@Anonim hocam ben okuduguma eminim, zamanim olursa bugun yarin bakacagim. Dilsiz yerine sessiz de yaziyor olabilir yani manasi boyle oluyor da internette cikmadi canimi sıktı, benim bakmam lazim
@Auron Sanchez @Anonim bey dediklerinizi çok iyi anlıyorum, ancak bende film yukarıdaki alıntıladığım cümleyi okuduğumda koptu. 23 yaşındaki bir insanın 40 yaşındaki birine bunu söylemesini sindiremedim. Ki ahkam kesen kendisi çünkü böyle bir ayet yok. Yani bir insanın neredeyse babası yaşında olabilecek birine böyle hitap etmesini anlayışla karşılayamıyorum, üstelik haksızsa.
sokak köpeklerini belediyeler topluyor, ve kimsenin olmadığı yerlere atıyorlar. aç susuz. gönüllüler ise gidip oralarda hayvanları beslemeye çalışıyor ve iyileştirmek için oradan oraya naklediyorlar. besin olunca köpekler çiftleşip çoğalıyorlar. oysaki belediyelerin yapması gereken şey erkek köpekleri kısırlaştırıp, sürülerin tamamını kuduza karşı aşılayarak, küpeleyerek, saldırgan olmayanların tamamamını oldukları yere bırakmaktır. sokak köpeklerinin ömrü tüm koşullar normal ise, doğal sebeplerin ve yetersiz beslenmenin etkisi ile 7 sene civarıymış. yani kısır köpeklerin olduğu bir bölgede 7 seneye yaklaşıldığında doğal olarak köpekler eksilecek demek oluyor. ne yazıkki abuk subuk şeylere deli paralar harcayan büyükşehir belediyeleri ve bölgesel belediyeler, insan sağlığı ve konforu için gerçekten önemli olan bu tür bir hizmeti eksik yapmayı yada hiç yapmamayı tercih ediyorlar ki seçim öncesindeki vaadlerini gerçekleştirmemiş oluyorlar. daha öncede köpeklerle ilgili olan başlıkta kendi deneyimimi yazmıştım. yine yazmak isterim. sokak köpekleri insandan çekinir çünkü tek kaygıları yiyecek ve su bulmaktır. bir araya geldiklerinde sürü oluşturur ve bölgelerini hertür rekabete karşı koruma güdüsüne sahiptirler. özellikle yavrular var ise daha sert olurlar. hayvan gönüllüsü olan ben şu ana kadar hiç ısırılmadım. bisiklete binerken de hiç saldırıya uğamadım. bahsettiğim sürüler mnimum 30 köpeklten oluşuyor. bisikletle gezerken tacize uğradığım doğrudur ancak mesele hangi tehdidin gerçek olduğunu ayırd edebilmektir. bazı çoban köpekleri sizi gördükleri anda dikkat kesilip özelliklede 1 adetten çok iseler, doğrudan müdehale etmeyi seçebilirler. özellikle sokak köpeği olmayan bu köpekler görev için bunu yaptıklarından yapabileceğiniz tek şey yere eğilmek, göz temasını engellemek ve boynunuzu sola yada sağa köpeğin tam aksine istikamete çevirmektir. intihar gibi gelmesin, köpekler birbirlerine de bu şekilde boyun eğerler. ayrıca deodorant ve parfüm gibi şeyler köpekleri tahrik eder. sizi tanımadıkları bir tür olarak değerlendirmelerine sebep olur. köpekler burunları ile görürler. sonra kulaklar en son gözler kullanılır. bisiklete biniyorsanız ve özellikle insansız yerlerde geziyorsanız özellikle köpek sürülerine denk gelirseniz mutlaka bisikletten inin ve kaçmaya çalışmayın. zaten kaçamazsınız.
@kafcamus parlak renkli kaska daha çok tepki veriyorlar gerçekten. benimde gözlemim bu şekilde oldu.
*son olarak, köpek savar olarak bilinen ultrasonik kovucular dik kulaklı ve kulakları öne dönük olan köpeklerde işe yarıyor. kulaklarını örten türde iri kulaklı yada tüylü olanlarda işe yaramıyor bilginiz olsun.
@Auron Sanchez Sen benim yerime düşünür düşünür yazarsın. nasılsa tanımadığın insan ' ben' hakkında yeterince ön yargılarınla mukayese edip karar verme yeteneğin var. bu arada yaşım 39, burada senin gibi kafalar vs var diyen bir uslup yakışıklı bir uslup değil. canlıları sevin ama abartmayın dünyadaki en üstün varlık insandır. Kimse köpeklere değersiz demiyor ya da kimse köpekleri katledin demiyor kimse köpekleri zehirleyin aç bırakın demiyor. Sokakta insanlara doberman cinsi kopekler saldııyor yada pitbul yada sokak kopeği fark eden nedir sonuçta köpek saldırıyor. burada birisi köpekten kaçarken kaza geçirmiş ölseydi ne olacaktı?
mantıklı düşünen insan çözüm üretir. proje geliştirir. sen ilk önce burada bana okumadığın kitaptan ahkam kesme diye atak yaptın. burada din tartışması ,ayet tartışması yapacak değilim. bisikletin yollara aktif olabilmesi adına buraya üye oldum ve burada bir bisikletli kazası görünce fikrimi belirttim. sabaha kadar buralarda tartışmak ne kazandıracak. elektrik faturalarından her ay bi dünya kesinti yapılıyor 1 -2 tl de sokakta yaşayan canılar için kesip gerekli olanakları sağlasınlar. sokakta sadece kopekler yaşamıyor insanlar da sokakta yaşıyorlar. evsizler,çocuklar,kadınlar, nice sokakta yaşayan insan mevcut. yardıma muhtaç olan " canlılar " için gerekli kaynak ve projeler oluşturulamadıktan sonra yazılan her şey forumlarda kalmaya mahkum. son olarak şunu ekleyeceğim " öyle insanlarla konuşuyorum ki " sözü de aşağılamadır. satır aralarında aşağılıyorsunuz. kimse kimseden üstün değildir. üstünlük Allah katında takva da dır. cümlelerimi seçerek yazıyorum kimseyi kırmak incitmek istemem lakin bu toplumda saygının, seviyenin yerini ukalalığın, kibirin çok bilmişliğin sevginin yerini nefretin şiddetin aldığını gözlemlemekteyim. herkesin herkese söyleyecek cümleleri her zaman vardır bu cümleler hiç bitmez, gereksiz tartışmalar sadece zaman kaybıdır. laf sokmalar da öyle. insan kendi bildiğini okur. insan hatayı her zaman karşısındakinde arar. birlik olup proje üretip insanlar ellerini cebine atmadan ve harekete geçmeden arpa boyu yol alınamayacak her konuda bence bu böyle.