@Berkay*
Eveeettt...Sevgili berkay dostum yazını okuduktan sonra yaşadıklarımı yazmadan geçemiyecem:
Ben ilk yol bisikleti almaya karar verdiğimde kafama kadro boyu takılmıştı çünkü benim boyum 1.91.Çünkü bisiklete binerken komik bir görüntü oluşmasını istemiyordum.Sonra bir gün arkadaşım triban 5 almış ve okula getirmişti ve bende bisikleti görünce büyük bir hayal kırıklığı oluştu.Karşımdaki bisiklet 54 kadro olmasına rağmen sanki çocuk bisikleti gibi duruyordu.Tabi bende önceden hiç yol bisikleti görmemiştim,o kadro boyundaki bisikletin nasıl göründüğünü de bilmiyordum ve karşımda öyle birşey görünce bastırdığım kadro boyu endişem tekrar canlandı.Kendi kendime "54 cm buysa 56 ne kadar olacak ki!" diyordum.Hatta bu kadro sorunu yüzünden birkaç kez yol bisikletinden vazgeçme noktasına bile geldim ama drop-bara ve ince tekere olan sevgim ağır bastı.
Neyse artık benim bisikleti alma zamanı gelmişti,bayiye giderken hem ohh..sonunda diyordum ama acaba çok küçük çıkar mı diye endişeleniyordum.Sonra girdim kapıdan ve bisikletimi gördüm ve kelimenin tam anlamıyla hayran oldum,çok etkilendim ve diyecek söz bulamadım.Mükemmel bir renk uyumu var dı,kocaman bir görüntüsü vardı ve zaten görünce çok şaşırdım:"Bu gerçekten 56 cm'mi?" dedim yine kendi kendime.Gerçekten çok sevinmiştim ve oldukça büyük duruyordu.Eve getirdim ve bir oh çektim boşuna dert etmişim o kadar ay acaba küçük çıkar mı diye.
Evet,benim kadroyla ilgili yaşadıklarım bunlardı yani tek sen değilsin tribanı küçük bulan,merak etme 610 değil.Tutuşa alışma konusuna gelirsek ilk başlarda bir bedenin alışması gerek ben stabil bir şekilde sürerken 1 numaradaki gibi tutuyorum,fren yapacaksam 3'e geçiyorum,2'yi pek kullanmam,1 ve 3 yetiyor;birde şunu farkettim ilk aldığım zamanlar 3'teki gibi çok tutamıyordum artık daha uzun süre tutuyorum.
Son olarakta git bir sedona bayisinede asıl yol bisikleti neymiş onu gör;gözün,gönlün açılsın
Haydi Hayırlı Günler...