları yapanların dosyadan haberi bile yok hâlbuki. Veya başka bir konuda doğru olmayan bir paylaşım yapılıyor, sosyal medyada hızla viral oluyor. Algı olgunun önüne geçiyor. Bu çok tehlikeli.
Haber kaynağı :
(link)

500-600.jpg

Scudo
Hocam ben internetten girmiyorum ki buralara , evdeki eski tost makinasini apgereyt ettim ordan baglaniyorum. Konunun beni bağlayan yani yoktur hshshh

Bilişim hukuku okuyun gençler. Gelecekte çok ekmek çıkacak ordan.

Afganlar suriyeliler yol geçen hanı gibi sınırları geçiyorlar! Ne işleri var defolup gitsinler pis herifler! Mehmetçik onların topraklarında şehit oluyor yazık! Toplumu yozlaştırmanın bir değişik versiyonunu izliyoruz! Sözlerim yüzünden 30gün yasaklamış beni facebok! bende başka hesap açar oradan sallarım tav olduklarıma:komik::komik:.............................................................................. 06C91AFC-29AF-4B02-B766-26E36D285165.jpeg

Son düzenleme:
Yeri geldiğinde Trump'a bile Twitter mesaj atma engeli koyuyor. Ne yapalım, bazı kanunlara kurallara uymak zorundayız. Dediğinde haklısın o zaten apayrı bir konu. Adamlar savaşmıyor kaçıyor, biz savaşıyoruz. Onlar kilyos sahilinde eğlenirken bizim askerler ateş hattında ter döküyor, can veriyor. Sonra yerel ayrıcalıklar vesaire derken e ne oldu bizim ekonomi, bizim halk?

Yeri burası değil elbet. Söyleme tarzı da u değil.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Edisona devrin maliye bakanı soruyor ne işe yarayacak bu elektrik deyi, edison durur mu yapıştırıyor cevabı, ilerde vergi alacaksınız.

İnsanımız, ekran ardına sinip, araya teknolojik köprüler kurup nassolsa gelip beni mi bulacak diye ver ediyor küfrü, döküyor içindeki pisliği. Onlar için iyi olacak bu kanun kaide. Mahkemelerin iş yükü artacak. Kendisine küfür ettirip haybeden para kazanacak tipler türeyecek vs. Zamanla hepsini görürsünüz.

Ancak yanlışı, yanlış ise, yanlış diye eleştirmek; yanlış yapana doğrusunu göstermek gerek. Bu yapılmadığı zaman ne bireysel ne de toplumsal ilerleme olmaz. Bu tür eleştirilere ceza daha çok gelecek gibi. Yanlış yapan doğru yaptığından o kadar emin ki, eleştiriye tahammülü yok.

Sessiz, içine kapanık, gölgesinden korkan bireyler yaratır bu tip kanunlar. Eleştiremeyen, sorgulayamayan bir toplum mu isteniyor.
Bakın ben küfürü hiç sevmem, bir tane küfürlü mesajım yoktur bir yerde, ama küfür etti diye insanları hapse atmak nasıl bir zihniyettir ya? Küfür edilince ne oluyor ki? Ses atmosferde, yazı internette kaybolur gider. Kimsenin demesiyle bir şey olmaz. Forumdaki herkes bana küfretse ne olur ki. En kötü kapatır hesabımı girmem bir daha.

Duyduğum bir şeyi niye paylaşmayayım arkadaş ortamımda. Her duyduğumun yalan haber olup olmadığını nasıl bilebilirim? İnsanları kandıranları cezalandır tamam ama normal insani duygularla heyecanlanıp paylaşım yapana orantısız ceza uygulamanın amacı nedir?

Adalet ve intikamı karıştırıyoruz biz.

Yasama enerjisini çok daha ciddi konulara harcamalı. Trafik ve sigorta kanunlarını nasıl yaparız ki ölümleri engelleriz, fikir ve sanat eserlerini nasıl koruruz ki kültürel gelişimi teşvik ederiz, teknolojik gelişmeyi ve üretimi nasıl sağlarız ki gençlerimiz işsiz kalmaz gibi şeylere kafa yormalı, bireyi toplumun baskısından korumalı, mutlu ve umutlu bireyler yaratmaya odaklanmalı. Oysa biz başka bambaşka işler peşindeyiz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Resmileşti dikkat .

Başıma bir şey gelirse facebook , google play store ve bu yasa sorumludur.

Üçüncü şahıslarla paylaşılmasına veya kullanılmasına iznim yoktur.

Bilgisayarımda bulunan resim, belge, dijital imza, banka bilgilerim, şifrelerim gibi gizli bilgilerimin kullanılması durumunda bundan bisiklet forum sorumludur.

Haklarında yasal işlem başlatacağımı bildiririm.

Medya satın alındığında geriye bu çağın sıcak gündemi " sosyal medya" kalıyor...Son zamanlarda bağımsız, güdümsüz, yardakçılık yapmayan, evrensel doğrularla yayın yapan kişi ve gruplar hedef alınmış..
Peki; hoşgörü, mizah, özeleştiri, dünya ile kıyaslama, bilimsel veriler, cesaret, ifade özgürlüğü olmadan nasıl yaşayacağız?..
Sosyal medyayı kullanmıyorum ama kullananlara zihin açıklığı ve sürekli titizlenip dikkatli paylaşımlar yapmalarını diliyorum..

Bu kanunları hazırlayanların "din ve vicdan özgürlüğüne hakaret" ile kastettikleri şey sadece İslam dini çerçevesinde kalıyor. Eleştiriyi de hakaretten saymaları aslında eleştiriye ne kadar kapalı olduklarının en açık gösgergesi, çünkü işlerine gelmiyor. Hristiyana, ateiste, deiste vs. inancından veya inançsızlığından dolayı her türlü linci yapmak serbest oldu şimdiye kadar. Bundan sonra da değişeceğini sanmam.

Terör, cinsel suçlar, yalan haber ile din ve vicdan özgürlüğüne hakaret. Bakın burası cok ilginç.Simdi mesela, dünyanın terörle andığı bir örgüte aslında onlarla biz din kardesiyiz desem bu bir sorun olacak mı. Veya avrupada homofobik suclar kapsamına giren lgbt lilere her zaman ki gibi rahatça hakaret edilse mesela bu suc kapsamına girecek mi. Yalan haber mevzuna girmiyorum simdi soguk olan yurdum bazı köseleri vardır. Birde din ve vicdan özgürlügü kısmı varmış bakalım bilmembiseyin dölü demenin bir hukuki karsılıgı olacak mı.
Ben soguk yurdum bazı köşeleri mi dedim. Ulan yoksa....

Son düzenleme:
Demek ki sosyal medyada jan janlı selfieler, aile fotograflari, ''hastanedeyiz-aaaa gecmis olsun'' mesajlari, ''bugun xxx'deydik'' yemek ve kahve fotograflari, kediler, bisikletler, arabalar ve manzaralar paylasilacak.
Ay cok şirin!
Herkes mutlu :)

A Haber seyretmek gibi olacak.

Hadi beee şu son cumleyi yazmayacaktim :( 5 Sene sonra gorusuruz.

Sosyal medya her geçen gün daha tehlikeli oluyor.

Kantarin ayari iyice bozuldu. Iktidar ve onun destekcileri zannediyorlar ki bu kantar sadece onlara karsi olanlari tartacak. Yarin obur gun iktidar degissin, bu kanunlardan ve adalet sisteminden ilk sikayet edecekler su anda muktedir olanlar.

Bu kanunlari cikaranlar 2 sene sonra "sosyal medyaya sansur uygulanamaz, ifade ozgurlugu" diye aglamaya baslayacak.

Diger yandan maelsef ifade ozgurlugu ile nefret sucu arasindaki kalin cizginin farkinda olmayan cok fazla arkadas var. Acik acik nefret sucu isliyorlar, forumda zaten yonetim bunlari sallamiyor twitter, fb gibi platformlarin cok acik kullanim kosullarina ragmen ceza alinca da bu platformlari sucluyorlar. Nefret suclari klasik tabirle fikrinizde hakliyken ifadeniz yuzunden sizi haksiz konuma dusurebilecek hassas konular.

Neyse, yeni sansur yasaniz hayirli olsun.

Ülkemizin yaşayan en önemli tiyatro sanatçılarından Genco Erkal, 2016 da yapılan bir ihbar sonucu 5 yıl sonra yaptığı paylaşımlar nedeniyle mahkemeye çıkacak..
"Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" demişti aziz Atamız..

(link)

Ayrıca paylaşılan içeriği başkasına yollamak ta suç kapsamına alındı...
Bakalım yakın gelecekte "bilişim suçları" insanlara neler yaşatacak....

Sosyal medya yasası şart. Siz hiç bir siyasi liderle sosyal medyada çatışmaya girdiniz mi? Ben girdim, adam belediye başkan adayı. öyle bir cümleler kuruyor öyle bir lafı çeviriyor ki adama küfür etmemek için kendini zorluyorsun. Eh, küfür de edersen biliyorsun ki şak diye mahkeme celbi kapına gelecek. Başa çıkamazsın bu tiplerle.

Sosyal medya yasası şart. Şimdi ben güzel güzel yazıyorum, adam beni kışkırtıyor. Sinirlerim geriliyor. Haliyle hakarete kadar iş uzuyor. İsteyen hükümet yanlısı bir hamle desin isteyen başka bir şey desin. Kanun kural olmayan yerde cinayet çıkar ve bu sıradanlaşır, alışkanlık haline gelir. Sosyal medyada cinayet istemiyoruz.

Hırsızın hiç mi suçu yok diyor, kanun nizam istiyoruz.

Yeri geldiği zaman Twitter Donald Trump'a engel koyabilmeli. Yaptı da.

Ben yeni üye olarak girsem ve burada bisiklete binen salaktır desem, kaç kişi üzerime çullanır? İçlerinden birini seçip eski bir de mesajını bulsam, adamı kışkırtıp sen zaten şöyle şöyle yapmamış mıydın sen ne konuşuyorsun sen ne bilirsin ki, eskiden şöyle şöyleydin şimdi mi bisikletçi oldun desem... haliyle adam küplere biner, sinir harbi yaşar, hakaret gırla gider.
Şimdi kim suçlu?
Bunu bu şekilde kullanıyor zaten bazı kimseler. O zaman ince bir inceleme, detay araştıran yasa lazım mı değil mi?

Kanun istiyoruz her yerde.
Sosyal medyada da, sanal ortamda da, normal hayatta da.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri