İnceleme Sora Tekstil SSW Yağmurluk Mont detaylı inceleme

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Kış geliyor :krktm: 1 haftada 10 derece birden soğuyan havayla birlikte, çoğumuz alelacele kışlık giyim arayışında bulduk kendimizi. Fakat daha önce tecrübe edenlerimiz daha iyi biliyor ki, bisiklet kışlık giyimi malzemesi seçmek ve almak gerçekten zor. Terlemek ile üşümek arasındaki o hassas dengeyi bulmak zorundayız, yoksa her iki halükarda da ya terleyen ya da üşüyen taraf oluyoruz ve bu da istenmeyen bir durum. Sürüş sırasında belin açılması problemi, öne eğildiğimizde forma kollarının kısa gelmesi sebebiyle o bölgenin soğuk veya rüzgar alması, benzer şekilde yakadan soğuk veya rüzgar girmesi, veya formanın tamamen naylondan imal edilişinden kaynaklı olarak hiç hava almaması ve eninde sonunda sizi terletmesi, bunlar sık karşılaşılan sorunlar. Ve her biri sinir bozucu. İşte tüm bunlar gösteriyor ki, kışlık bisiklet giyimi, bisiklet spesifik olmalı. Yani bir kayak ceketini, bisiklette kullanamıyoruz. Kısacası, kışın da antrenmanlara ara vermemek istiyorsak, bisiklete özel bir ceket edinmeliyiz. İşte asıl sorun da burada başlıyor, çünkü basit bir çorap bile 5 lirayken, etiketine "bisiklet çorabı" ibaresi konduğu an fiyatı 2-3 katına çıkıyor :acpsnr: Yani, tüm gereklilikleri yerine getirirken fiyatı da makul olmalı o_O

Bugünkü incelememizde, Sora Tekstil SSW Yağmurluk Mont'u detaylı bir şekilde konuşup değerlendireceğiz. Fakat bu değerlendirme, bir "ilk izlenim" tadında olacak çünkü benzer şekilde uzun kullanım değerlendirmesini de bu konunun ilerleyen sayfalarına eklemeyi veya yeni bir konuda yazmayı düşünüyorum :harika:

Girişi çok uzattık, hadi başlayalım :D

IMG_5606.jpg

Web sitesinde belirtilen özellikleri:

  • Kumaş Türü : %100 Polyester
  • Kumaş Kullanım Alanı : Windstopper
  • Kumaş Tipi : Micro
  • Kalıp Türü : Regular kesim
  • 3.Katman olarak kullanıma uygun
  • Rüzgar ve Yağmur Geçirmez Ürün
  • 2 Adet Ön Cep
  • 2-18 derece hava sıcaklığında kullanıma uygun
  • Çift Katmanlı Kumaş
  • Ultralight

Fermuar
İlk olarak fermuardan bahsetmek istiyorum, büyük oranda başarılı bir fermuara sahip. Fermuarı tek elinizle rahatlıkla hareket ettirebiliyorsunuz, bu önemli. Çünkü sürüş sırasında güvenlik açısından ancak tek elimizle fermuara ulaşabiliyoruz. Fakat şunu da eklemeliyim, ürünün yakası sert malzeme olmadığı için, fermuar tamamen kapalı durumdayken açabilmek için iki elinizi kullanmanız gerekiyor çünkü yaka kumaşını diğer elinizle tutup sabitlemeniz gerekiyor.

Cepler
İkinci olarak bahsetmek istediğim şey ürünün cepleri ve kullanım kolaylığı. Üründe standart montlarda bulunan, sağlı sollu iki adet cep bulunuyor. Sırt kısmında ise cep bulunmuyor, çünkü yağmurda kullanım için de tasarlanmış bir ürün.

IMG_5466.jpg

Ceplerin bu şekilde tasarlanmış olması özellikle koşu için oldukça güzel olmuş. Ürün koşuda da sorunsuz kullanılabiliyor. Fakat cepler çok derin olmadıkları için, bisiklet sürüşü sırasında ceplere konulması muhtemel anahtar, kredi kartı, para ya da cep telefonu gibi ürünlerin güvenliğini sağlama konusunda ne derece başarılı olduklarını uzun kullanım incelemesinde yazacağım, çünkü ceplerde herhangi bir fermuar sistemi bulunmuyor. o_O

Kalıp
Ürün regular fit (normal kesim) klasmanında, yani bedeniniz neyse tam olarak o ürünü almanız gerekiyor :harika: Fakat kesim konusunda gerçekten çok başarılı, çünkü ince düşünülmüş çok sayıda ayrıntı mevcut o_O
Bunlardan ilki ürünün bel kısmı. Bel kısmı gerçekten çok uzun ve beli hatta kalçayı bile kapatıyor diyebilirim. Sürüş sırasında belinizin soğuk alması neredeyse imkansız hale getirilmiş, çünkü bel kısmında aynı zamanda çepeçevre lastik bulunuyor :eek: Bu detaylar sayesinde ürün, belinizi tamamen sarmayı garantilemiş durumda :harika: Özellikle beli çabuk üşüyenler ve bu sebeple bel ağrısı çekenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.
Yani buna benzer bir durumla karşılaşma ihtimaliniz yok:
chapeau-red-echelon-jacket-riding.jpg
Resimdeki bu ürün (link) değerinde (Kabaca 900 TL :bsmagryr:)

Lastiklerden bahsetmişken; Ürünün 3 farklı bölgesinde, vücudunuzu daha iyi sarabilmesi için lastik desteği bulunuyor. Bunlar: Bel, kollar ve boğaz kısmı o_O

lastik.jpg

Bu üç ayrıntı da çok başarılı, çünkü ceket size güzelce sarılıyor ve hem kötü hava şartlarından sizi daha iyi koruyor, hem de rüzgarda şişmeyerek, bayrak gibi dalgalanmayarak hızınızı kesmemiş oluyor. Bu detaylar benden tam puan aldı :harika:

Bisiklet giyiminde kollar da bisiklet spesifik olmalı, aksi taktirde öne eğilince bilekler açıkta kalıyor ve aşağıdakine benzer, istenmeyen bir durum ortaya çıkıyor :snzdglsn:
galibier-gino-pro-wind-jacket-riding.jpg
Resimdeki bu ürün (link) değerinde (Yaklaşık olarak 360 TL :bsmagryr:)

Sora'nın yağmurluğunda böyle bir görüntü oluşmuyor, hatta aero pozisyona eğildiğimizde bile bilekler neredeyse tamamen kapalı durumda oluyorlar :harika: Kol kesimi de benden tam puan aldı

Lastik kullanılarak daha iyi sarması amaçlanan bir diğer bölge de boğaz bölgesi. Burada da ne boğazınızı sıkan, ne de aşırı açık kalarak içeri rüzgar girmesine sebep olan bir tasarım söz konusu değil. Boğaz kesimi de oldukça başarılı :harika:

Daha önce de bahsettiğim gibi kesimin vücuda iyi oturması ve sürüşte çok fazla aerodinamik kayıp oluşturmaması da kesimin benden tam puan almasını sağladı :harika:

Rüzgar geçirmezlik
Ürün çift kat ve %100 polyester kumaştan oluşuyor. İç kısımdaki astar kumaş çok yumuşak ve nefes de alabilen bir malzemeden üretilmiş, hafif de esnekliğe sahip. Dış kısımdaki koruyucu kısım ise daha az esneyen, parlak görünümlü ve rüzgarı geçirmeyen bir yapıya sahip. Ceketin, dışarıdan deriye benzer bir görüntüsü olduğunu da belirtelim :eek: Evet deri ceket gibi duruyor :cool: Rüzgarı neredeyse hiç geçirmiyor olmasına rağmen, aynı zamanda nefes alabilir bir yapısı var (Bunu nasıl başardılar bilmiyorum :krktm:). Çünkü koşuda özellikle test ettim, kendimi terlettim ve daha sonra kahve molası verdim. 5-10 dakika içinde terim tamamen kurumuştu ve sıcacık kalmıştım. Kısa bir mola verdiğinizde terinizi atabilen, ilginç bir yapısı var ceketin o_O Bu özelliği çok hoşuma gitti, çünkü diğer rüzgar geçirmez ceketleri üzerinizden mutlaka çıkarmak zorundasınız kuruyabilmek için. Ve sanıyorum bu nefes alabilirlik sebebiyle olacak ki, ürünün koltuk altında özel bir yapı bulunmuyor, yani koltuk altında da aynı kumaş kullanılmış. Ürünün rüzgar geçirmeme prensibinin temelini mikro örüm ile örülmüş (çok ince bir örüm) iki kat kumaş oluşturuyor sanırım. o_O Rüzgar geçirmezliği de oldukça başarılı ve 9/10 aldı benden :harika:

IMG_5464.jpg


Yağmur geçirmezlik
Ürünün su geçirmezliği sınırlı düzeyde. Yukarıda bahsettiğim gibi, çok hafif nefes alabilir yapıda olduğundan kaynaklı sanırım bu durum. Su geçirmezliği sağlayan tek unsur ceketin dış kısmında kullanılan, oldukça parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayan yapı. Bu yapı, suyu çok başarılı bir şekilde ceketin üzerinden kaydırıyor. Tarif etmek gerekirse, ceketin üzerine düşen bir su damlasının neredeyse %99'u kayıp gidiyor, geriye çok küçük bir iz kalıyor. Su geçirmezliğin sınırlı olduğunu belirtmemdeki sebep de işte bu iz. Çünkü bu iz, ceketin üzerinde kaldığı süre boyunca, çok hafif bir şekilde yavaş yavaş emiliyor. Askerde dağıtılan kamuflajların su geçirmezliğiyle aynı mantığa sahip. Suyu üzerinden kaydırarak hafif şiddette, kısa bir süreye kadar olan yağmuru neredeyse hiç geçirmiyor. Fakat yağmur şiddetlendikçe ve yağmurda kalma süresi arttıkça, ürün ıslanmaya başlıyor. Bu ıslanmaya başlama süresini tam olarak tespit etmedim, uzun kullanım incelemesinde bundan da bahsetmeye çalışacağım.

Yani ürünün yağmurluktan ziyade, windstopper ceket tanımına daha yakın olduğunu belirtelim o_O Yine de, hafif ve kısa süreli yağmurda başarılı bir ürün :harika:

Taşınabilirlik
Pek çoğumuz deneyimlemiştir; Sabah hava karanlıkken sürüşe çıkıp öğlen vakti eve döndüğüm sürüşlerde havanın 10 derece hatta daha fazla ısındığına şahit olduğum günler oldu. Bu tip üst katman ürünlerinin bir diğer sahip olması gereken özellik de kolay taşınabilir olması, çünkü üzerimizden çıkarıp cebimize veya boş bir mataraya koyma ihtiyacımız sıklıkla oluyor o_O Ürün çok da uğraşılmadan, sadece biraz özenli katlanıldığında 550 ml'lik bir matara ile aynı hacme getirilebiliyor. Bir matara kafesine veya formanın arka cebine rahatlıkla sığdırılabiliyor. Çift kat kumaşa, yani astara sahip bir ürünün bu derece az yer kaplar hale gelebilmesi de benden tam puan aldı :harika: Tabi bunda fermuarının da çok küçük dişlerden oluşması ve katlanırken hiçbir sorun çıkarmaması ve yaka kısmının yumuşak olması da etkili oldu.

IMG_5465.jpg


Sıcak tutma
Websitesi, kullanım alanını 2 ile 18 derece arası olarak belirlemiş, ben ürünü şimdilik en soğuk 8 derecede deneyimledim ve sorunsuzdu. Üstelik bu denemeyi 3. kat olarak değil, 2. kat olarak kullanarak yaptım, altımda sadece uzun kollu base layer vardı. Çok soğuk şartlarda uzun kollu base layerin üzerine uzun kollu forma giyilerek kullanılıp sıfır dereceyi de görebileceğini düşünüyorum o_O Ürünün iç kısmında pamuklu bir yapı yok, yani ürün sıcak tutmak üzerine tasarlanmamış fakat giydiğinizde içerideki havayla dışarıdaki havayı iyi bir şekilde ayırıp, içerisini sıcak tutabiliyor. Sıcak tutma amaçlı üretilmemiş olmasına rağmen sıcak tutma performansının da başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim :harika: Fakat ürünü 3. kat olarak henüz kullanmadım, çünkü buna gerek olmadı. Daha soğuk havalarda deneyimleyip, uzun kullanım incelemesinde bundan bahsedeceğim. Çünkü 3. kat olarak kullanımda aşırı terletmemesi de gerekiyor, bu konudaki performansından da bahsedeceğim uzun kullanım incelemesinde.

Performans
Çoğu yağmurluk veya ceketin üzerimizde haddinden fazla alan kaplayıp açıldığını, rüzgarda dalgalandığını göz önünde bulundurursak ürünün performansa yönelik kullanımı da çok uygun. Eğer interval veya yokuş antrenmanı yapıp kendinizi terletirseniz, verdiğiniz ilk molada tamamen kuruması çok avantajlı. Çünkü bu tip ürünleri giydiğimizde terlemeye korkar oluyoruz çünkü bir kere terlediniz mi kurumak bilmiyorlar ve eve dönene kadar ıslak kalıyoruz :(

Fiyat
169 TL

Genel değerlendirme: İçinde bulunduğumuz soğuk ve rüzgarlı günler (10 derece civarı) için oldukça başarılı bir f/p ürünü. Koşu için de kullanılabilir oluşu, beli ve kolları hem uzunluk olarak hem de lastikleri sayesinde tamamen kapatması çok önemli ve güzel ayrıntılar. Katlandığında az yer kaplıyor. Terlemiş dahi olsanız ufak bir molada terinizi tamamen kurutabiliyor.

Tek eksiği ön ceplerindeki fermuar ihtiyacı, fakat bu durumda da sürüş sırasında ceplere ulaşım mümkün olmayacaktı. Belki de çıtçıt veya cırt cırt çözümü daha iyi olabilirmiş o_O

Genel olarak 8/10 :harika:
F/P puanı ise 9/10 :)

Ürün websitesi: (link)

İncelememin faydalı olabilmesı dileğiyle, yorumlarınız önemli o_O
 
Scudo

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Harika bir değerlendirme, keyifle okudum. Teşekkür ederim @Serkan Mıstınoğlu

Bir ricam olacak, bahsettiğin ürün bu ürünle aynı değil mi? Almak istiyorum fakat uygun bir değerlendirme bulamamıştım ürün yeni olduğu için ama bu başlık harika oldu...

(link)
 

hasanalparslang

Daimi Üye
Kayıt
16 Eylül 2015
Mesaj
353
Tepki
241
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Hasan Alparslan
Bisiklet
Trek
Hayatımda gördüğüm en iyi inceleme. ;)
Fiyat bir tık düşük olsa süper olurmuş ama genede güzel ürün.

@soulless evet aynı hocam tasarım farklı sadece
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İnceleme yazısı akıcı ve iyi olunca insanın canı ''püskevit'' çekiyormuş.:krktm:

Tekstil metaryelinin nefes alabilir olması ,ter naklini sağlayabilmesi ve suyun bir kısmını gözeneklerinden içeri alması bu ürüne ''su iticilik'' apresinin uygulandığını hissettiriyor.Zira bir tekstil ürünü hem su geçirmez hem de nefes alabilir özellikte ise gerçekten ama gerçekten çok pahalı oluyor.Çünkü iyi mühendislik gerektirir.Ayrıca bu tarz ürünlerin su iticilik özellikleri belli bir kullanımdan sonra özelliğini malesef kaybeder.
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Güzel yorumlarınız için teşekkürler :cool:

@hamlet2006 değerli bilgileriniz için ayrıca teşekkürler :harika:

@soulless emin değilim ama tam olarak aynı olduklarını düşünmüyorum. Bilgisini edinmeye çalışıp, sizi buradan bilgilendirmeye çalışacağım, konuyu takipte kalınız :harika:
 

mmakif

Aktif Üye
Kayıt
2 Haziran 2017
Mesaj
162
Tepki
321
Yaş
26
Şehir
Sivas
İsim
Mehmet Akif
Bisiklet
Ümit
@Serkan Mıstınoğlu Mükemmel bir ürün incelemesi olmus abi takipteyim .. Inş ocak civarinda decathlon Btwim Roadc500 mont ile SSW Mont arasinda bir karar vericem sanırım :)
Merakla beklioruz sonraki deneyimlerinizi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

makaram

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2015
Mesaj
1.874
Tepki
4.414
Yaş
37
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
hidrofil yok yazıyor özelliklerde. yani su itici bir kumaş değil. su geçirgenliği minimuma indirgenmiş. ama ürünü beğendim. incelemeniz için teşekkür ederim.
 

kallone

Daimi Üye
Kayıt
16 Ağustos 2017
Mesaj
205
Tepki
493
Şehir
Hiç
İsim
Merida
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu ürün 2. kat olarak kullanabilir mi acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@kallone

Sıcak tutma
Websitesi, kullanım alanını 2 ile 18 derece arası olarak belirlemiş, ben ürünü şimdilik en soğuk 8 derecede deneyimledim ve sorunsuzdu. Üstelik bu denemeyi 3. kat olarak değil, 2. kat olarak kullanarak yaptım, altımda sadece uzun kollu base layer vardı. Çok soğuk şartlarda uzun kollu base layerin üzerine uzun kollu forma giyilerek kullanılıp sıfır dereceyi de görebileceğini düşünüyorum o_O Ürünün iç kısmında pamuklu bir yapı yok, yani ürün sıcak tutmak üzerine tasarlanmamış fakat giydiğinizde içerideki havayla dışarıdaki havayı iyi bir şekilde ayırıp, içerisini sıcak tutabiliyor. Sıcak tutma amaçlı üretilmemiş olmasına rağmen sıcak tutma performansının da başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim :harika: Fakat ürünü 3. kat olarak henüz kullanmadım, çünkü buna gerek olmadı. Daha soğuk havalarda deneyimleyip, uzun kullanım incelemesinde bundan bahsedeceğim. Çünkü 3. kat olarak kullanımda aşırı terletmemesi de gerekiyor, bu konudaki performansından da bahsedeceğim uzun kullanım incelemesinde.
 

kallone

Daimi Üye
Kayıt
16 Ağustos 2017
Mesaj
205
Tepki
493
Şehir
Hiç
İsim
Merida
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@trainspotting35 Benim kastettiğim bunu 2. kat olarak giyip üstüne 3. kat olarak başka bir ceket giyersem terleme performansı nasıl olur sayın çok bilmiş.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.155
Tepki
23.455
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@kallone Çok bilmiş olarak cevap veriyorum coming soon yazmış Serkan Bey. Bekleyelim görelim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
İnceleme için elinize sağlık.

Ürün, bisiklet için değil koşu için tasarlanmış gibi. Gene de bisiklete ulaşım veya gezi amaçlı biniyorsanız yeterli olacaktır.

Özellikle yol bisikleti için uygun olmadığını düşündüğüm hususlar şunlar:
Göğüs ve kolun ön tarafındaki dikişler, rüzgarı direkt alan yerdeler. Bunlar Yağmurda bir süre sonra su almaya başlar.
Ön tarafta kesim çok uzun, bisiklet üstündeyken katlanıp rahatsızlık verebilir.
Özellikle kollarda kesim çok geniş. Tamamen hareketsiz olan kolların uzun sürüşlerde üşümesine yol açabilir. Ayrıca aerodinamik değil.
Ceplerin yerleri bisiklet için uygun değil. Kesim de biraz bol olduğu için cebinize koyacağınız şeyler siz öne eğilince iyice aşağı sarkıp sürekli sallanacaktır.
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.091
Tepki
6.900
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Nefes alırlığını ne kadar azaltır bilmiyorum ama, su itici kumaşlar için yıkama sonrası takviye spreyi var Decathlon'da. Tavsiye edilir.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
"Su geçirmez" olup olmamasını hidrofil bir yönlenmenin olup olmadığına bağlayamayız.Su geçirmez olup da nefes alabilen bunu hidrofil ve hidrofobik yönlenim ile sağlayan fiyatları arşa çıkmış teknik kumaşlar da var.
Serkan Beyin deneyimlerinden suyu bir süre tuttuktan sonra suyun bir kısmını içeri alabildiğini ve ter nakli olabildiğini anlıyorsak bu kumaş su geçirmez değil su itici diyebiliriz

" Su geçirmez" ifadesi biraz dilimize yapışmış ve anlamı biraz kaymış bir ifadedir.Su iticidir o su geçirmez olsa duramazsınız.
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@kallone

Bu ürün üzerine bir şey giyerseniz muhtemelen sürekli olarak ve durmak bilmeden terleyeceksiniz.

Ürün 2 kat olduğu için en üste giyilmeli. Zaten bisiklet giyiminde önerilen üst üste giyinme şekli "İnce ve çok kat" (rekorum 4 kat :D) şeklinde. İç katlara giydiğimiz ince ve hava geçiren ürünler terimizin vücudumuzdan uzaklaşmasını sağlıyor ve aynı zamanda vücut ısısını depoluyorlar. En üste de kalın olan bir ürün giyip rüzgar ile olan münasabetimizi kesiyoruz.

Kalın olan ve rüzgar geçirmeyen iki farklı ürünü üst üste giyersek tulum giymiş gibi olacağız :krktm: Kısacası, iç katlara giydiklerimiz hava geçirgenliği yüksek olan (forma ve base layer) ve rahatlıkla nefes alan yapıda olmalıdırlar :harika:

Bu arada üründe, kumaşın sıklığından kaynaklanan bir su geçirmezlik var, hidrofil özelliği bulunmuyor evet :harika:
 

The UGUR

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2015
Mesaj
2.274
Tepki
2.174
Yaş
28
Şehir
ankara
İsim
Uğur
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şunu şuraya yazayım: Sora'dan aldığım formalar benim de gayet iyi çıktı. Beden sorunu yaşadığım için geri yolladım ve 30TL kargo'yu bana ödettiler. Şahsen hiçbir şekilde, hiçbir alış-veriş yapmayacağım onlar'dan.

Şunu şuraya yazayım: Sora'dan aldığım formalar benim de gayet iyi çıktı. Beden sorunu yaşadığım için geri yolladım ve 30TL kargo'yu bana ödettiler. Şahsen hiçbir şekilde, hiçbir alış-veriş yapmayacağım onlar'dan.
 

uussff

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2018
Mesaj
302
Tepki
228
Yaş
39
Şehir
istanbul
@The UGURSora tekstilin yeri nerde,sizin yeriniz nerde meram ettim dogrusu. 30 lira ciddi rakam.

 

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
Değişim konusunda bende sıkıntı yaşadım. Kargoyu siz karşılayacaksınız dediler 25 TL ödedim. Halbuki kargo anlaşmaları var... Kargo görevlisi siz öderseniz 25 TL, alıcı Sora Tekstil tarafından ödenirse 6 TL tutuyor dedi.

Değişimde hem gönderirken, hemde gelirken kargo ödetirlerse alışverişin tadı tuzu kalmıyor. Şimdi yeni sipariş vermek istediğim ürünler var fakat bu sebepten dolayı sipariş vermeye elim gitmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonerogul

CeRKeZ

Kağnı Arabası
Kayıt
2 Ocak 2018
Mesaj
647
Tepki
1.188
Şehir
Avcılar/İstanbul
İsim
Yunus Emre Cebe
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti