Scudo Sports

Solo kadın mini tur

reddesra

Üye
Tepki
73
İsim
Esra
Bisiklet
Specialized
Merhabalar.
Bu yaz rotasını sizlerin önerileriyle belirleyeceğim bir batı akdeniz güney ege turu planlıyorum. Tek başıma olacağım için tarihi esnek tutuyorum. Kaş tan ya da fethiye den başlayıp köyceğiz de bitireceğim rotayı. Köy yollarını tercih edeceğim. Bu kısım için fikirlerinize açığım. Doğu karadeniz de yaşadığım için eğimlere ve dağ rotasına alışkınım fakat ilk defa kamplı uzun yol yapacağım. Önerisi olan var mıdır acaba?

Scudo
fethiye'den antalya'ya uzanan likya yolu güzel bir rotadır fakat yaz aylarında akdeniz'in kavurucu sıcağına dayanırım diyorsanız sorun görünmüyor. yolunuzun üzerinde bir çok tarihi güzelliğin yanı sıra masmavi bir deniz ve birbirinden güzel koylar mevcut. güvenlik açısından kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. keyifli turlar.

Soyle bir tur yazısı paylasilmis:
(link)

Icerik cok zengin ve ayrıntılı degil ancak bir fikir verebilir...

@Serbun
Likya Yolu parkurları nereleri kapsıyor?
Adını Likyalılardan alan yürüyüş rotası yirmiyi aşkın antik kentin yanı sıra zaten bir turizm hareketliliği olan Fethiye, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Yediburunlar, 18 kilometre ile dünyanın en uzun doğal plajlarından biri olan Patara Kumsalı, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Finike, Korsan Koyu, Türkiye’nin en güzel deniz feneri seçilen Gelidonya (Taşlık Burnu) Feneri, Adrasan Koyu, Musa (Olimpos) Dağı, Çıralı Plajı, Avrupa ve Türkiye’nin sahildeki en yüksek zirvesi olan Tahtalı Dağı (2366), Tekirova, Kesme Boğaz, Göynük Kanyonu, Göynük gibi doğal güzelliklerden geçerek Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanıyor.

Parkur sadece kıyıyı takip etmekle kalmıyor, yer yer sarp yamaçlara çıkarak, kumsallara ve limanlara iniyor. Yaylalardan ve ormanlık alanlardan da geçen güzergah, Tahtalı Dağı’nda 1800 metredeki sedir ormanlarının yukarısında en yüksek noktasına ulaşıyor.
Dinlenmek, yüzmek veya güneşlenmek isteyenler için de alternatifler sunan Likya Yolu, pansiyon, restoran ve plaj olanaklarından yararlanabileceğiniz birçok sahil köyünün içinden veya yakınından geçiyor.

bu güzergahta bir çok yere bisikletle ulaşım var.

Şurada tersinden yani Köyceğiz'den Kaş'a enteresan bir rota var, incelemenizi öneririm.

(link)

@reddesra
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Sağ salim bitirirsiniz turunuzu inşallah.

@reddesra
Olay cinsiyetinizle iliskilendirmeyecegim. Bence herkes bireydir ve cinsiyet, inanc, ırk gibi etkenler kimsenin onunde engel olmamalidir dusunduklerini gerceklestirip belirledikleri hedefleri gerceklestirmelerinde. Ancak cografyamizda hala buna engel ve tehlike teskil edecek insan diyemeyecegim canli turleri mevcut.
Sadede gelirsek;
Ozellikle insanlardan uzak kalacaginiz aktivite ve sporlarda tek basiniza hareket etmemeniz ve bir yol/aktivite partneriniz olmasi onerilir. Eger projenize eslik edecek bir veya birkac kişi ikna edebilirseniz daha guvenli olacaktir.
Sadece cevreden gelecek 3. sahis tehlikeleri degil onunuze cikacak olan. Kaza gecirebilirsiniz, hastalanabilirsiniz... En basitinden hic beklemediginiz bir tansiyon problemi ile gecici bilinc kaybı yasaniz bile yanınınzda ilk mudahaleyi yapacak, yardım cagiracak birisinin olması tercih edilir. Veya partnerinizin basina bu tur bir olay gelirse siz ona aynı sekilde destek olursunuz.

Tur yapanlara veya yapacaklara bir şey diyeceğim;
Yeni duydum..Yakın bir akrabam..Kafayı çekmiş..Sarhoş..Tır şoförü..Direksiyon başında..:krktm:
Polisler çevirme yapmışlar,durmamış,kaçmış..Polisler yakalamışlar bunu,üfletmişler filan,o sırada polislere bir de küfretmiş..Sonuçta ehliyetini 2 sene elinden almışlar..

Aman dikkat..:hoop:

Şehirlerarası turlarda erkekler için bile güvenli mi, korkmadın mı, yanına silah aldın mı, gibi sorulara alışkınız. Oysa ki yola çıktığımızda korkulacak bir şey olmadığını görüyoruz. Solo kadın olarak cesaretinizi kırmadan yola çıkabileceğinizi düşünüyorum. Bu konuda size tavsiyem köy yollarına filan çok sapmamanız olabilir. Köy yollarında güvenlik sorun olabilir. Şahsen bir kere motorlu iki kişiyle boş bir köy yolunda tedirgin edici bir karşılaşmam olmuştu. Tek başınıza bomboş arazide kolay hedef gibi görülebilirsiniz. Şehirlerarası karayolları genellikle belli yoğunlukta bir trafik akışına sahip olduğu için kötü niyetli olabilecek kişileri caydıracak şahit gözler olacaktır her yerde. Binlerce km sürdüm bu şekilde bir sıkıntı yaşamadım. Karşılaştığım herkesin iyi olma ihtimali yok. Yanına kalmayacağı düşüncesi engelliyor çoğu insanı. Bu yüzden iç rahatlığıyla yola çıkabilirsiniz zannımca. Bir diğeri de güvenli kamp alanı yoksa öğretmenevleri hemen her ilçede var ve cüzi fiyatlarla konaklamaya imkan veriyor. Bütçeyi ona uygun hazırlayıp yola çıkabilirsiniz.

Bu forumda sayısız tur başlığı açıldı, tek başına tur yapacağını söyleyen ve rota ve konaklama gibi konularda öneri isteyenler oldu. Hiçbirine ama hiçbirine böyle uyarılar yapılmadı. Bunun da tek bir gerekçesi var: Onların hiçbiri kadın değildi. Bu başlık altında daha sekizinci mesajda uyarıların gelmesi cinsiyetçiliğin apaçık göstergesidir. İyiniyet iddiasındaki bu uyarıcı ve turun nasıl yapılması gerektiğini dikte eden söylem cinsiyetçidir. Yahu ne alakası var, görmüyor musunuz duymuyor musunuz haberleri, neler oluyor, bizim amacımız arkadaşımızı korumak sadece, falan gibi cevapları da şöyle karşılamak gerekiyor: O arkadaş bunu bilmiyor mu, düşünemiyor mu, aklı fikri görgüsü tecrübesi yetmiyor mu, özne bir kadın olunca neden hemen ona "henüz aklı baliğ olmamış çocuk" muamelesi yaparak analık babalık muhafızlık taslıyorsunuz?

Tek başına dünyayı turlayan -bildiğimiz- onlarca yüzlerce kadın bisikletli var, bazıları kötü şeyler de yaşıyorlar, tecavüze uğrayanlar bile oluyor ama size bir şey söyleyeyim: Ben henüz hiçbirinin yolculuklarından vazgeçtiğini duymadım. Emin olun, kadın bisikletliler nasıl seyahat etmeleri, nerelerde konaklamaları, kimlerle nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusunda erkek bisikletlielere kıyasla çok daha tedbirli, bilgili ve paylaşımcılar. Bakın şurada güvenlik meselesi nasıl konuşmuşlar, kendi usullerini anlatmışlar, birbirlerine önerilerde bulunmuşlar, dikkatle okuyun.

(link)

Kabul edin, cinsiyetçisiniz, cinsiyetçiliği içselleştirmiş ve zihninizde normalleştirmişsiniz. Cinsiyetçilik, türcülük, ırkçılık gibi bütün ayrımcı söylemler esasen bu çok normalmiş gibi görünen cümlelerde inşa edilir. Bu söylemi üreten arkadaşlara acilen bu kavramlar hakkında daha iyi okumalar yapmaları ve fikirlerinizi gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

Şu forumda üç senedir falan dolanırım, ne zaman bir kadın başlık açsa, mesaj yazsa, fikir sorsa, öneri istese, anında birileri onun burnundan getirmeye, o mesajı attığına pişman etmeye girişir. Etrafınızda kadın görmemenizin, buranın nerdeyse erkekler kahvesine dönmesinin sebebi de budur. Kadın bisikletliler buralarda yazıp çizip sizinle cebelleşmek istemiyorlar. Bu forumun dışında örgütleniyorlar, kendi aralarında etkinlikler düzenliyorlar, şehir şehir dolanıp başka kadın bisikletlilerle bir araya geliyorlar, radyo programı yapıp kadınların bisikletli ulaşımla ilgili meselelerini konuşuyorlar. Ama sizinle konuşmuyorlar. Burada yazmıyorlar, tartışmıyorlar, yapıp ettiklerini paylaşmıyorlar. Bir şey diyeyim mi: Bence kadın bisikletliler kendilerini asıl burada güvende hissetmiyorlar ve bundan biz erkek forum üyeleri sorumluyuz. Var mı ötesi?

Bana sorsanız, bu manzarada moderasyonun da payı vardır. Moderasyonun görevi sadece yazılı kuralları işletmek değil, forumun daha çoğulcu, katılımcı, etik açıdan daha duyarlı bir hâle gelmesi için de çabalamaktır. Bu paragrafla da iyimser bir beklenti olarak mevcut moderasyona seslenmiş olayım.

@reddesra
Ben sizin can güvenliğinizi düşünerek konuştum. Siz bu güvenlik konusunu düşünmüş olabilirsiniz , benimki uyarı niteliğinde. Başınıza bir şey gelse size burdan cesaret verenlerde buna ortak olurlar. Tabi karar sizin. Hani çok capsler görürüz ; Hayal ettiğim , gerçekte olan diye. Aynen öyle...

@bisikletgundemi Cinsiyetçiliği içselleştirmek mi :komik: Hangi ülkede , hangi gezegende yaşıyorsunuz merak ettim. Bakın bu özellikle solo tur bile herkes için tehlikeli fakat bir kadın için daha fazla tehlikelidir. Kadın ve erkekler eşit değildir ,eşit yaratılmamıştır. Birbirlerine üstün noktaları vardır. Kişiye göre de değişebilir kiminde kadın üstün kiminde erkek üstün gelebilir. Hak konusunda eşit olabilirler onun da bu turla ilgisi yok. Ben onca yaratığa karşı bu bisikletsever arkadaşı uyarmak istedim. Gönül isterdi ki öyle tek başına yapabileceği bir tur olsun ama bu dünyada nasıl hiç savaş olmasın demek hayalcilikten öteye gidemiyorsa bu da benzer bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Erkek ya da kız olduğunu görmeden yol kenarında durduran çok. Ya çay ikram etmek için, ya muhabbet etmek için.

Çoğu zaman problem olmayacaktır, her insan kötü değil ama illa sapkın birine denk gelebilirsiniz.

Şüphelendiğiniz insan olursa kısa yoldan ana yola sapın ve araç trafiğinin olduğu yoldan devam edin. Bu herkes için geçerli.

Biber gazı bulundurun, kolay erişilen yerde dursun.

Onun haricinde, rotanız güzel, keyifli yolculuklar!

Letoon, xanthos likya şehirleri gezerek gelirsin. Esenden Boğaziçi Dodurga karaağaç yapıp kirmeden faralyaya inersin. Babadagin eteğinden geçmiş olacaksın. Oradan ölüdeniz inip denize girersin. Ölüdeniz den tırmanmaya başlayıp hisaronunden kayakoy e geçip oradan da gemile koyuna iner denize girersin. Tekrar aynı yoldan geri dönüp kayakoy un içinden geçerek fethiyeye sallanirsin. Aminras kaya mezarlarının önünden geçerek fethiyeye gelirsin. Fethiyeden gocege oradan tüneli geçtikten sonra sol taraftan dalaman a inip havaalani yolundan sarsala ya geçersin. Ordan tekrar geri gelip havaalani yolundan Fevziye sarigerme yapılıp tekrar denize girersin. Sarigermeden çıktıktan sonra mergenli yolundan iztuzu plajinin olduğu yere geçer (iztuzu caretta caretta Beach) orayı görürsün. Tekrara aynı yoldan geri dönüp sarigerme yoluna girmeden Dalyan a uğrarsın. Dalyan dan çıktıktan sonra tepe arasından köyceğiz veyahut Dalyan ortaca köyceğiz yaparsin( ki yol çok uzar) BEN OLSAM BÖYLE YAPARIM. ? ? yol sıkıntılı olur mu ihtimal vermiyorum

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
@Özcan
Bilirkişilik haddim degil :) Kaş - Fethiye arasini bilmem ama Kaş Antalya arasinda fikir sahibi oldugum konular var. Likya yolu bu mevsimde pek ıssiz degildir. Tehlikeli olcagini zannetmiyorum. Bazi bölümleri bisiklete hele tur bisikletine uygun değil. Bazi yerleri pas gecilmek suretiyle kismen yapilabilir. Bir çok yabanci turist bu rotalarda tek basina tur yapiyor. Simdiye kadar bir olumsuz durum duymadim. Kardesimizi karamsar duygulara sokmaya gerek yok. Hayallerinin peşinden gitmesi yaşayarak teçrube etmesi en guzeli.
(link)

Geri