Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mad Buddha
turlarda kullanmak üzere kovucu siparişi verdim Aliexpress'ten bakalım etkinliğine göre sana da bir tane ayarlarız.

Scudo
@mehmetsunu

Geçen hafta grup sürüşünde yaşadığımız bir saldırı sonucu 153 belediyeyi aradım ve bildirdim, haberleri olsun diye.
Bana söyledikleriyse 5000küsür sayılı kanun gereğince alıp kısırlaştırıp yerlerine bırakıyoruz oldu. Oysa o bölgeden geçerken birçok yavru köpek de gördüm. Yani kısırlaştırma yeterince yapılmıyor; ne belediye dikkat ediyor ne orada kurulan hayvan besleme merkezi. Etkili bir kısırlaştırma yapılmadan sokaklarda olan köpeklere sorun bulmak ancak malesef radikal çözümlerle sağlanabilir. Avrupa bunu nasıl gerçekleştirdi,gerçekleştiriyor;hissedebilir varlıklar olarak yasa çıkarmışlar falan ama.

Ayrıca merak ettiğim bir husus daha var büyükbaş, küçükbaş hayvanlar da(kümes hayvanlarını katmıyorum bile) hissedebilir varlıklar değil mi en basitinden vejeteryan olunsa bile (bakın vegan demiyorum bile) kedilerin köpeklerin beslendikleri mamalar vs (sakatat vs olsa dahi)diğer canlılardan oluşmuyor mu? Ki sizin yemediğiniz canlıları yiyen, yediğiniz canlıları yemeyen pek çok ülke var.

Ek olarak acaba şehirlerde kuduz vakaları görülmeye başlansa insanların, belediyenin tutumu nasıl değişir acaba. Galiba bunu kuş gribi zamanında kümes hayvanlarına yapılanlardan biliyoruz.

@Mad Buddha
Bu nedir ya :( Madem öldürülecek, uyuşturup ötenazi yapsalardı bari. Böyle atış poligonu gibi şey olur mu...

Geçen gün şöyle bir şey düşündüm..Antreman yaptığım yer de,uçurumlar filan var..Başım döndü ve uçurumdan düştüm diyelim..Her yerim kırık,her yerim kanıyor ve hareket edemiyorum..Beni de orada bulunan 3-5 tane köpek gördü..Ne olacak?O köpekler beni diri diri yer mi,yemez mi?Yiyebilirler,çünkü onlara karşı koyacak durumda değilim..

Dün bu bölgedeydim..Bahsettiğim yer de değil,daha ilerisinde,3 tane köpek gördüm..

Issız bir yerde durdum..Bir şeyler yedim,biraz dinlendim..Yaklaşık 20 dakika oradaydım..Hazırlandım,geriye dönerken,sol tarafımda dağın yamacında,aralarında 10 metre filan olan 3 tane köpeğin bana baktığını gördüm..Meğer beni izliyorlarmış orada..Aklıma bir iki gün önce düşündüğüm şeyler geldi,''ne o,beni yiyecek misiniz?'' dedim ve ilerledim..:booo:

Bugün,ufak bir çakım var,onu sele altı çantama koydum..Yanımda ufak bir pompa da var..İki ve dört ayaklı köpekler için hazırlıklıyım ama dediğim gibi,bir kaza filan geçirsem,ayvayı yerim..

Türkiye,bizim gibi bisiklet sporuyla filan uğraşanlar için çok tehlikeli bir ülke..Her an başımıza her şey gelebilir..
Dün o köpekleri gördüğüm yerde,silah sesleri filan da duydum..Biri domuz mu avlıyor,yoksa artistlik olsun diye havaya mı ateş ediyor,bilmiyorum..Mermilerin,köpeklerin,şirret insanların arasında spor yapmak,tamamen akıl dışı,irrasyonel bir şey ama vazgeçemiyoruz işte..

Küçük bir kulübe yapmışlar..İçine 20 tane güvercin koymuşlar..Kulübenin başında 3-4 tane çocuk ve direğe bağlanmış bir köpek..Bir de bu köpeğin başında serbest takılan bir köpek..Durdum,çocuklarla biraz konuştum..Köpekler delirdi..Beni yiyecekler...Çocuğun biri ''zincir olmasa abiyi yiyecekler'' dedi zaten..Burası dağ başı da değil..Bir büyükşehirin merkezi..Köpekler öyle bağırdı ki,çevredeki apartmanlardaki herkes bu bağırmaları net olarak işitmiştir..

Ondan sonra beyin göçü filan..Beyin nasıl dursun burada?!

@ahlaksız

Eğer bir bir filmde ya da çizgi filmde olsaydınız(ya da bir hayvan"sever"in zihninde), düşüp yaralanınca Heidi nin köpeği gelip size matarasından bira verir, daha sonra da sizi sırtına alıp en yakın hastaneye taşırdı.?

Umarım herkese gelişmiş bölge/ülkelerde en azından bir kez bisiklet sürmek nasip olur.??

@yenhesa
Amatör bir bisikletçi olarak gözlemim şöyle..
Sorunlarımız;
-Fütursuzca silah kullananlar,
-Yollarda şişe kıranlar,
-Köpekler,
-Bozuk yollar,
-Bisikletlerin ve ilgili her şeyin çok pahalı olması,
-Bisikletlilere saygı göstermeyen insanlar,
Eğer unuttuğum bir şey yoksa,bu konular hakikaten çok can sıkıcı..Hepsi kendi içinde devasa sorunlar..
Köpek sorunu,çok ciddi bir sorun..Forumda bin defa yazdık bunu ama belli bir noktaya gelmiş insanlar bile,bu sorunu görmezden geliyor..Haliyle bu sorun olduğu gibi duruyor..
Benim tek başıma gittiğim yerlere,18 yaşında bir genç gidemez..Gitmemeli..Benim kadar soğukkanlı olamazsa,işi zor..Bir bayan gidebilir mi?Gidemez,nasıl gitsin..Türkiye'de bir bayan,18 yaşında bir genç kız,şehirden 10-20 km uzaklaşıp,doğada bisiklete binemez..İmkansız bu..İnsanlar bu kızı görmezden gelse bile,köpekler peşine takılır..Kurtuluşu yok..
Yazık yani..Ülkenin bu durumunu kabullenemiyor insanlar..
Kafalar hep kumda..Sanki Norveç gibi bir ülkeyiz..!
Sokağa adımımı atıyorum,karşıma arapça konuşan insanlar çıkıyor,az ilerliyorum,boş boş gezen köpekler çıkıyor..Böyle bir şey olamaz..

@Cuneyt Erkman
Cinayet bu..Bu kadın yargılanmalı ve ciddi bir hapis cezası almalı..

@Cuneyt Erkman
Bu kadına en az 2 yıl zorunlu,gönüllü hayvanat bahçesi temizlik işleri verilmesi gerek.Şimdi bunun aynısını gözünün önünde köpeğe yapsan,köpeğe yazık,adı üstünde köpek işte. Ama belki hayvanların dışkısını temizlemeye mecbur edersen, egosu biraz törpülenebilir.

kim ne dersin umrumda değil
Bir veteriner hekim adayı olarak sokaktaki tüm kedi ve köpekler toplatılmalı hem bizim sağlıgımızın hem de gelecek nesillerin sağlığı için
Sokak hayvanları size size saldırmasa da ısırmasa da birçok zoonoz hastalığa konak görevi görüyor.
Sahipli hayvanların hepsinin de çiplenmesi lazım ki sokağa atma olaylarında sahibi ceza alabilsin.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Yeter mi:booo:
Bir de şu videoyu ekleyeyim;
Türkiye sokaklarında sıradan bir gün..Bu videoyu yükleyen kanalın adına bakar mısınız;
(link) :booo:

Köpeklerde insanlar gibi farklı kişiliklere sahipler yani her köpek aynı değil birde devlet köpekleri toplayamaz binlercesini nereye sıkıştırabilir ki en iyisi kısırlaştırmak yeni çıkan yasa ile artık köpek alınamıyacak sahiplenecek kedide aynı şekilde yani artık artmayacaklar tabi özel hayvan bakıcıları duyarlı olursa oda çok zor biz köpek kapıştırmak kurttan daha vahşi köpek yetiştirmeyi marifet sanıyoruz bir tavsiyem var köpek size bakıyorsa bir şey yapmaz ama görür görmez havlamışsa direkt yolunuzu değiştirin ısırmayabilir ama o riski göze almayın

Yola fırlayan köpeğe çarpmamak manevra yapan kişi karşı şeritteki araçla çarpıştı. Sürücü hayatını kaybetti, köpek ise telef oldu.
(link)
Belki kendi de hayvanseverdi..!
2019 yılında,bu haberler nedir arkadaş:booo:

Yaban Domuz sürüşüne rastlasan neolur bilmiyorum bodrum adabukunde dikkatli olmak lagzim.

köpek isyanı başladı, hayvan sevmeyenlerin 2019'da yatacak yeri olmayacak :)

@Kudret Kurtcebe herkes sizin gibi sürmüyor, çoluk cocukla sürüyoruz bazen.. geçen oğlumla cıktık 10 küsür köpek resmen üzerimize atlayacaklardı mamamızda yok ee ne yapalım şimdi böyle bir senaryoda? yol haritası çizin bakalım ne yapacaz öğrenelim o zaman... korku doğal bir insan refleksidir, köpekleri masum birer canlı gibi gösterme çabasında olan bazı kahraman arkadaşlarda umarım şöyle 20 30 lu bir köpek grubuyla karşılaşırda deneyimlerini bizimle paylaşırlar.

• Beğen
Tepkiler: Fiz334 ve CeRKeZ
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri