Scudo Sports

Sona kalan... As motor çürük lastikleri

kadir karakaya

Forum Demirbaşı
Tepki
478
İsim
kadir
Bisiklet
Bianchi
Kardeşimin lastiği çok eskimişti. Yeni bir dış lastik alayım dedim. Üzülüyordu bisiklet süremeyeceğim diye. Ben de hemşireyim haftada 55-60 saat çalışıyorum. Benden başka da ilginecek yok. İnternetten alayım dedim. Bulunduğum şehirde zaten schwalbe satan yok.
Neyse sipariş ettim As motor diye N11 sitesinde bir mağaza. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ellerinde kaç yıl beklemişse lastik yamuk yumuk geldi. Vaktim yoktu kargoda incelemedim. Suç bende inceleseydim geri gönderirdim anında şimdi ne vaktim var ne de hak talep edebilirim. Kargo firmasına atar suçu epey uğraştırırlar. Bu kadar yamuk ve bozuk lastiği bile bile gönderen insan şeref yoksunudur. İş ahlakını vs geçiyorum. Bu firmadan lastik alırken dikkat edin. Kargoyu aldığınız kargo şirketi dairesinden çıkmadan açın kontrol edin sorun varsa geri yollayın. Size buradan almayın demiyorum. Belki sadece bana denk gelmiştir böyle ama lütfen dikkatli olun. Ben iletişime geçtim mağazayla sonuç ne olacak bilmiyorum. Daha kardeşime kullandırtmadım. O da hevesli binmek istiyor ama jantta zor duruyor lastik. Katlayıp gönderseler anlardım yamukluğun sebebini. Lastiğin yanaklarda kılcal çatlaklar lastik boyu var. Sırtta sıkıntı yok ama janta basan yerdeki lastik parçaları yırtılmış tel gözüküyor artık. Bu bu şekilde kullanılabilir mi?
Fotoğrafları atıyorum siz de görün inceleyin karar verin. Şansıma bir de fren almıştım. O frenler de Kartal bike diye bir mağazadan. Frenler resimde gösterdiği frenler değil. Başka çok aşırı dandik bir marka bir fren yollamışlar. Fren bildiğin demir döküm. Vaktim fırsatım olsa uğraşacagım, hakkımı arayacağım ama yok.
IMG_20171017_133519.jpg IMG_20171017_133532.jpg IMG_20171017_134738.jpg IMG_20171017_134821.jpg IMG_20171017_134829.jpg IMG_20171017_142304.jpg
Lastiği 30 tpi şişirdim bu hali aldı.
IMG_20171017_142314.jpg

Scudo
(link)
Tüketici olarak ürün kusurlu olsun olmasın (Ki kusurlu bu durumda) iade hakkınız var. Dükkan üzerinden değil N11 sitesi üzerinden arayın hakkınızı.

Bence N11 üzerinden ürün iadesi talep edip geldiği gibi geri gönderebilirdiniz.N11 paranızı size iade ediyor bu durumda

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Uğraştırmanızı gerektirecek bir durum yok, N11'e iade talebinde bulunacaksınız hepsi bu kadar. En kısa sürede paranızı geri öderler. Mağazalar - satıcılar bağımsız hareket edemiyor N11 çatısı altında. N11 güvence sağlıyor kısacası size. İlgili satıcının puanını 0 vermeyi ve mağaza yorumlarına gerekli bilgiyi vermekten, bu linki atmaktan çekinmeyin.

Lastiği yan yanakta yırtılmalar var zaten, böyle bir dünya yok :)

Schwalbe nin eski modellerindenmiş zaten. 2011 yılının yanılmıyorsam.

• Beğen
@kadir karakaya
N11 tarzi sitelerde iade hakkınızı yanısıra, saticiya not verme seceneginiz var. Bu nedenle, bu tip sitelerden alisveris yaparken saticinin aldig puan/rating oraninin %95 altinda olmamasina ozellikle ozen gosterir ve gosterilmesini tavsiye ederim. Boylece kurunun yanında yaşi yakmamış olur, durust saticiyi destekler, e-ticaret yapan diger saticilarida buna tesvik etmis oluruz. Ucuz olani seceresi kotu saticidan almaktansa, gerekirse farkını odeyip guven ispati vermis saticiyi tercih etmek bizi zaman ve nakit kaybından gercek anlamda koruyacaktır.

@Ahmet Bag Panik yapmaktan ziyade ortada şöyle bir durum var:

Bu lastiğin kesinlikle satışa sunulmaması gerekiyordu. Lastiklerin raf ömrü vardır ve bu genellikle azami 4 senedir. Bu kadar süre rafta bekleyen bir ürünün müşteriye satılmaması gerekir. Böyle ürünler iade ya da imha edilir. Raf ömrünü doldurmuş lastikler ücretsiz/promosyon/hediye olarak bile dağıtılamaz, zira bu durum kullanıcı için çok ciddi güvenlik riski oluşturur.

Ne yazık ki pek az firma bu kurala riayet ediyor. Raf ömrü dolmuş lastikleri ve kaskları (evet şaşırtıcı olabilir ama kaskların da raf ömrü var) çok ucuz fiyattan elden çıkarmaya bakıyor firmalar. Bu tür rayicinden ucuz ürünlerle karşılaştığınızda mutlaka üretim tarihini sorgulayın, öğrenmeye çalışın. 4-5 senelik lastiklerden, kasklardan uzak durun. Lastiklerin yanaklarında ve kaskların içindeki etiketlerde üretim tarihleri ay/yıl olarak kodlanmıştır, bu bilgilere dikkat ederek alışveriş yapın. Söz konusu olan sizin can güvenliğiniz.

Güzel bir başlık olmuş. Bisikletçi esnafından bir kısım cühela ve ehli dubara, ehli namus, ehli işret ve erbab-ı livata piyasada fiyatının yarısı ederiyle şu günlerde lastik satıyorsa bilinki o lastiği ittiveriyorlardır, o lastiği kakalayıveriyorlardır.

133888 dosyayı görüntüle Yahu ''dirty harry ''bu arkadaş değilmiydi işin esprisi bir yana ya bu lastikler ilk kullanımdan belli bir süre sonra hızlı bir sürüş esnasında yarılsa idi!!! ve allah muhafaza sizde büyük bir kaza geçirseydiniz veya ölseydiniz !!! ne olacakdı.

@Yusuf !!WOW!! Vallahi kaç yılında ne zaman üretildiğini bilmiyordum. Baktım lastik ölçülerine yazdım bu ucuz gözüküyordu. Ucuz etin yahnisi oldu:) İade talebi oluşturdum. Yarın iade edeceğim. @Ahmet Bag Yok bir kısmı dediğiniz gibi bir kısmı değil. Mesaj attım karşılık alamadım. Ben de dedim ki buraya yazayım da daha satın alacak varsa benim gibi dikkatsiz davranmasın kontrolünü yapsın. Zaman sıkışıklığından dikkatsiz davrandım. Demiyorum kimseye oradan almasın.
@suat akman N11 şartlarını pek bilmiyorum, diğer sitelere pek bakmadım. Fiyat karşılaştırması yapmadım. Siz yazınca merak edip baktım da iki katı fark varmış. Ben 30 liraya aldım Erdoğanlar ve doğa bisiklette 50 lira. Eğer 2011 yılı üretimi ise onlar da eskimiş bu halde olabilirler o zaman.
@bicyleizm Kardeşime almıştım. Şuan köyde dedim ya hızlıca bırakıp çıktım. Anneme kullanmasın dedim ama ben bir sorayım inşallah kullanmamıştır. Korkuttunuz beni.:( Yok yok ben yarın izin alıp gidip hemen erkenden iade edeyim şu lastiği.

Bir de aklıma gelmişken yazayım yeni lastik almam gerekecek. Lastiğin ebatı 20*2.1 köyde süreceği için ve ben pek yanında olamayacağım için dikenlere karşı dirençli bir lastik olması lazım öneriniz var mı bu konuda? Lastikler patlarsa yama yapamayacağı için kullanamayacak benim gelmemi beklemesi de uzun sürecek. O yüzden kolay kolay patlamayan lastik olması lazım. Köy yolu da bozuk, jantın da mm ini bilmiyorum. Tahminim 1.90-2.1 arası birşey takılır. Önerileriniz neler?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@kadir karakaya Başıma geldi ordan biliyorum:( aldım internetten bir çift dış lastik görüntüde sağlamdı,meğersem 1-2 gün içinde yarılma ve çatlamalar gerçekleşmiş az daha ciddi bir kaza geçiriyordum!!! sizinki daha gelince ortaya çıkmış, buda iyi olmuş sonradan olsaydı durum üzücü olurdu.. ve hakkınızı alın peşine düşün lütfen.

internetten aldığınız ürünü hiç bir gerekçe göstermeden 14 gün içinde iade edebilirsiniz :harika:

• Beğen
Elinizden geldiği kadar 2016 2017 modellerini tercih edin, yeni model lastikler her zaman yenidir. Alt model lastikler kim bilir kaç yıl depoda beklemiştir.

• Beğen
@kadir karakaya Uyarı amaçlı konu başlığınız ve ifşanız için teşekkürler. Tam da aynı sitede dış lastik araştırdığım bir dönemde geldi.

@Mehmet Altuğ Lastik h 311 sekilde bir yazil var eger o ay yildan kastiniz bu ise mart 2011 de uretilmis 7 yillik neredeyse.
Simdi aldigim urune sitede baktim tukenmis gozukuyor. Son urundu yani. Bunun gibi o magazada kalan son urunlerin de benimki gibi ayipli urun olma ihtimali var. Bu yuzden N11 e canli destek hatti bildiride bulundum. Benim gibi baska insanin bu durumu yasamasini istemiyorum. Magazanin ayipli urun satmaya yeltenmesi bile hata. Ne gibi bir cozum yolu bulabiliriz diyip sadece diger magazalarinda bu magazalarinda bu sekilde ayipli urun satmasinin yanlisligindan bahsettim epey yazistik. Biz gerekeni yapacagiz tarzinda bir aciklama yaptilar. Benim de urunu iade etmem gerektigi soylendi. Umarim bundan sonrasi icin bir katkim olur. Artik magaza denetimi mi olur durustluk icin kural yaptirimi mi olur yoksa hicbir sey olmaz mi bilmiyorum. Ustume dusen herseyi yapmak istedim. Umarim basarili olmusumdur.

İade olayına çok güvenmeyin N11, geçenlerde bir tane bisiklet selesi aldım, Relaxted serisi. Seleyi bir naylon poşet içinde gönderdi mağza.Ağzı bile vakumlu poşet değil! Neyse ürünü bisiklete takıp bir deneyim dedim, taktım.Evin önünde bisikletle bir kaç tur attım ama istediğim gibi bir oturma pozisyonu,yumuşaklık sağlamadı.Hemen çıkartım, poşetine koydum.N11 üzerinden iade talebi açıp ürünü gönderdim.2 gün sonra ürün satıcının eline geçti, aynı gün içinde aynı ürünü satıcı geri gönderdi.İade işlemi reddedildi.Sebebi ise sele bisiklete takılmış,somunlar selenin altındaki demiri ezmiş oldu.İyide arkadaş seleyi yüzüne bakarak mı karar vereceğiz!! N11 sordum müşteri hizmetlerinden, adam bir kaç dakika bekletti, sonra tek mesajla chati kapattı.Mesaj, montajı yapılmış ürünlerin iadesi olmazdı.Satıcıylada çok tartıştım konuyu ama adam geri almayı kabul etmedi. Hani çok pahallı bir ürün olsa, hem kullanamayacağım,hem direk ikinci ele düşecek daha 1 defa bisiklete takıldı diye, hemde dünyanın zararı olacaktı.Asıl sıkıntı kanunlarımızda, yalandan yere 14 gün içinde ürünü iade edebilirsiniz diye göz boyuyorlar, halbuki ürünün poşetinin kenarı yırtılsa, kesinlikle geri almıyorlar...Onların anladıkları dilden konuşun, ürünü beğenmediğinizi, kullanmadığınızı iddia edin ve geri gönderin.tekrar gelirse tekrar gönderin.En kötü zaten ürünün elinizde kullanılmamış, kusurlu fotosu var.her türlü değiştirecektir.

• Beğen
@shooter06 Büyüklerimizden kalan deyim ile: Çok cırttıklı iş, desene. Elimden ne gelirse şansımı deneyeceğim.

@kadir karakaya
Genelde böyle bu işler.Ama sizinkinde sorun olmaması lazım, tekeri dışarda kullanmadınız değil mi?Yani toz toprak vs yok?Ürün kusurlu geldi diyin direk iade isteyin.Gerekirse çatlak kısımlı fotolarıda verin.İade alacaklarını düşünüyorum.

Aslında ürün kullanılmış bir ürün değil,sıcaktan vs kenarlarda çatlamalar olmuş.Asmotor mağzası hatırladığım kadarıyla Gaziantep o taraflardaydı.Bende bir kaç ürün almıştım ufak tefek.Depo usulü çalışıyorlar genelde bu tür mağzalar, işte depolama şartları vs ürünleri etkiliyor.

Geri