Scudo Sports

Sonunda istediğim gibi oldu..

Orjinal halleri çok daha başarılı ve güzelmiş. Zevk uğruna orjinalliğinden ödün vermek bence mantıklı bir yaklaşım değil. Fabrikasyon bir boyanın yerini heleki bu Specialized gibi bir firmanınsa asla hiçbir boya tutmaz. Hem sağlık hem kadroyu koruyan kimyasal özellikleri sayesinde. Bende iyi yapmamıssınız. Zevk sizin onada bir şey diyemem. Kazasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Şanlı
Scudo
Heleki son hali, gerçekten kusura bakmayın ama berbat olmuş. O kullandığınız yazı karakteri'nin SPECİALİZED logosu ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Kusura bakmayın ama, cidden firmanın yerinde olsaydım o bisikletleri elinizden alırım.

Ayrıca; madem renklerden memnun değildiniz, boyamak yerine DC-FIX siyah folyo alıp bisikleti kaplayabilirdiniz. Hem garantide kalırdı , hemde orjinalliğini muhafaza ederdiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
önemli olan sizin içinize sinmesi. genelde eski klasik bisikletlerde boyama yoluna gideriz. yeni bisikletlerde de hoşumuza gitmeyince böyle olabiliyormuş demekki. güle güle kullanın. bol pedallamalar.

• Beğen
Hayırlı olsun..Mat siyah olsa daha güzel olmazmıydı?????Yada sizmi böyle istediniz.....

Bu forumu takip etmeye başladığımdan bu yana bilgileniyorum. 'Bisikletlerimizi neden boyatmamalıyız' konulu uygulamalı ve fotoğraflı , eğitici bir başlık olmuş.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Valla Arkadaşım ilk resimlere baktigimda Renklere bak işte Bu Bisikleti gösteren renkler ve Specialized in en gözde renkleri diye içimden geçirdim aşağıya indim boyatmışsın tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama en azindan orjinal yazı karekteri ile Specialized yazdira bilirsen görünüm olarak süper olucaktir kazasız bol pedallar

• Beğen
@djayo

Evet folyo konusunda boyatmadan önce araştırdım.Folyoyu da buldum ama hatasız kaplarım diyen kimse bulamadım:)

@Soner Kanar

Evet mat siyahta güzel aslında düşündüm ama koyu siyahta karar kıldım:in:

Mat renkler biraz modifiyenin simgesi oldu özelliklede mat siyah son zamanlarda moda o açıdan yazdım...Aslında ben sizi eleştirmek için yazmak istemedim.Bisiklet boyatmak etrafımızda çokça gördügüm bir yaklaşım açıkçası bende bisikletimi 10 seneden sonra boyatırım..Burda sıradışı olan yeni bisikletin boyatılması olmuş...Tarz olarakta siyah seversiniz sanırım:)

@Soner Kanar

Yok estafurullah eleştirmek için yazmadığınızı biliyorum,eleştirseniz de hiç sorun değil zaten sizlerin fikirlerini öğrenmek için buraya bu başlığı açtım.Benim düşüncem insan keyif aldığı şekilde yaşamalı.Bisikletlerin ilk hali ne kadar güzel olursa olsun hoşuma gitmiyordu ve benim içinhiç de güzel değilllerdi.Özellikle mtb yi hiç beğenmemiştim ama kaliteli bisiklet diye aldım.Trek de siyah modeller varmış iyi araştırma yapmadım .

@Hakan güngör

Siz belki de benim boyattığım rengi beğenmediğiniz için böyle diyorsunuz.Hoşunuza giden bir renk olsa boyatmamalıyız diye düşünmeyebilirsiniz.Bence boyatmamayı gerektirek bir durum yok.Bisikletinin renklerinden memnun olmayan herkes bunu yapabilir .En azından bunu yapmış birisi olarak istediğim gibi bir bisiklete bindiğimi ve çok keyifle sürdüğümü ve herkese önereceğimiz söyleyebilirim.Güzel olmamış orjinalliği bozulmuş ayrı bir konu.Güzellik görecelidir,orjinalliği ve garantisi de sahibi için önemli değilse boyatılması çok normal bence. Hoşuma gitmeyen birşeyi kullanacağıma gerekirse 6 ayda bir boyatırım:) bence tek hatam alırken piyası araştırmamış olmam çünkü daha sonra siyah ve hemen hemen aynı kalitede bisikletler buldum.

@djayo

Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama sizi gibi düşünmüyorum.Zevk uğruna orjinallikten ödün verilmemeli demişsiniz ; yani bisiklet insanın keyif alacağı hobi olarak yapılan bir spor sonuçta yani asıl sizin söylediğinizin tam tersine ben bu bisikletleri kullanırken zevk almayacaksam renkleri hoşuma gitmeyecekse orjinalliğinin ne önemi var ki :)
Specialized logosuna gelince : orjinal fontların yapılması zaman alıyormuş vektörel çizim yapılacak ondan sonra basılacak filan bayramdan sonra anca verebiliriz dediler.Bende bazı fotolara baktım genellikle aynı orjinal yazıyı kullanmadığını gördüm eski modeller de özellikle benim yazdırdığım gibi yazıldığını gördüm(belki o gördüklerim de orjinal değildir bilmiyorum).Zaten bu konunun da benim için hiç önemi yok ben direk siyah kadro hiçbirşey yazmadan kullanacaktım da forumdaki arkadaşların çoğu beyaz yazı koy dedikleri için bir deniyim dedi yani bütün maksadım boş kalmasın diye. yoksa orjinal font olmuş olmamış benim için zerre kadar bir önemi yok.
Specializedin yerinde olsam bisikletleri elinizden alırım demişsiniz:) keşke alıp paramı iade etseler gider direk trek modene3.1 ve trek mamba alırım:)

Roubaix X3 üzerindeki orjinal boya nasıl silindi yada orjinal boya üzerine mi işlem yapıldı?

@Yılmaz Uyar

Önce büyük bir leğen gibi birşeyin içinde bir tür sıvı içerisine konuldu yaklaşık yarım saat o sıvı içersinde bekletildi( sıvının ne olduğu hakkında hiçbir bilgim yok).sonra çıkarılıp ıslak halde zımpara (yada benzeribirşeyle) ile kazındı..Çok çabuk birşekilde pul pul döküldü.

Hayır renkleri beğenmediğim için değil. sihay , bisiklet için çok güzel bir renk. Gerçekten boyatılmamalı diye düşündüğüm için öyle yazdım. Çünkü fabrikada boyama işlemleri inanılmaz yüksek teknolojiyle yapılıyor (otomobil boyama işleminden biliyorum. iyi markaların boya uygulamalarının da bundan farkı yok) Çok aşamalı ve çok kapsamlı işlemler. Boyanırken en küçük zerrecik boyanın altında kalıp çirkin görüneceğinden boyanın vurulduğu alanda havada en ufak bir toz zerreciği olmasın diye , insan olmuyor, tam izole odalarda yapılıyor. Sizin bisikletleri leğene felan koymuşlar , zımpara yapmışlar. Böyle olunca aradaki fark belli oluyor. Ama burada önemli olan sizin içinize sinmiş olması. Bisikletlerinize daha mutlu bineceksiniz, gerisi boş.kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

@Tuğrul_Şanlı

Yani kardeşim ne dim. Olan olmuş. Sen mutluysan bize laf söylemek düşmez. Elbette renkler ve zevkler tartışılmaz. Fakat istediğin rengi satın alamk yerine istemediğin bir rengi alıp , orjinalliğini bozmak bek akıl karı gelmedi. :) Siyah bulamadıysan başka marka baksaydın.

@djayo

Yok estafurullah fikirlerinizi söylemeniz bilakıs beni mutlu ediyor eleştirilmek de çok güzel birşey..
Dediğiniz gibi istediğim rengi almayıp sonra boyatmak konusunda sonuna kadar haklısınız orda büyük hata yaptım.Trek e bakmadım trek de hem mtb hem yol için tamamen istediğim renkler mevcuttu fakat daha önce söylemeyi unuttuğum önemli birşey var şu an aklına geldi :) bu gördüğünüz mtb 21 kadro yol bisikleti de 61 kadro..başka markalarda mtb de 21 çok çok az bulunuyor ki ben alırken sezon bitiyordu 21 yoktu.yol bisikletinde ise 61 kadro diğer markalarda kesin demiyim ama %99 yok. trek de de mtb en fazla 19 yol da 58 kadro var. bana mtb de 21 yol da da 61 den aşağı olmadığı için bu modelleri aldım..profil resmindeki bisikletim scott mtb 19 inc di rahat kullanamıyordum ve sattım.şimdi bunları unutup trek mamba ve modene alırdım diyorum :p

@Soner Kanar

Gerçekten çok şaşırdım forumdaki bisikleti görünce tanımana:) Gerçekten bravo...

Bu arada sayende yeni bir rotam olmuş oldu.Gezi ve sohbet için,zaman ayırdığın için çok teşekkürler:in:

Dediğim gibi kötü görünmüyor. Fakat boş duruyor. Bu kadronun üzerine mutlaka orjinal fontlarıyla specialized yazılmalı ve verniklenmeli. Boyamayı yakından göremediğim için hangi kalitede yaptırdınız bilemiyorum fakat gerçekten uğraşıldıysa orjinal boya kalitesinden farkı olmayacaktır kanaatindeyim.

Geri