Scudo Sports

Sokak köpegi öldürüyordu beni

@drumbanger

Evinizin arkasına sivrisinekler yuva yapar da evinizi basarsa, bu hayvanları yönlendirmeyin lütfen. Bir canlı türü olarak o canlı türünü yerinden etmeye hakkınız yok.

Sevgi pıtırcıklığı yapacağım diye 40 takla atmanıza gerek yok, konuyu açan şahıs bir bira içmese köpekten korksa bile düşmeyecekti komedisine girmeye de gerek yok. O yüzden buraya böyle bu tip şeyler yazmayın yazdım, hatta hemen üstüme bir arkadaş ya araba kullansaydın, ya önüne çocuk çıksaydı da vursaydın nolcaktı ha nolcaktı diye edebiyat da parçalamış, sanki onu yapan bunu da yaparmış gibi. Çoğu kişi birisi yamuk bişey yazsa da, bir hata yaptığını arada belirtse de linç etsem kafasında zaten. Bisiklete bir bira içip binmiş demek haa, ya sen okul servisi şoförü olsaydın da, arabada 20 tane çocuk olsaydı de kemerleri takılmamış olsaydı da yola birisi pusetle bebek bırakmış olsaydı da sen zil zurna olduğun için onu ezseydin ha? Hiç utanmıyormusun alkollü bisiklet kullanmaya? Edepsiz seni :)

Neyse, sokaklar köpeklerin doğal yaşam alanı falan değildir, köpeklerin doğal yaşam alanı insanın yanı ve "sahipliğinde gözetimidir", bunun için yetiştirilmişler ve insan eliyle ıslah edilmişlerdir. Sokaklarda rezil bir halde, pislik içinde, bedenlerinde asalak böceklerle birlikte, bağırsakları mikrop içinde yaşamakta ve arabalar tarafından parçalanarak ezilmezlerse, en fazla 9-10 yıl yaşaryıp ölünce de çöp konteynerında gitmektedirler. Burada doğal olan hiçbirşey yoktur.

Bende köpekten korkmam, kendim de yıllardır köpek besleyen birisiyim zaten ancak birisi bana gelip de köpekler bana koşarak havladı düştüm derse, tutup da şaka gibi sorunu o adamda aramam, köpeklerde ararım. Medeni olan hiçbir ülkede böyle bişey olmaz, köpekler eşkiya gibi sürü halinde gezip bisikletlilere havlamazlar. Köpeklere kimseye zararı, havlaması kovalaması yokken yaptırım uygulamak farklı bişey, millete sürü halinde eşkiya gibi gezip ona buna gelip geçene havlayınca yaptırım uygulamak farklı bişeydir. Konuyu sündürmenin anlamı yok da, bizim memleketinde esas sorunu bu zaten, ya birisi çıkar sen kimsin ki ayyaş ayyaş gezip sevimli köpeciklere kendini havlatıp birde düşüp konu açıyorsun demeye getirir, diğeri de köpekleri öldürmek lazım, belediye zehirlesin der bela okur. Ne çözüm sunan var, ne akıl veren, ne elini taşın altına koyan.

Scudo
@Yüksel K.

Peşin not: Yazmayayım diyorum konudaki bütün mesajlara sabrettim ama artık yeter dedim. Yanlış anlamayın aşağıda cevap yazarken sizin mesajınızdan yola çıktım ama tepkim esasında genele. Bir kişide bile ne demek istediğimi anlarsa ne mutlu :)

Bu mantıkla gidersek sadece köpekleri değil şehir magandalarını da tespit edip fişleyelim onları da tecrit edelim. Köpek sokakta kalıyor diye göz önünde diye göze batıyor ama köpekten daha tehlikeli insanlarla dolu memleket. Ve bunların bazıları direksiyon başına geçince keşke köpek kovalasa dersin. Ya bunlara ne yapacağız?

Bir kalite mühendisi olarak benim bildiğim düzeltmeye önce en büyük sorundan başlanır ufak işlerle vakit kaybedilmez ama biz ufak işlere takılmışız köpeği tecrit edelim falan. Öncelikle cahilliği magandalığı tecrit etmemiz lazım o zaman zaten sokakta böyle başıboş köpek olsa bile insanlardan zarar görmediği için bize saldırmayacaktır hayvancağızlar.

---

Herkesin kask takılmamasını atlamış olması nedeniyle yazdığım mesaj gibi yine farklı bir bakış açısı sunmaya çalıştım. Çünkü bu farklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Körü körüne bir-iki görüşe bağlanmak bizi çıkmaza sokuyor işte görüyorsunuz bu konuda bile aynı amaç için foruma girmiş insanlar olduğumuz halde çoğumuz karşıt görüş savunuyor ve anlaşamıyoruz. Zaten mesele karşıt görüşte olmak değil karşı görüşü anlayamamak ve/veya kendi görüşünü anlatmaya/dayatmaya çalışmak. Düşünün karşınızdaki insan sizin mesajınızdan sonra "sen çok haklısın ben bugüne kadar böyle düşünemedim, yeni bir ufuk açtın teşekkür ederim" dese tatmin olacak mısınız? Ona göre değerlendirin kendi yazdıklarınızı.

@BurakS fazla takmıyorum bahsettigin linç kültürü malesef ülkenin genel sorunu.

kaza yaptığım yerde on dk yerden kaljamadım, kalktığımda bes dk teli aradım, karanlıkta zor buldum. düştügüm yerin on mt ilerisinde bir lokanta vardı ve kalabalık herkesin gözü önünde oldu olay. bir de taksi duruyordu iç ışıkları açık. muhtemel çorba iiçyordu. önce 112 yi aradım ama bağlanması ve ambulans uzun surer diye yardım etmemelerine ragmen lokantaya gidip inleyerek taksi müsait mi dedim tenezzül eden yoktu. sonra kendi imkanlarımla başka bir şekilde acile gittim insanoğlu bir taksi sayesinde.

eminim o lokantadakiler için iyi bir kritik konusu olmuşumdur. sinema eşliğinde yemek keyfi.

sence buradaki linççiler farklı mı:)

senin gibi düşünenler (bu başlıkta var onlardan) artık bizler azınlığız bu ülkede. dejenere olduk.

ha ben mi? ben cocuklugunda evinde köpek, sokakta yüzlerce kedi, muhabbet kuşları beslemiş, 14 yaşındaki her gece beraber uyudugum ev kedisini 2014 mayısta kaybetmiş bir kişi olarak çete köpeklerin tehtid olduğunu savunduğum için hayvan düşmanı, alkol aldığım için kafirim.

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
Youtubeda Wing Chun videoları izliyordum, birinin altında yorum gördüm.

Hindistanlı birini bisiklet sürerken sürekli köpek kovalıyormuş. Her 5-6 km'de bir köpek sürüleri var ve o yoldan başka gidecek yolum yok diyor adam. Ve altımdaki bisiklet hızlı olduğu için kaçabiliyorum ama sürekli kaçmak zorundayım, bir gün kaçamayacağımdan korkuyorum demiş. Videoyu paylaşan dövüş ustasından zorda kalırsam ne yapabilirim diye taktik istemiş.

Bu isteğe gelen yaklaşık 90 yanıt vardı. Cevaplardan biri çok ilginçti. Velo dog kullan demiş... Neymiş diye internete girdim ve bir silah olduğunu gördüm. Öyle sıradan bir silah değil, 19.yüzyılda Fransız bisikletlilerin köpek saldırılarından korunmak için geliştirdiği bir silahmış. Evet yanlış okumadınız "bisikletlilerin köpeklerden korunmak için geliştirdiği bir silah"mış.

Bence bunun üzerine biraz düşünmek lazım. İnsanlar o zaman mı daha barbardı şimdi mi daha barbar diye.

Kendine saldıran köpeği vurmak bile şu çağda insanlık dışı görülebilir ama bunu sizin yerinize başkası yapınca daha mı iyi oluyor. Sadece kendi vicdanınızı rahatlatıyorsunuz. Size köpekler saldırmış olsa zorda kalsanız hepsine lanet edersiniz. Şimdiden tebrikler taa ki o ana kadar en büyük hayvansever sizsiniz. :)

Forumda köpekleri savunan ne kadar insan varsa eminim kötü bir olay yaşamamıştır. Ve eminim köpeklerle kötü anısı olanlar onların sokaklardan temizlenmesini istiyorlar.

Fakat çözüm köpekleri öldürmek değil tabiki, asıl anlatmak istediğim ne onları öldürmeye ne de onlarla yaşamak zorunda olduğumuz düşüncesine körü körüne bağlanmayın. Farklı bir çözüm üretmeyi deneyin.

Şu köpeksavarları alıp kullanmak gerekiyor işte.

Öncelikle geçmiş olsun 33 gündür bisiklete binemiyorum geçirmiş olduğum trafik kazası Sonucu omuz arka kısmı köprücük kemiği ve kürek kemiğinin bağlantı noktası kırıldı. geçen hafta ameliyat oldum İyi bir hastaneye gidip omuzun İle ilgili durumu bir an önce netleştir müdahale için 4 hastane gezmek durumunda kaldım ...
gecikme bandajı kesinlikle uygula uzun ve ağrılı bir süreç uyku haram dostum onunla geçmiş olsun kafana takılan şey olursa yardımcı olmaya çalışırım

• Beğen
Tepkiler: yigit ozmen
o zaman pavlovun köpeği gibi kovalayan davranışı bozuk olanları koşullandıralım bizleri gördüklerinde onlar kaçsın :) valla eşekten düşmüşün halini düşen anlar misali ne desek boş ,çoğu insan o durumda korkar ve düşünmeden kaçarken daha kötü şeyler yaşanıyor araçla çarpışma düşme gibi. biri şu savarları eğitimli bir bekçi köpeğinde denesede alırız onu korkutuyorsa sokak köpeğini de korkutur.

@hsngrms
Bence magandaları kesinlikle tespit edip itlaf etmek gerekiyor. Köpeklerden daha zararlı oldukları kesin.

Köpek sorununun en büyük sebebi muhtemelen kontrolsüz üreme. Mahallemizde bir kedi vardı. Ne zaman görsem ya yanında yavruları vardı ya da hamileydi. Tamam çok güzeller, ben de elimden geldiğince besliyorum ama bi yere kadar. Bu hayvanlar mecburen çöplere giriyorlar. Araba altında ezilenleri oluyor. Birkaç defa kışın soğuktan donup ölenini de gördüm.

İnsan hayvanı da kontrolsüz ürediğinde yani 7-8 tane yavruladığında, o doğanlar büyüdüğünde genelde hırsız, tecavüzcü, katil vs. oluyor. Köpek hayvanı da çokça yavrulayıp çoğalınca şehirde çeteleşip problem yaratıyorlar.

Tek çözüm, insan ve köpeklerde zorunlu kısırlaştırma.

@CeCeKa gecmiş olsun hocam sizinki daha ağır. üzüldüm çok. ben o gün acilde ilgilenen ortopedistin söyledigini uyguuyorum. tek sırun alçısız bandaj olduğundan sabitlemek zor. ilk 36 saat acıdan uyku uyuyamadım. şimdi ağrıkesici ile bir nebze iyi. hareketsizken agrı olmuyor pek fazla.

Ebeveynlerin yaramazlık yapan çocuğa "Seni köpeklere veririm bak" dediği toplumda elbette ki köpek ve genel olarak hayvan sevgisi beklemek zor. Sevgi beslenmeyen varlıklar için de "Toplansın, Çin'e satılsın" gibi öneriler gelmesi de normal.

Köpeklerin sevgi gördüğü toplumda saldırma riski azalır. Evet köpekler de çeşit çeşittir ama olumsuz örneklerde insan faktörü de yatsınamaz.

Köpekler bisiklet sevmiyor genel olarak. Altı şerit yolda bisiklet sürün, o köpek sizi 1km öteden fark ediyor ve tacize başlıyor. Acayip gıcık oluyorum bu yaptıklarına. Ama korna çalan sürücülere, sokağa şişe atan insana, 8 silindirli araba süren ve modifiye araba sahiplerine daha da gıcık oluyorum. O sebeple yine köpek bana güven veriyor. Bisikletten indiğimde saldıran köpek görmedim ama olsun, hani saldırsa bile ne yapabilirim ki?
Sokaklar hepimizin. Paylaşmak zorundayız. Hayat mükemmel değil ama bu işin doğası bu. Doğal olmayan, bir canlı türünü barınaklara kapatmak.

Ayrıca başlığı görünce dehşete düştüm. Bir arkadaşımızı köpek öldürüyordu sandım.
Oysa ki kendi kendine düşmüş. Hepimizin başına gelebilir. Ben de geçen sol arka çaprazımdan selam vermek amaçlı havalı korna çalan kamyoncu yüzünden neredeyse yere yapışıyordum.
Kask takalım. İçkili araç kullanmayalım. Kendimize zarar vermeyelim.

Çok geçmiş olsun.

@Ahmetgitar

Defalarca denedim aynısını. İşe yarıyor, tecrübeyle sabittir. Bisikletten indiğimde hala gelmeye devam ederse, bana havladığı şiddette bağırıyorum ona. O zaman "Tamam abi, niye bağırıyon ki!?" deyip çekip gidiyor. Sana değil, bisiklete, dönen tekere yahut bisikletten çıkan sese havlıyor hayvancağız. Onlar kesilirse duruyor anlayacağınız.
(Bu taktiği ben de forumdan öğrenmiştim)

köpekler korktuğunuzu ondan hoşlanmadığınızı hemen anlar ve bulunduğu alanı korur elbette sizler kendi evinizi nasıl koruyorsanız onlarda kendi alanını koruyacak ayrıca hiç bi taşıtı kullanırken bir yudum bile alkol almayacaksınız yine de GEÇMİŞ OLSUN

Gecmis olsun
Tam olarak bise soylemek dogru olmaz ama ben de yasadigim kazada dustugum anda nefes alamiyodum yavas yavas acilmisti nefesim sonrasinda da derin nefes aldigimda kaburgam agriyodu ve hicbise cikmamisti rontgende zamanla gecti yani bi sure bisiklet surmeseniz iyi olur

• Beğen
@EBARS teşekkür ederim. bir yıl sürebilecegimi sanmıyorum. bu kırık ve sonrası fizik tedavi bir yıl kadar zaman alıyormuş.

@yigit ozmen Bir yıl uzun bir süre Allah sabır versin inşallah söylediğinden daha kısa sürede iyileşirsin.

Arkadaşım sen dürüst sün. İşte bu hata. Dürüst olmayacaksın. Yalan söyleyeceksin. Alkollü bisiklet sürmek senin suçun. Üstelik sokak köpekleri çeteleşmiş ise buna saygı duymalısın.
Yazdıklarım kara mizah.

Geçmiş olsun. Evham yapmayın.

Sokaklardaki canların sebebi yine insanlar maalesef.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. Eski bir akciğer hastası olarak bu tarz durumlarda mutlaka kendiniz emin olana kadar başka bir hekimle görüşmenizi tavsiye edeceğim. Göğüste sabit kramp gibi ağrı, derin nefes aldığınızda ağrı ve sonrasında öksürme isteği, derin nefes alıp tuttup yutkunduğunuzda göğüste bir gariplik hissi varsa mutlaka bir daha doktora gözükünüz.

• Beğen
bir hayvanın yaşama hakkı masum bir insanın yaşama hakkına kast edene kadardır!

Geri