Scudo Sports

Solo kadın mini tur

Yaptigim bir cok turlarda istanbul haric yurdum insani anadolu insanin hic bir kotulugunu girmedim aksine yolda meyve veren ler su verenler bezin istasyonlari bile cadir kurmama izin verdiler yeterki istanbuldan cikin

Scudo
likya yolunun yarısından fazlasını,yaya olarak kamp yaparak geçirmiş biri olarak bisikletle katedilmesini kesinlikle tavsiye etmem,çok kırıcı yerler var,yürüyerek bile zorlandığımız etaplar oldu,kıyı karayolunu tercih ediniz,gündüz yol alınız,güvenliğiniz açısından çadır kampları tercih edin zaten sayıları oldukça fazla,plajlar muhteşem.sağlıklı sürüşler
reddesra

Merhaba @reddesra
Bir Antalya'lı olarak ve likya yolunu bölüm bölüm tamamlamış biri olarak ( bisikletsiz) sen de yapabilirsin :)
Tek tavsiyem yaz başında veya sonuna doğru yola çıkman. Çünkü o nem ve sıcakta yürümekte pedallamakta imkansız hale geliyor.
Hele ki asfalttan gelen sıcaklığı söylemek istemiyorum. Biz yürürken asfalttan yürümekten kaçınıyorduk.

Tek yapman gereken rotana çok iyi çalışmak ve yolda başına gelebilecek olumsuzlukları da hesaba katman.
Biz rotamıza çok çalışsak da bazen konaklamamız gereken yere sıcaklardan dolayı geç varıyorduk ve o çadırı kurmak ölüm oluyordu.
Geç yattığımız için de sabah güneşiyle pişerek uyanıyorduk ve çekilmez bir hal alıyordu.

@ali önder

Burda çok detaylı anlatılmış aslında bir şey eklemek istemedim.
Sadece bu rotadaki rampalara çalışabilirsin.
O bölgenin insanı iyidir, çok sıkıntılı bir durum olacağını sanmıyorum.
İçin rahat bir şekilde pedallayabilirsin.
En çok arayacağın şey muhtelemen soğuk su olacaktır.
Yol üzerinde bazen bulamayabilirsin o yüzden ağırlık olsa bile fazladan taşımakta yarar var.

Biz de bu dönemlerde gittik, kamp alanımıza bazen domuz geliyordu.
O yüzden çöpüne, yiyeceklerine dikkat et ve mümkün olduğunca ağaca as.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa aklıma geldikçe yazarım.
Not: Yukarıda "tehlikeli olabilir" muhabbetine istinaden;
Kız arkadaşım bu rotayı tek başına bir çok sefer gitti geldi. Kadınlar isterlerse başarıyorlar ama yanında yine de biber gazı vardı :)

Burası Türkiye. Buraya dünya karate şampiyonu geldi, Galata köprüsünde kafasında olta kırdılar. Yukarıda bir kamyon Polyanna yazısı var. İnanmayın. Yanınıza biber gazı, mümkünse irice bir çakı alın. Adamın içinden geçerler. Burası Türkiye.

Bir kadının yalnız başına bu işi yapması, türkiye için konuşuyorum, karate, taekwondo, muai tai, aikido ve bilimum alet kullanmalı ve karşı tarafın elinden alet alıp onu pasifize etmeli uzakdoğu sporlarına hakim değilseniz önermediğim aktivitedir.
Burası türkiye, hukuksuzluğun cirit attığı, sapık ruhlu adamların çoluğuna çocuğuna hallendiği, orta doğulu ve orta asyalıların işgal ettiği bir ülke artık.
al vizeni git italyada, ispanyada, yunanistanda, fransada gez ablacım. mesela git midilli adasında gez. bu topraklar güvenli değil.
ama sen yine de nereye gidersen git muai tai denen spora bi başla hele. benim eşim başladı, bir ayda yumruk atmayı, tekme atmayı, kendini savunmayı öğrendi. cinsiyetçi değilim ama maalesef yapmayı düşündüğün şey bu topraklara pek uygun değil.

@seydieser

Ohoo bu tarz olaylar son dönemlerde çok fazla, hatırlarsanız barış için gelinlik giyerek yola çıkan İtalyan kadına Gebze'de tecavüz edip boğarak öldürmüşlerdi.
Bu ve bunun gibi bir sürü olay yaşandı ülkemize.
Mutlaka güvenlik önlemleri alınmalı. Tanıdıklara konum bilgisi gönderilemeli, haberdar edilmeli.
Son dönemlerde ülkede artan mülteciler unutulmamalı.
Kendini savunma konusunda birazcık eğitim almalı.
Kadın-Erkek ayırt etmeden yazıyorum.

Ki ben bunları yazarken @Kuzey Ege 'de aynı durumdan bahsetmiş.

• Beğen
Tepkiler: reddesra
@Uğur S.
oldum da biraz negatif oldum hacı, bizim bile tırstığımız bi ortamda ablamızın böyle şeyler düşünmesi bile takdire şayan. tebrix.

Konum bildirmeye +1

Her gün kamp yerimin konumunu eve gönderiyorum. Sabaha çıkamazsam en azından torbalayıp götürsünler.

Çadıra girerken biber gazı, bıçak ve telefonu unutma.

Suya yakın yere çadır kurma, gece hayvanlar su içmeye geliyorlar, içkiciler pınar kenarında alem yapıyorlar.

Yola yakın yere çadır kurma, aynı şekilde sarhoşlar ya da manyaklar olur olmaz yerlerde durup işemek için ağaçların arasına giriyor.

Ne yaptığını, nereye gittiğini, nerde kalacağını ne kadar az kişi bilirse o kadar çok güvendesin demektir.

-- Bayan olduğunuz için değil, herkes için geçerli bunlar. Bir kaç defa çadırımdan 3 - 5 metre ötede içki içip mangal yaktılar. Birinde çıkıp mangala katıldım, diğerinde yerimi belli etmedim biraz yüksekte kaldığım için kıpırdamadan ışık açmadan durdum onlar gidene kadar.

Biraz da cesaret lazım. Korkarsanız kontrolü kaybedersiniz.

Ek: Kondisyonsuzsanız aceleye getirmeyin. Dizlerinizi, ayak bileklerinizi sakatlama ihtimaliniz yüksek. Ağrı kesici - iltihap giderici - şişlik indirici krem alın, dizlerinize iyi gelecektir. Gece sürersiniz, sabaha kadar dinlenmiş olur.

Her bir yorum için yeşekkür ediyorum. Evliyim bu kararı aldığımda eşim bile burada bulunan arkadaşlar kadar dert etmeyip aksine yapabilirsin ve ben sana inanıyorum korkabilirsin de. Planlamaların detaylı olursa evet başarabilirsin olmuştu. Yüzümde gülümseme araştırmalara iletişimlere girişip en buradan fikir almaya kalktım. Evet türkiye evet tehlikeli evet evet evet evet. Sorun tam da kadın olmam yalnız olmam değil. Öğretmenim okula bisikletle gidiyorum. Karadeniz de yaşıyorum hafta da 2 kez dağa tırmanıyorum kondisyon için TEK başıma ormanlarda antreman yapıyorum. Partner arasam bisikletçi olan yol arkadaşım eşimle tutlayabilirdim. Ama insan ister ki bazen iç dünyama yolculuk yapabilmeliyim.. Maalesef burası türkiye değil mi? Arkadaşlar fikirleriniz önerileriniz evet aşırı önemli her birinize çok teşekkür ederim fakat heves kırıyorsunuz. Haa kırıldı mı hevesim? Hayır. Teşekkür ediyorum her birinize.

Bırak millet ne derse desin. İnsan önce kendini kollayacak. İnsanlar üzerine iyi kötü fikrimiz oluyor. Ve çocukluğum ortaca, dalyan dalaman da geçmiş biri olan ve aynı zamanda Fethiye de yasayan biri olarak bizim insanlarımız da sıkıntı yok. Ortamı bozanlar çoğu zaman dışarıda tutana ayıp, göçüp gelenler bozuyor. Ha hafta sonuna denk gelirse Fethiye den dalaman veya ortaca ya kadar eşlik edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: katabasis ve :DDD
@reddesra
Madem alacağın cevabı beğenmeyeceksin, ne diye soru soruyorsun? Biz de sana teşekkür ediyoruz. Bu arada "dahi anlamındaki de" ayrı yazılır öğretmenim.

Bence bir sıkıntı olma ihtimalini en aza indirmenin yolu ana yolları daha çok tercih etmek olacaktır.

Ayrıca yanınıza biber gazı alın ve elinizin altına biryerde olsun. Ben de aldım 2 tane , sadece insan için değil , köpek meselesi iin aldım daha çok . Ne olur ne olmaz çok işe yarıyor ayrıca suç teşlik etmiyor taşımak/kullanmak. Çok da ucuz.

@seydieser

Kimse sorduğu soruya alacağı cevabı beğenmek zorunda değil, densiz densiz konuşmayın. Tanımadığı insana "sen" deme görgüsüzlüğü de cabası.

@reddesra

Çok tebrik ederim. Yolunuz açık, şansınız yanınızda olsun.

Geçen hafta İstanbul Gebze yolunda emniyet şeridinde giden turist çifte bir dolmuş arkadan çarptı. Tandem kullanıyorlardı. Aynı Marmaris'te dümdüz yolda öldürülen fransız turcu gibi. İnsanlar bisiklet üzerinde dünyaları gezip bizim topraklarımızda can veriyor. Can sıkıcı bir sohbet açtığım için beni bağışlayın lütfen. Tahnin ediyorum ki, keyfinizi kaçıracak olan yorumu yapan arkadaş bu endişelerle yazdı.

Tekrar çok tebrik ederim.

@bisikletgundemi
ilk kez bu mesajınıza katıldım.

@seydieser
Arkadaş tur için rota tavsiyesi istemiş bazı arkadaşlarda Türkiye gerçekleriyle ilgili çekincelerini belirtmiş mesaj yazmış ama siz neden bu kadar dert edinip sert bir mesaj yazdınız bende onu merak ettim

• Beğen
Tepkiler: burcinaktas
@TatanQa_tr

Biber gazı kullanmanın suç teşkil etmediğini nereden çıkardınız? Meşru savunma hali dışında kullanırsanız "silahla kasten yaralama" sayılır.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Geri