Scudo Sports

Son Kararım : FUJİ TOURİNG

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Tepki
1.070
Bisiklet
Fuji
Uzun zamandır incelediğim, Fiyat/Performans karşılaştırmasında bana göre 1. gelen, gerek forumda, gerekse de yurtdışı yorumlarında övülen tur bisikleti FUJİ TOURİNG bisikleti almaya karar verdim. Az önce Türkiye distribütörü Melsa bisikleti arayarak ürünün ne zaman getirileceğini sordum. Büyük bir ihtimal Kasım ya da Ocak ayında yeni partinin getirileceğini öğrendim.

İncelemek isteyene:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
hayırlı olsun ben de sipariş verdim bekliyorum. Övülen bir bisiklet olmasına rağmen çok kullanıcısı yok gibi. Barend shifterlar kafamı kurcalayan konu. Her ne kadar tur için almışsam da sonuçta yine şehir içi kullanacağım. Bir de kullanan bir arkadaş sele-dış lastik-frenlerden memnun mu değiştirmiş mi veya değiştirdiği bir ürünü var mı

@osmankitay
yeni gelecek parti 2015 modelimi olacakmış yoksa 2014 mü? bu konuda bilgi alabildinizmi?
bende kışa doğru fuji ye geçmeyi düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun. Bir ara bende baya bir düşünmüştüm bu bisikleti. Çok güzel bir bisiklet. Yerinde inceleme şansım oldu. Keyif verici bir sürüşü var..

@ANIL GÜNGÖR
Ben de temmuz ayında almak istemiştim fakat 2014 modelleri ellerinde kalmamış. 2015 modellerinin ise (sadece renk farkı var, donanım kadro aynı) şubat ayında geleceği söylendi. Size söylenen geliş tarihe 1-2 ay daha ekleyin. Forumdan touring sahibi bir arkadaş da bisikletine kavuşabilmek için biraz beklemişti. Yakın zamanda tur planınız varsa bu durumu gözden geçirin derim. :in:

@Sabit Badem

Fujinin 2.1 Absolute'nu kullanıyorum. Şehir bisikleti olmasına rağmen benim için dayanıklılık testini geçti. 1.5 yıldır kullanıyorum. Şehir içi her gün 24 km. yapıyorum. Her hafta sonu yaklaşık 60-70 km. yapıyorum. 2-3 haftada bir 140-150 km. yapıyorum.
Turingle lastikler aynı. Çok dişli değil, dayanıklı, hız yaptığınızda rüzgar tutmuyor. Ben hep asfaltta kullandığımdan henüz değiştirme ihtiyacı duymadım. Yaklaşık 10.000 km. yapmışımdır.
Frenim Textro RX1. Toring'te Textro RX6 var. Bu da çok iyi bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım. Fakat Fren papuçları benimki gibi gelirse değiştirmenizi tavsiye ederim. Bir kaç yüz km. sonra ciyaklamaya başlıyor.
Selem Oval concept sport ben memnunum. Oval Concept 300 nasıldır bilmiyorum ama sanırım benimkinden daha iyidir. Eğer öyleyse değiştirmek isteyeceğinizi sanmıyorum.

Sağlıcakla kalın.

Osman Bey; size de hayırlı olsun, fujiler gerçekten güzel bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
@Sabit Badem
Barend shifter ın sıkıntı olacağını pek düşünmüyorum. Sadece kısa bir alışkanlık evresi yaşamak yeterli olur diye düşünüyorum. SPD kadar tehlikeli olmaz en azından :)

@ANIL GÜNGÖR

Açıkçası model olarak sormadım. Sadece renkler değişir büyük ihtimal. 2014 olursa nefti yeşil olacak. 2015 olursa renk ne olur bilmiyorum. Donanım ise şu an bile bence iyi. Keşkelerim arasında Specialized Awol gibi disk fren olsaydı diyorum.

@mete semiz

Teşekkür ederim pabuçlara dikkat etmek lazım öyleyse

@osmankitay

spd pedal o kadar korkutmuyor kullananı daha çok olduğu için galiba :)

barend shifterlara da alışacağız elbet. Malum büyük şehirde çokça dur kalk yapıyoruz dolayısıyla çokça değiştirmek zorunda kaldığımız oluyor. Ama benim için bu bir tur bisikleti ve ben tur yapmayı daha çok istediğim için doğru tercih olduğunu düşünüyorum ;)

Çok güzel bisiklet. Güle güle kullanın

@Sabit Badem

SPD pedal kullanıyorum ve hala korkuyorum. O kadar yoğun trafiğin içinde gidiyorum ki, bazen bir araba önünü kesiyor, ani fren yapıyor. Kilidi açana kadar ecel terleri döküyorum. Açamadığım da ise malum :) Vitesler benim için fazla sıkıntı olmaz. 25 km lik yolumda 2-3 sefer değiştiriyorum.

@Nil.G

Teşekkür ederim. Bu MTB nin yanına 2.olarak gelecek. Bazen şehiriçi de kullanırım.

@osmankitay
ben de spd pedal düşünüyordum halbuki şimdi bir daha düşüneceğim :)

Bu arada yeni parti 2015 modeli olacak. hatta renk de şu şekilde

http://www.fujibikes.com/images/bike/touring/highres/2015_FUJI_TOURING_side.jpg

(link)

Sırf rengi için 2014 almamıştım. Yeşil Fuji Touring'den ben de sipariş vermeyi düşünüyorum.

yeni rengi pek güzel değil gibi yahu. keşke renk seçenekleri olsa.

http://www.fahrradmanufaktur.de/katalog/image/cache/data/2014_2015/13_TX-400_Shimano_Deore_XT_30g_Dia-1920x1080.jpg

vsf fahrradmanufaktur TX-400

Parayı toparlayabilirsem bunu olmazsa fuji touring alacam tabiki kısmet olursa.

Osman Bey merhaba,

Fuji Bisiklet hakkında birkaç bilgi vermek isterim, Absolute 1.5 modeli bildiğiniz gibi carbon maşalı hybrid bir modeldir. AĞırlığı ise 10-11 kg civarıdır.Bu bisiklete çok rahatlık ile 700x32 ve 35 hatta 700x38 bile takmak mümkündür.
Btwin modelinde vites kolu için ( deore ) sistem arka ve ön vites için ise ( sora ) sistem takılmış bilgisi var yanlız burada bence bir hata yapılmış zira bilindiği gibi deore bir mtb vites gurubu iken sora yol yarış gurubu parçasıdır.Bir bisiklette hem dağ hem yol ekipmanı olması çok da sağlıklı sonuçlar vermeyebilir kullanıcıya.
Son olarak fiyata gelince, Fuji Markasını Trek-Giant ve Specialized gibi markaların birebir aynı muadili biisikletler ile fiyatını karşılaştırmanızı öneririm.Çünkü saymış olduğumuz markalar da tıpkı Fuji gibi dünya çapında örneğin Fransa Bisiklet Turunda kullanılan markalardır.Btwin ise Sedona-Carraro-Whistle gibi markalar ile fiyat konusunda kıyaslanabilir.

Saygılarımla
Fatih Ertörün

@fatihertorun

Yav bu Btwin Sedona Carraro Salcano Kron gibi markalar ortaklaşa toplaşssa bir tane her yerine markalarını yazan bisikletle fransa bisiklet turuna katılsada şu kaliteli bisikletler kategorisine girseler...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet A. Atalay
Selamlar bende fuji touring almaya karar verenlerDenim
ama kadro boyu konusunda kararsızim
boyu 181 cm , bacak içi ölçüm 86 cm
buna göre L kadro secmeliyim fakat forumları bazi bolumlerinde bir küçük beden kadro boyunu tercih etmem yönünde konuşmalar okuyorum

Siz ne dersiniz?

@fatihertorun

@MertAG

Btwin Zaten Tour De France Katılan Fdj Takımın Giyim Ve Aksesuar Sponsoru;
http://www.btwin.com/blog/fr/files/2013/03/Photo-partenariat-equipe-cycliste-FDJ.jpg

Ayrıca Tour De Francede Yarışmış Üretiği Bisikletlerde Mevcuttur;

AG2R
http://www.roadcyclinguk.com/news/images/IMGP0540_mid.jpg

http://www.pezcyclingnews.com/photos/races06/giro06/girotech/two-btwin.jpg

Gene FDJ TDF 2013
http://www.nordsports-mag.com/static/6605/47644/228332/equipe-fdj.fr-maillot-cuissard-tour-de-france-2013-photo-emmanuel-roussel-05.jpg

FDJ U19 Genç Yarış Takımınında Bisiklet Sponsorudur;
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/s720x720/1509058_10152579003208506_4957152773762242838_n.jpg?oh=fc8e924ada6ed3f4e19e53b1f576f61e&oe=552DDCF9&__gda__=1429584577_c46c001ca7755b895087d600abbd3388

@Emre YAZICI
emre bey bende fuji touring bulamasaydım Cinelli Hobootleg almayı düşünüyordum sizin bakdğınız vsf fahrradmanufaktur TX-400 fiyat olarakta yakın Drop Bar dışında görüntü olarakta benziyorlar bence

(link)

@MertAG

Kaliteli bisikletler kategorisine girmek için kaliteli bisiklet üretmek gerek. Sponsor olmakla, marka yazdırmakla olmaz o işler. Ayrıca ürün kaliteli diye sponsorluk yapmak da gerekmiyor; en kaliteli jantları Enve ve Lightweight üretiyor ama hiç bir takımın sponsoru değiller...

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Geri