Scudo Sports

İnceleme SONY NW-WS623 Su Geçirmez Spor Kulaklık

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Evet dostlar, geldik gene bir ürün incelemesine. Bu sefer elimizde en büyük ihtiyaçlarımızdan biri var, "KULAKLIK VE MP3 ÇALAR". Sony WS serisi MP3 çalarlar... Su geçirmezler, telefona ihtiyaç duymazlar, bisikletçiler için tam bir "Ya abi kulaklığımı almayı unuttum onsuz yola çıkamam" ürünü:) 4 senedir SONY WS serisini bisiklet sürerken kullanıyorum, her sene çok memnun olduğum için yeni modellerini alıyorum. Bu seferki WS modeli dayanıklı olan yapısına NFC ve Bluethoot özelliğinide katarak en önemli eksiklerini kapatıyor birde su geçirmez:) e tabiki bazı eksik yönleride yok değil. Türkiyede çekilmiş bir inceleme videosunu bulamayınca bi kaynak ben yaratayım dedim. Sözü uzatmadan siz videoya bende kulaklığımı takıp tura geçeyim:) İyi seyirler, soru ve sorunlarınız, merak ettikleriniz için gerek forumdan gerek SONY WS Kullanıcı Kulübü üzerinden yardımcı olmak isterim. Teşekkürler

Scudo
Bende de 262 serisi var, tabi eski bir cihaz artik.
Artilari;
Takinca unutuyorsunuz, acayip ergonomik, hafif, yok gibi, şarj olma süresi 1.5 saat civari, ses oldukca temiz geliyor. Cok havali gorunuyor.
Eksileri;
Oynatma suresi az, 3-4 saat civariydi. Sesi bangir bangir olamiyor, son seste bile sanki orta seviyedeymis kadar ses cikiyor, bass tabiki oldukca az. Benim karsilastigim en buyuk eksi, terden dolayi kulakligin bir tanesi tamamen tikanmisti ve ses gelmez olmustu. Servise yollamistim ve normalde kullanici hatasi oldugunu ama bu seferlik yardimci olduklarini soyleyip, kulakligin birini acarak temizlediler. Yanlis anlamadiysam icine kacan terden sebep, tuz kuruyarak tikamis o bolgeyi. Bir sporcu kulakliginda bu sorunu yasamak ilgincti.

Tabiki bunlar eski seri icin izlenimlerim. Pek cogunu cozduklerinden suphem yok :)

• Beğen
Tepkiler: one of you
@Serkan Mıstınoğlu Emin olun yeni WS serileri cok kaliteli artik. Herhangi bir sorun olursa ki mesela onceki WS61x serisi kulakligimin tusu cikmisti, Sony'e verdim. Biz bunlarin icini acmiyoruz tamir yapmiyoruz su geçirmezligi kaybolmasin diye, aciklamasini yapip direk sifir kutuyla degistirdiler. Bende onu satip bunu aldim ama videodada bahsettigim pil sorunu dahada cozulurseki piyasaya gore iyi bir süre veriyor, bana gore eksigi neredeyse kalmaz. Yorumunuz ve verdiginiz deneyimlerden dolayi tesekkur ederim.

@Expireme Bisiklet gözlüğü takınca kulaklık rahat olmaz gibi ne dersiniz?

inceleme için teşekkürler, güzel ve detaylı anlatım olmuş ama yinede almayacağım:):);)

@Ahmet Bag Teşekkürlerimi sunarım. Yani kullanim amaciniza gore alip almamak size kalmis ancak dedigim gibi her sene degistiriyorum yeni modellerini aliyorum ve telefonum haricinde olmazsa olmaz tek eşyam diyebilirim. Umarim bir ara deneme firsati bulabilirsiniz, teknoloji cok farkli yönlerde gelisiyor insan hayatını kolaylastiran her urun bana kalirsa incelenmeli ve denenmeli. Tekrardan teşekkürler.

Çok güzel görünse de beni de sıkan; gözlük ile nasıl olacağı.Yani zaten gözlüğüm tam sarıyor, bir de bununla birlikte çok kötü olmaz mı? Ellerinize sağlık bu arada.:srnsml: Eski modelini kullanıyordum, sattım.Mevcut olarak Mdr-1a ve ex650ap kullanıyorum ve harikalar.Sony özellikle ses sistemleri konusunda en üstler'de benim için. :mzkdnlmk:

Üç senedir Sony NWZ-W273 kullanyorum. Her yönden büyük kolaylık, ses kalitesi yeterli, şarjı da oldukça uzun gidiyor. 5 dk şarj ile 1 saat kullanılabiliyor. Yalnız windows 10 da usb şarj cihazını taktığımızda aygıt düzgün çalışmıyor,aygıtı tanımadı tarzı uyarılar veriyor ve cihaz şarj olmuyor, ta ki cihazı reset tuşu ile sıfırlayana kadar. Bir müddet sonra yine aynı hatayı verip yine resetlemek gerekiyor. Yeni olanda bu sorun giderilmiştir umarım.

(link)

@I am the Uptown R. @Bahadır ÖZEL Dostlar gozlukle hicbir sorun olmuyor. Hatta gozlugun sapinin ustunden geçirirseniz hem gozluk hem kulaklik daha saglam oturuyor buyrun Şekil A:) bu arada Sony deniz gozluguyle bile tutturabilmenizi saglayan sert plastik katman kullanmis.

V30M6v.jpg

nJRW2M.jpg

@Expireme Teşekkür ederim alınacaklar listeme ekledim.

@MuratHan Hocam hiçbir serisinde bu sorunu yaşamadım, acaba driver veya sizin sürümünüz ile ilgili bir sorun olabilir mi? Şuan en son W10 deneme sürümündeyim tekrar sizin için denedim bağlantı ve sarj oluyor.

@Bahadır ÖZEL Alırsanız beğeneceğinizi garanti edebilirim ben:) ses yüksekliği konusunda bazı kişilerin şikayetleri oluyor ama ben sıkıntı çekmedim

@Expireme

Bir çok yabancı site de benim gibi aynı sorunu yaşayanlar çözüm arıyor. Tek çözümü, hata verdiğin de aleti resetlemek. Aynı hatayı philips bluetooth kulaklığı şarj ederken de alıyorum. Win 7 yüklü diğer pc de sorun olmuyor, win 10 yüklü iki pc de aynı hatayı veriyor. Sizin sürüm de büyük olasılıkla bu hatayı gidermişlerdir.

(link)

@MuratHan Yani üstat dediğim gibi bu sorunu yaşamadım, ama eğer sırf bu ürüne özgü değil başka cihazlardada ortaya çıkıyorsa Windows hatası malesef:/ ben bilgisayardan değilde telefona OTG kablo ile bağlıyorum müziği öyle atıyorum, sarjıda genelde pil bankası ile yapıyorum bi pil bankanız varsa belki onda sorun olmaz

@Expireme

spor ile müziği birleştirdiğiniz için bu tip ürünler tabi ki bir nebzede olsa sizi etkilemeye devam edecektir, amaca uygun başarılı bir ürün yapmış sony, ben denemedim ancak dj olarak çalıştığım zamanlardan bilirim ve uzun bir süre sony mdr v700 kullandım, sesi halen kulaklarımda desem inanın. Tonları, akustiği, mekanik ve ergonomik yapısı ile bugün birçok kulaklığa taş çıkartacak bir aletti, benzer çok ürün kullandım mesela pioneer hdj 1000, akg, technics vs. hepsinin kendine has bambaşka avantajı ve dezavantajı vardı örneğin technics pikap çalarken sony ve pioneer cd ile çalışırken,sennheiser ve akg ise monitör ve stüdyo ortamlarında çok başarılı ürünlerdi. En sonunda geliyoruz yine teknoloji'nin dayanılmaz cazibesine;) esen kalın.

Bisiklet, kask ve gözlükten sonra alınması gereken ilk ürün :) Dışarıdaki sesi alma/almama özelliği çok iyi. Bisikletçiler için yapılmış sanki. Trafikte hayat kurtarıyor.

Alayım dedim ürün güzelmiş
Sonra fiyatlarına baktım ve vazcaydım :D

bende uzun bir süredir sony nww 270 modelini kullanıyorum.ürün su geçirmiyor,ses kalitesi gayet başarılı rahatsız etmiyor,yalnız bisiklet kullanırken şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu yerlerde çıkarmakta fayda var

nw-w modellerini ilk serilerinden beri kullandım:) 600 serileri haricinde istisnasız hepsini kullandım. Şu an telefonla eşleşen philips bluetooth kullanıyorum.

Bu cihazın bluetooth özelliği var arama cevaplıyor vs. gibi şeyler var özelliklerde. Bu kısımda kafamı karıştıran şeyler var. Cihazda mikrofon yok yani arama cevaplama ne işe yarıyor o kısmı çözemedim. Haricinde spotify veya telefonda oluşturduğumuz müzikleri dinlemek için cihaz direk bluetooth kulaklık görevi görüyor mu?

@Ahmet Bag Açikcasi saydiginiz cihazlar kadar kaliteli bir ses vermiyordur muhtemelen. Dedigimiz gibi daha cok amacina yinelik cihaz. Yorumunuz ve verdiginiz bilgi icin teşekkürler.

@televole2 kesinlikle, korna sesini duymak hatta motor sesini bile duymak cok onemli olabiliyor bazen.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Hocam dolar kuru vergiler derken biraz pahali oluyor ancak yurtdisindan daha ucuza satiliyor Turkiye'de, hatta boyle ucuza satilan nadir cihazlardan onceki modelide keza oyle ihtiyac dahilinde alınabilecek guzel bir urun:)

@tesla42 Hocam sehir merkezinde trafigin yogun oldugu yerlerde bahsettigim ambiyans modunu aciyorum yanimda arabami geçiyor kornami caliyor hepsini duyuyorum.

@Özhan Akgöğ Aynen, direk Bluethoot kulaklik gorevi görüyor, videoyu izlediyseniz mikrofon oldugundan ve isleyisinden bahsediyorum ancak soyle anlatayim birde,

6e477447e024f88ae8c15900983adb65.jpg

Fotoğrafta görüldüğü üzere ambiance modu icin her iki kulakligin arka kisminda disa bakan mikrofonlar var. WS623 serisinde bu mikrofonlar telefon görüşmesi yapilabilmesi icin yazilimsal olarak ayarlanmis ve ordan sesinizi alip gorusme yapmaniza olanak sagliyor.

Dostlar genelde fiyattan yakınılmış ancak eğer dersenizki bluethoot ve telefon görüşmesi yapabilmek benim için çok önemli değil, mp3 olarak kullanmak istiyorum içine muzik atar kullanırım, Sony NW-WS413 modeli birebir aynı görüntü ve sağlamlıkta olup 270TL civarıdır, tek eksiği bluethoot ve nfc, bu modelide düşünmekte fayda var.

Geri