Scudo Sports

Sol El Parmaklarında Uyuşma

brky1905

Cycle to stay alive
Tepki
562
İsim
Berkay A
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar 4-5 gündür sol el serçe ve yüzük parmağım uyuşuk vaziyette ve geçmiyor biraz internetten baktım bisiklet sporu yapanların bilekte ulnar sinir sıkışmasına bağlı olarak bu parmaklarda uyuşma yaşayacağını yazıyor.Bu problemi yaşayan var mı arkadaşlar?

Scudo
Soruna bisiklet özelinde bakmakla beraber doktor kontrolüne gerek olduğunu hatirlatirim. Aynı şikayetlerle gittiğin işyeri hekimi acile sevk verip kalp elektrosu çektirmem gerektiğini söylemişti.( sol tarafta olması sebebiyle ) Acildeki doktor grafiği izlediğinde anormal bir durum olmadığını nörolojiye gitmemi tavsiye etmişti. Oradan farklı farklı ölçümler ve mr sonunda boynumda 3 tane firik olduğu çıkmıştı. Hatta daha ötesi de var ama neyse. Ihmal etmeyin . Geçmiş olsun. Sağlıcakla pedallayin

Bence doktara gidin. Dolaşım sistemi ve sinir sistemi ihmale gelmez geçmiş olsun

Kapalı tünel sendromu olabilir ya da sinirlerde zedelenme olabilir. Bisikletin ergonomik ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir. Biraz ara verip dinlenmek ve iyileşmezse mutlaka bir hekime danışmakta fayda var. Sonrasında bisikletin kadro boyu, gidon boğazı açısı-uzunluğu, sele yüksekliği-konumu gibi tüm ergonomik ayarları gözden geçirmenizde fayda var..

Önce geçmiş olsun . Dirsekte de ağrı varsa tenisçi dirseği de ola bilir . Yok sadece anlattığınız gibi sadece uyuşukluksa ihmal etmeyin nörolojiye muhakkak baş vurun .

Doktora bir gösterin derim, bazı sele ve gidon ayarsızlığı kaynaklı acuç içlerinde acıma, parmaklarda uyuşma olabiliyor ama sürüşten sonra genelde geçiyor. Benim avuç içimde acıma kızarma oluyor, bazen sürüş sonrası parmaklarda tik benzeri atma oluyor. Lakin bu birazda benim stı kolları yukarı tutmamdan kaynaklı, sırtım ağrımasın diye yukarı çekiyorum elim acıyor; aşağıda tutuyorum sırtım ağrıyor... Lakin bunlar uzun sürerse doktora göstermekte fayda var, altında farklı bir şeyde yatıyor olabilir bisikletten kaynaklı bir durumda olaiblir. Her duruma karşı erken teşhis önemli.

• Beğen
Tepkiler: brky1905
evdeki tadilat sonrası moloz dolu çuvalları aşağı indirdikten sonra serçe ve yüzük parmağım ile birlikte dirseğe doğru çıkan bir uyuşukluk yaşamıştım. tam anlamıyla geçmesi 15 günü bulmuştu. son zamanlarda ağır kaldırdınız mı? böyle evet şundan oldu kesin dediğiniz bir tahmininiz yoksa yukarıda arkadaşların da dediği gibi en doğrusu hemen dr. a gitmek. geçmiş olsun

• Beğen
@frknltngl
daha önce bileğim kırılmıştı, bu aralar vücut geliştirmeye ,zorlamaya da başladım ondan veya bisikletten olabilir ama yine de doktora göstereceğim.

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Hocam bende geçen yıl avuç içimde karıncalanma uyuşma oluyordu. Bisiklete fazla binmekten bilekleri zorlamıştım, yaklaşık 3 4 ay bisikletten uzak durdum. (araya kışta girdi tabii) yavaş yavaş azaldı. Tabi bu sürede doğal zeytinyağı, masaj yağı, kas gevşetici ile ara ara masaj yaptım. Çok şükür şimdi yok. Ama ihmal etmeyin doktora gidin.

• Beğen
İlk olasılık yanlış bilek pozisyonu. Bu da kendi içinde olasılıklara ayrılıyor: Yanlış gidon montajı, yanlış STI kol montajı olarak. Bilekleriniz düz ve konforlu olmalı. Ne aşağı ne de yukarı fazla bükülmemeli.

202684

İkinci olasılık gidonu çok fazla sıkıyor olmanız veya eldiven/gidon bandının yeterince jel dokuya sahip olmaması, her halükarda elleriniz uyuşacaktır.
Üçüncü olasılık selenin fazla yukarda veya gidonun fazla aşağıda oluşu, yani herhangi bir sebeple vücut ağırlığınızın çok ciddi bir kısmının gidona binmiş olması ve ellerinizin, yani bileklerinizin onlarca kilo taşımak zorunda kalması sonucu sinirlerinin sıkışması.

Her üç halükarda da, çözüm tamamen size ait! Fakat bu şekilde devam etmeyin, bu sorunu mutlaka çözün.

Evet arkadaşlar tahminlerim doğru çıktı nörolog EMG çektirdi ve ulnar sinir sıkışması olduğunu söyledi.(daha önce bileğim kırılmıştı guyon kanalı sendromu)İleri seviyede olmadığını söyledi ve fizik tedaviye yönlendirdi.Fakat ilginç bir şekilde fizik tedavi doktoruyla anlaşamadım, adam mr çektirmem gerektiğini beyin ve sinir cerrahisine gitmem gerektiğini falan söyledi ben de birşey anlamadım bıraktım geldim :) Galiba farklı bir ftr uzmanına gideceğim.

Edit: Arkadaşlar bisiklet sürerken kesinlikle bileklerinizin pozisyonuna ve baskısına dikkat edin
control%20curve.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mybikelife2000
çok entersan ;
benim de sağ el serçe parmağım uyuşmaya başladı..
Bugün 50 km lik yol aldım 2 saat kadar sürdüm.
Daha önce de olmuştu; gidon ayarı ile düzeltmiştim.
Şimdi yine aynısını yaşadım;

çok problem olacağını düşünmüyorum.

Gidonu biraz kaldrınca geçer.

İşin en ilginç tarafı ise; BIKEFIT yaptırdıktan sonra bunların başıma gelmesi :)

çok entersan ;
benim de sağ el serçe parmağım uyuşmaya başladı..
Bugün 50 km lik yol aldım 2 saat kadar sürdüm.
Daha önce de olmuştu; gidon ayarı ile düzeltmiştim.
Şimdi yine aynısını yaşadım;

çok problem olacağını düşünmüyorum.

Gidonu biraz kaldrınca geçer.

İşin en ilginç tarafı ise; BIKEFIT yaptırdıktan sonra bunların başıma gelmesi :)

Şu egzersiz çok faydalı olacaktır. Herhangi bir zararı da olmaz.

Geri