Scudo Sports

İnceleme Solarstorm x2(klon) kullanım tecrübeleri

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Gece sürüşlerinde aydınlatma sistemi çok önemlidir. Hem yolunuzu görebilmek hemde diğer taşıtların sizi fark edebilmesi için ışığı güçlü lambalar şarttır.
Işığı güçlü lambaların fiyatları gerçekten cep yakıyor, peki çok daha ucuza muadili ürünler nasıl ?
Bu videoda bilindik markalarla aynı performansta olsa da çok ucuz bir modeli, Solarstorm x2(klon)'yi inceledim.
Şarj süresi, kullanım süresi, eksikleri neler, iş görüyor mu ve daha pek çok sorunun cevabı burda.

Scudo
Yıllardır bu üründen kullanıyorum ve satışını yapıyorum. Muhtemelen İstanbul'da bisiklet kullananların çoğu benden veya sattığım bayilerden almıştır. Elinizdeki ürün orjinal demişsiniz ama bu ürünün %100 klon olduğunu söyleyebilirim :). Orjinal olan modelini görmek isterseniz bende mevcut İstanbul içinde iseniz, bi ara karşılaştırırız bi inceleme imkanınız olur. Tabi bu arada güzel anlatım olmuş emeğe saygı göstermek lazım. Bunların birde batarya kutuları var aynı anda hem telefon şarj ediyorsunuz, hemde lambanızı yakıyorsunuz. Devresi elinizdeki ürün gibi tümleşik olmadığı için pilleri bozulduğunda atıp yenisini takabiliyorsunuz. Ben uzun süredir Fenix BT-20 kullanıyorum. %100 water proof, darbelere ve vibrasyona karşı tam korumalı ve çok sağlam bir ürün arıyorsanız öneririm. Solarstorma gelince elinizdeki ürünlerin ömrü en fazla 6 ay, sonra ya batarya ölüyor, ya kısa devre yapıyor, ya da şarjı beyin devreli olduğu için yanıyor. Anlayacağınız orjinal ile arasında bayağı fark var ;)

@Gökhan Kuş

Almadan önce o kadar araştırdım hangi satıcı orjinalini satıyor diye, yine de replika çıktı. Videonun o kısmını düzeltmem gerekecek. Ben 1 yıldır kullanıyorum, bataryası henüz sorun çıkarmadı. Zaten bataryası ölürse, Usb soketliye çeviririm elimden gelir böyle ufak işler.
Teşekkür ederim, bilgi verdiğiniz için :).

Bence başlığı değiştirin videoyla uğraşmayın
"Solarstorm x2 (çakması) kullanım tecrübeleri"
Şaka bir yana tam elinizdeki üründen ben de kullanıyorum orijinal olduğunu beklemiyordum alırken ama iyi araştırdım u2 ledli blok bataryalı olan modellerden. Ve en düşük ışık şiddetinde bile karşıdan gelen araçlar sellektör yapıyor aydınlatması çok başarılı, sürekli açık durumda 3-4 saat dayanıyor. Yaklaşık 1 yıldır henüz problem çıkarmadı.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
@mhtozel

Videonunda konununda başlığını değiştirdim.
(link)
Çok güçlü bir ışığı var, memnundum aslında ama niye en fazla 2.5 saat dayanıyor bilemedim, aldığımdan beri böyle.

@FERDİ İKİZ Kopya değilde klon veya replika yazabilirsin. Bunun orjinalleri Usa üretimi siyah bir kutusu var, batarya kutusu ise çıkarilabilir 18650 pillere sahip, bir dahaki araştırmalarında yardımcı olur bu bilgiler sanırım ;) Bunlar T6 ve T5 led kullanıyor. orjinalleri daha farklı ve içinde soğutma motoru olan bir devre kullanıyor. Ama bilmeyene güzel bilgi olmuş.

• Beğen
Tepkiler: mhtozel
Vidyo için teşekkürler. ama yıllardır piyasada olan bir ürünü değil yenilerini inceleyip paylaşmanızı tercih eder herkes sanırım :)) zaten birsürü vidyo ve incelemesi var bu ışığın. biz yeni ürünleri merak ediyoruz :)

@T.T
Videoyu çekmeden önce, gerçekten gerekli mi diye düşünmüştüm. Sonuçta epey video var, lambayla ilgili. Ben farklı noktalardan da bahsedeceğim için çekmeye karar verdim. Yeni ürünler
içinde planlarım var :)

@Gökhan Kuş selamlar bendekinin batarya kablosu koptu elinizde batarya var mı ya da komple ışık batarya ne kadar sizde?

• Beğen
Ben bu ışığı yanında gelen batarya ile değil telefonun powerbank'ı ile kullanıyorum. Yanında gelen pil daha ilk bakışta güvensizlik veriyor :)
Burada da bu lamba ile farklı markaların kıyaslamasını bulabilirsiniz;
Aydınlatma Önerisi

• Beğen
@Ali Burak T.

# Orjinal model Amerikan üretimi, Aliexpress'te var mı bilmiyorum. Ama Ebay ve Amazon'da var ordan da alışveriş zor.
# Orjinalinin dahili soğutması var, videodaki gibi klonların ise rüzgar soğutması var.
# Orjinalinin pili daha uzun süre dayanıyor.
# Malzeme kalitesi ve ambalaj farkı var. Çakmalar karton kutulu, orjinaller siyah kutulu.
# Orjinalinin batarya kutusunda 18650 kodlu piller var, bu piller tek tek çıkarılıp şarj edilebiliyor. Yani batarya tek parçaysa sahte.
# Çakmaların çoğunda t5 ve t6 tipi led var, zaten ürün açıklamasında yazar bu.

Benim bildiklerim bunlar.

@mrth Selamlar, sadece bataryası da var, lamba da var. Sadece batarya fiyatı 100 tl. çıkarılabilir 18650 pillere sahip, aynı anda lambayı yakarken telefon şarj edebiliyorsunuz. Şöyle birşey oluyor kendisi.

@BerkEvren powerbank ile aynı verimi alamazsınız yanlız. Bu lambalar standartta 7.4 ile 8.4 arası yanarlar. Powerbankların ise en fazla verebileceği oran 4.1 ile 5 arasıdır. Dolayısıyla lambayı değil ama powerbankı bozabilirsin.

Dosyalar

• s-l1600 (8).jpg
    s-l1600 (8).jpg
    58,3 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Bendeki ürün de @Asfalt Adamı [yt] 'nın bahsettiği klon lambalardan. Yanında gelen pille telefonu buluşturmam bile, görünüşü bile güvensiz. Powerbank'le aylardır sorunsuz kullanıyorum. Gerektiğinde diğer ışıklarımı ve telefonu da şarj edebiliyorum.

@Gökhan Kuş bende ki klon lamba. Bataryasının kablosunu koparttım, sizdeki orj batarya uyar mı (usb girişi yok ben de)

• Beğen
@mrth selamlar evet uyar. Standarttır girişler.

Geri