Scudo Sports

Sokak Köpekleri ile İlgili Emsal Karar

fakafuka

Aktif Üye
Tepki
188
İsim
ilyas
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link).

Bugün böyle bir haber gördüm. Köpek yüzünden kaza yapan bisikleti hasar gören arkadaşlar belediyeye idarenin kusuru üzerinden dava açıp maddi kayıplarını karşılayabilirler. Kanımca hukukçu arkadaşlar konu ile daha çok bilgi vereceklerdir.

Scudo
Bu haberden sonra köpek görünce, özellikle kadans/vites yükseltmeyenler çıkmaz inşallah. Krizi fırsata çevirmeyi sever bizim insanımız :) Benim de bir kaç kere son anda paçayı yırtmışlığım var bu konuda. Görünce yavaşlayın ,bisikletten inin, havlarsa durun vb. bir sürü öneri olsa da , o an sağ baş parmağım istemsizce vites arttırıyor.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@ersnpk Ben bilinçli bisiklet sürücülerinin böyle yapacağını düşünmüyorum:). Allah korusun kaza ile olmuşsa hakkımızı arayacak hukuki bir karar olmuş. Çok büyük bütçeli bisiklete sahip değilim lakin bur da yüksek bütçeli bisikletlere sahip insanlar var. Paranın da kolay kazanılmadığını düşünürsek bu sebepten zarar görenler haklarını layığı ile yapmayan devlet kurumlarından zararlarını tazmin etsinler

@ersnpk Ben bilinçli bisiklet sürücülerinin böyle yapacağını düşünmüyorum:). Allah korusun kaza ile olmuşsa hakkımızı arayacak hukuki bir karar olmuş. Çok büyük bütçeli bisiklete sahip değilim lakin bur da yüksek bütçeli bisikletlere sahip insanlar var. Paranın da kolay kazanılmadığını düşünürsek bu sebepten zarar görenler haklarını layığı ile yapmayan devlet kurumlarından zararlarını tazmin etsinler
Ben biraz mizahi bi yaklaşımda bulundum. Yoksa gayet yerinde bir serzeniş ve karar olmuş.Ozellikle fobisi olan bisiklet kullanıcıları için refleksler bile devre dışı kalıp, ciddi durumlar yaşanabilir. Umarim alınan bu emsal karar tekrarı yaşanmadan tüm belediyeleri harekete geçirir.

• Beğen
Tepkiler: fakafuka
süper haber

Geri