Scudo Sports

Solo kadın mini tur

@Murat B.

Herhalde durduk yere kimse saldırı amaçlı kullanacak ergenlikte değil diye düşünüyorum bu forumda , savunma amaçlı elbette.

Bilgi için teşekürler.

Scudo
@TatanQa_tr
Meşru savunma sınırları içinde kaldığınız sürece, pompalı tüfek kullanmak da suç değil. Sorun yasalarımızda meşru savunmanın sınırlarının çok dar çizilmiş olması. Siz kendinizi savunduğunuzu düşünürken, Cumhuriyet Savcısı hakkınızda 2 ila 5 yıl hapis cezası talebi ile dava açabilir...

@Murat B.
Biber gazı satma , alma , kullanma yasalar gereği suçtur ve para cezası vardır . Ayrıca biber gazına maruz kalan bir canlı daha da saldırganlaşıyor bunu da göz ardı etmemek lazım . Meşru savunma halini ispat edemezsiniz suçlu duruma düşme ihtimali bir hayli yüksek .
Taşımaya karşı değilim ama taşımadan önce nasıl kullandığını , cezası ne iyice öğrenmek lazım . Saldırgan ünsura karşı savunmasız kalmaktansa savunma aleti gibi kullanmak hiç yoktan iyidir...

(link)

VATANDAŞIN SORUSUNA YANIT GELDİ
Çoğunlukla 'dünyanın en acı biberi' diye bilinen kırmızı Şili biberinden üretilen biber gazıyla alakalı bir vatandaşın, "Biber gazı kullanmak veya taşımak yasal mıdır?" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Asayiş Dairesi Başkanlığı, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Bununla birlikte, söz konusu spreyler için sadece Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve jandarma teşkilatı ile özel güvenlik kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacı dışında, bugüne kadar sivil kullanım maksadı ile hiçbir kişi veya kuruluşa ithal izni verilmemiştir. Bu nedenle piyasada bulunan ve bu kurumlar dışında sivil amaçlı satılan ve kullanılan biber gazları yurdumuza kaçak yollarla getirilen gazlardır." denildi.

@bisikletgundemi
Ben de fikrimi yazarken kimseyi memnun etmek, birilerine yalakalık olsun diye cevap vermek zorunda değilim. "size bir şey sorayım, ama ben yine bildiğimi yapacağım, dikkat çekeyim yeter" kafasında açılmış bir başlık o zaman. Yanlış mıyım? Ne diye duymak istemediği cevapların gelebileceği bir başlık açılmış ki o zaman? Siz tek başınıza ıssız bir yerde tur yaparsanız kırılan tek şey hevesiniz olmayabilir. Yine de densizliğime verin. Bay denli, görgülü.

@hidromek
Soru sormuş cevap almış, olumlu ya da olumsuz. Bu cevapların verilebileceği aklına gelmemiş mi de, "hevesimi kırıyorsunuz" diyor. Ben de onu anlayamıyorum. Zaten fikrimi empoze etmeye çalışmıyorum ki, olabilecek şeylerden bahsettim. Olumsuz yorum yapanlardan biri de bendim, hocanın yazdıklarını üzerime alındım, kimsenin başına kötü bir şey gelsin istemiyorum. Çok mu ayıp ettik yani? Ne var bunda? Bu tip sorulara gelebilecek cevaplar canınızı sıkabilir ama gerçekler bunlar. Maalesef.

Hayatın olağan durumlarındandır kötü kişilerin varlığı , kötü olayların gerçekleşmesi ama buna denk geleceğiz diye kendimizi eve kapatmıyoruz -istesekte kapatamıyoruz - . Yıldırım var ,yılan var ,et yiyen bakteri var olası her durumu düşünürsek adım atamayız . Belki buralar biraz daha kötü biraz daha tedbirsiz insanlarla dolu gibi geliyor olabilir ama kendi memleket haberlerimizi daha çok duyduğumuzdandır diyorum. Bu faslı geçip azıcık tavsiye vereyim belki bir hoşunuza giden birşeyler çıkar.
Binin otobüse gidin fethiyeye otogarda inin . Orman yolunu kullanarak(güzel bir tırmanışı var ) Kayaköy sanat kampına gidin 2 veye 3 gece kalın dolu olsa bile çadırlık yer sunabilir diye düşünüyorum. Mesela af kule gidilebilir (oraya kadar bisiklet gidemeyebilir) .Yürüyerek ya da bisikletle gidilebilecek bir kaç rota var. Domates peynir ve soğanlı enfes gözleme yapılıyor ya da seven için nutella ve muzlu."Ege" ye güzel başlangıç olur diye düşünüyorum. Terk edilmiş etkileyici bir rum köyü var "Kayaköy " olarak . Bir ölüdeniz ,bir babadağ bir kelebekler vadisi sizi bekliyor . Bazısı için bisikletle gitmek zor ama imkansız değil bir yolu bulunur. Kabak koyu yolu da güzel değil mi? Tabi oralardan bisikletle geçmedim eğimler ve uzun yokuşlar ne kadar planlaması size kalacak . Gemiler adasını atlamışım oraya da güneş aşağı döndüğü bir saatte gitmeli . Köy yolları demişsin ama sağında( ya da solunda ) denizi görerek ilerlemek enfes olur . Sıcak ve yokuşa göre rota yapıp her gün illaki deniz sefası olmalı . Olumpos ta bitirilebilir (çıralı da ) Orası da enfes bir antik kent var ,ağaç evler kısmı beklediği gibi çıkmıyor insanın ama olsun.
Karadenizden sonra sıcak gerçekten sıcak olcaktır.
Fethiye otogar - kemer otogar 250km civarı gösteriyor sahil bandından hadi sizin ara yollarla 350 km olsun . Gün başı 50km den 7 gün . 2 başlangıç 2 sonda keyif günü 11 gün mis gibi . (Aslında bunları kendime yazıyorum sanırım )
Arada kaputaş plajı var ki nasıl enfes bir yer. Benim en büyük korkum hırsızlık olurdu ,giden bisikletim eşyalarım değil hayallerim çalınırdı.

Hızlıca göz attım, neler olmuş sayfada böyle, biber gazı gördüm, pompalı tüfek gördüm aman Allah'ım.

Tutumunuz aşırı agresif. Ben asla hiç bir yorum için okurken dahi değersiz görmedim aksine vakit ayrılarak yazılmış oldukları için değerli. Dikkat çekme çabam sizce neden olabilir? Sizce amaç ne olabilir? İnanın rota bilgisi alabileceğim tek mecra olarak görüyorum. Bakınız ; Heves kıran yorumlar değilde nedir? Kaygıları anlayabiliyorum. Verilen cevaplatı beğenmemek ne haddime. Ayrıca her bir yoruma her bir mesajımda ayrı teşekkür ediyorum. Değerlendireceğim ve rota için fikir olabilecek harika yorumlar var. Rica ediyorum atışma boyutuna geçmesin cevaplar. Güzel fikirleriniz - de ler - da lar dahil çok çok çok teşekkür ediyorum. İyi günler diliyorum.

@Yorgun
Aslında bayıltıcı kullanılsa daha iyi :) Tüy atar tüfek diyorlar galiba onlara (Ayı bayıltmak için olandan) :kedicik::kedicik::kedicik:

Tura çıkarken el bombası götürmeyen var mı yahu? Çok tehlikeli bu memleket. Topluca saldırırlarsa anca o iş görür.

Hatta bazen köylülere karşı önceden şarbon gönderip hepsi kırılınca kamp yapmak gerek. Sakata gelmeyelim.

@Emre Yönlüer
Ben sadece yasal olmadığını belirtmek istedim . Alay edilecek bir durum yok ortada ...

Arkadaşlar konu sahibi rotayı oluştururken; yol alternatifleri, kamp yeri önerileri, görülmesi gereken yerler vs gibi konularda fikir almak için konu açmış. Ayrımcılık yapacağınız başlık bu başlık değil, hatta bu forum da değil, inatla konulara müdahil olmamaya çalışıyoruz ama bazen sınırlar gerçekten zorlanıyor. Ülke gerçeklerini hatırlatıp akıl vermek konunun bir parçası değil, en hafif tabiriyle kullandığınız bu "gereksiz samimi" dilin yeri de bu başlık değil. Sürekli her durumdan kendine vazife çıkaran bu zihniyeti/hadsizliği istemediğimizi daha önce söylemiştik, bu yüzden lütfen buna bir son verin artık.

Not: Bu mesajdan sonra konu dışı atılan her içerik silinecek ve mesaj sahibi konudan uzaklaştırılacaktır, iyi forumlar dilerim.

Yorumları okudum turu yaptin mı bilmiyorum.Lakin güzel bir rota.
Kaş'tan diğer tarafa 10-15 km tırmanış.Fethiyeye doğru güzel rota.
Kaş'ta tekne turları var.Sadece yüzmek için bu turlara katilinir.Gorecek manzara yok turda.lakin muhteşem yüzme yerleri var.Deniz pırıl, pırıl.
Kalkandan sonra Patara var mutlaka gör,arastirmissindir.Pataradan sonra Saklıkent var.Oraya da mutlaka uğra.
Saklikentten Fethiye'ye geçersin.
İstersen bisiklet ile Ölüdeniz'e,
Ya da bisikleti bir yere bırakıp dolmuşla gidebilirsin.
Zamanın varsa daha da gidebilirsiniz.Rota güzel.Tekrar yapmayı düşündüğüm rotalardan.
İyi yolculuklar.

• Beğen
Tepkiler: reddesra
@reddesra 9 gun olduguna göre kastan baslayacaksın gıbı.göcek tunelinin ustu kalabalık bu aralar.tunel pahalı oldugu ıcın ben de dahil olmak uzere yukarısı fazla kullanılıyor.orada daha fazla dikkat et. agustoson son haftası ben de saglam bir tur dusunuyorum.insallah

@reddesra bu tur yazısının başında kıyametler kopmuştu . acaba tur planlandığı gibi gerçekleşti mi? şayet tur yapıldıysa bir değerlendirme yazısı okumak isteyenler olacaktır.

uzunca birşeyler yazdım forum adminleri tarafından silinmiş yahu ne kadar tolere eşiği düşük bit toplum haline gelmişiz.... forum niye var insanlar iyi veya kötü kimsenin sınırlarını aşmadan fikirlerini paylaşabilsin diye değilmi ee konu içeriği ile uyumsuz ne demek yani anlamış değilim neyse sineye çekelim alışalım artık bu gerçeklere diyorum ve sevgili öğretmenim turunuzda umarım burda bahsi geçen olumsuz hiçbir örnekle karşılaşmadan sağ salim tamamlarsınız ve en kısa sürede izlenimlerinizi 1. ağızdan sizden dinleme şansımız olur burada....

birde sorum olacaktı konuya hakim birkaç arkadaş var galiba burda biber gazı vb. birşeyi internetten almak suça giriyormu acaba

@dryakup23 Merhaba, geçen gün başka bir konuda da benzer bir olay yaşandığında özelden yaptığım açıklama yeterli gelmemiştir herhalde diyerek bir de buradan açıklama yapayım size. Öncelikle forumda yeni yeni aktif olmaya başlayan bir üyesiniz ve bazı konularda neler tartışıldığı veya silinen içeriklere dair bir fikriniz yok. Fakat fikriniz olmayan bu konular üzerinden -ki diğer konu için de aynısı geçerli- sadece yönetimi eleştirmek adına cümleler sarfediyorsunuz. Bu eleştiriler anlamlı olduğunda inanın kendi aramızda tartışıp sivrilen noktaları törpülemeye çalışıyoruz ancak anlamsız bulduğumuz cümleler üzerinde çok durmuyoruz. Bu nedenle iyi niyetli olduğunuzu düşünerek ikinci kezdir size açıklama yapıyorum.

Bu konu özelinde; konu içeriği belli, sorular net, fakat gelen yanıtlarla tolere eşiği çoktan geçildi, insanlar kişisel sınırları aşma özgüvenini rahatlıkla kendilerinde görüyorlar ve bu cinsiyet ayrımcılığından cidden çok sıkıldık artık, burada bunun önüne geçmeye çalışıyoruz, mesele bu. Hem bu silinen mesajınızda bahsettiğiniz koruma içgüdüsü/refleksi nedir acaba, neden bir kadın bu tür bir eylem gerçekleştirmek istediğinde ortaya çıkıyor bu içgüdü/refleks, bir kadının kendini koruyamacağı fikrine nereden kapılıyorsunuz ya da bir kadın neden kendini bir erkekten koruma ihtiyacı hissetmeli? Ülkece bu soruların yanıtları üzerinde tartışmamız gerekiyor zira bu refleks ve içgüdü ülke olarak çok acı olaylar yaşatıyor bizlere, lütfen içgüdülerinizi insani değerleri korumaya yönlendirin, cinsiyet ayrımcılığı yapmadan!

Not: Sorumlarım size değil, yanıt vermek isterseniz lütfen özelden yazınız, yeterince konu dışına çıktık. Zaten konuyu açan arkadaşımızın da hevesi fazlasıyla kırılmıştır daha da fazla dağıtmayalım içeriği.

turcu arkadaşımız en son 16 ağustosta girmiş foruma. umarım güzel bir tur geçirmiştir. hikayesini merakla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri