MertAhci35
Üye
- Tepki
- 132
- İsim
- Mert Ahçı
- Bisiklet
- b'Twin
Merhaba öncelikle 2 aylık bisiklet turu serüvenimin son tur rotasını yapmaya karar verdim.Önceki turlarım Akdeniz turu Bodrumdan-Alanya'ya kadar sahil şeridiydi,Sonraki turum Ankara çıkışlı Karadeniz sahil şeridinden Batum'a gitmekti bazı yerleri otobüsle bazı yerleri bisikletle giderek tamamlamıştım.Diğer bir tur rotam ise İç anadoluydu Batumdan Ankaraya dönmüştüm İzmir'e otobüs bileti olmadığı için bende yapmışken bari İç anadoluyu da gezeyim dedim Afyon-Konya-Çorum-Isparta gibi yerleri gezerek turumu tamamlamıştım.Bu sene Çok gitmek istediğim Kapadokya turumu yaptım ardından Kayseriye pedalladım.Kayseride ne yapayım nerelere gideyim derken aklıma Güneydoğu turu yapmak geldi.İlk başlangıç noktam Şanlıurfa olacaktı sonrasında ise Mardin-Batman(Hasankeyf)-Diyarbakır-Gaziantep ordan izmir'e dönüş olacaktı.
Kayseriden Urfaya kadar otobüsle gittim ondan sonrası şehir içinde turlama idi.
Sabah çıktım yola akşam 10 gibi Urfaya vardım ve Kalacak yer aramaya başladım.Balıkgöle ilk uğradım sonra butik otel bularak oraya yerleştim.
Ertesi gün kalkarak Şanlıurfada gideceğim yerler için gezmeye başladım.

Zamanında savaşta mermilerin isabet ettiği ve sonradan müzeye çevrilen bir yapı.

Balıklıgöl

Şanlıurfa kalesinden Urfanın görüntüsü.

Bu köprüyü Mostar köprüsüne çok benzettim hatta köprünün mimarisi aynı.

Mağaralar zamanında insanlar buralarda yaşarmış,Gerçi gittiğimde mağaraların bazılarına çanak anten takmışlar,cam ve kapı vardı yaşayanlar vardı sanırım.Hala kazı çalışması var bu bölgede.

Gezmeye doyulamayacak kadar güzel tarihi bir Güneydoğu şehrimiz.Ben ilk gittiğimde 2 gün diye gitmiştim ama baktım ki 2 günde gezilecek gibi değil 4 gün kaldım.Gerçekten müthiş yerler kendimi buralara gelip görerek şanslı sayıyorum çünkü Yunanistan'a ve ya başka bir ülkenin tarihine hayret ağzım açık bakacağıma oranın halkına para kazandıracağıma kendi insanıma ve kendi tarihime para harcamak daha mantıklı oldu.Zaten bu sene gezip gördüğüm yerlerin fotoğraflarını çekmekten telefon hafızasında olsun,fotoğraf makinemde yer kalmadı ve sıkıldım artık fotoğraf çekmekten o kadar tarihi yerler var ki insan gezmekten keyif alıyor artık turun son günlerinde fotoğraf çekmeyi bıraktım oranın keyfini çıkarmaya başladım.
Selam vermekten keyif aldığım ilk şehir diyebilirim,Selamın aleyküm diyorum amcaların selam verişi o kadar içten ki bu böyle olunca her gittiğim yerde Merhaba,Selam yerine Selamın Aleyküm demeyi tercih ettim,O kadar güzel selam alıyorlar ki insan selam vermeye doyamıyor.
Yemek yemeye geldiğim HAN.

Kayseriden Urfaya kadar otobüsle gittim ondan sonrası şehir içinde turlama idi.
Sabah çıktım yola akşam 10 gibi Urfaya vardım ve Kalacak yer aramaya başladım.Balıkgöle ilk uğradım sonra butik otel bularak oraya yerleştim.
Ertesi gün kalkarak Şanlıurfada gideceğim yerler için gezmeye başladım.

Zamanında savaşta mermilerin isabet ettiği ve sonradan müzeye çevrilen bir yapı.

Balıklıgöl

Şanlıurfa kalesinden Urfanın görüntüsü.

Bu köprüyü Mostar köprüsüne çok benzettim hatta köprünün mimarisi aynı.

Mağaralar zamanında insanlar buralarda yaşarmış,Gerçi gittiğimde mağaraların bazılarına çanak anten takmışlar,cam ve kapı vardı yaşayanlar vardı sanırım.Hala kazı çalışması var bu bölgede.

Gezmeye doyulamayacak kadar güzel tarihi bir Güneydoğu şehrimiz.Ben ilk gittiğimde 2 gün diye gitmiştim ama baktım ki 2 günde gezilecek gibi değil 4 gün kaldım.Gerçekten müthiş yerler kendimi buralara gelip görerek şanslı sayıyorum çünkü Yunanistan'a ve ya başka bir ülkenin tarihine hayret ağzım açık bakacağıma oranın halkına para kazandıracağıma kendi insanıma ve kendi tarihime para harcamak daha mantıklı oldu.Zaten bu sene gezip gördüğüm yerlerin fotoğraflarını çekmekten telefon hafızasında olsun,fotoğraf makinemde yer kalmadı ve sıkıldım artık fotoğraf çekmekten o kadar tarihi yerler var ki insan gezmekten keyif alıyor artık turun son günlerinde fotoğraf çekmeyi bıraktım oranın keyfini çıkarmaya başladım.
Selam vermekten keyif aldığım ilk şehir diyebilirim,Selamın aleyküm diyorum amcaların selam verişi o kadar içten ki bu böyle olunca her gittiğim yerde Merhaba,Selam yerine Selamın Aleyküm demeyi tercih ettim,O kadar güzel selam alıyorlar ki insan selam vermeye doyamıyor.
Yemek yemeye geldiğim HAN.