Scudo Sports

Sokak köpegi öldürüyordu beni

geçmiş olsun dileyen arkadaslara tesekkur ederim zorlandıgım için tek tek yazamıyorum, yanlış anlamayın..

Scudo
@Auron Sanchez Köpekleri besler , toplar , uysallasmasi için iğne yapabilirler .

@mfmayliba
Beslemesini halk yapar , yapmak zorundadir. Belediyeye kalsa hayvanlar birbirini yer. Toplar sonra ne yapar? Itlaf eder arkadasim belediye dedigin kurum. Toplayamaz ayrica hicbir kimse ya da bir kurum bir hayvani yasam alanindan ayirip baska bir yere tasiyamaz. Suçtur. Habersizce tasidiklari zaman ne oldugunu gördün mü hiç?.Ben gördüm, birbirini yiyordu hepsi açliktan. Igneyle hayvan uysallaşmaz onu da belirteyim. Sürekli narkoz vermeyi düşünmüyorsan elbette.

Ben hicbir cana hiçbir canı üstün tutmam. Bir hayvanin ölümü ne ise insaninki de odur, her canlinin yaşam hakkı kutsaldir.

Arkadaşın yaralanmasina cok üzüldüm, kimsenin basina gelmemesini isterim elbette ancak oradaki köpeklerin de basina bir sey gelmesini o derece istemem.

Iyi günler , iyi forumlar dilerim herkese.

@Mevlüt Engin senden de@mtbrnhc ne yazık ki her ay onlara muhtaç oluyorum meraklanma

köpeklere uyuz oluyorum neden sataşıyolar arkadaş ya! çok geçmiş olsun ..

@Auron Sanchez Hocam selamlar senin gibi dusunmuyorum ama bakis acini anlamak icin soruyorum.Sonuc olarak onerin nedir ?

Birkac sene oncesinde eryamanda bir vatandas sabah sporunu yaparken sokak kopekleri tarafindan olduruldu.Muhtemelen surunun lideri alfa dog biraz psikopatlasmisti. Bu hayvanlar kendi haline mi birakilmali mi diyorsun ?

hekime görünmekte fayda var. kemiklerin parçalarının arasında en az 1 cm mesafe görmedikçe ve hala nefes alıyorsanız kırıktan bile saymıyor acildekiler. topallayarak geldiğim hastanede arkadaşımı beklerken bacağımın durumu iyice şiddetlendi. arkadaşım gidip sorduğunda hanımefendi tekrar bakmaya bile tenezzül etmedi (sanırım "şimdi yürü bakalım nasıl yürüdüğünü göreyim" teklifini "imkanı yok yürümeyi göze alamıyorum" şeklinde yanıtladığım için). 2 hafta sonra hala topallamaya devam edince başka bir hastaneye gittim. hekim röntgende az bir ayrılmaya sahip kırık gördüğünü söyledi. (ilk ben baktığımda da bahsettiği yer bana sorunlu gelmişti ama acildeki doktorun sert tavırlarından çekindiğim, sancı içinde olduğum ve belki de kötü haber duymak istemediğim için bir şey dememiştim). romatizmalıların kullandığı uyduruk bir jel ve bir kutu ağrı kesici yazarak postalamıştı servisten.

@erdeminus
Hekimler aşılarını yaptıktan sonra sorun çıkmaz hocam. O gün o saldıran köpeğin bir sorunu vardır muhtemelen. Durduk yere saldırıp parçalamaz köpekler insanı. O zamana kadar kimseye saldırmamış, bir şey yapmamış o gün o adama saldırmış. Demek ki bir sorunu var hayvanların. Elbette ki neredelerse orada yaşayacak hayvanlar. Benim Ankara'da yaşadığım yerde her parkta 15 tane sokak köpeği var. Metro çıkışında bile gerçekten kocaman 10 tane köpek olur sürekli. Neden oralarda kimse ölmüyor saldırıya uğrayıp? Demek ki belediye bakmıyor hayvanlara, demek ki kontrolleri yapılmıyor o tarafta. Kontrollerini yapmayan belediyeyi suçlamak yerine köpekleri barınak adındaki hapishanelere tıkmak -ki çoğu işkence yuvasıdır- sizce iyi bir çözümse vicdanınızı sorgulamanızı öneririm.

Bu arada ben de köpekten korkarım tutupta bisikletle rahatça yanından geçemem. Beni de defalarca kovaladılar. Hatta bi köpek beni kovalamayı hobi edinmişti her gün kovalıyordu. Ancak başka kimseyi kovalamıyordu ben bisiklette olduğum için ve korktuğum için kovalıyordu. Ben tutupta barınak denilen tenekelere atalım şunu, uyutalım iğneleyelim hayattan bezdirelim demedim. Onların yaşam alanı orası senin olduğu kadar. Sen yokken onlar vardı. İnsan her yer kendisinin sanıyor. Bu düşüncelerden vazgeçmenizi öneririm.

Araba kazaları da oluyor , arabaları kaldıralım barınaklara koyalım. İnsan insanı öldürüyor insanları barınaklara koyalım ya da itlaf edelim. Ya da yerini değiştirip ormanın birine atalım bize ne canım.

@eren konu hocam özellikle şu kırmızı yazınız için mesaj atma gereği duydum. "Hayvansever" olarak nitelendirilen fanatiklerden değilim. Fakat şu gezegen üzerinde yaşayan her canlının yaşam hakkının bir diğerinden üstün olduğunu savunan herkese de açıkçası üzülüyorum. Konu nasıl buralara geldi açıkçası bilemiyorum,okumakta istemiyorum ama umarım daha fazla saçmalanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Jandero
Sevgili büyüğüm burada herkes fikirlerini paylaşıyor ve ben saçmalandığını yada saçmaladığımı düşünmüyorum.
Okuduğunuz mesajdan sonraki ikinci mesajımı okursanız benim bakış açımı kesinlikle anlarsınız.
Yine amacım sizinle polemik yapmak olmaz ama
-şu gezegen üzerinde yaşayan her canlının yaşam hakkının bir diğerinden üstün olduğunu savunan herkese de açıkçası üzülüyorum-
böyle bir yanıt yazmışsınız.
Siz vejeteryan hatta bitkilerin de canlı olduğunu düşünürsek bitki yada türevi hiç bir şey yemeyen biri olabilirsiniz.
Ben benim gibi düşünmeyenlerin fikrine saygı duyduğumu belirttim.
Siz de benim görüşüme saygı duyabilirsiniz.
Benim için üzülmenize de hiç gerek yok.

@eren konu şimdi buna saygı duyduğumu söyleyemem ama merak ediyorum, insan karşısında diğer canlıların neden bu kadar daha az değerli olduklarını. Daha az zeki oldukları veya ilkel olmaları mı? Yada tüylü oldukları için mi? Aydınlatırsanız sevinirim.

Çok geçmiş olsun başka bir doktora da gitmen iyi olur sanki.

• Beğen
Tepkiler: yigit ozmen
belediyenin yerinde olsam toplar hepisni çine satardım mis gibi işde adamlar yerdi :) bir işe yararlardı aslında isteyen istedğini desin sevmiyorum sokak itlerini.

@Jandero
Değerli büyüğüm ben görüşümü belirttim 2. mesajımda da bakış açımı açıkladım, alta da ekliyorum, bana ya da görüşüme saygı duymayabilirsin. Çok yanlış olduğunu düşünebilirsin hatta istersen forum yetkililerine de şikayet edebilirsin.
Ama 2. mesajım diye belirttiğim şeyde bakış açımı şu şekilde belirtmeye çalışmıştım;
"Herhangi bir felakette 10 tane insan, 3 tane köpek, 1 tane eşek, 1 tane yılan, 2 keçi, 3 tane de kediden ilk olarak imkanım olursa 10 adet insanı kurtarmadan diğerlerine geçmem ama 10 adet insanı kurtardıktan sonra canım pahasına diğerlerini de kurtarmak için elimden geleni yaparım.
Benim için insan hayatı bu noktada üstündür."
Benim düşüncem bu.
Yanlış şeyler de düşünüyor olabilirim.
Size söylediğim gibi bu benim bakış açım herkes böyle düşünmek zorundadır demedim.

Aydınlatırsanız sevinirim dediğiniz için yazıyorum yoksa inanın polemik yaparak konuyu kirletmek haklılığımı ispat etmeye çalışmak gibi bir kaygım yok çünkü ben haklı olduğumu iddia etmiyorum.

Ama lütfen yanlış anlamayın ben hayvanları, canlıları sevmeyen birisi değilim zaten yazdıklarımı bu amaçla yazmadım.
İş başta bir arkadaşımızın geçirdiği kazaya geçmiş olsun temennim ile başladı benzer bir olay yaşadığımı anlattım sonra bu noktaya geldi.

Sizinle ya da benim gibi düşünmeyenlerle hiç bir sorunum olamaz.
Bilginize.

Mesajların tamamını okumadim ama yazilmadiysa en azından ben yazmış olayım bu olayda kusura bakmayın siz az daha kendinizi oldurecekmissiniz.
Köpeklerin kovalaması normal, sizin kacmaniz yanlış. En sonunda düşmüşsünüz, düşünce köpekler saldırdı mı? Dursaydiniz hiç bir şey olmayacaktı, boş yere paniklemissiniz.
Kusura bakmayın burada hatalı sizsiniz.
Geçmiş olsun, inşallah bundan sonra daha dikkatli ve bilinçli olursunuz.

@mutlu07
Keşke seni Çine satsalardi fetüsken de yeselerdi bir işe yarardin. Sokağın köpeginden zarar gelmez de insanın itinden korkmak lazım.

Geçmiş olsun bugün bana da havladılar.. Çiğli arıtma tesisleri civarında..
Hatta iki hanım bisikletliyi çok kötü korkutmuşlar güvenlik görevlisinden yardım istiyorlardı.
Dönüşte hem de karanlıkta ben de geçtim oradan baktım biri arkamdan koşarak havlıyor, döndüm üstüne sürdüm o benden kaçmaya başladı..
Bu dünyadaki en tehlikeli yaratık insandır..
Onlar serbest dolaşıyorsa hiç bir canlıya dokunulmaz..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

Geçmiş olsun.

Alkollü ve aç olduğunuzu belirtmişsiniz. Köpekten kaçılamayacağını o sebepten ötürü düşünememişsinizdir.

öncelikle konu sahibine geçmiş olsun diyorum. umarım en kısa zamanda iyileşir ve bisikletinize geri dönersiniz

Şimdi benim bu konuda anlamadığım bazı şeyler var.

birincisi gelişmiş ülkeler dediğimiz ülkelerde bizzat kendim gördüm gerçekten de hiç sokak köpeği yok sokaktaki köpekleri bitirmeyi de hepsini öldürmek yoluyla sağlamışlar artık bütün hayvanlarında çip var sokağa hayvan atana çok ağır cezalar veriyor ve neredeyse sadece cins köpekler hayatta kalıyor. köpek barınaklarındaki köpeklerin bile büyük bir kısmı saf kana yakın köpekler. şimdi köpekleri katlederek mi gelişmişlik oluyor? Daha yeni avrupadan döndüm ve şöyle söyleyebilirim ingiltere fransa finlandiya ve birkaç tane daha ülkeden hiç biri türkiyeden gelişmiş değil. özellikle istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız budapeşte gibi bir şehire giderseniz farkı çok rahatça anlarsınız. o kadar gelişmişler ki sokaklarda binlerce evsi var ve affedersiniz bütün tuvaletler paralı olduğu için şehirler umumi tuvalete dönüşmüş durumda. bu yüzden hiç "gelişmiş ülkelerde böyle şeyler olmuyor demeyelim".

ayrıca köpeklerin yaşam alanının sokaklar olmadığı köpeklerin donmayı haketmediğiyle ilgili bir cevap vardı. siz hiç türkiyede bir barınağı gördünüz mü. evet asfaltın betonun üstünde üşümeyi haketmiyorlar barınaklarda açlıktan ölmeleri çok daha konforlu olacaktır (!)

anlamadığım başka bir konu da bu forumun üyelerinin fevriliği:
biri çıkar hayvan haklarını savunanlara bağnaz der.
başkası çıkar ilgilenmeyen doktora hakaret eder.
kimse bunları görmüyor ama "Bu konuyada köpekleri savunacak hayvan severler gelmiş." gibi (tam hatırlayamadım) cümleyi kurabiliyorsunuz

bir başka şeyse konu başlığı "SOKAK KÖPEĞİ ÖLDÜRÜYORDU BENİ" yi okuduğumda ısırdı sandım oysa olay köpeğin kovalamsı ve zaten alkollü olan sürücünün yanlış hamle yaparak düşmesiyle oluşan yaralanmalar (kırık vb) ben sizin dumanız gerektiğini bilmemenize bir şey demiyorum ama alkollü kullanmanın çok az kullanılmışsa bile riski arttırdığını bile bile kullanmanız sizin hatanız ama kazanın sorumlusunun ne siz ne de köpekler olduğunu düşünmüyorum. sorumluluğun tamamını belediyeye yüklemekse haksızlık olur. bu kazada köpekler saldırmadığı için birşey diyemem ama anlattılan öldürmeli olaylarda suç o hayvanları doğumundan itibaren dövüp, eziyet edip, aç, susuz bırakıp, hiç bir sevgi göstermeyip bu hale getiren herkeste. bunu genel olarak söylüyorum sen bir köpeği istediğin kadar sevme, nefret et ne yaparsan yap o köpek sana bir şey yapmadan tekme atmak taş atmak zehirlemek insanlıktan çıkmaktır.

neyse sonuç olarak geçmiş olsun şüpheleriniz için başka bir doktora görünseniz hem kendiniz rahatlarsınız hem de işinizi şansa bırakmamış olursunuz umarım en kısa zamanda tekrar bisikletinize kavuşmanız dileğiyle...

Geri