Scudo Sports

SONY Action Cam HDR-AS30

Burak Salgın

Forum Demirbaşı
Tepki
106
Bisiklet
Scott
Aşağıdaki ürünü kullanan varmı acaba? yada bilgisi olan?

go proya rakip olurmu? avantajları nedir, almak istiyorum.

http://www.hepsisony.com/images/products/00/68/00/6800_buyuk.jpg

(link)

Akıcı, sabit kayıtlar - doğada maceraya koşarken tatsız sürprizlerle karşılaşmayın ve SteadyShot ile çekimlerinizin titrememesini sağlayın
Geniş ve dinamik - 170° ultra geniş açılı Carl Zeiss® Tessar® objektif ile aksiyonun yanı sıra dinamik arka planlar da çekebilirsiniz
Gece gündüz çekim yapın - Exmor R™ CMOS arka aydınlatmalı görüntü sensörü, düşük ışıkta bile aksiyonu canlı ve kaliteli bir şekilde yakalar
Bağlanın ve paylaşın - Action Cam Tek Dokunuşla NFC bağlantısı özelliğine sahiptir. Ve dahili Wi-Fi® ile çekim yapar yapmaz videonuzu yükleyebilir ve paylaşabilirsiniz
Hız ve konum verileri - yeni GPS özelliği kullanılarak kaydedilebilir. Bu, ücretsiz PlayMemories Home yazılımı kullanılarak Full HD çekiminizin üzerine bindirilebilir
Daha fazla mod, daha fazla eğlence - hareketli sahneler için 2x ve 4x ağır çekim dahil altı kayıt moduyla en çılgın maceralarınızı bile yakalayabilirsiniz

Teknik ÖzelliklerHDR-AS30

Objektif Carl Zeiss® Tessar® Objektif
Genişletilmiş Zoom -
Zoom Oranı (Optik) -
Zoom Oranı (Dijital) -
F 2,8
f (Odak Mesafesi) (mm) 2,5 mm
f (35mm dönüştürme): Film Modu (mm) 15,3
f (35mm dönüştürme): Fotoğraf Modu (mm) 15,3
Geniş Açılı Objektif VAR

Fotoğraf Makinesi
Görüntü Aygıtı: Boyut 1 / 2,3 inç (7,77 mm) arka aydınlatmalı Exmor R™ CMOS Sensör
Brüt Piksel Sayısı (K) Yaklaşık 16.800K piksel
Efektif Piksel (Video) Yaklaşık11.900K piksel
Efektif Piksel (Fotoğraf) Yaklaşık11.900K piksel
Odaklanma: Manuel YOK
İzlemeli odaklama YOK
Minimum Aydınlatma (lüks) 6 lüks
SteadyShot (Görüntü Sabitleme) Elektrikli SteadyShot™ görüntü sabitleme
Yüz Algılama YOK
Smile Shutter YOK
NightShot YOK
Deklanşör Hızı 1/30 - 1/10.000 (30 fps)
Beyaz Dengesi Otomatik
Alan Seçimi Otomatik/Sualtı
Akıllı Otomatik Ayarlama (iAUTO) YOK
Golf Çekimi YOK
Etkinlik Arama YOK
Otomatik Yavaş Deklanşör YOK
Arka Işık Telafisi VAR (OTOMATİK)
Vizör / LCD Monitör
LCD Tipi YOK
LCD: Boyut (inç) YOK
LCD: Piksel (nokta) YOK
Dokunma Paneli YOK
Vizör YOK
Flaş / Işık
Flaş YOK
Kaydedici / Çalar
Film Formatı MPEG4-AVC / H.264
Kayıt Aracı Memory Stick Micro™ (Mark 2)/Micro SD Bellek Kartı (Sınıf 4 veya Üzeri)/Micro SDHC Bellek Kartı (Sınıf 4 veya Üzeri)/Micro SDXC Bellek Kartı (Sınıf 4 veya Üzeri)
Video Çözünürlüğü 1920 × 1080 60P/50P (PS) ,1920 × 1080 30P/25P (HQ), 1280 × 720 30P/25P (STD), 1280 × 720 60P/- (SLOW), 1280 × 720 120P/- (SSLOW), 640 × 480/30P/25P (VGA)
Film Kaydetme Hızı (Ortalama Bit Hızı / VBR) PS: Yaklaşık 28 Mbps/HQ: Yaklaşık 16 Mbps/SSLOW: Yaklaşık 24 Mbps/SLOW: Yaklaşık 12 Mbps/STD: Yaklaşık 6 Mbps/VGA: Yaklaşık 3 Mbps
Parça Listesi Düzenleme YOK
Highlight Playback YOK
Doğrudan Kopyalama YOK
DVDirect Uyumluluğu YOK
Fotoğraf Kaydı
Fotoğraf kaydı VAR
Fotoğraf sıkıştırma JPEG
Görüntü Boyutu 11,9 megapiksel 16:9 (1920x1080)
Film süresince Fotoğraf Kaydı (Çift Kayıt) YOK
Ses
Ses Sistemi MPEG-4 AAC-LC 2 kanal
Dahili Mikrofon VAR
Dahili Hoparlör Monoral Hoparlör
Jaklar
Mikrofon Jakı Stereo Mini Jak
Kulaklık Jakı YOK
Kompozit Giriş YOK
Kompozit Çıkışı YOK
S-Video Girişi YOK
S-Video Çıkışı YOK
i.LINK™ (DV) Girişi YOK
i.LINK™ (DV) Çıkışı YOK
USB girişi mikro B/USB2.0 Yüksek hızlı (yığın depolama)
USB Çıkışı mikro B/USB2.0 Yüksek hızlı (yığın depolama)
Dahili USB Kablosu YOK
HDMI® Çıkışı VAR (Mikro)
Diğerleri
Wi-Fi® VAR - Akıllı Telefonla Kontrol
NFC Uzaktan tek dokunuş
16:9 Geniş Kayıt VAR
GPS ile Otomatik Konum Etiketleme VAR
Aksesuar Yuvası YOK
Güç Tüketimi: LCD (W) 1,9 W
Birlikte Verilen Aksesuarlar
AC Adaptör YOK
Elektrik kablosu YOK
Komponent kablosu YOK
AV Kablosu YOK
Şarj Edilebilir Pil Paketi NP-BX1
USB Kablosu VAR (Mikro)
Düzenleme Yazılımı PlayMemories Home
Kablosuz Uzaktan Kumanda YOK
HDMI® Kablosu YOK
Su geçirmez kılıf VAR
Yapışkanla Montaj VAR
Boyutlar
Derinlik (mm) 82
Yükseklik (mm) 47
Genişlik (mm) 24,5
Kaset/Pil olmadan Ağırlık (g) 65

Scudo
Selam Burak,kusura bakma fotoğrafını atamadım henüz.Bu kameraya gelecek olursak,evet çok güzel bir seçim fakat su geçirmez kabi ile birlikte görüntü kalitesi azalıyor. Bir de aksesuar sıkıntısı var. Açıkçası bunu yerine gopro3+ silver öneririm

sony'nin tek avantajı nfc ve dahili gps diyebilirim. fakat gopro'daki geniş açı ses berraklığını da hiçbirinde görmedim.

bugüne özel sony hdr as15 ve gopro hero da indirim varmış belki birilerinin işine yarar
(link)

(link)

İon air pro ile karşılaştırmadan almayın derim,
İncelemede yapmıştım, nettende reviewlarda çok başarılı bir ürün

Bu yaz birkac ay Hero 3 silver kullandim. Sony ise Kullanmadim ama cok arastirdim. Hero 3 black'i dahi cok fena eziyor. 1) lens. Carl Zeiss kullaniyor. Go pro lenslerini sony uretiyor diye okumustum bi yerde. Go pro gece cekimleri berbattin. Aksam 5 ten sonra grenn manyagi olur. Sony dusuk isikta dahi bayagi iddiali Gorsel aktarimda en onemli husus. 2) harici mic baglayabiliyorsunuz ve 3.5 mm kullaniyor. Go pro'nun ozel girisi var. 3)aerodinami: aslinda en onemli mevzulardan birisi de bu. Yatay konumlandirilan go pro dogru sabitlenmediginde açi kaybedebilir. Veya sabitlense bile yogun ruzgarda ciddi etkilenip goruntude vibrasyonu artiracaktir. Sony ise dikey konumlandirildigi icin daha dusuk bir ruzgar direncine maruz kaliyor. 4) go pro'da canli onizleme icin telefona app indirmek gerek. Ancak sony de alternatif olarak kola takilabilen ekran mevcut. Veya bir app yardimiyla telefondan goruntuleme yapabilir hatta kablosuz aktarim saglayabilirsiniz. Yani var da var. Ben de yakin zamanda alacagim, o zaman daha detayli bir karsilastirma yapip forumda paylasirim.. Siz de youtube'dan cesitli videolara bakarak anlatmak istediklerimin saglamasini yapabilirsiniz :)

aerodinamik olarak gopro'ya göre daha iyi ama ne kadar hissedilir bilemem :)

fpv uçuşlarda belki farkı hissedilir.

Geri