Scudo Sports

Sokak köpegi öldürüyordu beni

Geçmiş olsun diyerek başlayayım,konu hakaret ve karşılıklı laf atmalara kadar gitmiş,biraz daha sakin olursak..
Çok çok az alkol de alsanız siz o an alkollüsünüzdür,aynı denemek için binilmiş bisikletle sıfır bisiklet gibi, mutlaka algılarda değişme olacaktır.
Köpek konusuna gelirsek , evet tehlikeliler ama tehlikeli olmalarının sebebi de biziz , geldik şehirler kurduk yaşam alanlarını dağıttık,yiyeceklerini biz yedik, meyve sebzeyi ilaçladık heryeri sahiplendik.Böyle olunca onlarda doğal olarak aç kaldılar ve saldırganlaştılar.
Benim fikrime göre köpeklere en iyi çözüm bisikleti siper yapıp yüksek sesle bağırmak , eğer iş kesinlikle ısırma derecesine gidecekse piyasada 5 liraya satılan biber gazlarını uzaktan zarar vermeyecek kadar kullanmak(köpekler burunlarını çok kullandıkları için öldürücü olabiliyor) en iyisi kullanmamak ama işte..
Bir hayvana zarar gelince de benden bir parça kopuyor ancak ısırırsa da benden bir parça kopacak :) seçimi iyi yapmalı...
Unutmayın suçlular insanlardır ona göre davranın..

Scudo
Geçmiş olsun, bir an önce iyileşmenizi dilerim.

Konuda çok şey tartışılmış hatta bazı tartışmalar gereksiz olmuş ama herkes köpek veya doktor konusuna takıldığı için çok önemli bir şeyi atlamış.

Atlanılan şey maalesef KASK...

O düşme esnasında kask yaşamla ölüm arasındaki çizgiyi belirliyor olabilirdi. Şanslısınız ki başınıza darbe almamışsınız. Bundan sonra "trafiğe çıkmayacağım" ya da "kısa mesafe süreceğim" vs. demeden her zaman kask kullanırsınız umarım.

Öncelikle geçmiş olsun, köpekleri sokağa bırakmayı insanların suçu olduğunu söyleyenler peki bu insanların suçunu diğer insanlar çekmek zorunda mı.Bir sürü dernek var bir sürü vergi var artı vergi de alınabilir bu gücü birleştirsinler hayvanları da telef etmeden belli bir yaşam standardında kısırlaştırıp kontrol altında yaşamalarını sağlasınlar bütün suç belediyenin değil ama en büyük suç belediyenin tüm insanların belli bir kültürel seviyeye ulaşıp sokağa köpek bırakmamasını bekleyemeyiz bir sorun varsa yetkililer bunu düzeltmek için var.

• Beğen
Tepkiler: Yüksel K.
Sokak köpekleri gerçekten bir sorun. Öncelikle bunu kabul etmek lazım. Bu köpeklerin kontrol ve aşılarının yapılması lazım. Kısırlaştırılması lazım. Belli bölgelerde tehlikeli şekilde çoğaldılarsa bunun önüne geçilmesi lazım. Burada bazı arkadaşlar bunun bir sorun olduğunu kabul etmiyor. Gerçekten bu köpekler toplu haldeyken farklı hareket ediyor. 10 Tane köpek size doğru havlayarak koşarken sakin kalıp kaçmamayı başarmak herkese göre değil. Bazı insanların köpek fobisi var. Fobilerin mantıkla bir alakası yok. Sizin buraya yazdığınız cümlelerle düzelecek bir fobi de yok. Köpek fobisi olan insanlar sırf bu yüzden saldırıya mı uğrasın? Ya da ölsün mü? Sahipli köpekler bana göre daha büyük sorun. Zaten sokak köpekleri dediğimiz hayvanların bir kısmını dışarı salınmış sahipli köpekler oluşturuyor. Köpek sahipleri hayvanın pisliğini temizlememek için sabah 6'da dolaştırmaya çıkartıyor. Sokakları kirletiyorlar. Saldırgan köpeklerini ağızlıksız ve tasmasız dolaştırıyorlar. Hayvanla ilgilenmeyip bütün gün eve kapatıyorlar. Köpekleri dövüştürerek yaralanmalarına sebep oluyorlar. Bunları düzeltmek için hayvan sahiplenmeyi daha farklı hale getirmek lazım. Sahipli hayvanların da sürekli kontrol edileceği zorunlu veteriner kayıtları gibi bir sistem olabilir mesela. Ayrıca barınak konusunda ben de şartların içler acısı olduğu konusunda hem fikirim ama bu barınakları daha iyi hale getirmek bizim elimizde. Buraları hayvanların mutlu, sağlıklı ve tok yaşayacakları yerler haline getirmek çok kolay. Hayvan sahiplenme işi de buralardan yapılabilir diye düşünüyorum. Bu forum zaten çevre ve hayvanlara duyarlı bir forumdur. Sonuçta çevreci bir araç kullanıyoruz. Birbirinizi kırmayın, üzmeyin lütfen.
Geçmiş olsun bu arada.

Bisikletten in ,mama ver, geh kuçu kuçu de o zaman bir şey yapmaz diye akıl verenler olacaktır..

Teoride öyle derler ,uygulamasınıda fino türü yada hayattan bezdirilmiş köpeklerin üzerinde yaparlar..
Bana yıllardır mezralarda köylerde denk gelen kangal, malaklı, karakafa gibi insanın bel hizasına gelen köpeklerde bunu deneyemezler çünkü gerçekten sonu facia ile sonuçlanır..

Hayvanların muhakkakki sevgiye ihtiyacı vardır fakat nasıl insanlar aleminde kibar naif insanların yanında agresif ve sadist insanlar varsa köpeklerdede bazı türler böyledir..

Yemek atarsanız elinizide isteyebilirler ama bu eğitimsizliklerininde ötesinde türlerle alakalı bir durum.
Sahibini parçalayan öldüren, kıskanma ve ilgisizlik içgüdüsüyle ailenin çocuğunu öldüren türlerde var..
Sonuçta insandada hayvandada herkez bir değil..

Öncelikle geçmiş olsun...
Bazı arkadaşlar barınaklarda vs.. toplansınlar diye yorumlar yazmışlar bu yorumu yapan arkadaşlara soruyorum hayatlarında kaç kez barınaklara mama bırakmışlar yada yardım etmişler?
Diğer takıldığım olay ise konu başlığı.Tekrardan geçmiş olsun diliyorum fakat sizi öldürecek olan sokak köpeği değil, sizin ondan korkup düşmeniz.Köpek sizi öldürmek isteseydi düştüğünüzde zaten öldürürdü.Forumda ufak bi arama yaparsanız bu köpekler yüzünden yaralanmalarının nerdeyse hepsinin sizin gibi korkup kaçmaları sonucunda olduklarını göreceksiniz.Bana bir tane konu gösterin "kovalayan köpeğin durduğum halde saldırması" diye.Şehirlerdeki köpekler(küpeli olanlar diyede tarif edebiliriz) insanlarla ve diğer köpeklerde anlaşabildiği için sokağa bırakılırlar.
@Candan Biberci 'nin dediği gibi örneğin köy yerlerindeki köpekler bu tür kontrollerden geçmezler ama saldırgan bir köpekse emin olun siz kaçarsanız sonuç çok daha kötü olur.Ortalama köpekler 40-50 km hızla koşarlar.Uzun süre bu hızdan çok daha hızlı gidebilirim diyorsanız kaçın derim fakat gidemiyorsanız kaçmanız durumda saldırgan bir köpek ise sizden bir parça et almak isteyecektir :) (Aslında köpekler tekere saldırırlar ama o anki durumda sizden bir parça et almalarıda yüksek bir olasılık :) ) Kaçmazsanız ise köpeği tedirgin etmeyeceğiniz için size saldırmazlar(Bu köpek bisikletli/bisikletsiz farketmez yoldan geçen herkese saldırmıyorsa.Yani gerçek anlamda vahşi bir hayvan değilse).Eğer köpek durduğunuz halde tüm dişlerini gösterip üstünüze koşarsada geçmiş olsun ama bu ihtimal kaçmanın yanında %1 gibi birşey kalır.Şuana kadar benide birçok kez köpek kovaladı ve hepsinde durdum, çoğunu sevdim, kene temizliği yaptıklarım(Cımbızla yada ilaçla) oldu ama daha başıma hiçbirşey gelmedi.Eğer kaçsaydım bende sizin gibi "Sokak köpeği tarafından düşürüldüm" benzeri bir konu açardım.Ayrıca şunuda unutmayın dışarda köpeklerden çok daha zararlı olan hayvanlar var trafik magandaları gibi ve köpeklerin suçları bunların yanında hiç kalır.

:) Hata sendeymiş kardeş köpeği tahrik etmişsin yetmemiş birde rahatını bozup peşinden koşturup yormuşsun hayvanı oda yetmemiş ısramamış yazık hayvana,en azından kaçarken kamyonla yüzyüze gelseydin hayvancık rahatlardı,bir daha yanına gidip bacağını aç rahat ısırsın yapmayın böyle :)

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Köpeklerle karşılaşınca "hız arttırıp" kaçmaya çalışmak hiç yapılmaması gereken harekettir.
Yakınınızda havlama duyduğunuzda hemen köpeğe karşı dönmeye çalışın ve "bisikleti havaya kaldırıp" kendinize kalkan yapın.

Ama en güzeli köpek olan güzergah kullanıyorsanız..yanınızda "dazer" vb köpek kovucu cihaz bulundurmak.
Onuda bisiklet sürerken kullanmak kolay değil. Bir elinizle köpeğe doğrultup düğmesine basmak gerek.:)

(link)

@Erkin Kalender

Bu tür olaylarda "suçlu" arasak bize ne fayda sağlar.?

Bazen iple bağlı ve gezdirilen köpek bile bisikletliye saldırıyor ki..%100 gezdiren suçlu.
Köpekler dönen lastik görünce değişiyor..:)

Ve Amaç bu tarz olayın olmaması adına biz ne yapabiliriz?
Eminim köpek gezdiren ve burayı okuyanımız pek yoktur..:)
Hepimiz bisikletçi.:)

tam da bugün sarayburnu'nda köpek saldırısına uğramış, düşüp dizini parçalamış, bisikletinin zinciri atmış, arka aktarıcısı artık janta değmeye başlamış biri olarak yazıyorum...

sık sık bisiklete bindiğim sarayburnu'nda bu ilk defa başıma geldi. daha önce başka yerlerde havlayan köpekler olmuştu, durup yüksek sesle bağırmış kaçırmıştım. bu sefer -biraz da 4-5 köpeklik bir çeteden biri havlayınca ötekilerin de koşmaya başlamasıyla- panik oldum, bir an arkama döndüm arkadaşı çok yakında görünce hepten korkup asıldım frene, neticede taklayı attık... ben yere düşünce peşimden koşan köpekler arkalarını dönüp gittiler.

köpeklere epeyce küfrettim. hatta yine burada, esas yabancıladıklarının kask olduğunu yazan bir arkadaş görmüştüm, aklıma o geldi, kaskıma da sövdüm:)) (sahiden de kasksız geçerken hiç saldırmamışlardı) fakat her durumda dikkatli olmam gerektiği de ortada, yanlarından daha yavaş geçebilirdim, peşimden koşmaya başladıklarında durup bağırabilirdim. falan falan... teker kırılınca yol gösteren çok olurmuş zaten.

hasılı kelam, şehirlerde hayvanlarla birlikte yaşıyoruz [evet bazıları tehlikeli ama sonuçta insandan daha tehlikeli de olamazlar:)], onları ortadan kaldıralım falan gibi düşünceler çok tatsız. dikkatlli ve tedbirli olup, paniğe kapılmazsak atlatılamayacak köpek saldırısı da yok bence.

ha olan bizim arka aktarıcıya, janta oldu; nasıl düzelecek bilmiyorum. dizim de fena acıyor tabii:))

geçmiş olsun diyor gidiyorum o halde

Kaza yapan ve kaza yapmaya ramak kalan tüm arkadaşlar geçmiş olsun ve acil şifalar dilerim.
Şehir yaşamında tüm sevimliliklerine rağmen saldırgan olma ihtimali olan tüm hayvanların tecrit edilmesi gerekir. Eminin ki hepimiz tüm canlıları çok seviyoruz. Fakat bu tür saldırılar sonucu senin benim ya da küçük çocuklarımızın canı yanıyorsa ve yanacaksa birlikte yaşamamız mümkün değil. Bakın yaşamınızın geride kalan kısmına. Kedi kuş ceylan sincap vs. gibi hayvanlarının saldırı sonuçlu kaza ya da yaralanma haberi hatırlıyor musunuz? Tek hatırladığımız şehir hayatında üzülerek yazıyorum köpekli kaza,saldırı haberi.
Demek ki burada ters giden bir şeyler var. Biz onların hayatını, onlar da bizim hayatımızı çalmaları doğru değil. Çözüm sunmak , sunabilmek pek tabii ki hayvanseverlerin, belediyelerin ve ilgili STK'ların görevi. Bu mevcut durum korunduğu sürece hepimiz hergün birçok olayla karşı karşıya kalacağız.
(Son olarak sadece bu ay içerisinde benim de başıma gelen vakaları belirtmem gerekirse ;yürüyüş sırasında 1 kere ve sürüş esnasında da 2 kere saldırıya uğradım.)

daha dün okudum, kaza yapan birisi iyiyim ben diyip doktora gitmeyi reddetmiş. evde fenalaşmış hakkın rahmetine kavuşmuş. şakaya gelmez, en ufak bir şeyi ihmal etme.

• Beğen
Tepkiler: yigit ozmen
@Yüksel K.
saldıran olma ihtimali olan tüm hayvanların tecrit edilmesi gerekir.
Bu duruma göre en önde insanları tecrit etmek gerekiyor.
Çözüm sunmak , sunabilmek pek tabii ki hayvanseverlerin, belediyelerin ve ilgili STK'ların görevi.
Bu sadece hayvanseverlerin, belediyelerinin ve stkların görevi değil.Eğer köpeklerden rahatsız oluyorsanız çözüm bulmak sizinde göreviniz.Köpekten rahatsız olan herkes barınaklara ufakda olsa mama yardımı vs.. birşeyler yapsa barınaklar daha yaşanabilir hale gelir, daha fazla hayvan bakılabilir ama siz ben hiçbirşeye karışmayayım çözüm bulunsun diyorsunuz.

Fakat bu tür saldırılar sonucu senin benim ya da küçük çocuklarımızın canı yanıyorsa ve yanacaksa birlikte yaşamamız mümkün değil.
Kaç kere söylenecek bilmiyorum ama köpekler saldırmıyorlar kovalıyorlar.Korkan kişilerde kaçıp düşüp kendilerini yaralıyorlar.Ayrıca kendi köpeğim bile ben bisiklet sürerken beni kovalıyor.
Ayrıca içinizi rahatlatacaksa durduk yere insana saldıran(Isıran) köpekler uyutuluyor(öldürülüyor).Bana göre çözüm ise köpeklerden korkmamanız günde onlarca köpek sevip besliyorum, arabayla giderken bile aç/susuz yada yaralı olabilecek köpeklere inip bakıyorum şuana kadar birkere bile köpek saldırısına uğramadım.4-5 sokak köpeğinin ilaçlarını/mamalarını karşılıyoruz onlarında birkez olsun birine saldırdıklarını görmedim.

Sürekli aynı muhabbetler dönmeye başladı. Bir taraf işi belediyeye paslıyor bir taraf da sevin falan diyor. İki ucu b*klu değnek.. Belediye de çözüm sağlamıyor maalesef, şahit olduğum bazı olaylardan biliyorum. Fakat öyle sevin besleyin demekle de olmuyor, fobi istemsizce gelişen bir durum. Bu iş bööyle uzar gider...

• Beğen
Tepkiler: Yüksel K.
@Kaang96
@Kaang96

Merhaba Kaan Bey,

Değerli vaktinizi ayırıp mesajı okuyup ve cevabladığınız için teşekkür ederim. Takıldığınız birkaç cümlemi daha açıklayıcı aktarmam gerekiyor.
1)Tecrit konusu insanlar için de pek tabiki mümkündür .Fakat kanımca zor olacaktır. Bu anlamda sadece köpeklerin düzeni, kurgusu sağlanmış barınaklara alınması daha mantıklıdır.
2)Barınaklara benim senin mama vermemizden ziyade aktif rollere ve yaptırım gücüne sahip olan STK'lara üye olmak daha verimli olacaktır. Niyahetinde bu kurumlarının asli görevi yetkililerin görevini yapıp yapmadıklarını denetlemek ve fikir üretmektir. Ayrıca vatandaşlık görevlerimizden birisi olan vergi verme suretiyle yine konuya dolaylı olarak dahil oluyoruz. Yerel yönetimlerde sağlamış oldukları bütçelerle köpeklere eniyi şartlarda bakmakla yükümlüdürler.
3)Saldırmak kovalamak fiillerine çok takılmayın .Sonuç itibarıyla "kovalama" sonucu da insanlar zarar görebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
Burda çözüm olarak köpekler barınaklara aldırılsın orda bakılsın önerisinde bulunanlar muhtemelen hiç barınak görmemişler yada sayısı bir ikiyi geçmeyen iyi durumdaki barınağı örnek alıyorlar. Türkyedeki barınakların %99 ölüm kampıdır. Çoğunda uzun süre hayvan yaşıyamaz. Ya açlıktan yada hastalıktan ölür. Zaten barınağın ve belediyelerin görevi bir hayvanı alıp ömrünün sonuna kadar kafeslerde tutmak değildir. Kanunlara göre belediyeler ve barınaklar köpekleri alır tedavilerini ve aşılarını yapar, kısırlaştırır ve aldığı yere bırakır. Daha doğrusu aldığı yere bırakmak zorundadır. Fakat sistem malesef böyle işlemiyor türkiyede. Gerçi işlesede birtek belediyeler ve stk ların iyi çalışmasıyla olmaz bu iş. Türkiye çocuklara hediye olarak yavru kedi köpek alınıyor.Çocuklar oyuncak gibi 1-2 ay oynadıktan sonra o hayvanlar sokağa atılıyor. Sokaktaki hayvan sayısını azaltmak için önce bunun önüne geçilmesi gerekiyor.Buda insanlara özellikle çocuklara hayvanların oyuncak veya senin hükmedebileceğin bir şey olmadığını, onlarında bu dünya üzerinde yaşam hakkı olan canlılar olduğunu anlatmak lazım. Yani sonuçta herşeyin başı eğitim. Oda bizde yok malesef.

@drumbanger önce ağlama mağlamak ne demek, kaç yaş küçüksün haddini bil, büyüklerine saygı duymayı öğren. sana vereceğim cevap bununa sınırlı.

köpek ısırmadığı için saldırı saymayan arkadaşlar, köpek kovalaması da saldırıdır. alkolün beni ve reflekslerimi etkilemeyecek boytta olduğunu söyledim, tekrar bunu tartışmak yersiz. alkol sevmiyor olabilirsiniz ancak benim sözüm dışında düşüncelere sahip olmanız biraz saçma. etkilenmedim diyorsam eğer etkilenmemişimdir

ikincisi kaçmak bir reflekstir. siz köpekten cekinmiyor olabilirsiniz, kaçmazsınız. bir başkası aynı reaksiyonu veremeyebilir.

sürü halinde şehir sokaklarında dolaşan köpekler bisikletli veya değil bir tehtiddir.

beleye işini yapmıyor a antitez olarak "barınaklrın halini gördünüz mü" diye antitez sunanların da geniş açı ile düşünmedikleri ortada.

o barınakların o halde olması da belediyelerin iş yapmamasıdır.

diyecek sözüm yok kimseye, alla sizi bu duruma düşürmesin.

Geri